8 февруари - ден на траур, още издирват двама от Бисер, отнесени от пороя

Правителството обяви 8 февруари 2012 г. за ден на национален траур във връзка с трагичната гибел на български граждани при наводнението на с. Бисер, област Хасково. Осем души загинаха, двама все още са в неизвестност.

Обратно в новината

Коментари - 8 февруари - ден на траур, още издирват двама от Бисер, отнесени от пороя | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЯКОИ БИ ЛИ МИ КАЗАЛ АКО ЯЗОВИР ИСКЪР ИЛИ ЯЗОВИР ПАНЧАРЕВО-НЕ ДАИ СИ БОЖЕ-ПОСЛЕДВАТ ПРИМЕРА НА ТОВА МАЛКО МИКРОЯЗОВИРЧЕ КАКВ БИ СЕ СЛУЧИЛО С КВ.ГОРУБЛЕНЕ И КВ.ДРУЖБА? ПО КОЛКО КУБИКА ВОДА НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ИЛИ КОЛКО МЕТРА НАД ГЛАВИТЕ НИ ЩЕ БЪДЕ ВОДАТА? ЗА КОЛКО ВРЕМЕ ЩЕ ДОИДАТ ПРИЛИВНИТЕ ВЪЛНИ? КЪДЕ ДА СЕ ЕВАКУИРАМЕ? И НЕ НА ПОСЛЕДНО МЯСТО КЪДЕ ЩЕ НИ КОПАТ!

да се излъчи депутация, която да заеме позиции в кръчмата "Лебеда" и да дебне за покачването на водата у Панчарево! С правомощия да проверява мезетата по "Стара планина" ли са или са си както винагипо другия стандарт "Деве Баир"! Същото и с пиенето! Добре е същата депутазия да има предвид, че утре е ден на траур и да не произвежда много шум! Яз се кандидатирВАМ отма за един от тези!

:)) Моля да бъда зачислена и аз като наблюдател. Нямам особени претензии към йедението и пийението. И се ангажИРВАМ да напиша доклада за обстановката на най-чист български, тъй като и аз съм върла почитателка на глаголните форми, завършващи на -ИРВАМ :))

Да не се е сецнал нета в ГЕРБ! И ако е - що така ве??

Ден на траур???Аз намам причина да съм в траур.За мен е един обикновен ден утре.

Тамън му рекох на моя работодател, че утре ще скърбя и не мога да дойда на работа, щото ще съм в траур, а той ми вика, че не съм ли на работното си място 5 мин преди започване на работата съм щял да съм в траур цялата следваща година! Що така - не знам! Е сега аз на кого да вярвам? Между другото моят работодател е добър и никога не е забавял заплатите повече от 6 месеца, затова се смили и ми каза, че мога да работя плачейки!

Това ми напомня за шефа на НАПОИТЕЛНИ СИСТЕМИ.Един познат работи там и винаги е между 3 и 6 заплати назад.

Когато загиват българи е съвсем нормално и човешко да ги почетем с ден на траур. Да почиват в мир нашите сънародници. Това не се отнася до индивиди с психически отклонения , като петков , или до паразити от малцинствата , вероятно пак като гореспоменатия.

Да помогнем с каквото можем на хората в беда. Дори и с един SMS. Да се обединим , както го правят в другите страни , да покажем , че сме съпричастни с мъката и болката на пострадалите в тези тежки за тях дни!!! Съболезнования за загиналите хора!!! И бог да е с живите!!!

думата "полага" е силно комунистическа! На никого нещо не му се "полага"! И знаеш ли защо - след като е толко мижава партия та няма 1 милиона души искащи да дадат по 5 лева на месец членски внос pd да завъди едни 5 млн приходи - КАКВО ДАВА??? Дава каквото е докопал от ДЪРЖАВНАТА СУБСИДИЯ КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕМАХНЕ! Аз не съм гласумал за никой и искам с парите от моите данъци да се строят детски градини! А партизаните и партийците да се се спонсорират от членски внос! Не стига, че и заплати си гласуват нечувани! Ама в едно си прав - Бойко ги накара неговите да дадат поне нещо, а другите - нищо! И утре ще го облаят в парламента, че не е предвидил, че ще се скъса язовира! И това е зле!

Конфуций е казал: "Давай наставления само на този, който търси знания, след като е открил своето невежество" и "Който не вижда далечната опасност го заплашва близка беда". ... Спорът с Bon Apetit е безсмъслен.

Дарителска кампания за село Бисер: SMS с текст DMS BEDSTVIE на номер 17 777 (за абонати на трите мобилни оператора на територията на страната). Цената на дарителски SMS е 1,20 лв. с ДДС.

номера да е BG BEDSTVIЕ ??? А и бих предложил оУператорите да не ни карат да цъкаме, а направо на 1 час да чарджват по 1 SMS - щото се знае, че сме нация сплотена и нема как да не пратим кой по 100, кой по 200 SMS-а.

кой крив кой прав-незная дали някога ще се разбере...но и сега не това е нужно на пострадалите Всеки който иска може да помогне..и правителството прави каквото може Аз искам само да попитам къде е Църквата,къде са нейните представители..или може би тихо и безмълвно помагат на пострадалите? ако е така..хубаво но се съмнявам...

все пак има 8 до 11 починали! Това нашата правослана църква няма как да го пропусне! Но сега е студено и вее! Като се пооправи времето дядо Николай (на 33 -34 г "задяден" ) ще се довлече с якото си BMW да види спазват ли се както трябва православните канони за погребение! Господи, прости на всички а и на мен, че написах това, ама това е истината както я виждам!

Това което се случи на село Бисер е една голяма трагедия за хората там и олицетворение на всичкото което става в държавата през последните десетилетия.Цяло чудо е и голям късмет че същото не се е случило през малките часове или нощта щяхме да сме свидетели на стотици жертви. Поставете се на тези хора там за които единственото препитание и начин на съществуване вече е история и ще разберете че човешкият живот в България струва НИЩО или 325лв които ще изплатят срещу преживяното!!!

Чии пари дарява?

смислен разговор трябват 2 страни! Видно е че с теб няма да стане! Аре бегай да не ти загири запръжката!!

ФАКТ:ГЕРБ отдели 1 милион от своята държавна субсидия по разпореждане на премиера Бойко Борисов! Сега с тези пари ще купят прасенца на хората в Бисерча (да, това е същото село, описано от Славейков в "Извора на белоногата") Аз бих го формулирал така - ГЕРБ гузно дава 1 милион не свои лева на хората, пострадали от неговото безхаберие! Ама кой съм аз да се мешам сред боговете....

Не Герб е раздал язовирите на ченгесарската мафия, а Гоце, Трактора, Румен Петков и останалите изроди!

Шъ Въ замоля да ми посочите разликата, че ни я долавям! Ще съм Ви благодарна за което!

ще застанем и ще мъ го кажем мишок,а ти застани изоцаде мъ и коленичи и нататак знаеш кво да правиш. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Що страдаш че не са те уважили комунистите-отивай и опитай отново да им се отдадеш,сега не са на власт,може и да те уважат няколко пъти...стига си пищял любовно тук.

служите.и - мъже не могат ни лопата, ни брадва да държат. Те са яки с химикалката и машината за броене на пари! За какво да ги изкарват - за да пратят 2 пъти повече хора да ги опазват от сакатлъци ли?

Искам тези форумни плъхове дето тук обиждат Бойко на какво ли не , да застанат на 1 метър от него и да му го кажат в очите.

"Румен" тук във този форум е лапльо на Б. Борисовото боклуче! Това правителство е най-вредното и опасно за България!

Колко пъти ядохте бой, ама жесток бой на изборите през последните 5 години , бе червенушкооооо тъ.. да мълчиш.

това за една демократична страна не е ли допустимо?? Или ще ме бие? Така ли според теб се решава кой е крив и кой е прав? Аз пък искам да имам премиер и президент дето ходят без пазванти (както някога Свен Улоф Йоахим Палме например) , ама ще има да почакам вижда се!

.... След това какво ще се случи...!?! ...ти ще си най-новия дезинфектант за тоалетната му чиния или пенсийте ще стант 800 евро,а безработицата 0,1 процент...!?!! Ганьо...,стига гледай къде да целунеш и към кой да се прилепиш имай лице!

Ако не знаеш, около него има 2 гардероба, няма да те пуснат на 1 метър...

Мога и от по-близо да му кажа всичко което мисля за него . Не ме е страх от долни, прости, алчни и крадливи хора.

Не зная под чия министерска шапка са тия язовирчета и т.н., но е ясно че никой от години не се грижи за безопасността на съоръженията. Кристаилна Георгиева ясно им каза на дървените глави, 1 лев инвестици в безопасност от бедствия спестява 5-6 лв. от нанесени щети от бедствия. То издави хора, животни, инвентар. Само заради едни ръждясали болтове на изпускателните съоръжения. Ами да напишат една програма и вземат европейски пари и преведат всички съоръжения в страната в ред.

синоптиците от БАН /за които няма пари/ този път точно предвидиха обстановката, но нямаше кой да ги чуе, а сега след дъжд качулка-ще се набелязват мероприятия и ще се снимаме на местопроизшествията.

Бойко! Успял да унищожи още няколко българи го прави доволен гледам!

Скоро ще има и ден на траур за погребените на България като държава...

Едва ли ще го доживееш! Време е да тръгваш!!!

"Имам документи. Имам официално писмо от поземлената комисия, от бившия областен управител на Хасково, че язовирът е военен, стената е военна." Ми сега герберите с кого ще се оправдават! Мутрии! Издавиха хората! Изроди! Бойкооо! Откри ли наводнението! Да не си си забравил ножиците! Вземи си сега ножиците, за да откриеш погребенията от твоята некадърност!

Ха разгеле! Новия помияр в президенството се обади, че е жив! А стига бе простото говедо било и главнокомандващ?! На какво бе? На стадо говеда може би? Да те отнесе и те някой язовир, дано, кратуно проста!

къде е Олигофрена Президент!? Два дни не му стигат да изкаже поне съболезнования, камо ли да свърши някаква друга работа!

си избраха ГЕРБ, сега да се радват на свещи и кандила! Честито!

Имаш нужда от спешна психиатрична помощ , другарю . Да честитиш когато българи умират е мека казано малоумно. Лекувай се .

БНТ започва дарителска кампания "България е с вас" в подкрепа на пострадалите при опустошителния потоп в село Бисер. И вие може да се включите като изпратите дарителски SMS на кратък номер 17 777 с текст DMS BEDSTVIE (за абонати на трите мобилни оператора на територията на страната). Цената на дарителски SMS е 1,20 лв. с ДДС. Събраните средства от кампанията ще се изразходват за храна, вода, одеала, отопление, транспорт и медикаменти, за закупуване на помпи и друга необходима техника за отводняване и възстановяване на живота в бедстващите днес райони. Нека помогнем!

безотговорност ни потопи! Потоп от мутренска наглост, мафиотска безотговорност, служебно бездушие, неорганизираност, незнание и лъжи! Това ни дава групировката ГЕРБ! Къде беше досега наш БОЙКО? На мачле или на игра на бридж белот? Няма пари-умирайте! Начини много: лошо здравеопазване, катастрофи на влакове или автобуси, наводнения, или просто от глад. Народе, оправяй се както можеш-това ни казва ГЕРБ. Друго си е СЛЕД като ни връхлети нещастието..Тогава идва, макар и със закъснение, мутрата-комунист Бойко Борисов и започва да ни спасява. Появява се и човекът-щаб ЦвЦв и раздава полезни инструкции. Е, изказват и някое съболезнование., ако не са го пропуснали, както се случваше..И всичко това става след като трагедиите ни задушат. Безгрижието и безотговорността на държавата са на МАХ! Очевидно е, че ГЕРБ е обявила интифада на народа Български. За неговото изтребление по всякакъв начин. Пари нема, спасявайте се.., по възможност извън страната на червената мутро-мафия! Сега ГЕРБ ни дава и ден на траур..НИЕ СМЕ В ТРАУР поне от ТРИ години, защото ни управлява червен ИПОНец!

Защо непрекъснато плискаш из форума омразата и посредствеността си? Пази си я за вкъщи!

Ще добавя: пълна некомпетентност и незаинтересуваност към съдбата на обикновения човек, често наричан "електорат"! А сега - пътища много...! Виновникът ще е селския пъдар! Както винаги!

Всички българи сме с вас , хора от Бисер. Вчера в офиса събрахме пари , днес сме готови с храни и дрехи. Не сте сами. Има организирано дарение и във фейса. Със здраве. PS : Всички висши чиновници , безотговорни , малоумни и крадливи , имащи отношение към въпросния ресор - в Сибир ! Начело с алкохолното петно караджова.

Защо никоя медия не публикува снимки на стената на язовира.Нормално е при такова бедствие да се види от къде е тръгнало.

защо такива престъпници като Михаил Лисков/кмет на Харманли-БСП/ , на който години наред са подавани жалби за тази стена, не са в затвора/ПОГНУСЕН СЪМ ОТНОВО/

Защото е от наще и не може!!! Гнусни сме и такива ще си останем-щото ни търпите! На нас естествено не ни пука....

ХОРА, ОПОМНЕТЕ СЕ! ТОВА Е СТИХИЯ И МОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НА ВСЕКИ ОТ НАС! ДАНО НИ ПОСЛУЖИ ЗА УРОК И ДА ТЪРСИМЕ ОТГОВОРНОСТ!

Потопа,ада..триметрови вълни.. грандоманщината не спасява от глупоста..а е нейна проява.. хипеболизирането се прави с цел- да се прикрие пълното безхаберие.. селяните са не по малко виновни..гледали са как си вали как се препълва язовира но са си седели на топло и са люскали пърцуца..кмета пък от 3 мандата да не знае гьола чий е.. Преувеличението на всичко е за да се смъкне по андрешковци келепирец..още помним кадри как при предишните наводнения 'предприемчиви" селяци си заливаха стените на 2 метра с кофи - виждате ли пет метра вълна .Жалко че никой виновен ням ада намерят , най много чистачката в кметството щот най лесно..

трагедята е голяма,но по време на изборите как хварцаха слугебните коли превозваци булетините...бях в този краи,попаднах в много места,а трябваче да ходя печа сигурно 25 км...никоя от колите,които хварчаха не спираха...какво ги интерисува една гена на пенсионна вазраст,загубила се някаде из региона по тамна доба... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако можеше всичко да се предвиди,далеч по-умните от нас японци,щяха да си построят по-висока стена ,за да посрещне цунамито!Невъзможно е да се противопоставим на стихията на майката-природа!

Голяма трагедия, още повече като се има предвид, че е можело да се избегне. Поздравления за куража на спасителите, пилотите на хеликоптерите които се оказаха без апаратура срещу обледяване, всички хора които са се включили в спасителната операция, изпратените одеала дрехи и храна, дървата и въглищата. От европейската комисия ще отпуснат средства, мтел са дарили 30 000лв веднага, има и отворени дарителски сметки. Въпреки адекватната реакция, можеше да не се стига до инцидента.

Наглост от страна на управляващите. Какво означава "ще бъдът подпомогнати"? Трябва да бъдат обезщетени в пълен размер. В противен случай потърпевшите са в правото си да предявят съдебен иск за нанесените им щети, защото това се случва по нечия вина, а в случая отговорност носи държавата за безстопанствеността на язовирите. Трябва да сме солидарни с преживелите този ад. Както си седим сега на топло, не се знае утре какво може да ни сполети и нас от това безхаберие. София и язовир Искър?

Тия хора имат нужда от добри адвокати, за да им помогнат в битката за оцеляване срещу собствената им държава.