Наркотиците в училище били нещо обичайно! Властта - некомпетентна да се справи

Срещу дрогата трябва да има смислена превенция, а не да се вземат строги и безсмислени мерки, смята д-р Юлиан Караджов

Обратно в новината

Коментари - Наркотиците в училище били нещо обичайно! Властта - некомпетентна да се справи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Властта не само че е некомпетентна. Тя НЕ ЖЕЛАЕ да се справи с проблема! Власт и нарко барони са оплетени и сраснали като сиамски блузнаци. Мафия и власт живеят в симбииза от киято няма как рдните да изоставят другите.

според него се забелязват от 20-30 години малки групи които продават наркотични вещества, и не могат да бъдат хванати!?!!? те това е експерт! не трябва да се вземат строги мерки, щото са безсмислени се нарушават!? и какви да са мерките??? ми да я легализираме дрогата, препоръча наскоро този "експерт"

Властта не е некомпетентна, тя нежелае реално да се бори с разпространението на наркотиците!

коя точно власт??

Ami che to e neshto normalno v drujba da si porachash ot malkiq koito se podvizava nqkade okolo 162 blok v drujba ))) I prodava cql jivot neobezpokoqvan ot nikoi nqma I edin den trudov staj predstavetesi kolko sa korumpirani slujitelite za da nemogat 20 godini da go vkarat v zatvora

ВЛАСТТА ИСКА ДА ИМА НАРКОТИЦИ В УЧИЛИЩАТА !!! В КОМПЛЕКТ С ИК ЩЕ СЕ ГАРАНТИРА, ЧЕ ПОКОЛЕНИЕТО ЩЕ Е ПОКВАРЕНО И НЯМА ДА СЕ РАЗМНОЖАВА !!!!

странно, но ти не си ли забелязал, че най покварените се размножават найлесно??

Ако властта се справи с това, значи няма нищо общо с организираната престъпност.

Наркотичните вещества господин Радев са нещо обичайно, ама за "демокрацията". Преди, доколкото ги имаше бяха по-скоро екзотика отколкото реалност и сериозен проблем. Това е "съпътствуващо заболяване на демокрацията"! Илюзии не трябва да има никакви! То ще нанесе колосални поражения най-вече върху младото поколение. Ще разсипе много съдби!

Cheeseus

Титлата "доктор" и съкращението "д-р" се дават на всеки, който успешно е защитил докторска дисертация в каквато и да било област. Всъщност точно лекарите нямат право да я/го използват, без да притежават такава научно-образователна степен. така е във всички нормални държави. Д-р Юлиян Караджов е биохимик, защитил докторска дисертация в областта, и е университетски преподавател. Тъй като се занимава изключително с проблемите на въздействието на наркотичните вещества върху човешкия организъм (част от биохимията), това го прави компетентен по тези въпроси - много повече, отколкото средностатистическият лекар (който не е "доктор) и който поназнайва това-онова, да речем в областта на ортопедията или каквато друга област от медицината е изучавал.

'Титлата "доктор" и съкращението "д-р" се дават на всеки, който успешно е защитил докторска дисертация в каквато и да било област' - да, но се поставят след името, като съкращение, в този случай - дх (доктор по химия) или дбх (доктор по биохимия), но не и пред името като 'д-р'. Към всеки магистър по медицина, навсякъде по света, всички се обръщат с 'д-р ......', независимо дали има или няма специалност и/или защитена дисертация. Курсът по медицина е 6-годишен, като 2 семестъра се изучава химия и 2 семестъра - биохимия, наред с още много по-сложни дисциплини. Колко живи пациента е имал господина? Кръв ли им е взимал или е правил някакви тестове с тях? Интересно как??? Аз, като човек с магистартура по медицина и две защитени клинични специалности (6 + 5 + 4 = 15 години!!!) в клиничната си практика имам 4 случая на масивни инфаркти при 20-30 годишни наркомани (завършили летално!), няколко случая на мозъчни инсулти (при същата група), огромен брой пациенти с вирусен хепатит и цироза вследствие на венозни наркотици и съм видял много остри психози, които после преминават в шизофрения, след употреба на синтетична дрога. Колегите от токсикологията на Пирогов могат много, ама много още да разказват

И да допълня - всички лекари в България са учили медицина 6 години. 90% от тях имат една защитена специалност, което ще рече - още 4-5 години. А около 40% имат и втора специалност - т.е още 4-5 години. През това време се работи с живи хора! Ерго - аз не съм някакво изключение. Една докторантура е с продължителност 3 години, и се работи само по една тема. И съм втрещен как миналата седмица тук, в този сайт, този господин прокламираше легализирането на марихуана за медицински цели

в тубата, които са качени още преди няколко години (Кокаинът - кралят (или царят?) на дрогите и т.н.) с участието на Караджов - с такава любов говори за наркотиците, толкова много знае за практическото им приложение и ефекти върху психиката, че той по-скоро е пламенен пропагандатор на дрогите, затова ми се видя смешно точно той да критикува.

На властта децата са в чужбина, защо те да се интересуват за нашите деца, ние работим, за да може техните да учат навън, но ние намаляваме и мрем като мухи, така че скоро няма да има кой да ги издържа и те ще е върнат тук и ще станат дилъри, това е, че кой контролира наркотиците, властта си мълчи, някой по веригата и плаща и така, нищо ново под слънцето!

Волен Сидеров Е ПРАВ! Шапкарите охраняват и пазят дилърите. Доказаха се многократно.

господинът пламенно за легализация на марихуаната? а пък оная, дето беше помляла 10 коли, някаква танцьорка, дето пак беше в центъра на скандал, понеже след пускането под гараниця, не беше ли пушила марихуана преди да бастиса чуждите коли с джипчето си? и то същия се изживява може би като компетентен да се справи?

Ето - " След катастрофата Медарова бе идентифицирана и задържана от полицията. В кръвта й бяха открити над 1,3 промила алкохол, както и следи от употреба на канабис." Като е излъгала, че е изпушила само една цигарка след инцидента, доказана впоследствие лъжа." Така ли се опитват "да оцеляват" някои - това по повод думите на господин д-ра. Добре, че няма "неоцеляли" в резултат на друсането всъчетание с алкохол. На болните - със специални рецепти и разрешения. Останалите - у лево!

като сте решили да се затривате като народ и държава ,моля ви ,ускорете максимално темпото ,че вече сте досадни с тая мудност !

Лицето на снимката, Юлиян Караджов НЕ Е завършил медицина и не е лекар. Моля, не го титуловайте с 'д-р' пред името! И второ - същият този химик преди 1 седмица имаше статия за подкрепа легализирането на дрогата за медицински цели. WTF ???

аааа, за това ли забраняват цигарите, за да отворят път на дрогата - е много далновидно от ЕС, много ... Да не си помислите само, че искат да ни затрият като народ - не бе, само им требва територията ни за орките.

Точно така. Много тролове бранеха този наркоман, аз написах няколко поста, посочих примери, за които ми е известно лично, познавам потърпевши, но дира ме изтриха най-нагло. 4-5 пъти!

Всичко е вързано! Ушев покровителства дилърите, които продават на обикновения потребител, който в последствие бива преследван от ушев, за да може ушев да си изпълни квотата! Ако почнат да ловят дилърите или легализират леките наркотици за лична употреба, с какво ще се занимава ушев, като голям процент от дейността му е свързана именно с това.

Властта не се интересува от децата на БГ. Тя се интересува само от банковите си сметки. Не можела да се справи с проблема. Че тя с кой проблем се справя??...с циганите, с бандитите, със здравеопазване, образование, икономика???? С кой? Осланят се, че народа е умрял и няма да ги подгони.

Е точно за това в началото на прехода западът създаде всички условия младите да се изнесем вън от България, за да няма свежа кръв да я защити. Роби на западняците с превзета и окупирана територия. Ни дом, ни род, ни родина ще им остане.

и във футболните агитки май май никой не закача дилърчетата

И още нещо. В Американския колеж, където е башнайултрамега елитът на българската младеж :) Нямам думи!

Наличието на финансови средства със съмнителен характер, както и връзки такива не правят никой аристократ ! Това е първенющина. Трябват съвсем други неща , някой да е елит, но при нас всичко е сбъркано.

Тези наркотици не го раздавам за слава , а за пари ! Този който му дава парите трябва да наложи контрол как ги харчи ! Явно виновника е друг , а не полицията или учителите !

Още преди години чух, че дори в елитните столични училища наркотици се продават по коридорите, в междучасията, а преподавателите гледат в другата посока и се правят, че не виждат и не знаят нищо. Само не разбирам какво може да искате от една "държава", където най- отгоре е най- големият нарко- трафикант и бандит, а повечето депутати са с фалшиви дипломи и с куп ефективни присъди?!

И само да добавя. От 1945 до 1952 година Китай убива над пет милиона пласьори и търговци основно на хероин. За този период в китай са излекувани и интегрирани обратно в обществото над 20 милиона хероиново зависими. След 1952 до 1989 се счита, че в Китай почти няма наркозависими и съответно организирана търговия с наркотици. Това по данни на СЗО, за недоверчивите към китайските източници на информация. Та, начини винаги има.

А днес какво е положението? За един приятел питам ;)

Днес имат проблеми с наркотиците. Което е един от страничните ефекти на отварянето към света/демократизирането. Но проблемите им са нищожни в сравнение с Европа. Щото все още стрелят с калашник в тила, ако хванат пласьора, охраняващия го милиционер и защитаващия го чиновник.

... правилно докторе...! Първо в България трябва да се разреши производството и продажбата на марихуана на Акцизен принцип и с драконовски контрол...!!!!!! Пласьорите тогава отиват на кино... И който си употребява марихуана, да си я употребява с разрешителни... А иначе, аз помня времето, когато моя дядо производител на коноп, който се изкупуваше тогава по времето на живковия "КОМУНИЗЪМА" от фабрика за конопени чували и конци, с името на убитата партизанка "Вела Пеева", КАК САМО СЛАДКО СЛАДКО СИ ПУШЕШЕ ЛУЛА С КОНОП...!!!!!! И не само той, а всички производители... Помня като сега, белите му мустаци... Бяха си направо като боядисани с жълта кана... Почина Бог да прости на 91 години...!!!!!!

"Навсякъде в училищата има наркотици. Това е нещо обичайно. При положение, че те са забранени, децата повече искат да се докоснат до тях - до нещо забранено." Да ме прощава доктора, но забраната ли е виновна?! Да легализираме наркотиците, за това ли намеква?! ... В училищата имало навсякъде наркотици. А в паралмента дали има?! Разбрахме поне че депутатите пушат на поразия в кабинетите си. И докторът очаква властта да се бори със собствените си пороци?! Властта е ГЕНЕРАТОР на пороци.

всичко е мижи да те лажем. Тук всичко е лъжа!

И кво стана, Волен отново излезе прав. За кой ли път. А как го омаскаряваха от всички поръчкови медии, помните ли?

Властта е некомпетентна във всичко! Държавата е пълен хаос, ако въобще това може да се нарече държава.

Първо - всичко зависело от семейната среда. Глупости! Семейната среда може да е всякаква, ама когато училищните дилърчета са охранявани от милиционерите, някои от родителите, някои от учителите и повечето ученици, как средата да се пребори? И второ - Срещу наркотиците НЯМА БЕЗСМИСЛЕНО СТРОГИ мерки! Наркопласьорите и полицаите, които ги пазят - директно в трудови лагери. За да работят в полза на родината.

Защо управляващите НЕ ИСКАТ ДА ИЗВЪРШВАТ РЕФОРМИ в България ?

Защото западът е НАРЕДИЛ ТАКА!

То и гащите ти някой друг ги е оцапал сигурно.

Ако властта е некомпетентна защо е на власт? глупости на таркалета, всеки добре знае че този бизнес няма как да процъфтява без чадъра на полицейските шефове. От там идват страшно много пари, къде ли отиват?

и не я освобождава тази територия.. Налага се да го тъпчем с наркотици още от училище за да се гътне и да пукне най-сетне.

с какво точно се справя властта на гробарианците, освен с еврофондовете - да ги краде, а институциите да прикриват и замазват кражбите. Нещо има ли да се е подобрило, да се е пооправили?

що, да не би предните - комуняги, сините партенки и сие да бяха по-добри?! Точно при тях започвна да навлиза западната помия - дрога, гей паради, гмо-та, палмови и др. мазньочи. Бъди обективен - всички са за стадиона. Без изключение!

Забраната на наркотиците била виновна ?! Карала децата да опитат ?! Да я вдигнем, може би ? Или да покажем по телевизията как страшно умира човек - социално, психически и физически под тяхно влияние ! Най-страшната смърт, още докато си жив ! Това защо не се показва ?

Aре малко по-грамотно, а! Защото от наркотик до наркотик има разлика от тука до небето! И цигарите са наркотик и кофеина е наркотик, ако щеш и алкохола е наркотик, за кой точно наркотик говориш! Тази българска ограниченост и некомпетентност нямат край!

вАЖНОТО Е , ДА СЕ ЗАХРАНВАТ ЧЕРНИТЕ КАСИ , НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ В БЪЛГАРИЯ ! ЖИВОТЪТ В БЪЛГАРИЯ , ОСОБЕНО НА ДЕЦАТА , НЕ СТРУВА И ЕДНА СТОТИНКА ! УПРАВЛЯВАТ НИ , ПРИМИТИВНИ УПРАВЛЯВАЩИ !

Как някой от "Държавата" ще спре притока на пари на някой от Държавата!

пък може да сме сигурни, че ще я легализират! Нали ще влизат пари х "Хазната" от продажбата и!

В щат Калифорния, а и не само там в САЩ е легализирана марихуаната. Има магазини с цигарки, чайчета, даже сладкиши с трева. Данъци в полза на държавата, плюс намаляване на интереса към други наркотици, както и към марихуаната. Не съм специалист и не съм пробвал, но се твърди, че марихуаната не била особено вредна, нито водела до кой-знае какви психопатии. Защо не се помисли в тази посока? В някои страни в ЕС също е легална и регулирана от държавата. Алкохолът е стократно по-опасен, а го има навсякъде и на никой не прави впечатление.

Stan Stan

Няма да мине !

На мен ми трябва компетентно мнение, а не от рода съседката чула че еди-къде си.... Наистина ли марихуаната не води до пристрастяване? Да не говорим, че най-уязвими са именно младежите... В учебника по билогия за 8 клас пише, че употребата на алкохол в младежка възраст води до стерилност. Марихуаната не пада по-долу така че не ми говорете за никаква легализация. Мафиотите както не са плащали данъци, така няма и да плащат, ако легализират наркотиците. Защо се заблуждавате?!

Абе, и аз не съм специалист, ама съм чувал, че кокаинът, екстазито и метамфетаминът били безвредни. Та се чудя що не ги разрешат за свободна продажба. Хем и приходите от данъци ще се вдигнат. Ти у ред ли си, БЕ?

като цяло си прав но си има и скала кое от кое е по вредно и до каква зависимост води... в случая за марихуаната е прав човека че е по малко вредна от алкохола и води до по малка зависимост.... коката е естествен продукт и не е по вредна от алкохола но води към пристрастяване... от всичките които си изброил най вредно е метаамфетамина... по лошо от него е само хероина.....та алкохола е малко по безвреден от метаамфетамина.... напиши drug harm chart у гуглето..

Хайде бе! Държавата с цялата си мощ, полиция и правосъдие и пр., не била компетентна да се справи?! Ясно е, че тази държава иска да има и наркотрафиканти и деца наркомани, щото съм чувал за една друга държава отпреди 10.11.1989г., която се е справяла и с тоя и с много други подобни проблеми, ама нея я разтурили защото било нямало банани и престъпниците нямали човешки права!

Забелязали групите дето продават наркотици, обаче не могат да ги хванат. И така 20-30 години!

Защото не искат !

Проблемът не е от днес или вчера. С тази гадост определени кръгове се опитвали и опитват да държат в подчинение цели държави. Тук е мястото да си припомним опиумните вийни. Познайте кой е търговецът с опиум. Повече можете да прочетете тук: https://iskamdaznam.com/opiuma-t-i-dvete-vojni-vodeni-zaradi-nego/. Китайците обаче са се усетили навреме иначе сега за страна Китай никой сега нямаше и да говори. Та мерките за борба с тази гадост са ясни, хората са стигали и до война, т.е. заплахата е сериозна. Всяко семейство води собствена лична борба и война да опази детето си от тази отрова, но когато всички се обединим срещу това зло, борбата става по-лесна и по-ползотворна!

Проблемът не е от днес или вчера. С тази гадост определени кръгове се опитвали и опитват да държат в подчинение цели държави. Тук е мястото да си припомним опиумните вийни. Познайте кой е търговецът с опиум. Повече можете да прочетете тук: https://iskamdaznam.com/opiuma-t-i-dvete-vojni-vodeni-zaradi-nego/. Китайците обаче са се усетили навреме иначе сега за страна Китай никой сега нямаше и да говори. Та мерките за борба с тази гадост са ясни, хората са стигали и до война, т.е. заплахата е сериозна. Всяко семейство води собствена лична борба и война да опази детето си от тази отрова, но когато всички се обединим срещу това зло, борбата става по-лесна и по-ползотворна!

Проблемът не е от днес или вчера. С тази гадост определени кръгове се опитвали и опитват да държат в подчинение цели държави. Тук е мястото да си припомним опиумните вийни. Познайте кой е търговецът с опиум. Повече можете да прочетете тук: https://iskamdaznam.com/opiuma-t-i-dvete-vojni-vodeni-zaradi-nego/. Китайците обаче са се усетили навреме иначе сега за страна Китай никой сега нямаше и да говори. Та мерките за борба с тази гадост са ясни, хората са стигали и до война, т.е. заплахата е сериозна. Всяко семейство води собствена лична борба и война да опази детето си от тази отрова, но когато всички се обединим срещу това зло, борбата става по-лесна и по-ползотворна!

Проблемът не е от днес или вчера. С тази гадост определени кръгове се опитвали и опитват да държат в подчинение цели държави. Тук е мястото да си припомним опиумните вийни. Познайте кой е търговецът с опиум. Повече можете да прочетете тук: https://iskamdaznam.com/opiuma-t-i-dvete-vojni-vodeni-zaradi-nego/. Китайците обаче са се усетили навреме иначе сега за страна Китай никой сега нямаше и да говори. Та мерките за борба с тази гадост са ясни, хората са стигали и до война, т.е. заплахата е сериозна. Всяко семейство води собствена лична борба и война да опази детето си от тази отрова, но когато всички се обединим срещу това зло, борбата става по-лесна и по-ползотворна!

Проблемът не е от днес или вчера. С тази гадост определени кръгове се опитвали и опитват да държат в подчинение цели държави. Тук е мястото да си припомним опиумните вийни. Познайте кой е търговецът с опиум. Повече можете да прочетете тук: https://iskamdaznam.com/opiuma-t-i-dvete-vojni-vodeni-zaradi-nego/. Китайците обаче са се усетили навреме иначе сега за страна Китай никой сега нямаше и да говори. Та мерките за борба с тази гадост са ясни, хората са стигали и до война, т.е. заплахата е сериозна. Всяко семейство води собствена лична борба и война да опази детето си от тази отрова, но когато всички се обединим срещу това зло, борбата става по-лесна и по-ползотворна!

Че , тя, властта , има ли проблем, с който е компетентна да се справи?