Спират инжекциите на пилешкото с вода и сол

Нова наредба на Министерството на земеделието и храните за птиче месо регламентира съдържанието на влага в пилешки продукти, произведени у нас, да бъде до 4.3%, съобщи Венцеслава Тасева, зам.-изпълнителен директор на Българската агенция по безопасност на храните.

Обратно в новината

Коментари - Спират инжекциите на пилешкото с вода и сол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ДИАДО ТАКА ПРАВИ ДАВА НА АГАНЦАТА СОЛ И НАДРУГИА ДЕН ИМ ДАВА ВОДИЧКА И ПОСЛЕ ГИ ПРОДАВА ТАКА ЧЕ НЕ СЕ ОЧУДВАМ ЗА ГОЛЕМИТЕ ТАРГОВЦИ А И ДАНЕ ЗАБРАВИАМЕ ЧЕ ЗАТ ТИАХ СТОИАТ ДЕПОТАТИ АКЦИОНЕРИ ДАНЕ ГОВОРИМ ЧЕ И МИНИСТРИ

и дядо ти и ти сте говеда

Министъра само заблуждава народа, колкото и добре да звучи се спестяват много факти по повод обработката на пилешките меса, така нареченото шприцване и тумблиране, а и така наречените проверки от БАБХ, което е пълна измама. Измама защото 51% които обявяват за хванати в нарушения производители са малко, производители шприцват и тумлират и е напълно достиживо 90%, като при изследване на месото за съотношение вода и белтък по наредба 32 излиза 8,5 - 9,5 , много над изискванията от 5,5 %. Така че мили граждани на РБ министъра продължава да заблуждава народа. Нека огледа фирми като "Пирин Мес", "Танева" ЕООД, Щерн енд Ко - КОКИ, Кардинал Груп Комерс,

паприкована демек сланина омазана с червен пипер е над 8 лв килото - сега кои ще ме разсмива с рекламите за кренвирши от истинско месо

на Блатечки му е все едно. как ли би направил черната реклама Луи в България...Благодаря . май само некви господари се мерят по ръст и самочувствие но разбира се както всички ние ..след по големия брат. и след шамар.

коментара беше реплика за Samuilov ( нерегистриран ) 28.11.2012 15:35 Крилце или кълка?

Не знам какво толкова се радвате, имайте в предвид, че вноса на 20 годишно месо от Европа продължава с пълна сила. Найденов вместо да е в затвора заради това е министър на земеделието?!?! Най-добре е да се върне БДС, но и тукашни и европейски политици няма да го допуснат. На България и е отредено мястото - заден двор на Европа.

Е, "умници", сега преди изборите ли ви се отвориха очичките за да видите реалността? А с рибата е оооще по-интересно, "погледнете" и там.

Местен- МЕСЕН продукт!

Пропускат да отбележат за арсеника в месото, който попада в него от смеските с ориз от Китай. Или пък за генно- модифицираната соя и глюкозо-фруктозен царевичен сироп в готовите местни продукти. Нали уж щяха да се надписват всички тези ГМО. Аз лично не съм видяла надписан продукт на пазара.

Това се прави само на хартия, но пак ще си ядем боклуците в нашата родна страна , защото проверяващите органи са също в играта абсолютно доказателство за това са многобройните нелегални кланници в България. Независимо от множеството жалби в село Врабево например има такава,която продължава да си съществува абсолютно необозпокоявана от никой дори и от икономическа полиция, която при проверките си установява,че просто вратата е заключена и не може да влезе или пък Ветеринарният контрол установява следи от животни,които просто " са преспали по пътя им за законната кланница". Горкичките били са на хотел. И не само, че не спират клането на умрели крави коне и то с тирове, но и разширяват дейността си мелейки смески от марципани и боклуци с изтекъл срок на годност за изхранване на добитък. А от миризмата на мърша тъй като няма екарисаж съвсем спокойно може да се откажеш от ядене на месо завинаги. Като затворят наистина кланница като тази и всички останали, тогава да говорят само лъжат хората и им замазват очите.

Веригите искат от производителите кренвирши за 2 лева! Сещате се, че в такъв "кренвирш" не може да има месо!

Извинете, бихте ли посочили с кой нормативен документ на "тройната" това е въведено като задължение на производителите?

"Спират инжекциите на пилешкото с вода и сол." ДИР, прекрасно заглавие, какъв журналистически словоред?! Не беше ли по-подходящо да спрете инжекците с хляб и сол?!! А може би и с рязане на някоя лентичка...

Крилце или кълка?

kgb777kgb

Разберете едно нещо - в закона пише така : ..... и ВСИЧКО НЕзабранено от закона........!!! Това значи , че за ВСЯКО едно нещо ОТДЕЛНО и конкретно за него трябва да се промени закона !!! В нормалните държави НЯМА такъв проблем , защото та има гражданско общество , а не стадо тъпаци !!! Там хората НЕ купуват нещо което не е читаво и така изхвърлят измамниците от пазара !!! Тука ЕДИНСТВЕНОТО , от което се интересува тъпака е цената - е затова ядете ментета , защото има кой да ги купува !!! Спрете и боклуците , които ви тровят и мамят ще фалират или ще почнат да работят нормално / едва ли / !!!

"Спират инжекциите на пилешкото" Минавам на мека дрога ;-)

Изглежда съм много глупав..не мога да разбера защо трябва да се издават хиляди наредби за качеството на храните, а не се върне просто БДС, който хубавеца Костов отмени. Или:плачат, че все няма пари, а защо не приемат закон за проституцията и не ги обложат с данъци-на кафемашините сложиха броячи, а на проституцията не. Концесионерите, добиващи злато ограбват България, губим милиони, но никой не прекратява това. ДДС за книги, лекарства, храни е 20%, а за хазарта 15%! Печеливши производства и дейности се отдават на концесии, а държавата няма доходи...и т.н.Чудеса!

Защото никой не им държи сметка за всичко това!!! Трябва да се вдигнем на бунт!

Уважаеми, моля те когато правите такива изказвания да бъдат малко подплатени със знания - изобщо не ми харесва Костов никак дори, но това не е въпрос на този вид "политика" - трябва нещо да бъде запомнено - стандартите са препоръчителни а не задължителни!!! и какво означава според Вас БДС (Български Стандарт - за информация "Д" не се чете и не се произнася "Държавен", зашото не е - а и кой по-точно от хилядите стандарти - когато се правят изказвания нека да бъдат коректни!!! само с едно хейтърско изказване не става - просто избирай какво си купуваш - пазара сам ще се регулира а този, който престъпва закона - за него - санкции - нищо друго не става на този свят

И как точно да избереш? - на етикета не пише: "Пълно с отрова!" Напротив, в представянето на продуктите им слагат "етикет" най-полезни, за познавачи и т.н. Въпросът е в контрола, но не контролиращият орган да си затваря очите срещу дебели пачки или почивки на екзотични места. И още нещо: ЗАЩО ПРИ УСТАНОВЕНО НАРУШЕНИЕ СЕ КРИЕ ИМЕТО НА ФИРМАТА И МАРКАТА ПРОДУКТИ??? АКО ДЪРЖАВАТА, КАКТО КАЗВА, Я Е ГРИЖА ЗА НАСЕЛЕНИЕТО, ТРЯБВА ДА СЕ ПОГРИЖИ ТО ДА БЪДЕ ИНФОРМИРАНО!!!

Гугл-"Български държавен стандарт за храни и продукти БДС kulinarni-recepti.demolution.net/Бълга... - Кеширана версия Български държавен стандарт за храни и продукти БДС в тази страница с Рецепти: Разнообразни подправки и сосове за ястия и гозби." "Експерт"-е май ти нещо не си в час.А и за каква пазарна икономика говориш, когато в България почти всички храни и напитки наше производство са менте.Какво да избираш? Какъв пазар, когато български стоки в Косово са по евтини там, отколкото тук, а вносното им мито е 26% плюс транспортни разходи.Какъв пазар, когато цените на горивата в Бургас и София са едни и същи, а Нефтохима е до Бургас.Да ти изреждам ли още абсурди, "Експерт"-е.Зарди такива глупаци като теб ни правят на маймуни и нас, нормалните!

А ти като се информираш със заплата от 650 лева ще си купиш кво??? Веригите поръчват само най- евтиното, а тъпака го купува! Защо пишат само за пилешкото? Ами свинското и рибата? Ха-ха-ха!

за разлика от престъпления като ..отравяне, измама...стандартите са мерки за определени качества на които можеш да изпиташ продукт с цел доказване на определено качество. дали е бдс или друг и частен дори метролог въпроса е в приходи за метролога от доверие към продукта генериращ цена и или оборот а не от корупция или чиста простотия. при свито потребление натиска към метролога за купуване на доверие се увеличава. късичко- бдс не старото бдс и трябва конкуренция и ясен знак за отговорност върху опаковката. дай боже български по произход знак и върху продукти от други държави. както и малко депозит нейде като застраховка срещу изкушения. .. сложно ли е написано читатели на дир..пишете минус и тогава дир да покаже как е другаде.

сега дали разбрахте разликата между стандарт на министър и ..конкуренция на фирми за контрол на качество . ние не знаем и не трябва да помним стандарти на този или онзи. ние може да вярваме на този или онзи знак за оценка от 1 до 3 за качество или липсата на знак за проверка . тогава и тези които рекламират продукти ще имат едно две наум.

до кога правителството ще си затваря очире и ще се прави на демократично!Алчни производители изтровиха народа,болниците са пълни с хора с язви,рефлукс,кардиологични проблеми и какво ли не от боклуците с които сме принудени да се храниме Министри-изобщо на мястото си ли са,знаят ли за какво са там и какво трябва да правят?

Мисля си колко хора стоят пред компютрите и бълват глупост след глупост. Който не разбира дадена тема, нека не дрънка напразно. Това, че нямат работа и си търсят занимавка е друг въпрос. Кой е казал, че тумблираното и шприцовано пилешко месо е опасно ? Тук се касае за печалба от излишно количество вода, а не за вредност. А за някои продукти от червено месо тумблирането и шприцоването е технологичен процес. Никой не обработва по тези начини прясно охладено месо от СВ и ЕПЖ. Плюете срещу служителите на Агенцията по безопасност на храните, но при най-малък проблем всички се вторачват в тях. А те срещу 600 лв. на месец трябва да откликват на всякакви малоумни претенции на т.н. потребител. За близо две години от създаването на агенцията всеки ден освен текущите задачи, те трябва да угаждат на министъра си за всяка идея, която е сънувал. А производителите веднага ревят в един глас - това ни затруднява, това не може да стане. За това е наложително всички технологични документи да се преработят и да се изхвърлят тези неща, които правят храните непривични за хората. А съветът ми към всички компетентни по всички въпроси- нещо, което не ти е работа и не го разбираш, не го коментирай и не плюй за всичко управляващите.

Мисля се, или по-скоро се замечтах да те заблъскам по Мисълта с някой замразен Бая пилешки бут от 1 кг лед или някой екзотичен рибок, сякаш хванат в Антарктида! От такива мислещи ми е дошло до гуша. Като много разбираш, защо изобщо използвате хладилниците бе? Нека бъде един пазар с касапи обори, кокашарници и рибарници. Биоразнообразието врещи пред очите ти в заколение и клиентът да получава месото натюр ... тогава как ще му вкараш водата те питам??! Или теб в рибарника, а !? Ти да не си Лъчо Мозъка бе??!

аз не плувам,радвам се,че им свърши излишната вода и сол и няма да ни ги пробутват :д

Какво ни топли това, че на етикета пише, че има вода? Ние и сега си го знаехме. Интересното е, че етикетите "без добавена вода" ще станат с единична цена 10-15 лв/кг. И пак ще имат вода...

На етикета на едно замразено пилешко месо преди няколко дена прочетох: Вода - 30%.

задължително да използват шрифта от цигарите, за всички стоки какво съдържат, а не тези нечетими ситнежи

На всеки се е случвало да купи замразено бутче тежащо 0.500 гр. и като се размрази остава 0.200 гр.Същото е и със замразената риба.Замразен Пангасиус опаковка от 1 кг.,след размразяването остана 0.530 гр.Така,че драги сънародници плащаме водата веднъж на ВиК дружествата на кубик и още веднъж на производителите и преработвателите на меса на килограм. А за ГМО-тата и разните му химикали не ми се мисли.Предлагам МЗ да забрани употребата на храните предлагани в търговската мрежа като вредни за здравето,така както забраниха тютюнопушенето.Какво ли в България е полезно за здравето.

ДАЙТЕ МИ ТЕЛЕФОНИТЕ НА ТИЯ ПРОИЗВОДИТЕЛИ .. ЩЕ ГИ НАВРА В КУЧИ ГЪЗ . ПИПТА ЛИ ТАКЪВ ПРОИЗВОДИТЕЛ , ЛИЧНО АЗ ЩЕ СЕ САМОРАЗПРАВЯ С НЕГО .ДА ГИ ПИТАМ АЗ ДАЛИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ТРОВЯТ НАРОДА НИ .ГАДНИ ,МРЪСНИ , АЛЧНИ МИЖИТУРКИ .АЗ ОТДАВНА СПРЯХ ДА ЯМ ПИЛЕШКО МЕСО , ПОРАДИ ТИЯ ПРИЧИНИ .. СЪВЕТВАМ ВИ И ВИЕ ДА ГО НАПРАВИТЕ . А АКА ВИДИТЕ НЯКОЙ ТАКЪВ ПРОИЗВОДИТЕЛ- БОЙ ПО КУХАТА ТИКВА , ДОКАТО СЕ НАУЧИ ,ЧЕ НЯМА ДА ЕКСПЕРИМЕНТИРА СЪС ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НИ ....ВСИЧКИТЕ ТИЯПРОИЗВОДИТЕЛИ СА ЗА СЪД И РАЗСТРЕЛ ...

И как ще се разправиш с "производителя"? Като включиш големите букви на клавиатурата? Или с бой по шпацията. :-)

НЕ СЕ БЕЗПОКОЙ . ИМА СИ НАЧИНИ .ТИЯ НЕЩАСТНИЦИ ЗАСЛУЖАВАТ ГИЛОТИНАТА .ТОВА СИ Е ЧИСТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И ГЕНОЦИД СРЕЩУ НАРОДА НИ И ТРЯБВА ДА СЕ ТРЕТИРА КАТО ТАКОВА .

Само да вметна, че тази Илонка Аврамова е съпруга на арестувания депутат Димитър Аврамов. Ta същите имат доста голям бизнес с пилета...в най-бедния край на БГ - Северозападния....

Мъж и неин съученик. Пуснаха го разбира се. Този цирка беше част от битката между Цецо Цветанов и Искра Фидосова. А точно Илонка я хванаха в колата при вземането на подкупа.

Ние сме си виновни, на никой не му се работи истинска работа. Всеки иска да е на бюро, на компютър или на топло в магазинче. Искаме да забогатеем за 2 дена. Заслужаваме си съдбата, каквото сме търсили това получаваме, защото сме мързеливи, пасивни и глупави овце. Чакаме някой друг да ни оправи и да ни реши проблемите. Е затова се храним с отпадъците на света.

"Що така бе Миме?" Що така? Сега крадливите да има да мислят каква нова далавера ще ги възвърне към навиците им. Само крумоподобни закони могат да вкарат в пътя побъркания от властници и господари, българин. Но кой ще ги напише, кой ще ги приеме, кой ще ги следи, кой спазва, ... Очевидно е вятър работа, на настоящия етап :( Като забраниха пушене на обществени места, д ане би да с спазва? Или следи спазването? :) В много сгради си се пуши като за последно! И се знае, че е така! И ... пак нищо! на това му се казва българска работа. И с това ще е така. НИКОЙ УМЕН ВЕЧЕ НЕ ВЯРВА НА ПРИКАЗКИ! Тук остават само прекарани, дърти и глупави! Умните, младите, способните - се изнасят на по-добри места. И никакви приказки за очаквано багополучие не ги възпират. :)

25 000 глоба. При цената на месото е достатъчно да продаде 3 тона вода и си е избил глобата. Сигурно е по-малко от продажбите за един ден. А в другото месо кога ще забранят да се инжектира вода? Кога ще се наложи контрол на това с какво се хранят животните? Луда свиня за сега няма но е за сега.

Интересно ми е защо в тази наредба са описали само пилешкото месо. За червените меса (свинско и телешко) никой не пише колко са тумблирани или "окрехкотени" както е на повечето етикети. Той министъра най вероятно иска да започнем да ядем само пилешко (само него прави "чисто") изглежда няма близки приятели при производителите на свинско.

Следващия мандат.

Троват ни и ни пробутват боклуци а българина си трае като шматка!!!!Докато не се хванеме да изринеме тия утрепки така ше е...

С тъга си спомням времето преди 1989 година, когато ядяхме масло, сирене, кашкавал, кисело мляко, гарантирано направени от истинско краве или овче мляко, чудесен хляб, отлични замразени меса, които и след размразяването имаха вкуса на прясното месо ... Ще инжектираш вода в пилешкото месо ли? Я ела насам, че ми трябваш ...

В мойто село преди 89 колбаси получаваха 2 пъти в седмицата-във вторник и петък.Хората чакаха от 13 ч.до вечерта и който свареше от 20-тината кила си купуваше.Ние нямахме пари и никога ама никога не бях яла колбаси.Като станах голяма и ходех в София за луканка и шоколадови бонбони.Затова пък сега имам пари пак не ям колбаси но ги купувам по 2 лв.от големите вериги и ги продавам по 5.

Тая Илонка Аврамова не знаела какво да прави?! Значи не е малоумна да работите с шприцове и спирнцовки, да бие умрелите пилета с чук и т.н., а сега се прави на малоумна, че това ти се забранява?! Предлагам първото наказание да е глоба от 100 хиляди лева, а второто подлагане на бодеж с шпирцмашината и всички намерени инжекции с разтворите в тях! Нека след това убавица Илонка пак да пита, какво да прави?!

Идват празници Месопреработвателите доволно потриват ръце Само ние самите можем да ги спрем,ПРОСТО НЕ КУПУВАЙТЕ боклуците им!

браво-вижте ,,градус,,равно на лед плюс пиле мутант!

Когато се похвали на едни от БАБХ, че съм открила хубаво и истинско пиле няма да споменавам марката му, те ми се изсмяха и категорично ме уверяваха, че е било с вода, но майсторски направено. Моля, спрете геноцидът над българите!

"С наредбата се цели ПОТРЕБИТЕЛИТЕ ДА ПРЕСТАНАТ да купуват месо с голямо количество вода и добавки, които производителите продължават да инжектират в птичите продукти за по-голям обем" ... Уникум! Вестникарски уникум. Предполагам, че е предвидено в закон и наказание ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ, които не престанат "да купуват месо с голямо количество вода и добавки, които ...". Има нещо пилешко в нашата българска журналистика ... Дали не са нечии мозъци ...

Сол и вода, значи. А що оня ден като взех да готвя пиле се размириса на риба???

щото пилетата може да са хранени с изхвърлена развалена риба. същото ще е ако си купиш риба от някой развъдник , която е хранена с червата от пилета (но тях най-често ги обират свинарите за прасетата си) . нищо не се хвърля байдава

Ужас, направо ме стресира и изгубих апетит. Това като диета е по -ефикасно от витаслим и д/р Емилова взети заедно

а рибите

Мутирало е бачовата,от солената вода е станало на скумрия!

Проблемът вкусовите качества на хранителните продукти ще бъде решен след някоя и друга година като измрем всички, които знаем вкуса на истинското кисело мляко, сирене, кашкавал, пилета, домати, чушки и т.н.

Представи си детето ми беше на 2,5 годинки и страшно много обича месо, един ден решихме да посетим Mcdonalds, просто за пръв път видях детето да плюе месото. Това ме навежда на мисълта, че ние просто си мислим, че ядем угоени пилета от магазина но всъщност май угоените сме ние с тези боклуци от магазина, ще станем също като американците говоря поне за поколенията които вече плътно се захранват с храната от магазина.

ООООО ДОБЪР ДЕН ДР.ТАСЕВА да ама мандалото лопна къде спахте до сега

че нали птицекладниците са собственост на депутатите. оня циганин от Монтана , където го хванаха за подкуп с 100-те хилки , нали той държи тоя бизнес в региона

пилета с вода, антибиотици и хормони. бозата - с подсладители и консерванти. сиренето - ронещо се като вар , от евтино палмово масло и химикали за саламите да не приказвам , че още не ям кренвирши от както работих в птицекладницата от преди 20г . даже в цигарите не слагат тютюневи листа, а само отпадъка от жилките ,а останалото е химия са аромат и по-силно пристрастяване на , обвито с лъскав целофан

Да ви кажа, добре че все още има живи баби и дядовци, които ме снабдяват със супер качествено месо, което ама повярвайте ми не мога да съпоставя с това от магазина без значение дали от магазина ще е с вода или без вода. Сигурен съм че една огромна част от хората вече дори и са загубили усета си за истинското натурално месо. Но все пак това е и голямата цел на корпорациите да ни накарат да свикнем с вкуса на боклуците.

"...Според производителите обаче новата наредба е по-рестриктивна от европейските изисквания към качеството на пилешкото месо." - ами защото ни писна от наглоста Ви, невиждана в европейските Ви колеги, ето за това!

селска вкусна кокошчица - нанай . познавам едни софиянци, които през живота си не са вкусвали домашна кокошка и ми хвалеха пилетата от по 3.20лв/килото от бакалията. а аз щях да повърна като вкусих една лъжица от супата им.

САМИ МОЖЕМ ДА ГИ "ОСЪДИМ"ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА САЛАМИ И ПИЛЕШКО! ПРОСТО НЕ КУПУВАЙТЕ!!! НЯМЯ ДА УМРЕМ ЗА ГНУСНИТЕ ИМ САЛАМИ И ПИЛЕТА!

А какво да ядем, бе братче? Сирене, кашкавал - същата работа. Трева да тръгнем да пасем и тя е пълна с хербициди и какво ли не още.

Трябва да не се слага каквото и да било в пилешкото! Иначе и ние ще плащаме с 5 лв., мокри и посолени и да си ги броят за 10 лв..

Какво ли стана с акцията "Стара планина"?!

Сега е на ред "Средна гора" ...

"Стара Планина" тихомълком бе подменена с "Нови Лайна"!

Е това няма да стане никога в България,производителите винаги ще "надуват" месото.