Настаниха пострадали от войната деца във Военно-почивния комплекс в Рибарица

Някои от тях са загубили единия или и двамата си родители, други са били ранени, поради което ще се нуждаят от продължителна психологическа рехабилитация и подкрепа

Обратно в новината

Коментари - Настаниха пострадали от войната деца във Военно-почивния комплекс в Рибарица | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как си личи, че "Възраждане" се е активизирало! Лошото е, че го правят с ПАРИ ОТ МОИТЕ ДАНЪЦИ!!! Колко ли копейки им превежда и Митрофанова? И не ми пишете за 2014.,защото Русия(СССР) е държавата избила най - много българи и обезбългарили най - много територии!!! ЗА ТЯХ КОГА ЩЕ ПОМИСЛИТЕ ЧЕБУРАШКИ СЪВЕТСКИ???? Кога ще ги прочетете?

Тъй, тъй, дръжте ги заедно че да се травмират едно друго. Най-добре и да ги разделите на женски и мъжки лагер.

Браво а българското момиче сираче чудо лекоатлетка живее със 150 лв на месец но чух че на украинците дават по 40 лв джобни на ден ако е вярно жалко

Ти колко пари си дал на това момиче бе олигофрен

Трябваше да станем руска република роба си иска господар и нагайка......

Умно красивите си го получават - скоро ще седят татуирани и пиещи бира само между чужди пришълци и ядрени отпадъци. На бира 5 евро и работещи в робски, препродаващи труда им фирми като в Германия. Още малко такива избори и 75% мнозинство на джендъри и американски проститу...

А децата от пострадалите от наводнения региони дали имаха късмет да получат ден-два почивка в база? Или капачки да събираме за тях?

Защо така? Дайте да събираме капачки за тях, както за нашите деца.

Селяндури, става дума за деца пострадали от война. Затворете си малко плювалниците и не се дръжте като тъпаци. Как нямате срам да ги пишете тези глупости???? Не ми го побира главата!!! Кога пропаднахме толкова?

А когато тумбеха деца из Донбас, що не писа тук-кам пак така!?!

Ти там ли беше. Кой е тумбил деца в Донбас? Донбас е Украйна и преди Русия да отиде там не емало никакви проблеми. А ти си руски тъпанар. Роб русофилски

НЕ РАЗБРА ЛИ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ И УПРАВНИЦИТЕ ЗА НАРОДА СА МАЩЕХА И ТОВ НАЙ ЛОШИЯТ ВАРИАНТ!

Много добре видях със своите очи, какво правят украинките на Слънчака лятото. Цял ден на басейна пилят нокти и си търкат айфоните. А децата им работеха в кухнята и чистеха стаите. Имам предвид деца на 7-8 годинки работеха. Управителката на хотела знаеше и при разговор с нея за това, тя каза : Разберете ме, не мога да се оправя с тези украинки, не мога да изляза на глава с тях. Не мога и да ги изгоня. Молила ги жената поне да не лежат по цял ден на басейна, защото правят лошо впечатление на туристите. Не слушат. Цялата нощ са по заведенията и дискотеките, децата им работят и нощем се гледат сами. Ние българите сме прости, че търпим това и позволяваме това да се случва.

Дори да е така, каква връзка има с настаняването на Деца в Рибарица??? Всички знаем, че има боклуци, които се възползваха от положението. Но това са ДЕЦА пострадали от войната на мършата Путю!!!!

Ще ти го обясня просто, пък дано ме разбереш. Нямам против никое дете по света. Казвам ти защо децата отиват в Рибарица, а майките се връщат на Слънчака. Сега ми прочети коментара пак и си помисли дали е нормално украинките по цяла нощ да ги няма и по цял ден да лежат, докато деца по на 7-8 години работят в кухнята и чистят стаите на туристите. Изглежда на теб не ти пука , че собствените им майки ги тормозят и пренебрегват - не ние българите, не някой друг.

Къде бяхте да приютите децата от двете области за които нехаехте и едва ли не ''демократично'' се правехте на глухи и слепи , защото менторите ви подготвящи всичко това както Меркел сама го заяви така разпореждаха.. Нямам нищо против помощ за деца, но ме отвръщава двойния аршин на ''демократичните'' миротворци. Защо не са в Румъния, Полша с които имат допирна територия а пак в България??където се събират капачки за лечение на българските деца.

по-долу и се замислям. Защо тези деца се поставят в такива неблагоприятни уловия. Та това е една пропаднала, русофилска държава, която цивилизованите държави не желаят в Шенген. Нали така? Основателно се поставя и въпроса какво прави Русия за децата от Донбас. Макар да е тяхна си работа. Ако имаме съвест тези деца и техните майки трябва да бъдат избавени от тези ужасни условия. Съвсем редно е да бъдат отпратени към цивилизованите, демократични и дейно участващи в конфлита държави - САЩ и Англия. И не ми казвайте, че тези благородни дами и господа няма да ги приемат с отворени обятия и няма да ги настанят в хотелите си на държавна издръжка. Няма да повярвам на такива долни русофилски лъжи.

Тоя с минуса твърди, че САЩ и Англия няма да приемат дечицата и майките. Абе като се замисля - май е прав.

Ми хареса заглавието. Наистина били. Значи досега дондуркахме измамите. Ама лошото е, че има бунаци дето вярват в дядо Коледа.

Искам да ходя и аз безплатно в Рибарица ама като отида ми искат пари !

Дали има и дечица от Донбас????? Нали НЕ вервате в приказки??

Нали твоите руснаци се грижат за тях. Я кажи твоите руснаци какви грижи полагат за изселените от окупираните територии украинци?

Някои деца от Донбас са в земята...

Украински деца със земята ама това ти пречи на пропагандата нали?

Което се неглижираше от ''демократите миротворци'' десетилетие..... за да се обгрижват сега виновните за това , че те са в земята.

въртят сучат и към Слънчака. При военни действие го отнасят цивилните ма на гости се държиш като гост каквото ти сервира

Кога руските подлоги водещи платена пропаганда ще отидете да ги избивате тези деца? Нали непрекъснато обяснявате колко ги мразите как всички трябва да бъдат избити???? Хайде вдигайте се да ви видим.

Глупак!

Щото ви показвам колко жалки същества сте така ли? Или сега ще отричате човек ако ненавистните си писания спрямо украинците? Или ще отричате призивите за геноцид дето ги има в всяка една статия за войната в украйна???? Или защото всички сте само едни клавиатурни плъхове, дето освен платена пропаганда да водите в интернет друго не можете?

Бог те знае какъв Цървул си и от коя дупка си излазил. Тръгнал да показва? Какво бе!?! Толият си тумбак ли? Безимотен голтак!

Вие подлогите водещи руска пропаганда не смеете да изпълните от помийните ями, откъдето пишете платената си пропаганда. Във всяка статия за войната в украйна продажници като вас призовават за убийства над по принцип и геноцид над всички украинци. И обявявате всичките жертви включително жените и децата за фашисти заслужаващи да бъдат избити.

Утре, ще почнем от теб,

И с колко коментара по интернет ще почнеш лекенце??? Хайде жалко човече излизай с руското знаме и портрета на путин на площада да те видим какъв си смелчага.

Защо не се изпращат пластмасови капачки като помощ за Украйна!?! Тук, в БГ правят чудеса!

Мммда...... Като една идея не влиза през вратата вкарай я през прозореца...... Но спокойно мили българи за нашите болни деца ще направи президента още един благотворителен концерт....

Хубаво е да помагаш на децата, НО НЕ Е ЛИ РЕДНО ДА СЕ ПОГРИЖИТЕ ПЪРВО ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА ОТ ДОМОВЕТЕ? В БълХария българите са поставени на последно място - след кучета и чужденци!

Що не си осиновил 5-6 деца от някой дом?

Значи казваш, че ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ПОСТАВЯ ЧУЖДИТЕ СИРАЦИ ПРЕДИ БЪЛГАРСКИТЕ? Не съм осиновил, защото съм отгледал 3 деца и 7 внука, а ти колко деца имаш?

Жалко пропагандаторче. Я да те питам за кои български деца става въпрос? За тия дето манго и айше ги правят на конвейер? За тях ли си се загрижил възрожденецо? Или викаш откакто циганската махала във варна гласува за възраждане и изведнъж се загрижихте за братята роми? Самият факт че поставяш на едно и също ниво деца с избити от руснаците родители, с деца изоставени от родителите си показва колко е липсващо нещото наречено морал в твоето съзнание. Но пък викаш важното е да си изкараме надницата пък морала пари не дава нали?

На пострадалите

И сега българските комунисти да не изпъдят фашистките деца. Със закон трябва да ви забранят вашата мама комунистическа

идвам да ме забраниш

ВЪЗРАЖДАНЕ!

Добер де деца са но защо и арабчетата не са там.....

И какво ще правят майките в Слънчев бряг??? Не че нещо, но защо не си осъанат при децата. Там нито е в разгара на сезона, или отиват да се шравят на стардалки и да говорят по телелвизията как са разделени от децата си. "Общо около 90 човека са настанени тази вечер в комплекса в Рибарица, сред тях са и деветима придружители на децата. С леки автомобили са пристигнали и две жени с четири деца. Майките тръгват за Слънчев бряг в утрешния ден." Някой в тази държава да помисли за собствените ни граждани. На хората от наводнените села дадоха по 200лв помощи да си изградят нови домове, пълна подигравка, а тези тук ги гледаме като писани яйца близо година- срамота. Нещата изглеждат все едно собствените ни управници искат да ни заличат като народ.

Я кажи какви са грижите полагани от руската федерация за насилствено изселените от украйна? Защото ти нали си първа писта по водене на платена руска пропаганда и на тебе ти докладват директно от руското посолство. Та ми е любопитно-дай някаква информация защото руските меди не казват нищо по въпроса. И още нещо-за хората в наводнените села ще питаш руския агент радев дето управлява вече втора година държавата и дето толкова много го обичате.

Да, ама не... Айде, стига с тези укро навлеци!!! Ето заглавие от новините днес: "Над 1,5 млн. българи нямат пари за храна..." Нашите сънародници гладуват, а ние се правим на самаряни за някаква чужда кауза!!! Вече твърде много се прекали с коленичане по заповед от задокеанските господари. Ще настъпи отрезвяване в обществото, манипулирано под диктата на "демократичния" запад, но сметката ще е жестока...

Да помагаш на гладуващите сънародници. Знаеш ли манго колко ще ти се зарадва? Интересно, защо ли не са с постъпвали така с българските революционери намерили убежище в съседни държави по времето на турското робство?

Българските революционери обикновено са работели в тези чужди държави. Ботев не се е излежавал, като тюфлек в някой Румънски курорт... Сам казва, че е ял по един-два пъти в седмицата за да купи печатна машина.... Украинците не са Ботев.... А и голяма част от българите днес са срам за онези велики Революционери !

Към продажниците водещи руска пропаганда? Всичките тези революционери на практика са били незаконно в тези държави според всички норми по това време. И за разлика от тези украинци, българските революционери са водили активна подготовка за както е модерно сега да се нарича терористични действия срещу чужди държави. Но пък я кажи сега-какво очакваш тези деца да работят? Да пишат като тебе платена руска пропаганда или какво?

Ботев ли е платената руска пропаганда или факта, че е работил в Румъния ?! А ако ми задаваш въпроса към кого трябва да проявиш уважение в случая, говори само едно - ти си безпаметно и безродно леке. Нашите РОДНИ герои поставяш след хрантутниците от чужда държава ! СРАМ !

Да ги карат при резидента на Решетников в президентството, а Мутрафонова да им е прислуга.

Освен че научихме отново очевидното - че войната е Ад - научихме и няколко не толкова очевидни неща за Русия, Украйна и Запада през 2022 г., пише професор Александър Дж. Мотил* за The Hill. 1. Русия е реваншистка, империалистическа, геноцидна и фашистка държава, която силно прилича на нацистка Германия. Руско-украинската война разсея илюзиите ни за стремежа на Русия към някаква форма на вътрешна нормалност и външно равновесие. Роналд Рейгън неслучайно нарече Съветския съюз "Империя на злото". Руската федерация е потенциална империя на злото, което може да е още по-лошо. Бъдещите империи се разширяват и започват войни, докато утвърдените империи обикновено са доволни от статуквото. Въпреки че Русия не може да спечели войната си срещу Украйна, тази война ще приключи окончателно и напълно само ако Русия престане да бъде реваншистка, империалистическа, геноцидна и фашистка. Преговорите няма да постигнат нищо; само поражението може да успее да доведе до коренна промяна в Русия и нейните отношения със съседите и света. 2. Руският президент Владимир Путин може или не може да бъде неспокоен, но той определено е второкласен играч в световния шах, а не гросмайсторът, за лалъвто беше рекламиран. През своите повече от 20 години на власт Путин успя да изгради нежизнеспособен, крехък режим; изкорми пазарната икономика и нейните професионални класи; трансформира Русия в дълбоко корумпирана и неефективна петролна държава; отблъсна приятелите и съюзниците на Русия; опетнява името на Русия, като го свързва с военни престъпления; и я въвлече в разрушителна война, която ще се счита за една от най-големите стратегически грешки в историята. Но най-голямата грешка на Путин може би е, че се превърна във въплъщение и опора на руската политическа система. С напредването на възрастта на руснаците ще им бъде трудно да мислят за него като за образа на своята нация. И когато си тръгне, както сигурно ще направи, системата ще бъде притисната да оцелее без него. 3. Руската армия, както руската държава, общество, икономика и култура, е бъркотия. Парите, които трябваше да отидат за нейната модернизация, очевидно бяха откраднати от приятелите на Путин. Неговата тактика, стратегия и командване и контрол са остарели, а въоръжението и тежкото оборудване са много по-лоши, отколкото някой можеше да си представи. Руското общество е в дълбока криза, тъй като милиони професионалисти от средната класа избягаха от режима на Путин, за да търсят късмета си в чужбина, докато западащата икономика ограничава перспективите за тези, които не могат или не желаят да напуснат. Руската култура беше разобличена като колониалистка и супрематична, а тези, които я практикуват се компрометираха, като не успяха да заемат етична позиция срещу Путин, неговия режим и войната в Украйна. Всички тези противоречия представляват дълбока беда за Руската федерация като държава. Преброени ли са дните на Русия? Редица руски, украински и западни анализатори смятат, че това може да е така. Колапсът и разпадането на Русия на множество по-малки държави стана мислимо - и все по-възможно. 4. Украинците и техният президент Володимир Зеленски шокираха света със своята издръжливост, смелост и отдаденост на демокрацията и свободата, както и със способността си да устоят и след това да отблъснат руското нападение. Една корумпирана и дълбоко разпокъсана страна, която внушава умора на своите западни поддръжници - господстващият образ на Украйна преди войната - не би могла да оцелее след инвазия, геноцид и войната на Путин. Очевидно украинците, въпреки склонността си към постоянно оплакване, са отдадени на страната си, независимо къде живеят или кой език говорят. По ирония на съдбата украинската държава, армия, общество, култура и национална идентичност ще станат много по-силни след края на войната. Въпреки че на икономиката на Украйна може да й отнеме десетилетия, за да се възстанови, Украйна вероятно ще се превърне в основен играч в европейската и вероятно дори в евразийската геополитика. 5. Путин започна войната поради манията си по това, което нелепо твърдеше, че е "украинска заплаха" за Русия. Твърдението беше абсурдно, защото Украйна беше - и все още - не е в позиция да застраши сигурността или съществуването на Русия, докато обратното - Русия застрашава Украйна - е очевадно вярно. Западът направи някои грешни стъпки по отношение на интегрирането на Русия след Студената война и разширяването на НАТО. Но е крайно време да захвърлим твърденията, че разширяването на НАТО и потенциалното членство на Украйна в алианса са предизвикали войната. Швеция и Финландия се присъединяват към НАТО и по този начин го разширяват от тази година, а Русия няма възражения. Всички в Русия, Украйна, Европа и Северна Америка знаеха в седмиците преди войната, че Украйна няма шанс да се присъедини към НАТО най-малко две десетилетия. Путин и неговата пропагандна машина използваха имперската руска и съветска идеология, за да демонизират украинците, че не искат да бъдат руснаци и да подчинят страната на прищевките на Москва. 6. Западните политици и анализатори грубо и погрешно оцениха Русия, Путин, Украйна и Зеленски. Въпреки че западната военна, финансова и хуманитарна помощ за Украйна се оказа незаменима за нейната способност да отблъсне руснаците, в началото на войната Западът вярваше, че Русия е по-силна, Путин по-компетентен, Украйна по-слаба и Зеленски некомпетентен. Следователно способността на Запада да изчисли изхода от евентуален колапс на Русия трябва да се разглежда със зрънце съмнение. Голяма част от Евразия може да бъде въвлечена в продължителни кръвопролития, както се случи след разпадането на имперска Русия. Но също толкова възможен е мирният край на Руската федерация по линията на разпадането на Съветския съюз. 6. Във всеки случай поражението на Украйна би означавало триумф на реваншизма, империализма, геноцида и войната и по този начин катастрофа за стабилността, сигурността, демокрацията и либерализма - като цяло и за Евразия в частност. За разлика от това, украинска победа би нанесла тежък удар на всичко, което Путин и неговите другари и поддръжници отстояват. Ако 2022 г. е ръководство за това, което предстои през 2023 г., трябва да очакваме победите на бойното поле на Украйна да продължат и вътрешните и международните изпитания на Русия да се увеличат. Тъй като украинците нямат друг избор, освен да се борят за оцеляването на нацията си, а руснаците не, то 2023 г. лесно може да се превърне в повторение на 1917 г. - когато загубена война, колабираща икономика, народно недоволство, некомпетентност на владетеля и нелегитимност на елита доведоха до краят на Русия. Ще види ли Путин, как делото на живота му ще се срине?

И как реши че 1917 е края на Русия? Миже би е края на Русия и началото на СССР… Това ли да очакваме?

Намериха, къде да ги докарат в земята на пра-орките.

Гледам един тролей копира чаршафи тука, заработва. Истината е, че най-пострадалите деца са от Луганска и Донбаска област. Вече ОСЕМ години дса пид обстрел! На някой тук да му пука!? Ама нациститв ги отглеждаме. Тези 16 годишни що не са на училище, ами идват по курортите??

Какви училища, кучко съветска? Руските фашисти първо болниците и училищата обстрелват и разрушават.

Защото Украинските фашист първо там се настаниха и почнаха да стрелят по “братята си”

Ще дойде време и тези две области да бъдат освободени от путинските фашаги. Когато се достигне бройката от 1 милион убити путинисти войната ще свърши.

За какво трябва да отглеждаме фашисти и ксенофоби? Кому са притрябвали?

Щом са фашисти и ксенофоби, ще са перфектни да се настанят в твоите хотели. Ще си имаш страхотно племе от фашисти.

Ако руснаците бяха издавили в Днепър сегашните нацисти когато са били на годините на тези деца, сега в Украйна война нямаше да има.

Не са без надзор и контрол! Всичко е нагласено, а на нас ни се представят мъченици! Едно време, виетнамчета се гледаха от български Семейства / и Блага Димитрова/ Който иска да приютява и се грижи за тези деца на собствена издръжка, а не да ги носим и тях на гърба си! Америка и Украйна са богати! Да им плащат престоя

Малки нацисти, които при това ще останат да живеят в България.

Малко ни беше да плащаме за дъртите мангали родителите им по безплатен хотел на морето а сега и копелетата им. Докога ще ни дерат така разни тарикати?

А хората от селата с потоп, които показаха че празнуват в фургони и къщи с мухъл, тях къде ще ги пратим ...на м...им?

Кой им е крив, че нямат застраховки? Сега да духат супата, никой не им е длъжен

Ам украинците що не идат в австрия или германия.? Що не останаха в Полша?

Освен че научихме отново очевидното - че войната е Ад - научихме и няколко не толкова очевидни неща за Русия, Украйна и Запада през 2022 г., пише професор Александър Дж. Мотил* за The Hill. 1. Русия е реваншистка, империалистическа, геноцидна и фашистка държава, която силно прилича на нацистка Германия. Руско-украинската война разсея илюзиите ни за стремежа на Русия към някаква форма на вътрешна нормалност и външно равновесие. Роналд Рейгън неслучайно нарече Съветския съюз "Империя на злото". Руската федерация е потенциална империя на злото, което може да е още по-лошо. Бъдещите империи се разширяват и започват войни, докато утвърдените империи обикновено са доволни от статуквото. Въпреки че Русия не може да спечели войната си срещу Украйна, тази война ще приключи окончателно и напълно само ако Русия престане да бъде реваншистка, империалистическа, геноцидна и фашистка. Преговорите няма да постигнат нищо; само поражението може да успее да доведе до коренна промяна в Русия и нейните отношения със съседите и света. 2. Руският президент Владимир Путин може или не може да бъде неспокоен, но той определено е второкласен играч в световния шах, а не гросмайсторът, за лалъвто беше рекламиран. През своите повече от 20 години на власт Путин успя да изгради нежизнеспособен, крехък режим; изкорми пазарната икономика и нейните професионални класи; трансформира Русия в дълбоко корумпирана и неефективна петролна държава; отблъсна приятелите и съюзниците на Русия; опетнява името на Русия, като го свързва с военни престъпления; и я въвлече в разрушителна война, която ще се счита за една от най-големите стратегически грешки в историята. Но най-голямата грешка на Путин може би е, че се превърна във въплъщение и опора на руската политическа система. С напредването на възрастта на руснаците ще им бъде трудно да мислят за него като за образа на своята нация. И когато си тръгне, както сигурно ще направи, системата ще бъде притисната да оцелее без него. 3. Руската армия, както руската държава, общество, икономика и култура, е бъркотия. Парите, които трябваше да отидат за нейната модернизация, очевидно бяха откраднати от приятелите на Путин. Неговата тактика, стратегия и командване и контрол са остарели, а въоръжението и тежкото оборудване са много по-лоши, отколкото някой можеше да си представи. Руското общество е в дълбока криза, тъй като милиони професионалисти от средната класа избягаха от режима на Путин, за да търсят късмета си в чужбина, докато западащата икономика ограничава перспективите за тези, които не могат или не желаят да напуснат. Руската култура беше разобличена като колониалистка и супрематична, а тези, които я практикуват се компрометираха, като не успяха да заемат етична позиция срещу Путин, неговия режим и войната в Украйна. Всички тези противоречия представляват дълбока беда за Руската федерация като държава. Преброени ли са дните на Русия? Редица руски, украински и западни анализатори смятат, че това може да е така. Колапсът и разпадането на Русия на множество по-малки държави стана мислимо - и все по-възможно. 4. Украинците и техният президент Володимир Зеленски шокираха света със своята издръжливост, смелост и отдаденост на демокрацията и свободата, както и със способността си да устоят и след това да отблъснат руското нападение. Една корумпирана и дълбоко разпокъсана страна, която внушава умора на своите западни поддръжници - господстващият образ на Украйна преди войната - не би могла да оцелее след инвазия, геноцид и войната на Путин. Очевидно украинците, въпреки склонността си към постоянно оплакване, са отдадени на страната си, независимо къде живеят или кой език говорят. По ирония на съдбата украинската държава, армия, общество, култура и национална идентичност ще станат много по-силни след края на войната. Въпреки че на икономиката на Украйна може да й отнеме десетилетия, за да се възстанови, Украйна вероятно ще се превърне в основен играч в европейската и вероятно дори в евразийската геополитика. 5. Путин започна войната поради манията си по това, което нелепо твърдеше, че е "украинска заплаха" за Русия. Твърдението беше абсурдно, защото Украйна беше - и все още - не е в позиция да застраши сигурността или съществуването на Русия, докато обратното - Русия застрашава Украйна - е очевадно вярно. Западът направи някои грешни стъпки по отношение на интегрирането на Русия след Студената война и разширяването на НАТО. Но е крайно време да захвърлим твърденията, че разширяването на НАТО и потенциалното членство на Украйна в алианса са предизвикали войната. Швеция и Финландия се присъединяват към НАТО и по този начин го разширяват от тази година, а Русия няма възражения. Всички в Русия, Украйна, Европа и Северна Америка знаеха в седмиците преди войната, че Украйна няма шанс да се присъедини към НАТО най-малко две десетилетия. Путин и неговата пропагандна машина използваха имперската руска и съветска идеология, за да демонизират украинците, че не искат да бъдат руснаци и да подчинят страната на прищевките на Москва. 6. Западните политици и анализатори грубо и погрешно оцениха Русия, Путин, Украйна и Зеленски. Въпреки че западната военна, финансова и хуманитарна помощ за Украйна се оказа незаменима за нейната способност да отблъсне руснаците, в началото на войната Западът вярваше, че Русия е по-силна, Путин по-компетентен, Украйна по-слаба и Зеленски некомпетентен. Следователно способността на Запада да изчисли изхода от евентуален колапс на Русия трябва да се разглежда със зрънце съмнение. Голяма част от Евразия може да бъде въвлечена в продължителни кръвопролития, както се случи след разпадането на имперска Русия. Но също толкова възможен е мирният край на Руската федерация по линията на разпадането на Съветския съюз. 6. Във всеки случай поражението на Украйна би означавало триумф на реваншизма, империализма, геноцида и войната и по този начин катастрофа за стабилността, сигурността, демокрацията и либерализма - като цяло и за Евразия в частност. За разлика от това, украинска победа би нанесла тежък удар на всичко, което Путин и неговите другари и поддръжници отстояват. Ако 2022 г. е ръководство за това, което предстои през 2023 г., трябва да очакваме победите на бойното поле на Украйна да продължат и вътрешните и международните изпитания на Русия да се увеличат. Тъй като украинците нямат друг избор, освен да се борят за оцеляването на нацията си, а руснаците не, то 2023 г. лесно може да се превърне в повторение на 1917 г. - когато загубена война, колабираща икономика, народно недоволство, некомпетентност на владетеля и нелегитимност на елита доведоха до краят на Русия. Ще види ли Путин, как делото на живота му ще се срине?

И кой е професор Мотил? Същият анонимен драскач като тебе. Обяснили са ти го със звездичка, ноо ти си такъв тапа нар, че дори това не си разбрал. И кскво е the hill. Сайт като ьира ли

Очаквам античовешките коментари на путиноидите.

Вземи си ги в къши и се грижи за тях.

Много мутрофановци има.

Нормално. 89% от българите са русофили.

Го кога ще отглеждаме бъдещи нацисти?

Е какво са виновни тези деца бе малоумник?!

Ако руснаците бяха издавили в Днепър сегашните нацисти когато са били на годините на тези деца, сега в Украйна война нямаше да има.

главата , слуша ли ?

Айде, стига с тези укро навлеци!!! Ето заглавие от новините днес: "Над 1,5 млн. българи нямат пари за храна..." Нашите сънародници гладуват, а ние се правим на самаряни за някаква чужда кауза!!! Вече твърде много се прекали с коленичане по заповед от задокеанските господари.

организира тези екскурзии?

На децата,но има един друг пробрем:БЪЛГАРИТЕ ГЛАДУВАТ.

"С леки автомобили са пристигнали и две жени с четири деца. Майките тръгват за Слънчев бряг в утрешния ден." А чих ша го крепят в Слънчев бряг? Да не би Слънчака да е станал бежански център пък аз да не зная? Бежански център не беше ли Елхово? До кога държавата ще им осигурява охолен живот с нашите пари?

А за онези деца, които фашистите пратиха на оня свят в Донбас, няма кой да се сети. Но на тях така им се пада, защото са против Фашистка Украйна.

А българите от потопа???