Най-богатите страни в света (галерия)

Класацията включва 29 страни по данни на МВФ. Катар, Макао, Люксембург са в Топ 3

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Содом и Гомор също са били много,много богати,че и римската империя че и тази на Ченгис хан,да не говорим за отвратителния колонизатор британската?!?!?!

не видях Русия. Тя сигурно е в топ 10. Защо държавите от 1 до десет липсват. Там е несъмнено Русия.

се вгледаш по нататък в класациите на МВФ ще видиш и по този показател е на 52-ро място :РУСИЯ -БВП по ППС :4,2 трлн.долара за 2017г. или 28965 долара на човек годишно.

що се абите да се надцаквате. За мен най-вярно е какво прави Корнелия Нинова. Тя не изпрати синът си да учи в Москва, със свито сърце го прати в САЩ в най.скъпия колеж Бъркли да се изучи. А сега ми кажете къде образованието е най-добро след като и доведеният син на президента Радев, когото смятате за изключително свестен мъж и той учи в САЩ. Ще кажете - Радев не му е роден баща. Но биологичният му баща е депутатът от БСП Свиленов!

Е как може България да не присъства в класацията?А така не може.Я питайте Тиквата тук всичко е 6.

Отговор А : В манастир някъде в Хималайте ? Отговор Б : В Ватикана ? Отговор В : Област Цумбу , Мосамбик ? Правилният отговор , област Цумбу , Мосамбик . Макар че има известно колебание в данните , защото особено в зимният сезон познаваме и в България явлението , нито ток , нито улица . Съответно има и български райони , където Microsoft не те обезпокои с най новият ти e-mail. Или съседът да те събужда с какофонията сутрешна от най-новия Мерцедес си .

Някой тук говореше за ЕС и неговата помощ.""""Страшен екшън с кон, каруца и бой се е разиграл преди минути в София. Случката се разиграла близо до кръстовището на бул. "Владимир Вазов" и ул. "Тодорини кукли". По думите на читателя ни кон, който e дърпал каруца и двама роми. В един момент животното се е уплашило от нещо и обърнало каруцата, като продължило да тича в само. След него хукнал и единият ром. За нещастие животното се ударило в преминаваща кола. Собственикът на автомобила обаче се ядосал на ситуацията. Слязъл и спукал от бой рома, а после необезпокояван си тръгнал. """Ама защо такива евро-гей-неолиберални сценки ,нещо не мога да си спомня по времето на социалиЗЪма.Каква мила картинка ,ама как да не сме на призово място по мизерия

Аман от руски тролове . Погледна ли класацията ? Намерили любимата си масква ?

Не намерих Япония ,Южна Корея,Нова Зеландия,Канада,,Испания,Гърция и т.н.А и какво общо с мизерията и тоталната разруха царящи на територията България има Русия.Ама това е заслуга на нашия преход,нали знаете онзи безкрейния ,неолибералния ,европейския.Така ,че Кирчо ,вижте си гредата в собственото око , а не сламката в око на другия

А пропо Кирчо ,доколкото разбирам вие сте поредния продукт на неолибералното ни образование и може да сте отсъствували от мизерния час по география и затова не знаете ,че "МАсква" е град ,даже столица ,а не държава.

А -а-а-а ,не така .Я ги подкарайте в обратен ред, от най-бедните към най-богатите ,че и ние да влезнем на призово място в някаква класация.Ето колко гордо звучи ,"Най-бедната, най-мизерна ,най-корумпираната страна " в ЕС.Каква положителна "вибрация има в тези три буквички "най".Така автоматично влизаме в световната класация на "най"

че русия е още по зле от нас със бедноста.корупцията,алкохолизма.спина и самоубийствата ние все пак живеем в Евросъюза и се подобряваме

че русия е още по зле от нас със бедноста.корупцията,алкохолизма.спина и самоубийствата ние все пак живеем в Евросъюза и се подобряваме

Не използувайте ирелевантни методи ,когато нямата какво да коментирате-Става въпрос за България тази цветушта евро-гей-неолиберална държава, а не за Русия.Все пак живеем в България това "прекрасно" европейско гето.Много обичам да пътувам из него,навсякъде руини ,прекрасни гледки на тотална разруха и бедност, и силно се надявам в обозримо бъдеще на още такива гледки

Приятелю, колкото и да имам резерви понякога към Русия, играя в един руски сървър и мога да ти кажа, че за 5 години не съм чул никого да хленчи, както по нашите форуми. Хората си работят, разпускат в играта, ходят си на екскурзии из страната и никой не псува никого. Изглежда селският дебилизъм, който тук е на пиедестал, там е нищожен.

А, че те само социалистически държави..И бивши соц...Наредени, като лястовички на жица...Голямо богатство се е творило през този соц. Изобилие...А скапаните капиталисти, направо са изгнили. Няма нито една такава държава в класацията

България не е засегната !

7. Bulgaria, с население 3,9 млн. души, е много високо развита индустриална страна, с отворена, насочена към експорта, икономика

И колко ? Да , струва се , определено ако си риски олигарх , например превеждащ навън , руската система се оказа най-евтина . Докато ако си получиш в Русия например една сума от 10 милиарда от Китай, таксата ти е 1 милиард (от САЩ средно 560 милиона) . На второ място се подрежда прословутата Индия ! Кой не ги знае , златните слонове , сребрените маймуни , бронзовите тигри ? И така , Индиеца генерира след Русия най-евтината банкова такса паричен превод . Предвид че след паричната реформа им сега всеки индиец разполага със собствена си банкова сметка неучудващо . Защото прост размер на общ брой населението си генерира своему. Тайната си е и остава , по каква причена китайският народ бяга банкови преводи , предвид таксата 10% ? Особено в нашите ширини абсолютно неразбираемо ! Кой не знае таксата 10% ? Най-вероятно китайският народ отговоря по-въпрос "кво ще правим сега" по друг общ приет начин : спокоен като индийски слон . Данните от Световна Банка , Атлас 2018

Истина ли е че в влакове композиции на индийската железница се сервира чай от тоалетните ? Отговор : Да . Потърсете темата във YOU-TUBE и ще видите .

Нищо, кагебейците ще измислят нова ракета!

Просо сънува. Пък и смърди, защото никога не се къпе! Най-много да я оскубят и пратят да ври в тенджерата за обяд на можещите.

Хващам си една висока руса елегантна норвежка и оставам да живея там завинаги. Досега съм ходил само по южните от нас държави, но сега вече се ориентирам към северните.

Забравяш една подробност....че норвежката не е заритала за селянин като теб.....тя ще иска образован и интелигентен човек, с когото живее пълноценно, а не селяк, който върти гумите и се налива с ракия. А главата му - празна.

Норвежките селянки налитат и на нашите цигани., българите ги грабват като топъл хляб. Представа нямаш колко са тъпи, а за визия да не говорим. Така че по полека с претенциите на тъпите скандинавки.

Русия 48 място ППП на глава от населението. България от 11 години в ЕС ...62 място. ... Русия е на 6 място в Света по БНП-ППП Пред Германия. Първи са Китай,после ЕС, САЩ, Индия, Япония ,Русия. Това е положението колкото и да е гадно на един файтон обратеняци у нас и по света.

Хапчетатаааа!!!

Тази информация е широко достъпна. Widely available за теб.

Впечатление в този сбор от данни направи фактът че говорим все за страни в които в последните 50 години работните места главно са се преместили от : селско стопанство до индустриалното , после от индустриалното до услугите . До такава степен , при продължаваща такава тенденция , че тези страни след още веднъж 50 години само със услуги ще се занимават . Въпрос : Услуга за кого ?

Световната Банка публикувала за 2018 година нейн атлас за постижими цели (2018 World Bank Atlas od sustainable goals.pdf) . 1. Най големият консоматор на индустриални стоки , съответно производител на отпадъци? Индия или ЕС или Китай ? Правилният отговор : 3. Къде най много церат без тоалетна ? Правилният отговор : 1. Къде най-много измислят нови патенти ? Корея . В Германия стават ли още все и все по-богати ? Не , в Германия ряско се повишава тенденция от нулев растеж до отрицателното и това особено при по бедните . Най големият донор на финансови помощи ? Доналд Тръмп . И така нататък . Или както чуем все по-често в напоследък , какви са причини за популизмът ?

от Световната Банка .... в техен графичен атлас 2018

След статиите за норвежките социални служби отвличащи деца от семействата им, тази класация е безмислена при положение, че са включени страни, където не си струва да живееш.

Що ли така колкото по-загнива толкова по-сладък става капитализма. И ватенките ще си счупят краката за да се доберат до Америка или Германия. Ти като глупак не знаеш че всички начело с Путин и олигарсите си държат крадените пари в Американски банки и в Долари. Жените и децата им живеят на запад.Глупак. Колко тъжно и срамно ... победителите от Втората световна война сега са губещи. Те искат благотворителност от Германия, ЕС и САЩ. Вие платените ватенки, дори не знаете, че някъде другаде има свят, в който хората живеят с достойнство, а не как се моля през цялото време и просят, а скоро ще свърши. Основното нещо е да гледате телевизията на кремъл – там са само солидни победи и просперитет. От Русия за 5 години е избягаха над половин милион, образовани и инициативни хора, останаха боклуците комунисти .

победителите от втората св война са... 3 държави знаеш ли?

Не ми говори за емигранти-от Русия 500 000 при население 170 млн, от България от 9млн население, 3 млн емигранти?! Смятай!

И нито една от бившия комунистически блок. Единствено Словения и Чехия се доближават до стандарта в западна Европа.

Стихче за руски първолаци! Путя - добър евреин! Сорос - лош евреин! КГБ - добри шпиони! ЦРУ - зли шпиони! Руските комунисти - най-православните християни! Украйнските православни християни - най-злите нацисти! Припев: Вожда е непогрешим х 10

Не всичко е пари. Слава на Русия !

Странно, да се вика на една опърпана гладна свиня , затънала в тинята до шия "слава" По подходящото е да се каже: Алилуя и Амин...Ватенките са в калта на помийната яма рАша ... какво ми славиш тъпите бедни изостанали алкохолици? Все едно да кажеш слава на маймуните по палмите, глупак...

Къде е Монако?

A Google ?

След Камемберт Аналитика не буди съмнение твърдение че ползвателите на фейсбук не само генерират парични блага и облаги , но същото вече станаха мнозинство на избиращите избиратели в най светлата държава на света : държава Facebook .

Най-богатата страна в света е Русия!!!Стандарта е много висок,колите им са най-хубави за 45г не се ли убедихте в това?

За 45 години не бяхме убедени, защото нямахме база за сравнение. Ама през следващите 28години разбрахме, че Ладите и Москвичите още си вървят, а Рената и Ситроените от близкото минало нещо хич ги няма.

Къде вървят бе, тъпчо ? Тук беше пълно с тези кочини и от беднотия още крепят тук-там някакви. Колко Лади и Москвичи има във Франция?

И Макао и Хонк Конг са бивши британски колонии и затова са в челните позиции. Но чест прави на Китай след като си ги върна не пипна нищо. Остави ги автономни и богати.

Уоппсс грешка изглежда Макао е бивша Португалска колония не Бртанска. Където е стъпил крак на европеец има цивилизация - Австралия,САЩ, Канада, Макао, Хонк Конг, Нова Зеландия, ЮАР(въпреки милионите черни) и т.н....

Там където комунистическите идеи са нахлули, след това и трева не расте ...

По същата логика американските коли от 50-те години още си вървят в Куба. Смешник!

Хората ви показват топ десет от най -богатите страни в света, наш ганя пак за русия си бае.... Жалка работа умственно недоразвит материал. Какво ме интересува азиатският кенеф, и къде въобще се говори за борящник в тази статия. Болни хора.

Бях в катар половин година. В най-големия мол, търсих да купя детски книжки - в детските магазини нямаше нито една - НИТО ЕДНА! детска книжка. Пълна мизерия. За какво им е да четат, след като имат кинти? Като следствие, ... абе какво да ви обяснявам. Лично на мен не ми хареса.

Ислям и образование са антиподи. Вие очаквате да образоват децата. Нали като им отворят очите ще започнат да мислят. А мисленето е опасно.

да не би да искаш да кажеш,че християнството и образованието са съвместими,ако зависеше от църкватаоще щяхме да вярваме,че земята е плоска,че жените са по-долу от добитъка на човека и т.н.добре,че е дошъл ренесанса,та са избутали малко в ъгъла църквата и са ни отворили очите,но това е трудно да се обясни на промити мозъци като теб

Абе шушляк, Църквата ни е съхранила пет века да не се затрием., в манастирите са се запазили език, образование, древни книги и прочее. Ученият човек е бил църковен човек. Кирил и Методий са били духовници, цяла плеяда ученици около тях също. Ти си тръгнал да ми даваш примери с мракобесните напъни на Инквизицията едно време. Католицизъм от православие не може да различи, тръгнал да говори за образованост.

Най-голямото богатство на всяка страна са хората. Моят фаворит е Хонконг - ПРИКАЗКА. Море от усмихнати младолики хора :) Мили, любезни, отзивчиви... Спокойствие, чистота, свежест, красота; палитра от цветни сияния... Хонконг е уреден, невъобразимо красив и неустоимо привлекателен... Несравним рай!

Абе вие от селото знаете всичко. От 11 години живея в Шензен и Хонг Конг. Просто не знаеш че 90% от хората живеят в по 1 стая не апартамент. Поне от 7-8 години не съм видял усмихнат човек, постоянно намръщени. За да живееш като бял човек трябва да имаш доход от 15к$ на месец след таксите. Иначе си жив зиян...Уреден но не и красив. Опитай да видиш слънцето на :central, shueng wan....

Каква е тази крива статистика? Руският человек е по-по-най от всичките человеци!

:)))))))))))))))

това за държавата Макао най ми хареса

Специалните административни райони (на мандарински китайски: 特别行政区, пинин: tèbié xíngzhèngqū) са особени административно-териториални единици в Китайската народна република, ползващи се с висока степен на автономия (фактически тези територии са самостоятелни, с изключение по въпросите на отбраната и външната политика).

И какво искаш да кажеш? Макао, както и Хонг Конг, дължат просперитета си и на това, че по време на студената война не бяха част от Китай, а бяха колонии. Макао на Португалия, а Хонг Конг на Великобритания. И досега имат самостоятелен икономически статус.

Ъхъъъ, бягйте натам. Тя и Норвегия беше богата ама кво се оказа? Отнемали дечица на емигранти та да ги дават на педофили да ги шляпат. Богатството почна да нагарча.

В раССия си имат Син Кит! Истински рай за отглеждане на деца!

Че как? Русия винаги им е била трън в очите на сатанинските слуги. С какво ли не се опитват да я съборят. Една компютърна игра за убиване е най-малкото, което могат да направят. Но мачът реванш ще бъде интересен. Бъди сигурен.

Братле, спечели и днес два долара, благодарение на Русия. Ако не беше тя по кого щеше да плюеш, по Корея ли? Че те за Корея не плащат...

Пак да питам аз пак! раССия и русофилските държави на кои места са в класацията! Некакъв трол се хвалеше, че богата раССия била 48-ма! Не го вярвам! Но за него е ПОДВИГ това!

И аз те питам тебе палячото и чирака ти къде си в тая класвция? Явно и на последното место те няма щот никой не те ебаа за слива и не те смята за бройка!мбухахаха

Аз мога да отида където си поискам, защото съм европейски гражданин. Има избор, имам и възможност. Путинофилът няма избор. За него има само един път - стръмно надолу.

да отидеш П си М!

Ти си европейски гражданин само по паспорт. По съдържание си просто измет с високо самочувствие, нисък интелект и нисък доход. Съществуваш, за да пишеш антируски коментари, защото друго в мизерния ти и жалък живот няма - ако кажеш, че не е така, лъжеш само себе си. Богатите и щастливи хора не мразят нито един народ, приемат добре всички и това ще ти го каже всеки един истински европеец, какъвто ти не си, ориенталска подчовешка гнидо. Колкото повече от семката ти загине по пешеходните и клиничните пътеки, толкова по-добре за България и за Европа!

Дръж се прилично, ако обичаш!

а пък ти си руски трол мразещ България и българите заради по добрият живот и свободата която имаме както и заради по високият ни интелект спрямо руските тролове и отношението ни към алкохола

"МАЙОРА (нерегистриран) Аз мога да отида където си поискам, защото съм европейски гражданин. Има избор, имам и възможност. Путинофилът няма избор. За него има само един път - стръмно надолу." Да това е вярно, на тебе чирака ти е усигурен безвизовый достъп до месточиракуването и месторобуването!мбухахаха Намерил тъпия чирак с кВо да се гордее! Чирашка работа!мбухахаха

Австралия е номер едно на планетата-не случайно я наричат новия Ерусалим !

Знам само едно. Преди 15 години ми бяха нужни заплатите за 9 години за да имам нова кола. Сега са нужни 4 години. Това по принцип не се вижда, Важното е да се реве. Стана ни национален спорт. Жалко, че не фигурира в олимпиадата.

Аз пък обичам да припомням. Преди 10 години почасовата беше 1,03 лв, минималната беше 180 лв, а средната 590 лв Днес почасовата е 3,07, минималната 510 лв, средната 1404 лв Перфектни 10 години. Жалко, че предишните 20 не бяха такива.

Къде се намира тази страна ?

Ха сега де... Макао и Хонг Конг са райони с особен статут в рамките на Китай, а Тайван и Китай още спорят кой на кого се явява неотделима част;)

Само, че Макао и Хонг Конг имат богатството си не благодарение, а въпреки Китай!

Нима?! Или са били колонизирани заради богатствата си... А Китайската Народна Република само възстанови историческата справедливост като още през 80 години на миналия век започна да инвестира в Макао, Хонг Конг и Китайска република Тайван, предвиждайки че рано или късно и тези чужди колонии и откъснали се територии ще се върнат в родината-)

До: "Ад-това са другите" - Га са ги колонизирали, богатството им е било 20 рибарски джонки. Абе ти усещаш ли се какви глупости ги пишеш?

МРАЗЯ ГНИДИТЕ!

Бедни, бедни американци ! Имали пари да купят Аляска, нямали за Чукотка....

ПАбедителите след втората световна война - ватна РАссия е далече след победените .Срам и позор. Като се има в предвид че мурзилките са много богати на залежи в недрата си. Жив пример за това как комунизма може от райска градина да превърне страната си в помийна яма.

А къде сме Ние, където 9 години ни управлява КОЙ ?

Тъпчо, по времето на любимите ти комундета сме 86-ти. Бележим две години застой и дори две години спад. Бяхме между Суринам и Перу. Дори при Лукановата и Виденовата зима не сме записвали две години стремително надолу. Поздрави на другарите!

Показателят БВП на глава от населението знаеш ли какво означава? В общи линии "напредъкът" се дължи на това, че вече 9 години имаме почти същото, но делено на няколкостотин хиляди човека по-малко, при това с огромни разлики между най-ниските и най-високите слоеве. Проста математика.

Ха ха ха. Т.н. "европеец", като пише има ли връзка между мозъка му и ръцете му? Точно затова показателя е БВП на ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО. То бива малоумщина, ама чак пък толкова...

Преди 10 години 500 лв бяха или "всичките пари на света" или "парите, които искаш да имаш". Днес 500 лв. заплата е най-абсурдното предложение, което някой би ти предложил. Би убил, този който я предлага, за да не слушаш повече абсурди. Днес, само десет години по-късно, се сърдим и на 1000 лв. Има неща, който и до тънките черва да ги ги набият, пак ще се правиш, че не си забелязал. Даже на вас, троловете, преди 10 години ви даваха по 10 стотинки на пост. А днес вече са 0,50 лв, нали?

Една друга справка, по времето на комунизма родителите ми взеха тристаен апартамент в София за 17 000 лв, в момента такъв апартамент вече струва 80 000 евро....... нещо да кажеш и за цените на стоките.....за да бъде някакси по обективно.

На кое място е рая на земята евразийска раССия, където вече 20 години управлява гения Путя късокраки!

Бая пред нас са, дето вече 30 години ни управляват от Белия дом под крилото на Сорос и други ционистки гниди.

На 48-о, в компанията на Гърция и Сейшелите. България е на 62-ро. Благодари на генерал-лейтенанта.

ХАХАХАХАХА Сигурно е така! Верваме ти! До Гърция бил руския кенеф! Иска ви се!