500 милиона планети са годни за живот

Само в нашата галактика Млечния път има най-малко 50 милиарда планети, а от тях поне 500 милиона потенциално са годни за живот.

Обратно в новината

Коментари - 500 милиона планети са годни за живот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

500 000 000 годни за живот? Няма да е за дълго. Скоро ще ги направим 499 999 999.

ЕЕЕЕЕЙЙЙЙЙЙ , ВЕДНАГА СВИ ЕДНА....

Задгролбен живот има - ето, я колко хора живеят зад Централните гробища около последното колело на трамвай "Двойка"-та.....

да наистина има грешка 500 милиона x 50 милиарда прави 5x 10 на 8-ма умножено по 5x10 на 11-та прави 5 x 10 на 19-та тоест 50 екзалиона обитаеми планети в нашата вселена ;)

Да, но Боко е един, да се свети името МУ;)

Свят свят саваот :)

И аз като си "екстраполирам" живота ще живея 1000 години...

Уф, реших, че пише за панелки...

А те се занимават с флашки, представиси, моля ти се ???

В млечния път има 50млрд. планети, а в цялата вселена имало 100млрд. планети.....нещо май не е наред с новината а ?

Грешиш приятелю,млечния път около 100 000 000 звезди, вселената около 400 000 000 галактики според последните изчисления,но разбира се това винаги подлежи на промяна.

Това е страхотна новина!! Значи има къде да изпратим нашите цигани (и тези от съседните страни) да си се развиват самостоятелно и помежду си на спокойствие, без някой постоянно да ги кара да се интегрират "горките".

Хах цигани без българи не могат да съществуват. Кой ще им дава помощи от кой ще крадат на кой ще се молят за работа и други милиони причини.

ЗА ТЯХ ЩЕ ПОСТРОИМ ЕДНОПОСОЧНИ СОВАЛКИ - С ГОРИВО САМО ЗА ОТИВАНЕ............

500 милиона - има даже да си избираме с повече екстри. И най-главното - в началото поне като идем там, няма да гледаме мутрите на спорещи за благоденствието ни политици и чиновници-кръвопийци.

Може и да има и най вероятно има но космическите разстояния и мащаби са извън човешката представа и съзнание. Това го разбира не повече от един процент от земните жители.

Много хора не осъзнават все още за какво става въпрос, и си живеят в техният свят с ценности като на маймуните. На този етап сме далеч от откриването на такива планети докато не се преодолеят граници като време и скорост.

И НА ЖУЛ ВЕРН НЕ СА ВЯРВАЛИ!

И какво ни ползва това? До нито една от тях не може да се стигне в границите на един човешки живот!Милярдите които се изразходват за тези изследвания могат да хранят гладуващия свят десетки години.

Гладуващият свят може да се изхрани и с храните, които се унищожават само, за да се вдигне борсовата цена, а парите дадени за наука никога не са загубени. А този гладуващ свят в Африка гладува иманно защото му липсва тази наука!!!

Как ли не е гладувал преди да дойде "зъл бял човек" със прехвалената си наука!?

грешен превод на милиард и милион

По метода на екстраполацията има възможност да има и друг Бойко Борисов на няколко светлинни години от нас, но разбира се не толкова способен като нашия.

Мислите ли, че Вашият коментар е удачен.... всичко говори, че сте платен коментатор...

...е то се знае, че ГОСПОД Е ЕДИН!

Прекрасно е, че има хора, които се занимават с най-интересната наука в света - астрономията и ни радват с подобни открития. Радостно е, че големите държави отпускат сериозни средства за развитието на науката и в частност астрономията - това е бъдещето на Земята !

Въпрос: Има ли във вселената разумен живот? Отговор: Има! Самият факт, че не са се свързали с нас говори за това!

ТОЧНО ТАКОВА НЕЩО СИ МИСЛЯ! НЕ МОЖЕ ДА ИМАМЕ ПРЕКРАСНА ПРИРОДА И ПЕРМАНЕНТНО ДА Я УНИЩОЖАВАМЕ! А ХОРАТА УМИРАТ ОТ ГЛАД, ДРУГИ УМИРАТ ОТ СКУКА, ЗАЩОТО НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ ДА СИ ВЛОЖАТ ПАРИТЕ? А ВСИЧКИ КАТО УМРЕМЕ ОТИВАМЕ НА ЕДНО МЯСТО!

В познатата Вселена има според някои астрономи 100-200 млрд. галактики, някои по-големи, други по-малки от нашата. Всяка от тях има по 100-200 млрд. звезди средно. Около всяка звезда може да има по няколко планети. Изчислете общия им брой. Получава се огромно число. От тях една на милион да има условия за живот /отношението е твърде произволно/, пак се получават милиони милиони. Какво ще кажете? Само ние ли сме във Вселената и ние ли сме най-развитата материя? Светият синод какво мисли по въпроса? Я, пловдивският талибан с "Ролекса" и БМВ-то да каже нещо!

Определено Вие, Николов от стая номер 2, не сте най-развитата материя.

Вие четете ли изобщо какво публикувате. Уж има 100 милярда планети във вселената - а само в млечния път дето е 1 галактика пишете че има 50 милярда планети. Вижте си малко глупостите.

Ма явно и ти не четеш... 100 милиарда планети ГОДНИ ЗА ЖИВОТ във вселената, 50 милиарда планети ВЪОБЩЕ в Млечния път, от които 500 милиона годни за живот...

Аз знам за какво става въпрос искали са да кажат 100ккк годни за живот във вселената, АМА ПАК НЕ СЕ ВРЪЗВА, както колегата изчисли по долу, може би са има ли предвид приблизително 100ккк галактики в които има по 50ккк планети от които 500кк годни за живот във всяка галактика, и пак това граничи с измислиците на някой.

И какво точно ни казват тези "учени" - скъпо платени зяпачи на една четиристотна от звездното небе?! Ами ако потенциално обитаемите планети са 573 милиона, кво прайм тогава?! Как може някакви си цифри, получени чрез екстраполация след наблюдение на няколко звезди и допускане, че планети можело да ги "затъмняват", да се представят като научна информация?!

Това, че журналистите представят една информация по начин, който ти се струва, че е неграмотен, не означава, че тези които си вършат работата не знаят какво правят!

След като имаш такива гениални идеи предложи ги на НАСА, предложи им по добър метод за търсене и наблюдение...

ти има ли нещо от което да не разбираш мари авроро?!? ей честно няма друг толкоз досаден, арогантен и надменен тип като теб госпожо, и то всичко това на основата на едно нищо.

Няма ли един достоен и себеотрицателен българин готов да се жертва за ръждясващият крайцер и да спаси форума от нея?

Ако само в нашата галактика са 500 милиона, а в цялата вселена са 100 милиарда, това иде да рече, че във вселената има само 200 галактики(грубо казано)? Спред досегашните изследвания само броят на галактиките е към 50 милиарда, като всяка галактика има милиарди звезди(за нашата се твърди че са между 100 и 400 милиарда). Та ако приемем, че в една галактика годните планети са 500 милиона, умножено по 50 милиарда галактики - числото става доста по-голямо от 100 милиарда ми се струва...

Е да, но статията е писана от поредния неграмотен журналист...

защо се държим с нашата така. Няма страшно, като й видим сметката ще прескочим на следващата.

На планетата нищо не можем да й направим. Можем само да си влошим условията на живот за нас самите. Тази планета е преживяла какви ли не катаклизми и животът пак е оцелял, така че и след нас ще оцелее... Ние като вид сме се пръкнали преди няма и 100 000 години, само динозаврите са просъществували стотици милиони години, когато преди 65 милиона години голям метеорит удря земата и почти затрива живота от нея... ама както се вижда не съвсем... така, че дали ще сме ние или поредния метеорит ще нацели планетата ни... на нея не й дреме...

Все пак не съм малоумен. Изречението ми е закачливо до една степен, но имам пред вид точно условията за живот. Тогава ще видиш за какво иде реч. Това дето го разправяш са научно - популарни подробности за минали времена. Тя Земятя какво да й пука - тя си се върти и заминава. И още нещо - не ме причислявай и към психарите. Просто прочетох нещо си и разговарям. Не възнамерявам да складирам храна и вода в землянка. Каквото стане - стане.