СОС: Небостъргачът в кв. ”Борово” ще се строи

Столичният общински съвет разреши строителството на небостъргач в квартал "Борово".

Обратно в новината

Коментари - СОС: Небостъргачът в кв. ”Борово” ще се строи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това ли е новата визия на София.Ян Гел ли ви даде този акъл. Половин милион за ВИЗИЯ и малко висок бетон

Пак да изберете Фандъчето! Тя ще се вдигне после в Самоков на чист въздух да си харчи паричките, а вие ще умирате тук от мърсотия и задух!!!

Изключително малоумно решение.По време на тъмния , застоен и разбира се човеконенавистен социализъм имаше една програма за развитие на София , в която беше записано ,че колкото по-близо се строи към полите на Витоша ,височината на построиките намалява.Целта е да не се закрива панорамата и да не се възпрепядства на въздушните потоци от прохладата на планината да освежават въздуха в част от столицата.Но сега вече е друго ,прегърнали неолибералните идеали и частната инициатива ,вече може да се строи ,кой както си пожелае ,без никаква съобразяване с климатични , исторически , естетически и др -изисквания.Ако обаче случайно , някой още недокорумпиран служител реши ,че даден строеж е несъвместим с посочените по-горе изисквания ,веднага се надава вой и влизат в действие доказали своята ефикасност мантри ,"комунист възпрепяствуващ частната инициатива,антилибералист, антидемократ ,антиевропеец, рашист и т.н.

Този проект ще е такъв провал. Даже не се ядосвам, то ще е смешно. Интересно ми е, как смешните улички ще поемат целия трафик. Само бул. България е голям, но и сега стават огромни задръствания там.

консултирали архитекта. Те си имат имена и специалности.Носят отговорност за експертизите си.

Дано никога не се реализира този проект.Толкова ли много глупаци работят в тези институции.София не е Дубай или Ню Йорк.

77 метра са 25 етажа, а само на няма 200 метра от това място има няколко 20 етжни "небостъргача" строени през 1974 г.

ще изперат едни пари от наркотици и оръжие, руски разбира се

Вие как си представяте да откажат ГЕРБерите на Валентин Златев!?! Все пак си има йерархия в мутродържавата на Бойко.

Всички селяни вън от София , начело със самоковката Фандъкова и селската пръчка главния архитект.да си строие небостъргачи в Червен бряг .Там имат вопиюща нужда.В софия най-голямата противопожарна стълба е до седмия етаж.С очите си видях когато гореше простотията на бул.Витоша на далавераджийте от НИКМИ.Ако имате излишни няколко милиона може да ги вложите в тази простотия наречена Милениум център.ВМажното е че наематели там са ДЗИ и Сибанк.Все на наши хора.Нищо ново подз слънчето в Булгаристан.

Колко кинти на глава - общински съветник????

те "на глава" са си го взели тяхното, сега е "за глава' :) ама колко ще им е търпението на хората...

SOS, спасете душите ни! Фандъкова и 50те разбойника от СОС, нямащи нищо общо със София, ни кроят поредната шапка. Вече имаме драстична корупция с небостъргачите на Солни пазар и кръстовището бул.България/бу. Витоша, 30 етажни сдания в 3! сгради! Скриха изгледа към Витоша планина, символът на София. До кога бе, провинциални башибозуци, докато прогоните всеки нормален кореняк ли?

Претенции за небостъргач- трябва да са поне 50 етажа!

На гърба на била са 3 такива! Така, че не се вълнувайте! От Бай Тошово време са!

какъв тоя небостъргач бре?!?! 77 метра! при стандарт 3 метра за етаж това са 25 етажа. че то в момента има бая блокове дето ги имат. ма друго си е - да претендираш че ще строиш небостъргач.

Небостъргачи има по цял свят. За кво мрънкате?

В Скопие са два! Турски! Недовършени от 4 години! Само стърчат!

Досега имахме органи и корупция. Сега имаме мегаорган и мегакорупция.

Нали не трябваше нищо да пречи на изгледа към Витоша? Наследниците ни ще го рушнат. Те ще растат по-умни.

едно време София имаше ГРАДОУСТРОЙСТВЕН ПЛАН, който беше далеч по-европейски от сегашната визия. Стройте пред Витоша, скрийте я да не се вижда отвсякъде, попълнете трафика до откат и гледайте сеира на софиянци, дето вече си говорят сами. Никой не слиза надолу към тангентата, защото няма инфраструктура и няма кой да я построи. А след затварянето на Кремиковци там има чудесни терени. Градът се катери по Витоша, задръстванията са направо епохални, няма канализация, въобще пълно освинване, застрои се клинът с тополите, който имаше за цел да свърже Южния парк с планината и да провежда чист въздух. Имало било запрашаване над нормите - ам'чи как, к'о от туй? Нъл тъпанарите строят и живеят луксозно, к'во като извън оградите им е смрад, ам'чи к'во? Колкото повече време минава, толкова повече си давам сметка колко по-интелигентно съм живяла преди 1989 година. И съм благодарна за това.

Преди 1989 беше забранено да се строят високи сгради по протежението на бул.България точно за да може да се движат въздушните маси. Сега няма полъх, няма въздух, улиците вече не се мият и всичката мръсотия си я дишаме. А и се чудим защо през лятото София е като фурна...... Защо като разрешават тези строежи, не питат специалисти? Все още има живи от тези с истинските дипломи.

Речено сторено! Сега следва рушвет за промяна в проекта и вместо предвидените по закон парко места ще направим апартаментчета и магазини щото е по на далавера. Няма значение , че в района и сега няма къде да паркираш, даже и да обърнеш. Тотална корупция в милата ни Татковина! Естествено и Бай Бойко пожарникаря е на процент в сградата, ще се строи!

парички=разрешение за височина и всичко. НАВСЯКЪДЕ!

Е па, за чий са ни такива къщички, или как ще ни гледат господата от ЕС строителните безмислици, които се множат като хамстери. Погледнете каква красота е това червено петно! Предлагам Ви идея за нобостъргач стигащ до Луната да разработите, та белким да смаем света с още глупости.

За небостъргач до Луната не знам, НО БОКо-КРАТУНьо ОБЕЩА ДА АСФАЛТИРА ЛУННАТА ПЪТЕКА...!!! :::))) Дааа...!!! :::)))

Фандъкова и всички ГЕРБЕРАСИ, съсипаха столицата, но има идиоти които още гласуват за тези крадливи и продажни твари.

Далновидна герберска политика. В полите на Витоша се застрояват небостъргачи и молове. Когато заспалият вулкан се активира, тези сгради ще послужат за преградна стена и жителите на столицата ще бъдат спасени.

И как така преди не са искали да дадат разрешение, а сега изведнъж се оказа- целесъобразно? Май вече всички са си получили подкупите и могат д акажат- ДА. Това е скапаната ни държава и държавна администрация- без капка морал и ценности, само алчно усти са зяпнали от всякъде... прости, тъпи но лакоми!!!

хехе, и после герб се кле че нямали тролове. сигурно затва на ЦвЦв са му трябвали апартаментите да има къде да ги настани :D:D

По-голяма глупост не съм виждал. Поредният продукт на алчния български капиталист. Простотията е пълна.

Разбира се, че ще му разрешат на Жоро, та нали е приближен лично но Боко, затова и всичко инфраструктурно а и не само, се прави от джи-пи груп. Т.е. ясно е че това е инвестиция на ГЕРБ.

А стига глупости бе! ВСофия има една камари сгради по- високи от 70 м. Във всеки квартал има такива.

разбира се, че има високи сгради в отредените по предназнечение райони. борбата на Герб беше да го наместят в район, където не е изрично разрешено високото строителство. и явно успяха

ПОРЕДНИЯ СЕЛТАК СПУСНАТ СВИШЕ Е ТОЗ ГОУЯМ КОМПЕТЕНТ АРХИТЕКТ!МОСКОВ МАНГАЛО ГО ДОВЛЕЧЕ, СЪУЧЕНИК МУ Е! Е СЕГА МУ ГЛЕДАЙТЕ ПРОСТОТИИТЕ НА ТОЗ КОРИФЕЙ!

И от кога на 22 етажна сграда взеха да му викат небостъргач? Мястото е перфектно, Борово на бул.България, трафик, лудница, няма нужда да строите парко места и гаражи, там и без това няма такива. Бай Ганьо мисли, бута рушвет и нещата са ОК!

И смело инвестирай в 24-тия етаж. И за Гренфел Тауър навремето е имало подобни идиоти. Не са изгоряли те а други.

В цяла Европа хората се стремят към ниско строителство, а у нас небостъргачи. Вижте Германия бе хора. Повечето сгради са ниски и няма разлика между град и село. София я обърнахте на кочина и цела България доде у София. Вместо навсякъде да се развие промишленост и да няма разлика в снабдяване и възможности за работа вие направихте от един до преди 50 г. хубав град конски обор.

77 метра е около 25 етажа, че това си е чисто ЕПК , там има още 4 които от земетресението през 2012 г. са се наклонили, най-много известният 231.

Крайно време е да има ясна визия какъв град искаме да имаме, а не да се строи хаотично /нямам предвид само високите сгради/, така щото да има и пространства и съответната инфраструктура наоколо. И всички да спазват правилата. Общината трябваше да задели в покрайнините едни голи поляни за такива инвеститорски намерения, където 75, 100, 150м сгради да се построят и да мирнат. Евентуално с връзка метрото и околовръстното... това е. Да се направи един истински Бизнес парк, защото този в Младост е някаква смешка.

Най-накрая са се разбрали за размера на комисионната :) На ония гърци с ИКЕА и Ринг Мола им отне 10 години :)

На четвърто място сме в света по смъртност заради замърсен въздух. Със строежите на небостъргачи в полите на Витоша СОС ще изведе софиянци на първо място.

Ако се построят повече небостъргачи и се забранят старите дизелови автомобили, ще станем столицата с най-чист въздух.

Наистина сте герберски тролове. Мислите само какво ще сложите в джобовете си, а за народа хич не ви пука.

Откровено&Лично : - ВсеПовече намирам за СилноВъзможно Да има коджапатаклама у Нас. ...а Конкретното по тазиСамо Поредна СвръхСхема/Кражба на 'наште' : а. небостъргачът до Феята - де'й го ?! ..ама парса Глътна б. оня полу-небостъргач към ЧернаКотка - Защо Е Празен ?! в. отдолу в ТочноТози район - Е Факт че Има Сериозни подпочвени води ! г. самата ДжиПи незнамквоси - Основна падружка на Лукойл - Доказано замесена в Схеми с/спрямо Ромпетрол - Всички сертификати - Бидон ! ...т.е. от Бидон 'сертификатори' (, пък и туй тва че аха-аха да Съ турнът за аналог/Омоним на JP Morgn ..;-) ------- Разберете, Хора ! - с Терористи НЕ се преговаря ! ---> Двустъпковата !, това е Единственият подход ЗА Изправяне на България и Нас-Всички.

Аз пък си мислех, че на това място общината най-после ще направи една градинка. Трафикът по бул. България е дста натоварен. Ако построят и още няколко небостъргача, нещата ще станат абсурдни.

..ще строят градинка на частен терен..? Дайте вашия, а?

А аз се чудех, къде ще местят "паметника" от НДК...

само това ни беше кусура, сега ще потече млякото и меда , даже циганите ще се научат да четат- както е отбелязъл колегата по-долу - тотален идиотизъм от страна на управляващите - дават разрешителни за "небостъргачи", дето не са ни необходими - пак някоя мутра си препира парите

"Много" ще се върже с архитектурата на района, а и там паркирането "не" е проблем, което ще улесни и живущите в района!

..има нещо, против което да не сме против? Против асфалта, но и против паветата. Против ремонтите, но и против дупките. Против замърсяването, но и против катализаторите и филтрите.. Против всички политици, но пак ги избираме.. Против застрояването, но се редим на опашки да купуваме по 1500 евро квадрата... Против липсата на зелени площи, но ако са наши, веднаги ги продаваме или срещу обезщетение.. Мила родна КЪРТИнка..

Ти колко пъти си се движела по бул. България? Ако построят още няколко небостъргача, трафикът ще стане невъзможен.

Що не спрете да си купувате коли тогава ?

Така е! Едновременно с това хората се бият да си купят апартаменти там и в съседните Манастирски ливади.

Какви са тия болни амбиции да се строят небостъргачи в София не знам. Улиците и сега се пръскат по шевовете от коли, като се напълнят с народ лелеяните небостъргачи сигурно хората ще почнат да прелитат. Сещам се за един стар скеч навремето на Каналето - как си имаме Комитет за Управление на Републиката. Вярно е така. (вижте как изглежда като абревиатура)

77 метра не е никакъв небостъргач. Хотел Родина е 100 метра сграда. До този 77 метров "небостъргач" има три високи жилищни блока, които са на по 20тина етажа и са близо 60 метра високи. Голяма проблем са 77 метра.

За българския идиотизъм, проблемите са ежедневие.

Трябва да се въведе изискване, че на обществени позиции в София, могат да бъдат назначавани само родени в София (отнася се и за другите градове) или най-много в предградията на града. Не може някакъв, дошъл от Червен Бряг, да определя архитектурата на града или да ни управлява самоковлийка. Просто да не се допускат до кандидатстване. Татяна Дончева също искаше да е кмет. На нея диалекта й се чува още преди да си отвори устата, кмет на София щеше да става....

Ти някой от двете хиляди кореняци ли си?

Зависи, какво се разбира под кореняк?!?! Много ясно е, че имам корени и изван София, Но имам пра-баба родена в София, дядо ми, майка ми и баща ми, аз, децата ми също са родени в София.

Ураа! Изпълзяха се платените герберасти и соросоиди и започнаха да ни правят на идиоти...

Софиянци не са дорасли за небостъргачи,затова им копайте землянки,ама и тогава ще роптаят...

От кога 77 метрови сгради взеха да ги наричат небостъргачи?!?!? В София има една дузина блокове,които са над тази височина,те небостъргачи ли са?!? Строителството на всяка една малко по висока сграда в София взе да става новина,поне да беше над 120 метра,а тя е дори под 80 метра,какви небостъргачи бълнувате!??? Нищо чудно след време и на 20 метровите сгради да започнете да викате небостъргачи....

Това е заради специфичната гъбичка "булгарикус идиотикус", която разболява мозъка на доста хора у нас. Наблюдава се регресия и желание за връщане в пещерите или поне на екологичните тоалетни на двора.

Смотаняк, иди до Виена да видиш имат ли те небостъргачи, и къде са ги разположили

DC Tower 1 - най-високата сграда в Австрия, разположен на източния бряг на Дунав, в Donau City на деловия Vienna International Center, беше официално открит на 26 февруари (сряда) - 250-метра.

Що си траеш бе? Кажи нещо?

На мене ми изглежда така на схемата като ИЗПЛЬОКАНО. Вервайте ми, на живо ще е още по-зле.

А туй не било като паметника на Старчев- грозен бил и хоп да го бутнем, ама с унижения за автора, че и на комунизма- умряло куче храбро да скочим..., а сега де - тоз небостъргач е хубав, красив, всички го разбират, не е труден за възприемане, нали?

Така е като се гласува за едни и същи крадци! Първо раздадоха земите със смешни заменки, а сега разрешават и тези "с нищо непречещи небостъргачи". Борово е един от най-задръстените квартали в София. Нямало да пречи на булеварда?! Абе ахмаци, те да не го строят върху булеварда, ама кажет как ще се отрази на трафика, има ли достатъчно парко-места....?! Като разбраха, че народа е прост - краденето и безочието станаха нагли!