Професор: Нацията ще се стопи наполовина

Демографските данни показват, че българската нация изчезва, каза проф. д-р Петър Иванов, съставител и научен редактор на сборника „Демографската катастрофа”.

Обратно в новината

Коментари - Професор: Нацията ще се стопи наполовина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА ЖАЛКО НО ИСТИНАРПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ ИМАМ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДА СЕ СПРАТ ПЛАЩАНИЯТА СЛЕД ВСЯКО 3то ЦИГАНСКО ДЕТЕ И СЕ СПРАТ ВСЯКАКВ И ПОМОЩИ 3 ДЕЦА СА ИМ ПРЕ ДОСТАТАЧНИ А ТЕ СЕ ЧУДАТ КАК И ЗА КАКВО ДА ГИ ГУШАТ С ПАРИРДА НЕ СЕ ОПРАВДАВАТ С ЕВРОПА ЗАЩОТО И ОТ ТАМ ГИ ГОНЯТ ДЕМОКРАТИТЕ....

Двадесет години мародерство и двадесет години скотски живот,са причината за тази катастрофа. От нея няма излизане.При този крайно-нисък стандарт на живот,какъв прираст.

Глупости на търкалета, колкото е по-нисък стандарта, толкова е повече прираста! Просто българинът не обича да си нарушава кефа, за да се грижи за някого!

Има само едно решение, да се превилигирова, толерира и озакони производството, кото се забрани вноса на боклуци, със строг и целенасочен полицейски 24-7 контрол! Правителственна извънредна програма за стимулиране на Българското производство, промяна в законите за подземните блага, нефт, газ, злато, скъпоценни камъни. Отваряне на морското пространство за бизнес, това трябва да стане ВЧЕРА, за да запазим Българите след 10 години, или поне каквото е останало от тях. Здраве.

Това, което казва е добре, само че и другият отсреща трябва да мисли като теб. А когато едни се изживяват като богоизбрани, а други иската да ти вземат това, което ти принадлежи, цялата тr тирада за взаимно щадене, зачитане и пр. остава само празно пожелание. Нищо не съществува по принцип, а имаме конкретни случаи, кито изискват конкретни подходи и мерки.

Това, което казва е добре, само че и другият отсреща трябва да мисли като теб. А когато едни се изживяват като богоизбрани, а други иската да ти вземат това, което ти принадлежи, цялата тr тирада за взаимно щадене, зачитане и пр. остава само празно пожелание. Нищо не съществува по принцип, а имаме конкретни случаи, кито изискват конкретни подходи и мерки.

Амиго, хубаво си го казал, само дето не става ясно какво точно си искал да кажеш. Всъщност ако приема, че те разбирам правилно, трябва да отбележа, че подобни пожелателни изказвания като твоето не допринасят с нищо за решаване на проблемите - напротив вредят. Подобни пожелателни декларации не вършат никаква работа. Бих казал дори, че от тях се излъчва голяма доза лицемерие (нищо лично).

А аз бих казала, че твоите нападки отлично илюстрират това, за което говори гостът. И ти говориш за лицемерие? Първата стъпка към прогреса е обединението. Нооо, всеки път, когато някой се обади и го каже това, се появява някой като теб.

Привет на всички...Защо веднъж поне не спрем тази безсмислена война на противопоставяне,без да уважим правото на избор и мнение на другия до нас...защо бе хора...нима когато оплюеш някого се чувстваш по-добър ...денят ти минава по- добре.Или емоционалния оргазъм те прави по-силен и унищожава комплекси...Всеки има право на избор и самоопределяне на такъв какъвто се чувства....та ние като не можем да се обединим като другите народи никой не ни е крив...мисля си че всеки от нас има право да учи и работи където си реши...това е в природата ни да оцеляваме...Няма по-силно нещо на света от природата която ни е създала...та и тук важат нейните закони...щом не можем да оцелеем при условия които сами си създаваме,няма на кого да се сърдим освен на себе си...дано успеем да си докажем че сме по- добри днес със себеподобните отколкото вчера...успех на всички и ГОСПОД да е с нас!!!

Да живее интернационала!! Е, това учиха социалистите 45 години - вече виждаме плодовете!

МОМЧЕТА, прочетохте ли КАКВО КАЗАХА БЪЛГАРИТЕ? ----- ЗНАМ, ЧЕ МОЖЕТЕ ДА СЕ СПРАВИТЕ С ТОВА, АКО ПОИСКАТЕ; Моля, спомнете си, че И ВИЕ сте БЪЛГАРИ, И ВИЕ!

Хане, това което казваш е така, само дето не се отнася за нашия случай. Циганите никога не са били , не могат и няма да бъдат фактор в смисъла на примера, който даваш за историческите процеси. Не знам защо не се замислите, като се отърсите от предубеждения, културни наслоения и с малко повече въобръжение и си зададете въпроса кой има интерес да разиграва циганската карта (която всъщност прикрива турската) и иска да внуши абсурдната версия, че циганите ще управляват един ден тази земя??? На подобнахипотеза се смеят всички врабчета по дърветата. По-скоро циганите един ден ще бъдат използвани с/у българите (както по времето на Априлското въстание), за да свършат мръсната работа на едни други хора. В момента върви такава индоктринация и промиване на мозъците на циганите и турците в посока да мразят всичко , което се нарича българско, че ще ви се изправят косите. Тези две групи от бълг. нация са загубени за бълг.държава и не се чувстват част от нея и нсарода й. Това е реалността и , който си затваря очите за нея няма бъдеще.

Благодаря за информацията. За съжаление там не пише нищо за емиграцията, нито има статистика за етносите в БГ. Ако имаш нещо и по тези теми....

Време е тая пасмина, дето срина Чингиз хан, съсипа Византия,Османската империя,Третия райх,СССР и сега ерозира Европейския съюз, да изчезне завинаги от света...

Тези новини само могат да радват гробокопачите на България- седерасти, социопати, реститутки, хамериканци (те ще ударят кьоравото, тук ще си стане една огромна американска база). Е, мога спокойно да кажа че каквото си търсехме си го намерихме :). Да ни е честита българската демокрация:)) Да пребъде още дълги години (поне до 2050-та).

Разпадането започва в момента в който загубиш собственната си вяра. И разпадането на България започва от момента на приемането на християнството. Във византииските хроники пише че бългаски войници прободени с копие са били връщани обратно в боя от шаманите. Имаш ли идея какъв ужас е предизвиквало това в гърците?! И имаш ли идея какво знание е било загубено с приемането на хростиянството?!

Идеята за свързване на образованието, възрастта и платените вноски със социалните не е лоша...т.е. малко по-контролирано размножаване на ромите За тези зад граница, знам че много ще се върнат. След постигане на това за което са заминали. Поне 50-60%. Доброто е че ще вкарат пресни пари в икономиката през следвашите 10-20 години, лошото е че няма да са в репродуктивна възраст.

За нас самите е лошо, че изчезваме, но е интересно света дали ще загуби, или ще спечели от това?

ЩЕ СЕ СПРАВИМ И ТОЗИ ПЪТ! ДА ИЗЧЕЗВА, КОЙТО ЩЕ! НЯМА ДА СА БЪЛГАРИТЕ!

Какво става , момче? Виж колко интересни коментари има тук, макар никой да не схвана циганския ти намек! Няма ли да се пробваш да излезеш с някое интелигенто опровержение, съобразно етническата ти принадлежност?!

Други някакви глупости от ЦРУ напоследък ?

До ляв избирател , нали това което си написал, точно малоумниците от БСП го въведоха като ценностна система и отритнаха, защита на частната собственост уважение към умните и кадърните. БСП толерират простащина, некадърност и масови кражби на дребно, защото иначе няма как да си осигурят гласоподаватели - нали иначе никой няма да гласува за тях.

не само бсп , всички партии на прехода са виновници ...всичките са в кюпа и еднакво отговорни... всичките съдействат и са съучастници на америка в разграбването и унищожаването на българската нация ...а това , че съм ляв избирател, неозначава , че подкрепям напълно бсп...така съм се нарекъл , защото вярвам в лявата идея , но истинската , не тази ,която ни се представяше под изкривена форма ...

Това, което цитираш е осъзнато и описано с няколко думи в правилата за водене на война от Сун Дзъ. Срещу българите се води война, в която са използвани всички техники, описани от този китайски пълководец, (прочетете и ще се убедите), но това е необявена война, затова няма противодействие.

България е прекрасно место на планетата земя!Няма защо да се мрази,но мразете комунягите-днешните олигарси,които я ограбиха,окрадоха,разпределиха помежду си и прокудиха нейните деца в емиграция...

Няма как да ме стимулира тази държава да раждам след като на семействата със среден доход не се полагат детски, при кандидатстване за детска градина децата ни остават извън класациите, защото нямат допълнителни точки за социално слаби и се налага да си пращаме децата на частна градина което автоматично намалява бюджета с повече от 600 лв. И в крайна сметка се оказва че финансово не си много по-добре от тези които не работят и се водят социално слаби, само дето нямаш време да си погледнеш децата защото работодателя те изстисква с 10 часов работен ден и няма кой да следи за спазването на законите и да осигури правото на майките с малки деца на намален работен ден.

Не знаех, че България имала вяра?! Ти май възприемаш България като един човек и много искаш да прилича на тебе!

Хане, Хане - съвсем си оглупял и повтаряш едно и също като папагал! Че България се е създала преди да се появи християнството! По твоята логика Китай не трябва да го има!

Изчезват едни мъже мислещи само за коли,къщи,Жисиеми и чалга,както и едни жени мислещи само за ботокс,силикон,жипове, "секса и града".къде е драмата,че ще изчезнем?жалкото съществуване в спорове "мъже/жени" , "граждани/селяни" ,колко аз съм:умен(умна),кадърен(кадърна) ,важен(важна),а колко ти си тъп(тъпа) ,колко си комплексиран(комплексирана),сексуално инвалидизиран(а).И Т.Н.... ДА НЕ Е ПО ДОБРО,А? МНОГО СМЕ ВЕЛИКИ,така ли??? айде тогава при "боговете",този свят явно не е за ПРЕФЪРЦУНЕНИ СЪЗДАНИЯ като нас- ВЕЛИКИТЕ И НЕПОВТОРИМИТЕ!...НЕ ме е яд за друго,ама доскоро и аз разсъждавах така,да,да,правилно познахте,нямам деца,за което се разкайвам,но може би е късно......казват "признат грях-наполовина грях". какво казвате?...тази стара чанта?този комплексар?...Я ПРОЧЕТЕТЕ ПАК ОТНАЧАЛО!... П.С. БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И СЕ ОБИЧАЙТЕ!!!

Един референдум който да покаже колко от населението на България се гордеят, че са българи ще покаже, че с България още сега е свършено. Довършиха я топлофикация, енергото престъпността, съдебната система, полицията, здравеопазването, образованието и т.н. По-добре сега тържествено да се закрие държавата България, отколкото след време да се установи, че в държавата България не живеят българи.

Ziveia ot mnogo godini v Amrika Latina,no sam BALGARIN....!!!!!

Но си в Америка не в България :))) Почти навсякъде извън България е лесно да си българин.

Интересно е, че всички пишат за раждаемостта (като че става дума за животновъдна ферма), а не пишат за гадната държава, заради която интелигентни и други напускат родината си. Никой не е писал за негативната селекция, която българинът е склонен да извършва в ежедневието си: да избере тъповат политик, да поддържа по-простия си колега за шеф, че да има по-малки опасения за конкуренция в службата, да наклевети кадърния си съгражданин, защото го дразни кадърността като цяло; да избере по-евтината стока, макар и некачествена; да яде боклуци; да се ерчи на слабия, а да се свива пред силния, който го работи... Ето такова племе защо да не изчезне?! Ами то е вредно племе! Вредно най-напред за себе си. Сигурен съм, че все още съществува, само за да ражда по един талант на 100 000, с който талант да помогне в развитието им по-кадърни нации. Само това е основанието на природата такъв народ като българския да продължава да съществува като народ.

Ако беше писал :ние сме вредно ...или каквото искаш там племе, склонен съм да замълча. Ще осъзная в теб някаква болка, че принадлежиш по ген към това племе! Но, виждайки как се поставяш като саирджия-анализатор, бих казал, че си от поколението ГМО- Българи (генно модифициран)!Имаш подсилени от чужда пропаганда отрицателни БГ черти като: оплюване, негативно и високомерно мислене и т.н. Типичен българин на квадрат, правещ се на чужденец! Ако бях психиатър, можеше и някоя диагноза да ти спретна, ама като по-умерен българин ще те посъветвам да пиинеш една малка ракиика със салатка - може да ти олекне! България е била и в по-тежко положение...

Егати и песимистите в тоя форум. Ние една шепа хора(2500000) сме се запазили 5 века въпреки турското нашествие, а сега в свободна страна във 21век сме щяли да изчезнем, когато сме 7500000 и продължителността на живота оттогава се е удвоила. Пък и последната година положителен прираст сме имали. Да не броим към 2000000 зад граница и с все още българско самосъзнание.

Положителния прираст го поддържат циганите...

да бе, запазили сме се 5 века...ако бяха решили да на свиршат нямаше ли да могат???

Лошото е, че тези 2 млн нямат намерение да се връщат. Атехните деца или още по-малко техните внуци няма да искат да ходят в една непозната дърржава.

Къде го видя положителния прираст. умират с 40 хиляди повече отколкото се раждат. Умират един и половина пъти повече хора отколкото се раждат.

Къде го видя положителния прираст. умират с 40 хиляди повече отколкото се раждат. Умират един и половина пъти повече хора отколкото се раждат. България е била 2,5 млн преди 500 г. Тогава населението на Земята не е било 1 млрд дори. Сега гони 7 млрд., а населението на България се топи /не говоря дали това са българи, цигани или други/

Точно така, на палатки ако трябва ще излезнат, ако трябва по пейките ще спят. Да си обречеш живота на банка е равносилно на самоскопяване!

много ми е интересно какво може българия да ми предложи да се върна. чакам някои да ме накара да се върна, но уви. даже почнах да се чудя дали децата си да науча на български език или да не ги тормозя и да ги накарам да учат някъв друг. те докато посетят бг там сигурно няма да се говори вече на български. българия е била достоина за уважение преди турско робство. сега там са останали "наи-красивите, наи-умните и наи-работливите" затова бг е толкова "напред." нямам з0 но смятам да се върна само един два пъти през остатъка от живота ми. ще си харча парите в някоя друга държава, която може да предложи повече, а тя не е една повярваите ми. може някои ден да осиновя някое българче но това ще ми е. квото било било, даже може да се откажа официално от българското гражданство. не искам да съм роб на своя род и да работя за да оцелявам.

От такива нещастни продажници и роби като теб сме на това дередже, ма като и последните изчезнете, да бършете задните части на чуждите плужляци - ще се оправим. Прав ти път!

Разбирам, че ти се кара по-готина кола, искаш да носиш по-хубави дрехи, имайки пари в джоба да си с по-голямо самочувствие и т.н.... Избора си е твой, но разбора е след 60 год. възраст! От личен опит, приятелски ти напомням една песен на Лили Иванова - НЕ ВСИЧКО Е ПАРИ, ПРИЯТЕЛЮ! Бъди здрав и дано избора ти е верен.

Браво! И аз съм на това мнение. Нямам намерение да си заробвам дечицата да робуват на лъжливи политици и крадливи и мързеливи цигани, достатъчно сме робували с баща им!!! Имам две дъщерички , едната знае български език но другата е бебенце на 3 месеца и немисля да водя на допълнителни уроци по български език, дори до 2 години 6те си сменя народността. Със съпруга ми преди 3 години си купихме нов апартамент в БГ , все още не ни е пуснат асансйора и липсват док , че зградата е годна за живот, както и да е , сажаляваме че си прахосахме там парите, защтото и двамата сме на яасно , там няма да живеем... до преди 3 години имахме надежда , че всичко ще се оправи , но уви... сега бързаме да продадеме апартамента , че току виж ниакой депутат си го самоузакониии... Срам ме е , че съм българка......

Въпросът е какво можеш ти да дадеш на България, а не какво може тя да ти даде.

тия думи са на кенеди и ти трябва да ги сложиш в кавички иначе все едно си ги откраднал. аз на българия предложих услугите си ама така и не се намери място където да се ползват. не може аз да уча математика и програмиране и наи интересното което мога да стана е учител или сервитиор. не ме интересуват парите, дори без пари ще работя ако ми дадат възможност да работя върху строенето на мост или изстрелване на спътник в космоса. на кои ли пука в бг обаче за такива неща. даи само чалга и телефони да има

защо си губиш времето, а и нашето. Ти си обурнал окончателно гръб на България, може би защото нямаш българска кръв и използваш нет-а , за да насаждаш противобългарското си мнение. Учи си децата на турски и ти забрави българския!

Качествения живот не се измерва само в материалните придобивки, но това на теб не ти е ясно, ценностната ти система е друга. :))))))

хора, не става дума за пари става дума за нормален живот. не ме интересуват парите, колите, баровете. точно затова се махнах от бг, защото там само това ги е грижа. искат само салатата и ракията да са на масата. за моите ценности не се безпокоите. учих в бг в университет сега уча в университет в чужбина и просто няма смисъл даже да правя сравнение. маи ценностната система на бг е доста зле след като със 100лв се взима изпит. предпочитам да "бърша задника" на чужденци, защото те ми позволяват да правя едно от нещата които наи много обичам и то е да пътувам. по добре да съм втора ръка в чужбина отколкото трета в собствената ми държава след като съм ходил толкова време на даскало. аз пътувам не за да седна на маса за да пия, а за да науча нещо ново. това не може българия да ми предложи. в българя четеш за някакво място и след това само можеш да мечтаеш да го видиш. да не говорим ако искаш да отидеш да видиш и да научиш повече. не ми говорете за нашите прадеди които са дали живота си за да не са роби, защото нито един от вас "нациоаналисти" няма да си даде живота за да освободи българския народ от това робство в което се намира сега. много ми се иска да видя колко от вас ще рискуват живота си за да може децата на съседите да живеят добре. вие всички сте лицемери които само знаете да говорите без покритие. важното при вас е вие да сте наред пък много важно че някои взима заем за да купи книги на децата си. не ми се гледа тая тъжна картинка вече. довиждане или може би трябваше да ползвам сбогом

Имам чувство, че чета "искрено и ЛИЧНО" в интернет вариант! Българино, решенията са си твои, но по този начин изложени приличат на пропаганда! Когато пропагандата е в интерес на друга държава, в друг отминал строй му викаха национално предателство! Това, че си клечал и зубрил в училище си е твой проблем, щом не можеш да го използваш на практика (в чужбина е същото - не те чакат с отворени обятия, ама там не се чувстваш обиден). Без борба и жена не можеш да си намериш свястна (която сам да си избрал, а не тя да си е намерила баламурник). Явно си попаднал в среда, мечтаеща за емиграция, но премисли нещата със сърцето си! Избора си е твой, а както вече ти казах, равносметката доста по-късно (дано доживеем).

Мдаа, те си бил голям етнолог и специалист по демографските въпроси! Не можахте да унищожите българите и Б-я с турското робство (което сега в модифициран вариант пробутвате на Европа - и в частност на Германия) , та смяташ, че сега циганите са наред да осъществят това. Що за ценностна система е това и кому служите?... Ако циганите и турците са светлото бъдеще на човечеството и неговата еволюция, то горко му на това човечество и на онези, които мислят така да постигнат целите си! - тогава не ни остава нищо друго, освен да приключим с експеримента, наречен.човечество и всеки да си ходи у дома. И тогава ще се случи най-голямата изненада...

1200 евро са децките в франция,а в бг

nai se draznq, kogato pi6at negramotni. pravilno e "detski" !!!

Детските може би. За деЦките незнам дали са чували.

Спорт и секс-това ще се спаси България,всеки българин да инвестира в себе си-тяло,интелект-качество,а не количество...мангалите да се плодят като хлебарки и да живеят като тях..а младите българчета да гледат по-често филма ''300''...и не се кахърете толкова за България...ще пребъде...над всичко

на монитора,долу в дясно обикновенно седи " кошчето"...такаааа,а сега да погледнем картата на обединена европа....ААА! ИЗНЕНАДА......