Най-малко 11 загинали при изригване на вулкана Мерапи в Индонезия

При загиналите са намерени трима оцелели, а 12 души са в неизвестност, но издирването им е временно преустановено от съображения за безопасност

Обратно в новината

Коментари - Най-малко 11 загинали при изригване на вулкана Мерапи в Индонезия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това са поне 100 стада крави.... и 1млн. дизела Шегата настрана. Човешката дейност влияе много малко. Океаните например периодично, от милиони години, изхвърлят огромни количества метан. Като избием кравите и себе си дори, нищо няма да променим. Лошото е, че малко хора го знаят - малко са хората, които четат.... :(

Запушвайте го, че много ще повлияе на кл.промении!

Вулканът се казва Марапи, не е Мерапи. Мерапи е на остров Ява, а Марапи- на остров Суматра, до град Букиттинги. И не изглежда така, както е на снимката. Това лято бях там, и Марапи беше напълно спокоен. В района има много културни забележителности, затова има и много туристи. Има и трекинг пътека до върха, явно изригването е станало много внезапно и тези, които са го качвали, не са имали време да реагират.

И аз се зачудих какво прави МЕрапи в Суматра

Търсачи на силни усещания! Предполагам между тях е имало поне един Бай Ганьо. Природата си знае работата.

Тука сега колко ФПЧ и CO2 излетяха в атмосферата? По-малко от на Голфа ми 2001 г. или? Да знам да го спирам ли от центъра, че не ми се иска аз да съм отговорен за климачните промени.

На такъв като теб и чифт цървули са му много. Стой си на село.

Природна стихия... Как се справиха зелените перковци с изхвърлените газове от вулкана? На колко крави метана се равнява това избухване?

Ами каквото са търсили, намерили са го.

Крепят там тия туристи ?

Ти какво искаш, хората да не пътуват ли?