Най-смъртоносният ден: Близкият изток е пред неконтролируема криза

Преговорите за споразумение в Близкия изток на основата на решение от две държави остават единственият начин за установяване на мир и сигурност, заяви генералният секретар на ООН Антонио Гутериш на извънредно заседание на Съвета за сигурност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ООН, НАТО ДА ИЗПРАТЯТ КОНТИНГЕНТ ОТ ОМИРОТВОРИТЕЛИ СИНИ КАСКИ-МИРОНАЛАГАЩА И МИРООПАЗВАЩА МИСИЯ, СВЕТОВНИ САНКЦИИ И ЕМБАРГО ЗА ИЗРАЕЛ И ПАЛЕСТИНА ДОКАТО НЕ ПРЕУСТАНОВЯТ ВЪОРЪЖЕНИЯТ КОНФЛИКТ.... ПЛЯМПАНЕ ПО МЕДИИТЕ ПРИЗИВИ,ПУТКИИИИИИИ ДЕЙСТВИЯ ТРЕЕЕЕ НЕ ОСИРАНЕ КАТО В РУАНДА....

Сега нещата са различни. ООН, ЕС, САЩ, Турция, Папата и т.н. не могат да спрат еврейте, но и арабите са нещо много повече от 1967 година. САЩ и те нещо се ослушват и не харесват много действията на Израел. Изхода може да се окаже неблагоприятен за Израел защото зад палестинците стоят държави мразещи Израел и търсещи начин да им го покажат.

Кога ще има санкции срещу евреите? На сърбите за много по-малко им сринаха държавата.

А къде са санкциите нещо не ги виждам тука ....

Мързеливи, неработещи, радикализирани и не знам си какви още, но това си е геноцид срещу палестинците, ако израелското правителство е искало да ги изсели от Йерусалим и на тяхно място да заселят евреи. Поставете се на мястото на палестинците и тогава ги оплювайте. Израел завоюва системно нови територии за сметка на Палестина.

Като няма кой да смачка арабските хлебарки българи тероризъм в цял свят и убиващи европейци, изглежда пак Израел ще трябва да я свърши тази работа. Да не забравяме, че Израел е воювала срещу 6 арабски държави едновременно и ги е разгромила. Като овци са се разбягали арабелките. И последно, Израел има ядрено оръжие, пък и доста евреи държат банки, инвестиционни компании, социални мрежи и медии. 99.99% победата е на страната на Израел. А дедо ердоган да не се прави на много отворен, че в понеделник могат да сринат турските пазари изцяло, както и пак чрез кибер атака цяла турция да остане без ток.

Ако Израел използва ядрено оръжие в региона, всичко там ще иде подяволите включително и те. 6-дневната война е била лошо организирана и само ранната атака на Израел им е помогнала. Ако обаче не са били американците да им дадат оръжия и техника, а саудитците не са стояли отстрани нещата щяха да са доста по-различни. И интересно защо когато по време на тая война израелците растрелват американски военен кораб в залива, следва само привикване на посланници, обещания за плащане на компенсации и толкова.. Та можеше резултатът да е доста по-различен.

Честит сбор. Дано знаят телефона на Бай Тръмп... да възстанови световният мир.

Тръмп е най-големия поддръжник2на Израел.

Израелците тр да бъдат избити до крак. След това може да има мир. Твърде много зло направиха на света тази паплач.

Гледай твоето семейство да не избием първо.

За тези които защитават амуджите или какво се случва в същност, знам го от мой приятел който е живял там като миротворец: Хамас нарочно изстрелва стотици ракети от населени места с мюсулманско мирно население знаейки че Израел ще отвърне в защита. Бомбите падат убиват мирни хора и целия свят реве че Израел са лошите. А те просто се защитават и стрелят обратно от където идва первоначалния огън, при това невероятно точно като се има предвид че тяхната армия е може би най добре оборудваната за локални бойни действия. Хамас от друга страна са абсолютно безразлични към това че умират мюсулмани защото за тях човешкия живот е без стойност и е най-важно че така изкарват Израелците по черни от дявола. С две думи: Хамас нарочно подлага собствените си хора на геноцид за да могат всички мрънкала(Турция, ЕС, Байдънова Америка, Иран, ООН и “други някви”) видиш ли да направят “нещо”. Най-гнусното е че използвайки човешката трагедия си попълват редиците с ново-фанатизирани глупаци - въобще колелото се върти и пак, и пак.

Говоренето на изуст е страшно нещо. Прочетете малко история как се е стигнало дотук. Прочетете малко новини, какви са последните споразумения, които израелците нарушават, алчни за още земя. Ако Турция утре реши да се разширява с Америка зад гърба си и почне да прогонва българите от домовете им, пак така ли ще мислите? Погледайте репортажи от Газа. Там поколения живеят и умират без дори да имат правото да пресекат границите тоест да идат на лекар, когато децата им са болни или умират. Жалко е, че неинформирани и необразовани хора като Вас, сеят омраза, основани на някакви първични схващания.

Личи си, че си доста тъп щом се информираш от медиите. Вземи прочети малко книги. Прочети малко за палестина, която е единствената държава в света, която не произвежда нищо, дори и за вътрешно потребление и как само чакат на помощи, които да изпапкат и да купуват оръжия.

Когато става въпрос за евреи няма такива думички като "а те просто се защитават".

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Абе време е май хамериканците да ги умиротворят. Може и няколко бази да си направят там за следващия път. Израелците надали ще са против.

И в крайна сметка какво стана с аферата Дивангейт на Ердоган? :D

Добре че е Израел, че ако не са те като остров на християнството, мюсюлманите ще завладеят с варварщината си всичко. Не трябва да умират цивилни, но бомбите на палестинците също отнемат животи. Защо се говори само за израелско насилие, все едно няма палестинско. Това е сблъсък, който никога няма да затихне за съжаление.

Евреите нямат нищо общо с християнството. Напротив, юдеите са преследвали и разпнали Христос. Евреите не споделят и до днес християнските ценности. Отказват да се здрависват с жени, живеят си по своите собствени идеи и завземат наред целия регион

Това сигурно е така, но за нас - Европа - не е това важното! Важното е, че мусолманите водят завоевателна война под формата на "религия". Ако не бяха еврейите там, щяха да се захванат с съседните християнски държави - Гърция и ... България! За мен - еврейите са в война и отвръщат. Не са те, дето са изтреляли1800 ракети ...

Евреите и останалите мюсюлмани са от едно котило драги. И евреите(по идеология) нямат нищо общо с християнството! За тях Христос няма значение и още си чакат пророка-цар, докато за мюсюлманите дева Мария е важна също, а Христос е цитиран като пророк. Всъщност, в Библията по-малко се говори за Мария отколкото в корана но това няма значение..

Тоя какви ги дрънка. Значи досега е контролируема криза. Та кой е контролира. Значи е имало и други такива кризи, които се контролират.

що не си евеш...... боклук наведен!

ЕС то и специално Франция с 5 милиона мисюлмани ще е най - потерпевша от престъпленията на Натаняхо.

Дали са 5 или 15...

Бяха 5 млн преди години.. Сега Франция има над 35% мюслита и над 700 джамии. Цели райони там са отдавна ислямизирани!!! В Марсилия, Бордо, Тулуза, Лион, както и в една четвърт от Париж, трудно виждаш бял човек, само араби и негри... Не случайно Макарона призова за борба с радикалния,ислям, но май вече е късно и безвъзвратно. До десетина години Франция ще бъде първият шериат в Европа. И е добре тези наши сбърканяци, които плюят Израел, и подкрепят радикалния ислям на Хамас, да се усетят, че оставихме в историята си 500 години турско робство... Нима искат пак потури, фереджета и 5-6 пъти на ден дупене в джамиите...

И каква връзка има Франция с Израел и Палестина....палестинците живетя на това място поне от 12в....евреите започват да се заселват там след 1та световна война..и къде мислиш отиват палестинците след като евреите бавно бавно ги изселват...а позна в твоята Франция...къде отидоха милиони Сирийски бежанци а позна в твоята Франция....франсетата разбъркаха Либия и Мароко къде отидоха бежанците от там а позна в твоята Франция....така че те си заслужават съдбата...100г. мътят Близкия Изток и Северна Африка...смешното е че държави които никога не са имали колонии и не са имали връзка с тези места поемат бежанци от тези места...бежанците трбва да отиват в държавите които рушат техните държави предизвиквайки граждански войни, месейки се във вътреш ните им работи....

До този, който явно не е чел история. 5779 е сегашната Нова година на евреите и все на тези земи!!!

Никой разумен човек не трябва да очаква ганьовските подобия на Хомо Сапиенс да надскочат себе си и съответно да са способни да разберат точно колко е гнусен геноцида на Израел спрямо цивилното население на Палестина....

Ми тогава ..кеф ти към Мека , кеф ти към Медина

В петък Израел съсипа чалмите.Стотици останаха погребани под земята.130 самолета едновременно атакуваха подземните тунели на Газа.Много брадати ще устанат мумуфицирани за бъдешите поколения под земята.:)))))

А ти Устана очарован от поредната проява на ционисткия империализъм, нали, башиозук тъп?

ООН е едно голямо нищо. Ако подобни неща се оправяха с декларации - чудно. Ама не става. Но пък се симулира дейност и се лапат пари...

За тези които не разбират какво става - ситуацията е добра и за Нетаняху и за Хамаз. Нетаняху има политически проблеми подобни на нашенския Бойко така че ситуацията е добре дошла за него, пак ще се изживява като спасител на евреите. Терористите на Хамаз пък ще са спасители на палестинците защото са единствената групировка която показва че има силата и желанието да отвърне на Израел. От една страна е невъзможно Хамаз да се изстърже защото се крият в цивилни сгради, от друга страна е невъзможно да се направи нещо срещу израелската армия защото палестинците, като се изключат оръжията които Иран им дава, нямат технологията. Така че това може да се проточи с месеци без външна дамеса и дефакто да умрат хиляди.

ного се върнувам дали израел приема мигранти? от тези с лодките, на лампезуза

има всякакви там

подкрепяме Израел.

Ти си подкрепяй ционистите, но те като приключат с палестинците, ще направят с християните това което направиха с христос - ще ви ковнат с по 3 пирона.

Те са братовчеди и са еднакво гнусни. Да си се самоизтребят дано.

а що международната общност си затвори очите за турските безчинства за окопацичта на севере кипър ,за етническите чистки и окупация на северна сирия, за преследването и избиването на кюрдите в северен ирак ,за турските безчинства на турците в либия??? за терора на журналистите в турция гоненията и избиването им.за намесата на турция във вътрешните работи на много суверенни дЪрзави!!!!???????????МЪЛЧАНИЕ ОТ ООН ,ЕВРОГЕЙЧОЦИТЕ И СВЕТЪТ!!!!

Израел е основната заплаха за мира в този регион. Израел и американските му съюзници!

Са ни разкажи и за Исляма религията на мира хахаххахаха

Човек да се чуди защо евреите се връзват на мангалските номера, всичко може да стане и без военни действия- морска блокада, спират им тока и водата( тя идва от Израел) и до 1 седмица в тези жеги арабеските ще молят на колене. Явно има стари оръжия за подмяна.

Тогава първи ще страдат и измрат- жени,деца,старци и мирни хорица. Кой иска това. Много от палестинците са просто заложници на Хамас.

кризата не им е проблем, притеснява ги, че явно не контролират кризата

дреме им - в северната част на Израел се пекат по плажовете и карат сърфове

А какво стана с папата ?!?