Смърт чрез обесване за българите, задържани с наркотик в Малайзия

Двамата българи, задържани преди малко повече от година с 5,6 кг амфетамини в Малайзия, бяха осъдени на смърт чрез обесване, съобщи bTV. Новината бе потвърдена по-късно и от Министерството на външните работи.

Обратно в новината

Коментари - Смърт чрез обесване за българите, задържани с наркотик в Малайзия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези млади хора са отишли в тази държава с пълното съзнание какво правят и какви са законите там.Да си отговарят.Няма да е като тук-пред всяко училище може човек да си купи каквато дрога иска.Не всички държави по света са като нашата измислена родина,която под прикрието на хуманизма не наказва нито убийците ,нито крадците,нито наркотрафикантите.

За разлика у нас, на полицията са достатъчно известни и наркодилърите и вносителите. Тези боклуци са известни на всички с изключение на родното ни правосъдие. Темида е просто погребана за тях.

За убийците на пътя, който карат в града със 100 км/х и убиват деца по спирките има свобода, а за тези, законът не е демократичен (за което пледират пеналистите)

Казано е: разбери човека и ще оправдаеш всяко негово престъпление. В случая- нищета, липса на работа, перспектива и т.н. Ако влезеш зад ниското чело на Сталин, сигурно ще го оправдаеш за милионите избити 1917- 1953-та. Затова е ПРАВОТО, независимо дали е малайзийско или друго. Строго пресметнато колко души ще бъдат убити с тези пренесени амфетамини? ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ, ЧЕ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ Е ДЪРЖАВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Не трябва да има наркотици.но не трябва да има и смъртно наказание!

То се е видяло, че измъкването чрез юридически средства не е по техните сили, затова, веднага да използват услугите на природния закон, нареден "бягство" - неговото организиране и изпълнение. Вариантите са в изобилие: от подкуп на пазачи, до помощ отвън. Вече играят ролята на изкупителна жертва и, ако силно искат да получат друга роля, веднага да впрегнат всичките си умения и дим да ги няма!

Цвъки да изпрати някои любители на екстремните спортове,само да не се върнат бити и -----,като французите

Като майка съм съпричастна към мъката на роднините.Но не мога да забравя и мъката на тролейбусния шофьот ,който се самоуби защото банките му отказали 5000лв заем нужни за спешно лечение на детето му и за това детето ослепяло необратимо.Не мога да забравя колко хора сняма с какво да нахранят децата си,колко от нас не могата да подпомогнат мизерстващите си родители и не от липса на желание... Смъртни присъди има и у нас.Нека не се лъжем.За обикновения човек диагноза за скъпо лечение =на смъртна присъда.Присъда поставяна много често и на деца.Наистина напълно невинни и обречени ,осъдени на смърт.

Никаква милост нямам към такива хора, смъртното наказание е крайност, но тези наркотици които пренасят напред назад в крайна сметка стигат и до нашите деца, хайде да питаме една майка чието дете е съсипано от наркотици, каква присъда заслужават такива хора, били те мулета или не?

Можеш ли да дадеш точно определение какво е престъпление ? .... Тия двамата не са нарушили 10 те Божи заповеди .... Ами то четенето на книги е било престъпление , а англичаните са водили войни в Китай от 1839 до 1860 само и само да се разреши свободната търговия и продажба на опиум (Китайците са искали да се намали наркотърговията понеже англичаните са продавали опиум и е имало много наркомани )

сложи си едно ''дървен''пред титлата,а момчетата да не ги бесят,само да ги натъпчат с пренасяното

Последния коментар ми хареса . От която и страна да се погледне , не наивни а доста добре според мен са знаели какво правят , Не са мислили а сега Майко България спасете ги . Не става така . Един човек е нарушил закона на дадена страна и тои следва да си заплати за това .Много добър пример как защитават децата си . Аз не споделям че някои следва да ги спасява и народа да плаща излишни средства . Всеки български гражданин често това което не прави в България си мисли че може да го прави в чужбина . НЕКА МЕДИИТЕ СПРАТ С ТОВА - ВИЕ СТЕ ЕВРОПЕИСКИ ГРАЖДАНИ НО БОГА МИ НЕ САМО ПРАВА ИМАМЕ , А НА ПЪРВО МЯСТО ИМАМЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ- ДА СПАЗВАМЕ ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА КЪДЕТО СМЕ .

Аре бе, Мр.Долър е основния закон навсякъде .... Знаеш ли колко "служители на реда, на бога и на държавата" съм видял да правят чупка в кръста пред Мр. Долър ? .... Хората цял град на разврата (Лас Вегас) построиха, и ми говориш за закони ...

Пояснявам! Аз отдавна съм против смъртното наказание. И съм предлагал за ососбено тежки престъпления да бъде заменено с каторга, което е доста по-тежко, и не се нарушава Божията заповед.

Да не губим време в коментари за тези "сънародници". Намерили са си майстора. И държавата да не губи милиони да ги спасява, а да помогне със същите пари на болни нуждаещи се, каквито умират постоянно в България. Аз смятам да направя една екзотична почивка в Малайзия. Мястото е прекрасно.

Нали знаеш приказката - вършее този кон, когото хванат. Като са били толкова тъпи да пренасят дрогата на трети човек, ще си носят последствията.

Истината е че България е малка държава . Поради това и уважението към България и Българите е никакво и не можем да защитим гражданите си .... Правил съм простия експеримент на пристигане в Лондон да покажа само Български паспорт и да "забравя" да покажа Американски паспорт .... Разликата в поведението на английските лизачи на обувки е огромна за съжаление .... Жалко за момчетата .... Дано стане някакво чудо да им махнат смъртното наказание ...

Австралия нито е малка, нито е бедна, нито е без влияние в региона, ама са обесили и нейни граждани за същото престъпление през 80-те, нали?

Дядо Яг

Море....." са обесени за трафик на 14 грама хероин през 1986 г."..... , а нашите за 500 000!!! Не виждам как ще се отърват от въжето!!!???

първо не ходиш в такива страни - освен ако живота ти не зависи от това, после си носиш последствията (които са известни на всички с 2 клетки мозък) за гяволъка

Драги сънародници - тези от вас които потриват доволно ръчички и чакат с нетърпение да обесят тия глупави, наивни и нещастни момчета. Разбирам недоволството и огорчението ви от това, че много години наред в БГ няма справедливост и адекватни наказания за престъпниците. Но не разбирам как е възможно човек така да се озлоби и да загуби човешкия си образ (пример Аврора), че чак да се радва, че ще обесят двама нещастници, макар и виновни?!!! Знайте, че в цивилизования свят хората отдавна са разбрали, ЧЕ НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОТНЕМА ЧОВЕШКИ ЖИВОТ!!!!! Да, те трябва да бъдат наказани (ако е доказана вината им), но не по този начин! Това няма да спре опитите за внос на дрога, както не ги спряло и досега, макар и доста хора да са платили с живота си. А и за ваше сведение в тези държави е пълно с наркотици - внасят ги в големи количества "отговорни другари" с благословията на правителството! Смъртните присъди за дребните пласьори е само начин да се разправят с конкуренцията! И накрая знайте, че справедливост ще получите само когато заместите в сърцата си гнева и зложелателството с любов и съчуствие! Хайде със здраве!

Съгласен съм с Вас, че са глупави. Ако имаха поне малко мозък в главата, нямаше да се хванат с тази работа. Знаели са какво пренасят, знаели са какво ги чака, ако ги хванат. Да Ви питам тогава, защо са се заели с тази работа? Ще отговоря - за лесни пари.

Така е - за това са го направили. А трябва ли да убиваме всеки, който се опитва да спечели лесни пари? Ще останат ли хора на тая планета изобщо?

Преди време чух по новините, че тия хубавци били влизали 4 пъти в Малайзия, преди на 5-я да ги хванат с дрогата. Това значи, че не им е било за пръв път да пренасят "виагра и анаболи в разрешени количества". Ако двамцата имаха капка мозък, щяха да преценят,че е много по-евтино да пратиш я по куриер, я по въздушна поща законна пратка, отколкото да ти плащат по 1000 USD на курс, самолетни билети, хотел... Няма начин да не са знаели какво пренасят, но са решили, че щом са минали метър 4 пъти, ще минат пак. Един път стомна за вода, два пъти... и стомната се чупи. Това е - гъз глава затрива.

Доко.кото си спомням от предишни публикации по случая ,дрогата им е предадена в Турция,а не изнесена от Б-ия

Смърт, чрез обесване трябва да има за управници на държави, чийто младежи, весто да да се трудят и да учат, търгуват с дрога в своята и в чужди държави!

Смятам,че такива наказания трябва да се въведат и в България и напълно подкрепям правителството на Малайзия.

Еваларка за Крумовите закони! Ако в България се въведат - ехееее, колко леко ще живеем!

Тия не са по-добри от онези, които крадат маскирани с мотори.Просто не им се работи .Как така ще вземат 500 лева за 22 работни дни!? Когато за седмица 3-4000 долара са им в кърпа вързани. Но там не е България с мафиотска съдебна система, където за две-три убийства те пускат под гаранция или делата се проточват с години (докато се прекратят по давност).

Има една книга от американски автор " Лесни пари няма". Ако бяха я прочели, щяха да си помислят как се минава половин света с дрога в куфара. От оскъдните данни се вижда, че били наивни, незнаели и т.н. Трябва да си изключително тъп за да не се замислиш, че някой щом ти плаща всички разноски, че и пари ти дава, не те е наел за нещо безопасно. Все пак това наказание е изключително тежко. "Невинният" Гълъбин Боев трябва да черпи, за тази лека присъда. Жалко за медиите, че винаги дават думата на такива престъпници и техни близки, които естествено, ги изкарват божи кравички.

Подкрепям - и клипче с изпълнението на присъдата - по главните канали, по които периодически ни разправят как у нас престъпниците са били оправдани - ако не още на първа, то на последна инстанция - задължително! А тая от снимката, като се е загрижила толкова за братчето си, да напише едни признания до прокурора и да възбуди дело срещу "главния виновник и организатор", пък да видим българският съд какво има да каже по случая!

Ако тия двамата имаше къде да копаят с лопата срещу поне 500 лв/месец, нямаше да отидат там, за да се чудят сега дали човек се напикава, като увисне на въжето. Страната ни е виновна за всички в подобно положение.

И аз живея в същата страна и аз съм безработна,но не пренасям дрога. Нищо не ги оправдава. И съм против държавата ни да им помага - от спечелените пари, те не биха дали нито лев за данък, нали? Да си носят последствията сега.

Тези двама умници, дето имат пари да ходят в Малайзия, нямат ли поне толкова мозък и здрав смисъл, че да се осведомят за законите в държавата, към която са се запътили?! Това е първото, което трябва да прави човек, когато тръгва на такъв път, а второто е - да си отваря очите и да внимава какво носи, особено ако е чуждо! Да не ми разправят, че не знаели, не предполагали и през ум не им минавало какво им е дал тоя, който им е познат и сигурно знаят с какво се занимава, и трябва да могат да предположат, че не праща там носни кърпички на една позната, ами точно наркотици, особено след като им предлага такова заплащане за едното "пренасяне" на куфарите!?! А "българската държава", в която никой не плаща законно данъци, не може да поддържа посолства и консулства във всяка държава по света, за да "спасяват" подобни малоумници и престъпници от местното правосъдие! Да, има държави в света, където престъпленията се наказват, за разлика от нашата, и някои престъпления се наказват особено жестоко - това е факт, с който дори и нашите балкански тарикатчета трябва да се съобразяват, представете си! Не само да ги обесят, ами и клипче с екзекуцията да го показват на всеки наркоман и кандидат-"муле" у нас, за да му стане ясно какво го чака!!!

МНого си зла и жестока! Можеха да бъдат твойте синове! Или пардон, грешка - едва ли Господ ти е дал деца... Клипче с екзекуция - как ти даде сърце да го напишеш?? Тууу....

Не, не съм зла, нито може да бъде моят син! Той владее няколко езика, знае какво да прави и особено - какво в никакъв случай да не прави, когато пътува и се намира в чужбина, защото от бебе обикаля с мен, а най-вече - защото съм го възпитала така, че, първо, не е опитвал наркотици и не общува с хора, които ги ползват или продават, второ, изкарва си прехраната с образование и честен труд, а не с наркотрафик! От такива "добрички и умнички" мамички като теб се раждат престъпниците, за които после искате държавата да харчи от моите данъци, за да ви докарва пропадналите изчадия от света, където те вършат престъпления, защото такива сте ги създали!

Наказание до живот, но не и смърт.

Тъжно ми е за двамата млади наши съналодници...Те от хубаво не са тръгнали да пхренасят нещо.. НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, В МАЛАЙЗИЯ ЩЕ ИЗПЪЛНЯТ ТАЗИ ПРИСЪДА. ТАМ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАТ КОЙ СИ И ОТ КОЯ ДЪРЖАВА СИ. ДОРИ ПАПАТА И МНОГО ДЪРЖАВНИ РЪКОВОДИТЕЛИ НЕ УСПЯХА ДА СПАСЯТ ЕДИН МЛАД АВСТРАЛИЕЦ И В МАЛАЙЗИЯ ГО ОБЕСИХА...ОСТАВА САМО ДА СЕ МОЛИМ ДА ЗАМЕНЯТ ПРИСЪДИТЕ ИМ С ДОЖИВОТНИ, НО СИЛНО СЕ СЪМНЯВАМ ТОВА ЗА СТАНЕ...! ТАМ БЕСЯТ И НЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ ДОРИ ЗА 50 ГРАМА-А ТУК СТАВА ВЪПРОС В ОБВИНЕНИЕ И ТО ДОКАЗАНО ЗА 5 КИЛОГРАМА...

Ако децата ни са наркозависими, заради такива като тях, дали държавата ще даде толкова от себе си за да ги върне към нормалния живот. Сега ще лобираме и ще плащаме всички, за да спасим тези двамата убийци. Ще си ги върнем тук да си продават дрога на воля.

набирам пласьори на брашно в пакетчата по 2 грама. - За България - 10лв на ден - осигурен съдебен имунитет - най много условна 1г. - за Европа 500 евро на ден - хванат ли те минимум 10 години и мен дим да ме няма. хайде чакам записвания

Набирам кандитати за пренасяне на брашно в куфари до - Иран, Саудитска арабия, Венецуела. Плащам 2000 долара на курс.

22741-ти наред ли си бе?

227ч1-ти наред ли си бе?

Що не се съберете утре до езерото "Ариана" в знак на подкрепа и на тия наркодилъри? Преди няколко дена подкрепяхте варненския дрогдилър. Тридесетината малоумници могат да си спретнат ново протестче-имат идеален повод! Те така и така нямат друга работа.....!!!

Нещо си се объркал. Подръжниците им обикновено се събират в голямата бяла сграда на жълтите павета.

rado_7_6@

Смъртното наказание е диващина. Съчувствие на близките. Дано да успеят наще дипломати и евродепутати с международна подкрепа да спрат това, въпреки че за съжаление практиката в тази част на света очертава друго :( А на супер-принципните съдници в темата - би трябвало поне да опитваме преди всичко друго да сме Хора. И да се поставим на мястото на осъдените. И да си дадем сметка, че не винаги човек може да контролира всички аспекти от битието си и всеки от нас би могъл да е на тяхно място. ВСЕКИ. Мислете за това.

Брей колко хуманност лъха от вас. В случая обаче осъдените се явяват ПРЕСТЪПНИЦИ. Ако за вас оправданието "беден съм и нямам работа, затова ще стана престъпник" е добро, то за хората с истински (а не привиден) морал такова оправдание е смешно.

rado_7_6@

Идеята беше да се поставим на ТЯХНО място. Нямаш 30 и очакваш. И си представяш. Иначе в момента Vai разказва за историята на Светлината у ендекато на културата. И хората сигурно му ръкоплескат и се чустват като част от фселенската хармония. Ако не бех прочел темата и аз щех да съм там.

Спомнете си, а който не е гледал,гледайте "Среднощен експрес" и "Дворецът на илюзиите". Турция и Тайланд.

Адвокатите на наркотрафикантите все пак да имат предвид, че дрогата е била предназначена за... България! Сиреч, малазийското правосъдие работи по един много добър начин за милата ни Татковина България!!! Нещо, което не може да се каже в почти никаква степен за българското правосъдие, особено в отношението му към наркотрафикантите!

6. Не убивай!

Интелектуалец, вземи чукни и се поразтърси из нета - амфетите ОТ България ли са били или ЗА България? ТА: Момчетата са хванати на влизане, вкарвайки хаповете В Малайзия!

Към Главанаков: Научете и Вие правописА ! ДЗумата е допълнение и трябва да се членува с кратък член.

сър

Стига с тоя член бе! Като няма какво да пишете, ами четете. Има предложение от академичното тяло члена да се отреже. За какво ще се хванете тогава?

Горките хора, нещо са се объркали. Само в Бг-то съдът дава условни присъди дори за убийство.

Браво. Така трябва. Разрешено било, ама скрито... И в България ако има такива присъди до месец-два ще бъдат избесени всички цигани. И "спортисти". И комунисти, скрити в тайници под името "социалисти".

Преди около 20 г. минах през Малайзия и бях впечатлен, че на летището, преди митническата проверка имаше надпис на няколко езика, вкл. и руски, че в страната се предвижда смъртно наказание за наркотрафик, което се изпълнява на гилотина. Имаше контейнер, където дрогата може да се изхвърли безнаказано.Вероятно и сега е така.Все пак жалко за "мулетата"', съчувствам на близките !

Боклуци,получили са си заслуженото. Евала на Малайзия, предприели са превилн подход в борбата със сганта. Тук за да осъдят някого го чакат да убие някой след като има 60 криминални регистрации ........

Евала на малайзийците.

Тъжно ми е и ме боли за момчетата, защото ще осъзнаят грешката си и всеки заслужава 2ри шанс дори след години в затвора. Смъртната присъда е жестока, а в този случай със смърт се наказва алчност и глупост, за което човек на 26-27 години няма оправдание. В България за съчетанието глупост+алчност ако наказваха със смърт ...

Абе, трагедия - млади са, толкова са млади. Дано Бог се смили над душите на двамата глупака, а пък ние да започнем да обръщаме малко повече внимание на децата си. Поне на ум и разум да ги научим, ако не на морал.

parvaty

ох, дано да се размине на момчетата и да ги осъдят поне на нещо за излежаване и да ги освободят след 5-6 години... това е лудост!!! ... стана ми много тъжно за родителите на момчетата... и близките, изобщо!... ужас!!! дано да се оправят...

Даааа, сърцето винаги казва едно, а разумът - друго! Аз също много съжалявам, че ще им се случи това, но от друга страна ми става мъчно за родителите на деца наркомани и за това как гледаш и нищо не можеш да направиш за живота на детето си! Така, че монетата има две страни и съответно две гледни точки. Ако трябва да сме разумни, може би такова трябва да е наказанието, незнам......

наистина е ъясно да бадт осадени на смарт но все пак помислете колко човека може да убие наркотика които са пренасяли, не зная защо но за мен всички наркодилари трябва да бадат обесени *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Малка вероятност, но дано им се размине смъртната присъда, ако ще и на доживотен затвор да ги осъдят!

Лудост е да печелиш чрез пренасяне на отрова.

Ако наистина този Георгиев е поръчител и има негови отпечатъци и ДНК, няма ли нашето правосъдие да го подгони? Иначе се хвърля само прах в очите на хората. Наивна е тезата, че мулетата вярвали че прекарват позволени вещества в позволени количества. Само дето били в тайници, що за наивитет - там не е нашето скапано съдилище, вярващо "безрезервно" на адвокатски лакардии.

Ама тука в тоя форум само някви спрели хора над 50 години! Тея "деца" насила ли взимат тея наркотици ве?Въпроса е комплексен! Щом толкова ги мразите двете глупави и гладни момчета от Нова Загора,значи най-вероятно сте се провалили,като родители!

Научи правописът! "Тея" мисли си ги прибери за местно ползване и не цапай форума.

Главанаков, Главанаков, ти правописЪт явно си го изучил, сега поработи над правописА ;-) P.S. брей неграмотно поколение.

не ги мрази,обичай си ги и спретнете тройка...за износ!!о,пародн,останахте сиротен,сорри!!

"Щом толкова ги мразите двете глупави и гладни момчета от Нова Загора" КОЛКО глупави точно..преди залавянето или след това ?! И колко гладни..преди 1я курс техен ..след него или..или сега след Ентия курс??!!

Било им е казано, че носят хапчета виагра и анаболи в законното количество, обясниха близките им. А какво обясняват близките по выпроса защо тогава са били в таиници в куфарите им?

Ами всеки си носи последствията, да бяха мислили преди това

те кво си мислят това да не е България . ей момчета нещо сте се объркали, айде сега на бесилото.Хората в Малайдия са си прави така трябва да стане и тука ама...