Оцелелите от наводнението: Срещнахме смъртта

Над 20 души са в болницата в Харманли с различна степен на измръзване от ледената вода, травми и счупени крайници, след наводненията в района, причинени от прелелия язовир "Иваново", съобщи Haskovo.net.

Обратно в новината

Коментари - Оцелелите от наводнението: Срещнахме смъртта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Господ да им е на помощ на тези хора! Искрено им съчувствам и се моля за тях да се оправят бързо и да не ги сполетяват повече беди. Моля се и държавата този път да се вземе в ръце и да си свърши работата. Тези хора са загубили всичко и имат нужда от финансова помощ, не само от съчувствие.

Съпричастна съм, съчувствам. Но това не грее пострадалите, няма да върне загиналите, нито къщите на хората, нито заличава преживения кошмар. Щеше да бъде по-полезно, ако беше възможно да задържа с гърба си язовирната стена, докато институциите решат, на кого се пада честта да я поправи и поддържа, за да не се стига до тук. Какво да направя, за да не се случват повече беди заради човешко нехайство? Защото природата не се съобразява с нас, а ние с нея и трябва да се прилагат възможните средства за защита. Човекът прави това, от както е тръгнал прав по тази Земя. Затова е създал и поддържа общественото устройство наречено държава. Но у нас от 20 години тя работи против човека и реагира пост фактум. Няма значение, кое е правителството, кой е премиерът и президентът.

Вместо да плюеш коментиращите, защо не споделиш, как показа своята съпричастност!

Рибата е по-важна от хората. Язовирите са рибарници, докога!

аз мисля така всичко стана защото неса изпуснали зарибените язовири

Голама трагедия и потресаваща безотговорност на инстиуциите. От няколко дена се знае, че ще има проблем и трабва да се евакуират хората и никой нищо не е направил. Горките хорица, направо не знам как оцеляват в момента:(