Българските тийнейджъри пети в света по пушене на марихуана

България е сред петте страни с най-висок процент от 15-годишните тийнейджъри, които са пушили марихуана.

Обратно в новината

Коментари - Българските тийнейджъри пети в света по пушене на марихуана | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

mishа

Трева съм пушила 2 пъти...падна ми кръвното...повръщах....3 път нямаше. Но моите познати и приятели пушат, накои често.Наркотик или не....виждам как при някои се появява зависимост. Наскоро се бяхме събрали на домашно парти- от 10 човека, само 2-ма не пушихме. След около 20 мин всички останали 8 души започнаха да повръщат, беше им ужасно лошо, половината заспаха веднага. На следващият ден говорих с един познат лекар на тази тема, който ми каза, че от известно време са започнали да пръскат тревата масово с Кетамин, който е от упойстващите средства и има доста други в действия, в чичко Гугъл го пише. И така.....дори самата трева да не въздейства силно, допълнителните съставки я правят доста по-опасна.А на всички ни е ясно, че това се прави, за да има по-голям "ефект" и да се търси повече, за жалост.

Да благодарим на българската полиция за това челно класиране.

Хайде комундетата да не ревете за бай тишо постоянно. Каква къса клечка. Нито сме в челните мвста нито нищо. Най-вероятно това е част от хибридната война на любимия ви путлер.

миличък, при социализма нямаше наркотици, а сега знае ли се извън дома какво правят, а най-вече извън бг, да пази бог, децата ни. страшно е, но кой знае, айде в бг, се усеща , имахме във фирмата. по цял ден пиеше бира и едно след друго цигари, а у дома сам си казва, че се боцка, но след време разбрах, че са го изгонили от работа. тук нямам коментар. управителят си е прав за себе си, но поне на такива да им се подаде ръка, нямам отговор, нямам на идея, но ми става мъчно , а беше много млад, само на 19 г, но много нервен, а и ходеше с женски чоропогащници понякога. така ли тази майка не и беше направило впечатление, че сина й ...??? не зная, нямам отговор, родителите винаги научават последни. преди време от свръх доза в квартала падна и си отиде от този свят, а насреща срещу беседката живее директор на системата(може би греша, така говорят, че е директор или..., без значение, на висок пост е), да беше ги разгонил, след този случай вече ги няма, но единственото й дете, на рускиня, си отиде, преди това е починал съпругът й, и тя не знае жената, объркана е, сама е, дали в бг, или в Русия, така, че ПРИ БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ НЕ СЕ ВНАСЯШЕ НАРКОТИЦИ, а се внасяха най-вече неща и те отиваха в специален магазин ....КОМ,(не ми се търси в търсачката наименованието на магазина). Много лоши неща идват от запада, дано да си имат акъл, да не се влияят от паразити, да не са наивни, много негативни неща идват от запада, а тук я няма средата. Дано се опазят, ако не родителите са до време, след време те ще си чукат главите...Откъде отвориха тези пусти граници. Толкова добре ни беше, с изключение на диктатурата и някои и други дребни неща, а сега богатите по богати, бедните по бедни и това ми било хубаво. На запад богатите живеят в богати квартали, бедните в бедни квартали, а тук срещу ти богаташ, отдолу бедняк хохохохо

Дам, не сме си внасяли при бай Тошо, защото си отглеждахме всичко тук, мак, коноп... ;) а наркоманите се друсаха с кво ли не, лепило, ацетон, куп лекарства и т.н.

че това си е много добър показател.... по добре марихуана пред алкохол, тютюн или хероин..... в италия най голям е процента на хироиновите... в изрел също...

но крайно невярно твърдение!Социализма имаше много грехове,някои от тях натрупани в последните му години под давление на тези ,които искаха да го съборят ,виждайки в това шанс чрез разграбване да се обогатят нечувано за сметка на обикновения човек.Така и стана!Но по отношение на масовото ,поголовно и нечовешко тровене на нашите деца и младежи с наркотици,моля,моля, чисто демократичен придобивка е ! Аз съм завършил гимназия и след това Университета през 1984 и го твърдя в първо лице и като свидетел:аз нямах приятели ,познати,съседи,набори от казармата които да бяха наркомани! В Университета бях чувал за син на дипломат но това беше единичен ,изолиран случай,а не страшна пандемия както е сега!Така,че твоето твърдение е нечестно и лъжливо!

пояснявам,че визирам поста на >>> по долу ,крайно лъжливо и вероятно платено/а,дано/ мнение!

Ето един пример за комунистическа пропаганда. В саоца, младежите бяха демотивирани. Нямаха нито визия за бъдещето, нито идея какво ще правят. За кола се чакаше над 10г. какви мечти да има човек? За дънки и кока кола да не говорим. Пълна обезвереност и апатия. Младите бяха на произвола на съдбата и постоянно посягаха към дрогата и алкохола.

Ти "изби рибата" с посочените от теб "мотивации" и между другото, всички кадри имаха реализация. Дори и циганите работеха.

Това е една от поразиите, онаследени от комунистите. Искаха да зомбират децата ни, да ги превърнат в немислещи и безмозъчни кукли. Можете да видите ефекта.

Конопа е най-безопасния наркотик. По-добре това отколкото хероин.

Все от някъде се започва.

Въобще не ме учудва това. Даже във входа си имаме един пубертет, който събира други дагалаци и хашлаци да пушат трева в общите части мазето ни.

Ми като държавата не им слага кофишоп в квартала, да гният децата в мазетата...

а на кое място са по математика бе, цървули? Или само лошото?

Какво искаш да кажеш по темата, че в резултат на пушенето на марихуана ли са станали добри по математика? НЕЩАСТНИК.

е руският ти баща!

ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ ГИ СМАЧКАМЕ ВСИЧКИТЕ

В Ямайка не вярвам да верват на тая класация

Ей, че симпатична какичка е на снимката :)

Айде стигаа -правите плюмп в чашата или пепелника и партньора ви вече е сладур дизайнер без да се карате и биете.

Как пък ги разбрахте, че са пети? Да не е имало олимпиада? Не ни занимавайте с глупости, а погледнете на кое място са ни децата по математика.

Вече може да се инвестира в акции на компании които се занимават с Marijuana за recreational and medical цели. Прогнозите са, че в следствие на все повечето места където се легализира до 2030 г. е възможно пазара на Марихуна да надхвърля тези на тютюна и алкохола взети заедно.

Аз пропуших през 70-те и бях в 3-ти клас. Крадях нощем от на бащами цигарите и ги плаех от реотана на фурната ,или от котлона. Между другото никога не съм бил пушач и сега паля от време на време, по 1-2 цигари на ден, не всеки ден. Марихуана съм пушил веднъж, за да пробвам и такава гадост не бих опитал пак.

не си наркоман но си джепчийче...

Родителите са виновни за всичко! Не знаят как да възпитават децата си...? Има ГУГЪЛ,ПИТАИТЕ ТАЗИ СВЕТОВНА БИБЛИОТЕКА...,ама то трябва човек да чете... А това да четем най го мразим още от ученическите години??????????? Казвах аз учете бре деца,а вие слушахте чалгите на СЛАВИ от с.Учин дол

дкми

Марихуаната не е наркотик!

Не ... изобщо не е. Не само че е наркотик но е и доста опасен. Илюзията че след като има успокояващо действие за някои видове болести е безопасен за здрав човек е пагубна. Още нещо ..марихуаната не лекува тя просто прави живота на нелечимо болните по поносим. Но на здравите им "пържи мозъка" да не говоря за кръвоносната система. А за хора с някакъв вид анемия помага за по-бързо идващ край. Но в крайна сметка и без друго сме 9 милиарда на тази планета а това е вече прекалено. Таман ще ми е по-широко и вета ще е с по-малко идиоти. Така че ...давайте.

опасна ти е главата на тебе, исказва се тука само на базата на слухове. "Пържи мозъка" хаха, на такива "образовани" индивиди като тебе трябва да им забранят да гласуват

баце, кафето ти пържи мозъка с пъти повече от марихуаната.... има едни класации можеш да зачетеш кое колко е отровно колко е психологическата зависиммост и т.н.... прочети по главно за алкохола и за тютюна... после говори за марихуана...

Кой го твърди това?

След 10 години консумация около 90% от пушещите марихуана са шизофреници. Неизлечими. Е може да не го броиш като наркотик. Може да го броиш като успокояващо и приспиващо социално средство.

пред нас кой са Франция , Швейцария т.е. Европа , и то тази и част към която се стремим Нещо посоката да не сме объркали или целта

Глаукомата ги мъчи, миличките... С лечебна цел я приемат, смЕхЪ е страничен ефект, който ги дразни, ама се налага..

Ало, за тези, които не знаят, никотинът Е наркотик с ярко изразено органично пристрастяване. Нещо, което изобщо не може да се каже за ТНС (психотропната субстанция на канабиса)!

Никотина има голямо пристрастяване и пренебрежими последствия. Последствията са като кафето. Ако не е катрана няма да е кой знае какъв причинител на болести. Марихуаната е точно обратното -- ниско пристрастяване и катастрофални последствия за мозъка. Изобщо ако пушиш използвай че няма пристратстяване за да се откажеш а не да оправдаваш бъдещето си състояние на параноик или шизофреник с това че си си мислел че не е наркотик. Марихуаната е за терминално болни с мозъчни тумори. Там дългострочни ефекти просто няма.

свършено е с младежта, край.

Big success. не само ги стигнахме ама и ги минахме американците.

На Олимпиадата в Сеул бяхме 5 в СВЕТА ПО ЗАВОЮВАНИ МЕДАЛИ след 30 години пак сме 5-ти!Браво на управляващите и всички нас! Догодина първи - лесно е!

ако неса парите, времето и желанието на родителите на децата едва ли УПРАВЛЯВАЩИТЕ СА ДАЛИ НЕЩО ! Управляващите дано господ ги убие, ама не става !

Когато родителите сме пропаднали, какви да са децата ни?

Заради такива като Вас/непушачите/ сме на пето место!

Това - "тийнейджъри" - на коя страница на Българския Правописен Речник се намира, че не я открих?

"Най-упортебяваният наркотик" от тийнейджърите не е марихуаната, а обикновените тютюневи цигари и алкохола!

.... и синтетичната дрога, която е по-евтина и не смърди като марихуаната.

е пак изоставаме...