НАТО инвестира 200 млн. евро за противоракетна отбрана

Конкретен ангажимент за участие в противоракетната отбрана на НАТО България ще поеме след срещата на върха на страните членки в Лисабон през ноември.

Обратно в новината

Коментари - НАТО инвестира 200 млн. евро за противоракетна отбрана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Расмусен е в България да лобира за САЩ. Заподноевропейските страни нямат общо с това ПРО. Интересното е защо обикаля източноевропейските изпаднали страни. Защо не каже открито какво мислят развитите страни от ЕС, които са гръбнака. Защо зад гърба им се опитва да пробута американски оръжия на Европа. След отказа на директния призив, Европа да се въоръжава и последвалия отказ, САЩ явно се опитват със странични маневри да съберат лоби в НАТО. От след което Европа ще трябва да закупи американското ПРО. Като търси да си осигури бъдеща безнаказаност за още по-пиратски действия. Расмусен идва просто като лобист на американските военни интереси. Които по една случайност се разминават чувствително с европейските виждания. Това е простичката истина. Която медиите у нас премълчават. Не е лошо да обявят официално това, за да знаят всички българи.

Ако Борисов без да пита народа си с референдум приеме разполагането на ПРО в България , ще трябва да ги плати от личните си авоари. И при всеки случай банките му ще бъдат национализирана, имуществото му конфискувано барабар със златното WC гърне.

Абе, пожарникари от герб! Та нали, ако ПРО прехване иранска атомна ракета над тъпите ви български глави в българското въздушно пространство, нали тогава атомния заряд на тази ракета ще избухне над вашите тъпи пожарникарски български тикви!? Започнете да мислите! Стига сте слушали Диктатора. Той повтаря само това, което му внушава шефа на България и кукловод на Диктатора - американския посланик!

Я стига се драхте във форума! И за малките деца е ясно, че зад всичко това са домогванията на САЩ да опашат света и "непослушните" държави с "противоракетен" щит. Срещу чии ракети - руските? Булава и Топол-М са абсолютно неуязвими от такъв щит. Ирански - че ние какво общо с Иран имаме да делим? С две думи - референдум и твърдо НЕ на всякакви ракетни щитове, разположени на територията на България. Сега действащите са ни достатъчни. Служил съм в такова поделение през 2005-2006г. и съм наясно с нещата, но не давам подробности, понеже е тайна. Само ще спомена, че ВСЯКА ракета, наближила на по-малко от 30 км. от въздушното ни пространство ще бъде свалена безотказно. А сега ревете за щит...

Самият факт на наличие на злобни антиправителствени публикации говори че в България има демокрация. И това е много радостно. За разлика от Русия и Белорусь и някои средно-азиатски републики, където думичката демокрация трябва да я търсят в "Гугъл"-а. Не в някакви измислени руски търсачки, защото там може би ще им обясняват че това е общественият строй в СССР по времето на Сталин. И всички тези "патриоти" трябва да благодарят на САЩ и Западна Европа чесега могат свободно да си кажат мнението. Я, уважаеми, идете в Русия и напишете някакъв анти-правителствен коментар. Не дай Боже нещо срещу тов. Путин. Веднага ще ви тикнат в кауша. Толкова им е там демокрацията - да се славослави Вовката Путин и Димата Медведев. Да, ние сме малка страна и трябва да се съобразяваме с големите. Само че със САЩ и Западна Европа сме съюзници. Така е въпреки неистовата онраза която храни целия електорат на БСП към САЩ и всичко американско. Е, ако това ги успокоява, и аз не обичам американците. Имат големи претенции, а не са нищо особено. Също като руснаците. Само дето руснаците са много по-несведущи в нещата, а претенциите им са по-големи. И са в плен на култ към личността. Всъщност това не е ново, те винаги са се кланяли на Батюшка Царь. А като персона дали това ще бъде престъпника Сталин, селяндура Хрушчов, полуидиота Брежнев, пияндурника Елцин, няма никакво значение. Това, че сега се кланят на един интелигентен мъж с неоспорима харизма, какъвто Путин е по-скоро случайност. Със същата страст те биха се кланяли и на селския идиот, стига някой да го е турил начело на държавата. Сега ние сме членове на НАТО съюзници на САЩ. Когато бяхме членове на Варшавския пакт ние стриктно спазвахме договорните си задължения. Стриктно, до идиотизъм, в много случай в разрез с националните ни интереси. Е, сега трябва да спазваме договорните си задължения към НАТО. Доколкото може защитавйки националните си интереси. Защото в края на крайщата всеки договор е отказ от част от суверенитета - и с НАТО и с ЕС. Ние сме избрали този път. Докъде ще стигнем бъдещето ще покаже. Но в никакъв случай това няма да е Средна Азия или Чукотка, каквато е мечтата на продажниците от БСП. пък те ако са толкова мераклии - моля, влакчето и в СССР. Ах, пардон, то вече такава държава няма. От 20 години, биля. Та всички симпатизанти на Русия могат да подадат документи за емиграция в Русия. Или в Северна Корея. Или в Куба, Венецувла и Занзибар. Дерзайте , другари! Венсеремос! Само внимавайте като подавате бдокументите за емиграция да не дойдат ония здравеняците с белите престилки от лудницата. Ще ви затворят в психиатрията, ей и няма да можете да излезете до края на живота си.

ПРО няма общо с НАТО! И защо да си усложняваме допълнително отношенията с Русия?!Да не би да излезем на американския пазар?И какво ще продаваме там? Къде е изгодатата за нас? Не за теб KGB, за нас българските граждани? Защото България- това са нейните граждани , не политиците , шепата реститути и незаконно забогатяли пишман бизнесмени!

моля те,БОЖЕ,моля,моля дано поне 50 000 000 да ги плати боко (демек НИЕ ),моля да участвуваме моля.....

П Р Е Д А Т Е Л !!!

Ами да знаеше се. САЩ напъват за противоракетна отбрана на Европа, всъщност ще се отбранява не Европа а Израел. Ако някой понечи да се противопостави на Израел от мюсюлманските държави дупе да му е яко. Трябва да има референдум един прост пожарникар не може да решава съдбата на цял народ, продажник

А какво ще стане, ако вземем, че излезем от НАТО? Май нищо лошо! По-малко разходи, по-малко заплаха, неучастие във войни, измислени за нечии интереси - Афганистан, Ирак...

Къде ги видя новите технологии бе човек?! Аз пиша за навуща и опинци, ама не за твоите нови, а за класическите, старите.

След като лъжливото пожарникарче "убеди "руснаците ,че България не води преговори за монтаж на ПРО , сега истинската му същност лъсна като тиган на месечина .Отново продажен политик начело на държавата .

Значи по твойта логика е продажен политик защото е излъгал руснаците ли? :D Какво трябва да ни пука какво мислела тъпата Русия, ние сме в НАТО :D

Като те гледам, та ти си за Япония, какво НАТО бълнуваш?Няма тъпа държава, има тъпи драскачи! Всеки политик, който лъже своите иьбиратели и защитава чужди (не национални) интереси го наричат продажен! В случая не е ясно чии интереси се защитават (нямаме проблеми с никоя небалканска държава), но е ясно, че не са Българските, от там идва и логиката на извода.

ПРО НЕ Е НАСОЧЕНА КЪМ РУСИЯ? ДА АМА НЕ! КАКТО КАЗВА ЕДИН БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТ!

Малеее, що за пакт е това щом ние сме им стожер.....

Е като са толкова хубави и необходими тия ракети, защо ги изгониха от Чехия, Унгария, Полша?! Нас ли ни имат за най-тъпи и продажни? И кога точно ракетните заплахи се преместиха от по-горе изброените страни, точно към нас? Май за друго нещо иде реч!

САЩ направиха сделка с Бойко Борисов-той им слугува и продава националните ни интереси-а те крият досието м на престъпник!!! Страните по света са заплашени само от едни ракети-на САЩ и Израел-това са страните агресори. Европа има само един начин да бъде защитена-сключва договор с Русия за военно и и кономическо сътрудничество-резултата е-икономически ръст на евросъюза и Русия 20% на година, долара не струва и 1 евроцент и САЩ фалира.Никой не би нападнал пакта Русия-Европа... Но предателите не са на това мнение, защото им плащат със зелени хартийки...

Запознат, такова сътрудничество още миналата година Русия предложи на ЕС, да изградят съвместна Общо отбранителна система на равноправни начала. Няма никой сега, който да напада ЕС. Ако НАТО вложи пари в закупуване на ПРО, това ще бъдат или пари на американките данъкоплатци, които се подаряват на военнопромишления им комплект или пари на европейските данъкоплатци. НО едва ли лесно ще се вложат европейски пари в този проект и едва ли САЩ ще докопат парите на европейците , макар да правят големи опити към това, понеже европейската реална демокрация отрича политиците да харчат парите на европейските данъкоплатци без те да се питат до цент. А американецът в САЩ никой не го пита открай време. Ето, сега в Европа по повод гръцката криза стават огромни скандали в националните парламенти, понеже десните сега управлява Европа, те са проамерикански настроени и искат да дадат огромен заем на Гърция с цел да подпомогнат частните банки, свързани със задържанията на Гърция, но пък да ползват за тази цел парите на европейските данъкоплатци. Левите сили, които бяха заспали в последните 10 години, започната да се надигат и да водят истински битки срещу този начин на управление на десните и безцеремонно разполагане с парите на данъкоплатците. Такава битка ще поведат и срещу всеки опит на десните европейски правителства да дадат европейки пари за ПРО. Европа няма друг шанс освен обединение с Русия, за да и ползва източниците и да създаде с нея общоевропейската отбранителна. Но сътрудничеството Европа - Русия дава и голям шанс на самата Русия да възприеме европейския тип демокрация и са се демократизира по европейски, като с това ще отпадне като потенциален враг на Европа. Но точно това САЩ не желаят да се случи между Русия и Европа и водят политиката на разделянето им, като я провеждат чрез десните сили на Европа. Но се очакват скоро масово да паднат десни правителства в Европа след първия неуспех на дадения гръцки заем.И заедно с тях да паднат десните политици начело на ЕС и НАТО- Барозовци, Размусевци и прочее .Наш БиБи или не разбрал или разбрал накриво?! ideyazabulgaria.org

Дядо Йоцо обаче си се е вкарал сериозно в някакъв си негов филм, и нищо че си противоречи с всеки негов следващ пост, важното е че той си вярва. Според него ако не бяха Сорос и САЩ, и България нямаше да е под османско 5 века. Даже и социалиста Барозу, който едно време е бил лидер на комунистите в Португалия вече е pro-САЩ според дедо ви Йоцо. Очерни репутацяята на всички държави в Еворпа в различните си постове, само така и не разбрахме коя е тая "Европейска" демокрация която толкова върло защитава, като видно и категорично само Марксистки идеали пропагандира по цял ден? Деденце, време ти е да се пенсионираш вече, твойта социална равноправност съществува само в твоя изперкал болен мозък който за толкова години така и не разбра че хората не се раждат равни на тоя свят и винаги силните ще изяждат слабите и винаги ще има богати и бедни... набий си го най-накрая в тъпата глава :D

Какви ги мелиш, бре? Парите на данъкоплатците? Ти имаш ли представа колко са 200 млн. долара - какпка от кофа с вода. Само военния бюджет на Щатите е ДВЕ ХИЛЯДИ ПЪТИ по-голям от тая сума!

Трябва да се забрани със закон президент, премиер или парламент да могат да взимат самосиндикално решения по-важни точки за цялата държава. За такива неща задължително трябва да има референдум. Това трябваше да стане още преди НАТО, ЕС. Омръзна ми политици да ни дърпат ту към единия, тук към другия лагер, а на никой да не му пука за интересите на България!

Аз предлагам да се проведе референдум отново да си обуеш опинците и вържеш навущата. И да ти се забрани самосиндикално да носиш трандафори! Също така всички червени кратуни във форума да използват ник рускиня или Ого...може и дедо Йоцо.

А всички кафяви тикви, включително и твоята да бъдат хвърлени за храна на свинете.

Абе древния! Разбирам, че и мисленето ти е от времето на хана. Що се мъчиш с новите технологии, като не ти се отдават.

Прав си човече,но този народ никога не е питан и няма и да бъде питан относно съдбата си ! България не е независима държава - модерната дума за това е ГЛОБАЛИЗАЦИЯ. Преди ни натресоха насила Варшавски Договор сега насила ни натресоха ЕС и НАТО.

От ЕС е НАТО винаги може да излезем, стига да иснаме-Но нямаме политици- демократи, които да питат народа си и за използват европейските форми на демокрацията- РЕФЕРУНДУМИТЕ. Имаме политици, които като се доберат до властта стават извънземни и недосегаеми от закона и започват да работят за свои интереси и продават България на парче Така е защото в България липсва най- важния елемент на изстинката демокрация- ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА. а то от своя страна стои на фундамента- РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ. ideyazabulgaria.org

Прав си, но за съжаление след като ни обявиха "велаещи" за ЕС и за НАТО, от тук натаък сме в улея на бобслея и скоростта се увеличава. Ние тотално загубихме своята автономия, така че, това което искаш вече е неосъществимо (без значение отсега нататък кой води държавата). Единствената (мирна, т.е.невоенна) надежда е рзападането на ЕС.

БОГ да пази премиера на Реппублика България-Бойко Борисов , бъди жив и здрав.

ти нормален ли си???!!!!

Алоо, обичащия ! Колко ти плщат ? За израз, за близачество или степен на простотия получаваш жълти стотинки??

А нещо да си плати за мисиите няма ли? В България имаме една много хубава поговорка - приятелството си е приятелсто, но сиренето е с ПАРИ!

Разбира се, че се плаща! Няма предател, който да не е получил пари (дори и Юда), но не става пред журналисти, а с поименен имот да кажем в Калифорния (да има къде после да се бяга!).

Ами ще ги похвали, къде ще ходи. Толкова пари дадохме за тази простотия НАТО, че щеше да е малко нагло.