Коментари - Обвинен в злоупотреба генерал подал рапорт за напускане | Днес.dir.bg

Обвинен в злоупотреба генерал подал рапорт за напускане

Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков е подал рапорт за напускане. Днес той ще се срещне с военния министър Николай Ненчев.

Обратно в новината

Коментари - Обвинен в злоупотреба генерал подал рапорт за напускане | Днес.dir.bg

Коментари

почтия няма военен да не давал показания по основния въпрос в нашата армия: кой гепи бензина? Едни от асеновград не бяха се посвенили и от парада да краднат гориво. Тука пък друг придаващ смисъл на службата проблем- безплатната ангария в полза на шефа. Ако отпаднат тези два темела армията, тя ще изгуби смисъл и съвсем ще западне.

Айде стига с тия ремонти и войници! Истински офицери, при това с боен опит, не ни трябват! Ако не беше ремонт, щеше да е пикаене накриво или недостатъчно бодър вид, могат да го прецакат по 100 начина.

И с това шалче, като млат палестинец- Ясер Арафат, Изби рибата, в река Стряма, и музавира на Долна Росица

На този генерал, само като му гледам физиономията, съм сигурен, че гладен няма да остане.На следващите избори-кандидат депутат или от ДПС, или БСП, или който даде повече.Като бившия му н-к на Генщаба, генерал Симеонов, който за малко да стане депутат от най-демократичната партия.

Не, по-лошо. Заради такива като тебе такива, с такава "физио-номия" се записват в ИДИЛ!

Вие сте млади, деца още. Но когато един военен се мести от гарнизон на гарнизон, неговите колеги идват да пренасят багажа. Неговите колеги лепят плочки и мажат. Това е нормална практика. Ех, Българио!

Как само успешно се прикрива войната богати срещу бедни ! Терористи !

Поогледах сайтове, където коментират военни. Никъде не видях лоша дума за този човек, но пък много го защитават. При това положение, очевидно постъпва достойно като си падава оставката. От друга страна , лошо впечатление прави факта, че политиците са използвали закона за защита на класифицираната информация като политическа тояга. Очевидно това е възмжно да се използва не само в армията, а във всяко едно ведомство - пускаш искане за проверка на даден служите до прокуратурата, тя започва разследване, автоматично му се отнема допъскя за работа с класифицирана информация (във всяко министерство се работи с такава). Проверката доказва, че е невинен, но допуск ще види след 3 години и поради това - уволнение, щото не може пълноценно да си изпълнява задълженията. Чиста работа от всякъде! Виновни няма.

Глупавите стават роботи на команди !

армията, че да ни "охраняват" умни и красиви.

само мъже, служили като донаборници или заемащи военна служба, моля. Всяко друго мнение е твърде лакирано и полирано. Истински мъж се става в казармата, останалото население е само такова пиртежаващо мъжки полови белези.

Всички, които познавам са служили и 90 процента са пълни путьовци. Ако мъж се става , това не е от родната казрма, там единсъвеното сигурно е , че свикваш да те мачкат, мачкаш и да се подчиняваш , мълчиш и шикалкавиш, това значи завършен мухльо , а не мъж.

Този да се маха,веднага по най бързия начин. Приятелска услуга а, войниците да му бачкат в апартамента ,било приятелска услуга. Айде щом е приятелска услуга, марш от армията и ще ходи да бачка лично той по апратаментите на войниците си за приятелска услуга. Генерал а, свърши това време, ще се научите ,че гювеч няма. И ние сме били офицери пък приятелски услуги от подчинените си войници не сме искали и не са ни правили.Това е абсурд. Нищо не го оправдава. Не е дорасъл за генерал. Пак да е благодарен ,че пред строя не са му скъсали пагоните, ей така за приятелска услуга. Сега пищи,като вдовица, било приятелска услуга, свестен бил. Сигурно е свестен но не е за генерал. Точка по върпроса. И другото е вярно, сигурно е много по свестен от редица т.н генерали ,които изобщо не знаят какво е това да си генерал като него,да не говорим за това посмешище - министър. Но въпроса е принципен и коя кобила хванат тая вършее. И не ,че подобни щуротии няма пак да се случват в армията и не само там, но той за това е генерал , да си носи кръста сам и с достоинство. Хванали са го в крачка, от която няма мърдане. При това положение, подава си оставката и си отива . Няма какво да пищи и да занимава обществото със себе си. Може да бъде достоен човек и офицер и на друго порище. Съчуствам му на този достоен офицер, защото в тази разкапана държава далеч той не е най лошия, но за съжаление , за званието генерал няма милост. Ако беше чобанин или таксиметров шофьор , случая не подлежеше на коментар, но човека е генерал. Няма как.

и ти да се махнеш по най-бързия начин.

Аз отдавна съм се махнал приятелче, ти му мисли щото има три тайнства на този свят, които има да учиш и ти и такива като тебе. Ще ти ги кажа. 1. е раждането - велико тайнство на зачатие и раждане на човек. 2. е смъртта, велико тайнстово 3. то е живота - времето между първите две ! Е те това последното тайнство е трудна и сериозна работа и за това Господ е турил главата на човека най горе, не между краката или на дупето, а най горе на високо, да ръководи умно и мъдро ! И всяка стъпка в страни от това умно и мъдро се плаща тройно а за някои и десеторно до девето коляно ,останалите се плащат нормално. Няма как.

Той като е генерал да не би да не е човек, а извънземен и да не би цяла армия да му е строила нещо. Помагали са му само 4 човека, които най вероятно са му приятели. Голямо чудо е станало!!!

Да , той е човек, но и още нещо . Е за това още нещо ще си плати сметката. И не са му помагали четири души офицери, а четри войника от подчинените му, са работили безвъзмездно в неговото жилище. Демек " приятелска услуга". Е не става и той го знае добре. Жалко, за някои може и да е дребно но факт. Както са казвали старите българи, "Дребните удари , събарят вековните дъбове" !

то пък едни "генерали" заеби

jingiby

Политиците разбиха армията. Съсипано бе имущество и въоръжение за милиарди. Отделно се окрадоха милиарди, покрай далаверите с имоти и оръжия. А ето го сега и най-големия престъпник - Шивика! Направо го вкарвайте в затвора! За работа на апартамента му за 200 лв. му определили 1000 лв. парична гаранция? Еб?ти и държавата...

Писах преди малко, че колегите ми ми помогнаха да се пренеса. Никой от плюещите не ми отговири. Ще ме съдят ли за това? Или плюещите нямат колеги?

Не колеги, сиво вещество, с което да извършват мисловен процес, нямат плюещите...

Прави сте, наистина нямат сиво вещество и БЛАГОДАРЯ на неплюещите.

Отговориха ти от НЕплюещите.

Поредната евроатлантическа ценност: НЯМАТЕ ПРАВО ДА ВИКАТЕ КОЛЕГИ ДА ВИ ПОМАГАТ ВКЪЩИ.

другите генерали ли са носили ? може !

тюфлеци нещастни. Вместо да ги уволнят дисциплинарно за бунт и неподчинение, те защитават един подсъдим от ЕООД

И кой е подсъдим,бе циркажия? То няма повдигнато обвинение, ти присъди издаваш.

Цирка е само в твоята глава. И е с тълна програма. Както виждаш генерала не се оправдава, не се обяснява. Подал е оставка. Така постъпва достоен човек.

А пък на мен колегите от мъжки пол ми помогнаха да си пренеса мебелите в новото жилище. Ще ме съдят ли за това?

До дупка!

и като му зареснтне дупката пак

Този индивид , не да се прави на обиден и да си подава оставка ,а да извика медиите и ясно да каже работиха ли войници на апартамента му? Ако не са работили да го докаже със свидетели.

и, да докаже, че няма сестра!

Човека е читав и "много" пречи на замислите на някои хора. Най-добре да излезе от помията. Убедена съм, че достойнствата му ще бъдат оценени от други хора и ще бъде по-добре.

" Те ще се съберат пред читалище "Васил Левски" в Карлово като цивилни лица..." Умоляваме участниците в митинга да паркират танковете само на определените за това места.

...аз се сещам за един паркинг в София...

Време е армията да въведе военно положение, не става така, всеки краде, убива, интригантства, тук трябва да има здрава ръка, какво значи разделение на властите в българия бе, всеки дърпа към себе си и да се нагуши, никой не го интересевя обикновения човек, българина трябва да се управлява със здрава ръка особено циганите, айде на кариерата да чукат камъни цял ден за една паница чорба...ред трябва да се въведе в тази държава ..ред..но войъската ни са чорбари, торби, нищо не става от тях и офицери нямаме нищо нямаме....

Нали виждаш, че на свестните офицери им спретват някое компроматче, спират им достъпа до класифицирана информация и дотам... По върховете в БА са само дупелизците, интригантите и некадърниците. Шивиков трябваше да стане зам.-началник на отбраната, ама явно е твърде неудобен за някого на много високо ниво, по-високо от МО. А сетете се за кого иде реч...

Kато четох коментарите виждам колко изключително злобни и зависливи хора има в тази държава! Aко, някои напише статия и за собственните им маики и тях ще започнат да плюят и то не за друго, а защото изпитват душевен оргазъм! 3а съжеление болна нация! Kолко прав е премиера, че Mа*тряла е лош!!

НАРОДА НЕ Е ЗЛОБЕН И ЗАВИСЛИВ А ИЗСТРАДАЛ,ЛЪГАН И ОГРАБВАН ОТ КОРУМПИРАНИ УПРАВНИЦИ ТОЛКОВА ГОДИНИ.И ГЕНЕРАЛИТЕ СА НИ СЪЩИТЕ.ТРЪГНАЛ ДА ИЗПОЛЗВА БЕЗПЛАТЕН ТРУД НА ПОДЧИНЕНИТЕ СИ,КАТО ПРИ КОМУНИЗМА.РЕЗИЛ! ВЪН ОТ АРМИЯТА!

Ти сериозно ли безрезервно вярваш на това, което пишат?!? Всичко е с цел... Неудобен е на някого генералът, неудобен... А ако беше толкова лош, колкото се опитват да го изкарат, защо всички от 61-ва бригада и цяло Карлово застанаха зад него?!?

Иска ли някой да се хване на бас, кой ще е следващия командващ бригадата? Със сигурност ще е обучаван извън България. Армията винаги е била заплаха за всяка една самозабравила се власт, защото там се ражда патриотизма, а на властта й трябват послушковци - като в МВР. Затова има голямо и прогнило от корупция МВР, а армия почти няма! Да не би тези войници някой да ги е накарал на сила да ремонтират? През времето им на служба ли е било това? Вече нямаме наборна армия еййййй!!! Всеки един професионален войник, в извънработното си време може да ремонтира апартаменти пък било то и на своя командващ. Може да има 8 награди за служба, а това толкова страшно провинение ли е? То тогава половината МВР трябва бъде освободено от служба!

Има едно момче от инспектората, голям мераклия

Нямала България армия! На друг ги разправяйте тия. Ами отде се появи цяла бригада?  Че и моторизирана? Че и генерал? Утре и маршал да се появи, няма да ме учуди.

Най-жалкото е, че в тази скапана държава се поде политика към омаскаряване на всички, така че и в армията няма да е изключение. Като няма пари за нови оръжия и за заплати на военните поне да се вдигне малко шум и да се отвлече вниманието на народа от основните проблеми. А това, че са помагали... сигурно и доброволно са отишли да с еподмазват, а сега- врещят, че ги били използували.... ето затова не ставаме за нищо- ние сме нация от боклуци, постоянно жалващи се за нещо и на някого... само акъли да даваме и нищо д ане правим!!!!!!!! Ще унищожат тотално армията ни - това е, жалки остатъци....

Най-жалкото и циничното е,че един от най-достойните българи и офицери си отива по този унизителен начин.При липсата на качествени специалисти,ние унищожаваме знаещите и можещите.Истината е,че за някои некадърници по върховете,той се явява заплаха.Цялата ни държава се управлява от простаци,нагаждачи и гъзелизци.А ген.Шевиков е достоен,честен,справедлив и огромен родолюбец.Да го защитим!

Именно защото притежава изброените от теб качества, ген. Шивиков беше взет на мушка. НЕУДОБЕН на властимащите!!!

Абе да се маха и толкоз. Отива да бачка . Стига на държавната трапеза лапане. Това е положението. толкомва офицери ги изгониха, подиграха се с тях, замеряха ги с досиета, други починаха. Това е положението. Имаме педераски ценности . Много важно ,че е подал оставка,

Kато ти гледам правописа,....100% си необразован Pом!..xaxaxa...

Това е посегателство върху авторитета на българското офицерство и войнство.Явно е, че някоя мъжка крава се готви да заеме мястото му и натапят човека за едно обикновенно приятелско подпомагане в личен аспект.Защо не попитат военните, които са работели в апартамента със заповед ли са принуждавани да правят ремонтите.Хората сигурно от чисто човешко чувство, от колегиалност са работели в апартамента, а фатмаците от казармата натапят командира си.Време е стрямската дивизия да изкара Бетеерите от хангарите и да поведе народа ни към оправяне на реда в страната ни и да отстрани мазните лъжепатриоти, които се народиха през последните години,от властта.народът само чака водачите си.

Кво офицерство бе. Няма българско офицерство. Сега трябва да си педерас за да си но почит.

Става дума точно за приятелска услуга. Нарочно се раздуха случая , от доста време му търсят цаката на Митко. Най накрая успяха. Жалко наистина , държавата ни е капитулирала на всички фронтове. Разяждана от корупция , от най-високо до най-ниско ниво. Повръща ми се само като се огледам в държавата в която съм се клел , повръща ми се както на първата ми мисия. Срамота .

Служил съм с човека. Свестен е.

Много жалък народ се е развъдил в тази територия! Питам всички, които плюят по генерала, познават ли го като човек? Познават ли го като професионалист?И какво общо има НАТО и Русия с една житейска история?

достатъчно компетентен е за да преподава и живее в САЩ или да организира паравоенна фирма в Европа или Америка с радост би бил приет навсякъде ... дори и в ИД ще е щастлив да напусне държавата на циганите - бат'салитата

Тези, които отиват да "преподават и живеят в САЩ" обикновено преди това са направили много услуги на американците ...

така де , ако беше направил услуги на КГБ - ФСБ може би путлер щеше да го приеме

ТИЯ ДА ОТИДАТ ДА ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД БЮСТЧЕТО НА ОНОВА НЕДОНОСЕНО МАРШАЛЧЕ ЖУКОВ В "МАЛКАТА МОСКВА"! ТАМ ВЕЧЕ ИМАТ ОПИТ!!

Цивилни....за нашия командир? Иначе браво

С белезниците в затвора да му гният кокалите

да се изказват по темата мъже, и то такива минали през казармата и армията, а не меки китки, които се упражняват в словоблудство. Че да ни ги пратим в Ирак и Афанистан на мисия, за да видят колко е убаво да си генерал , изпратен на мисия.

Е как пък 500 години под турско останахме хора без казарма. Генерал Вазов ли беше мека китка Левски ли Ботев ли Раковски ли. Та днес сте големите мъже щото сте ремонтирали апартаменти и сте мили коридора с четка за зъби. Айде у лево. Големите мъже.

защо е продължило 500 години! Можеш ли?!

що за "герой" си като ти връчат повиквателната. Бас , че ще се скриеш под полите на жена ти. За съжаление истинските мъже останаха в историята, сега правим история на други народи, към които се пришиваме, защото нямаме собствен облик, нямаме самосъзнание, като те питат кой си казваш европеец, а не българин - тъпо парче си, знаеш го, нали

Aми като гледам никой не се дърпа от тези мисии - даже дават пари че да заминат. А и там е по желание, а не по задължение. Ти гледай при бъдещ конфликт да не те пратят в Украйна по задължение, че ще ocepeш кълките още в самолета !!

За чий да ходи в Украйна, след като украинците дезертират в Русия. Още не осъзнали евроатлантическото благо...

Ти като си толкова просветен, я разкажи каква пародия на армия бяха контингентите ни на първите вре мисии в Ирак?????!

голяма работа че свършили някъква работа.гледам ги тука цял ден се разхождат с униформите в кауфланд,предимно мацки с униформи,хилят се и се пръскат с тестерите а на нас гъзовете ни скъсъха навремето от бачкане и кашишка тактика на вятъра за нищо за някъква социалистическа родина и комунистическо светло бъдеще

Ами , що не станеш и ти военен, че да си разхождаш униформата пред мацките? Впрочем, много сполучливо си вмъкнал в ника си думата "прост".

Не зная защо го уволняават, но факта, че е взел 4-ма войника да му правят апартамента, е компроментиращ и уронващ достойнството му на офицер от БА!Аз, като началник щаб на танкова бригада през годините имах такъв случай, поставих си радиатори чугунени в апартамента и извиках майстор, който ми взе 150 лв. за 3 бр. радиатори, а под мен, капитан, командир на батальон, си беше взел 2-ма войника от бригадата за същата дейност!Заповядах да калкурират всички възможни разходи и тариката внесе парите в републиканският бюджет!Жалка, кокошкарска история!!

какво ме триете, бе, смотаняци! не е ли факт: армията е наемна, т.е. бачкатори. ако викне човек 4ма колеги да измажат, това какво е, бре, 'полковник'. Толкова си полковник, путьо! Дирник, моля, щом не триете путлерасти и русофилистици, оставете "путьо', това е мъжки характер а не полов орган.

за съжаление такива като теб са малко и стават все по малко, защото неща като 'авторитет' и 'чест' имат все по малка тежест в съвремення български манталитет. всеки които постапи по подобен начин или отказва да бъде тарикат му се лепва етикет 'глупак' а пак никои не иска да го смятат за глупак и така проказата все по дълбоко разваля обществото ни

Офицерите не си купуваха връзки за обувки,понеже им се "полагат".Доста сте се охарчил.Съчувствам Ви.

Генерал Шивиков не беше ли спряган за български представител в командването на НАТО? Май там беше заровено кучето.

Ти сериозно ли мислиш да го пратиш тоя да ни представлява в НАТО? Може някой ремонт на Столтенберг да направи ..

България не е с Русия и никога няма да бъде.Нещастията идват от там.

България винаги е била с Русия! Прочети малко Вазов, че и Буров - сам ще видиш...

Еми чета го Вазов и се чудя що преди да станем подлоги имахме генрали като Вазов и поети като брат му, а сега генералите ни приличат на Чибурашка, а поети нямаме.

то и ти маи не си чел много вазов щом не знаеш че тои не винаги е писал хубави неща за маика ти русия

И - довърши си мисълта, основното нещастие за тебе - съвременната България е създадена от Русия ... А иначе щеше да си гледаш сега турските сериали без дублаж - кеф, нали :)

Причината е много по-деликатна. Работата на 4 аскери по апартамента е само повода да се разправят с него. Не е свързана и с политиката и вижданията му за пенсионната възраст. Завъртяха го в такава върхушка за която той нямаше вина и сега ще обере пешкира. Човек трябва да може да казва и не. Да се усеща до къде може и до къде не.

Един агент на Путин по-малко!

Не разбрахте ли, че се чистим от русофилите путинисти по всички линии.Те пречат.

Армията ни трябва да е европейска , а не руска.

Най-вече трябва да я има.

Ха-ха-ха! Европейска казваш...? Като френската ли??? :) Голям майтап!!!

Без дело и присъда всичко е вятър работа. С това нарушение ако го притиснат ще изпее къде точно и как се харчат 500 милиона долара от бюджета предназначени за отбрана. За 4 те кашика в апартамента то е ясно че е дреболия.

пич, не е като когато бяхме в казармата. в момента няма наборници. ако са отишли - са искали да отидат. горе съм казал пример: викам 4 колеги да помагат на вилата, и ... същото!

Трябва да е ясно с кой сме с НАТО или Русия.Това важи не само за армията.Това е ключов въпрос за България като държава.

Това какво общо има със статията?

Плаща се за коментар срещу някого, независимо от темата...

Ми хайде на референдум: за НАТО или Русия!

Това генерал ли е? Прилича на местната мутра!

Пич, служил съм в Карлово докато се подготвяше батальонът с Шивиков за заминаване за Ирак. Вярвай ми човекът наистина е герой. Харесван от войниците, както се вижда и от офицерите си!

Пич. Какво точно го прави герой?

А ти на какво искаш да прилича един действащ военен! На "ученичка" ли!?

Уникален човек, познавам го лично - говори 5 езика, изключително сериозен, интелигентен, отговорен, отдаден и положителен, вдъхновяващ мъж...

Как да не го уволниш тогава?

Ами то такива пречат на държавата.Веднага ги уволняват. Търсят се тъпи, нагли, прости и изпълняващи безропотно.

Кои са тия 5 езика и с кого ги говори. С по един за всеки от 4 мата "майстори" и един остава неясен.

Радвам се за него... Но това не значи че не е нарушил закона...

Ти колко езика говориш, че разбра че той говори 5 езика??? Или само така си чувал?

.....тъй като неправомерно е използвал труда на четирима войници за ремонт на апартамента си в София, "отклонявайки ги от непосредствените им воински задължения Това ли е използване на служебното положение? Ами то тогава целия политически "елит" за последните 25 г., не трябва да излиза от затвора.

В тази скапана от всякъде държавица ,генералите са повече от военнослужещите.Разбира се ,че ще си подаде оставката,достатъчно се е нагушил.Утре ще прочетем ,че е станал зам.министър,много е подходящ.Знае как се служи.

Ако за такова деяние следваше уволнение,армията преди 89'та щеше да остане без офицери и сержанти.

БГ практика - да изкарат сестра ти к..........ва, а ти да нямаш сестра. Отделно журналята без да проверят дадена информаци хайде на копи пейст. Той военния министър на космическо разстояние от военните дела, абе остави поне един офицер с едно око, че накрая да не се окаже, че България е един барутен погреб.

В армията бъка от русофили като Шивика.ДОКОГА!

отидеш войник.

Докато сащ продължават да отвращават света с войни, интриги, заплахи, вмешателства във вътрешните работи. Сега ти смятай докога точно!

ти да учавстваш във военни действия и генералът да не е у час. Тогава даже няма да можеш да си зададеш въпроса!

Ти си тотален ДЕБИЛ - държавата "бъка" от русофили, русофоби, американофили, американофоби и всякакви фили и фоби. Защо ни чух, ни видях държавата да "бъка" от Българофили - нима нямаме нужда от такива, нима не милеем за нея, нима благото и не е най важно за нас??? Докато продължаваме да сме фили и фоби на чужди каузи, докато продължаваме да сме на една или друга чужда страна в международните спорове привърженици, докато гледаме интереса на другите, а не собственият си, ще сме фили, фоби и подлоги на чужди държави. 1300 години история за да завършим като помощен персонал на този и онзи - във всеки един аспект...

Коментари - Обвинен в злоупотреба генерал подал рапорт за напускане | Днес.dir.bg

Обвинен в злоупотреба генерал подал рапорт за напускане

Командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков е подал рапорт за напускане. Днес той ще се срещне с военния министър Николай Ненчев.

Обратно в новината

Коментари - Обвинен в злоупотреба генерал подал рапорт за напускане | Днес.dir.bg

Коментари

почтия няма военен да не давал показания по основния въпрос в нашата армия: кой гепи бензина? Едни от асеновград не бяха се посвенили и от парада да краднат гориво. Тука пък друг придаващ смисъл на службата проблем- безплатната ангария в полза на шефа. Ако отпаднат тези два темела армията, тя ще изгуби смисъл и съвсем ще западне.

Айде стига с тия ремонти и войници! Истински офицери, при това с боен опит, не ни трябват! Ако не беше ремонт, щеше да е пикаене накриво или недостатъчно бодър вид, могат да го прецакат по 100 начина.

И с това шалче, като млат палестинец- Ясер Арафат, Изби рибата, в река Стряма, и музавира на Долна Росица

На този генерал, само като му гледам физиономията, съм сигурен, че гладен няма да остане.На следващите избори-кандидат депутат или от ДПС, или БСП, или който даде повече.Като бившия му н-к на Генщаба, генерал Симеонов, който за малко да стане депутат от най-демократичната партия.

Не, по-лошо. Заради такива като тебе такива, с такава "физио-номия" се записват в ИДИЛ!

Вие сте млади, деца още. Но когато един военен се мести от гарнизон на гарнизон, неговите колеги идват да пренасят багажа. Неговите колеги лепят плочки и мажат. Това е нормална практика. Ех, Българио!

Как само успешно се прикрива войната богати срещу бедни ! Терористи !

Поогледах сайтове, където коментират военни. Никъде не видях лоша дума за този човек, но пък много го защитават. При това положение, очевидно постъпва достойно като си падава оставката. От друга страна , лошо впечатление прави факта, че политиците са използвали закона за защита на класифицираната информация като политическа тояга. Очевидно това е възмжно да се използва не само в армията, а във всяко едно ведомство - пускаш искане за проверка на даден служите до прокуратурата, тя започва разследване, автоматично му се отнема допъскя за работа с класифицирана информация (във всяко министерство се работи с такава). Проверката доказва, че е невинен, но допуск ще види след 3 години и поради това - уволнение, щото не може пълноценно да си изпълнява задълженията. Чиста работа от всякъде! Виновни няма.

Глупавите стават роботи на команди !

армията, че да ни "охраняват" умни и красиви.

само мъже, служили като донаборници или заемащи военна служба, моля. Всяко друго мнение е твърде лакирано и полирано. Истински мъж се става в казармата, останалото население е само такова пиртежаващо мъжки полови белези.

Всички, които познавам са служили и 90 процента са пълни путьовци. Ако мъж се става , това не е от родната казрма, там единсъвеното сигурно е , че свикваш да те мачкат, мачкаш и да се подчиняваш , мълчиш и шикалкавиш, това значи завършен мухльо , а не мъж.

Този да се маха,веднага по най бързия начин. Приятелска услуга а, войниците да му бачкат в апартамента ,било приятелска услуга. Айде щом е приятелска услуга, марш от армията и ще ходи да бачка лично той по апратаментите на войниците си за приятелска услуга. Генерал а, свърши това време, ще се научите ,че гювеч няма. И ние сме били офицери пък приятелски услуги от подчинените си войници не сме искали и не са ни правили.Това е абсурд. Нищо не го оправдава. Не е дорасъл за генерал. Пак да е благодарен ,че пред строя не са му скъсали пагоните, ей така за приятелска услуга. Сега пищи,като вдовица, било приятелска услуга, свестен бил. Сигурно е свестен но не е за генерал. Точка по върпроса. И другото е вярно, сигурно е много по свестен от редица т.н генерали ,които изобщо не знаят какво е това да си генерал като него,да не говорим за това посмешище - министър. Но въпроса е принципен и коя кобила хванат тая вършее. И не ,че подобни щуротии няма пак да се случват в армията и не само там, но той за това е генерал , да си носи кръста сам и с достоинство. Хванали са го в крачка, от която няма мърдане. При това положение, подава си оставката и си отива . Няма какво да пищи и да занимава обществото със себе си. Може да бъде достоен човек и офицер и на друго порище. Съчуствам му на този достоен офицер, защото в тази разкапана държава далеч той не е най лошия, но за съжаление , за званието генерал няма милост. Ако беше чобанин или таксиметров шофьор , случая не подлежеше на коментар, но човека е генерал. Няма как.

и ти да се махнеш по най-бързия начин.

Аз отдавна съм се махнал приятелче, ти му мисли щото има три тайнства на този свят, които има да учиш и ти и такива като тебе. Ще ти ги кажа. 1. е раждането - велико тайнство на зачатие и раждане на човек. 2. е смъртта, велико тайнстово 3. то е живота - времето между първите две ! Е те това последното тайнство е трудна и сериозна работа и за това Господ е турил главата на човека най горе, не между краката или на дупето, а най горе на високо, да ръководи умно и мъдро ! И всяка стъпка в страни от това умно и мъдро се плаща тройно а за някои и десеторно до девето коляно ,останалите се плащат нормално. Няма как.

Той като е генерал да не би да не е човек, а извънземен и да не би цяла армия да му е строила нещо. Помагали са му само 4 човека, които най вероятно са му приятели. Голямо чудо е станало!!!

Да , той е човек, но и още нещо . Е за това още нещо ще си плати сметката. И не са му помагали четири души офицери, а четри войника от подчинените му, са работили безвъзмездно в неговото жилище. Демек " приятелска услуга". Е не става и той го знае добре. Жалко, за някои може и да е дребно но факт. Както са казвали старите българи, "Дребните удари , събарят вековните дъбове" !

то пък едни "генерали" заеби

jingiby

Политиците разбиха армията. Съсипано бе имущество и въоръжение за милиарди. Отделно се окрадоха милиарди, покрай далаверите с имоти и оръжия. А ето го сега и най-големия престъпник - Шивика! Направо го вкарвайте в затвора! За работа на апартамента му за 200 лв. му определили 1000 лв. парична гаранция? Еб?ти и държавата...

Писах преди малко, че колегите ми ми помогнаха да се пренеса. Никой от плюещите не ми отговири. Ще ме съдят ли за това? Или плюещите нямат колеги?

Не колеги, сиво вещество, с което да извършват мисловен процес, нямат плюещите...

Прави сте, наистина нямат сиво вещество и БЛАГОДАРЯ на неплюещите.

Отговориха ти от НЕплюещите.

Поредната евроатлантическа ценност: НЯМАТЕ ПРАВО ДА ВИКАТЕ КОЛЕГИ ДА ВИ ПОМАГАТ ВКЪЩИ.

другите генерали ли са носили ? може !

тюфлеци нещастни. Вместо да ги уволнят дисциплинарно за бунт и неподчинение, те защитават един подсъдим от ЕООД

И кой е подсъдим,бе циркажия? То няма повдигнато обвинение, ти присъди издаваш.

Цирка е само в твоята глава. И е с тълна програма. Както виждаш генерала не се оправдава, не се обяснява. Подал е оставка. Така постъпва достоен човек.

А пък на мен колегите от мъжки пол ми помогнаха да си пренеса мебелите в новото жилище. Ще ме съдят ли за това?

До дупка!

и като му зареснтне дупката пак

Този индивид , не да се прави на обиден и да си подава оставка ,а да извика медиите и ясно да каже работиха ли войници на апартамента му? Ако не са работили да го докаже със свидетели.

и, да докаже, че няма сестра!

Човека е читав и "много" пречи на замислите на някои хора. Най-добре да излезе от помията. Убедена съм, че достойнствата му ще бъдат оценени от други хора и ще бъде по-добре.

" Те ще се съберат пред читалище "Васил Левски" в Карлово като цивилни лица..." Умоляваме участниците в митинга да паркират танковете само на определените за това места.

...аз се сещам за един паркинг в София...

Време е армията да въведе военно положение, не става така, всеки краде, убива, интригантства, тук трябва да има здрава ръка, какво значи разделение на властите в българия бе, всеки дърпа към себе си и да се нагуши, никой не го интересевя обикновения човек, българина трябва да се управлява със здрава ръка особено циганите, айде на кариерата да чукат камъни цял ден за една паница чорба...ред трябва да се въведе в тази държава ..ред..но войъската ни са чорбари, торби, нищо не става от тях и офицери нямаме нищо нямаме....

Нали виждаш, че на свестните офицери им спретват някое компроматче, спират им достъпа до класифицирана информация и дотам... По върховете в БА са само дупелизците, интригантите и некадърниците. Шивиков трябваше да стане зам.-началник на отбраната, ама явно е твърде неудобен за някого на много високо ниво, по-високо от МО. А сетете се за кого иде реч...

Kато четох коментарите виждам колко изключително злобни и зависливи хора има в тази държава! Aко, някои напише статия и за собственните им маики и тях ще започнат да плюят и то не за друго, а защото изпитват душевен оргазъм! 3а съжеление болна нация! Kолко прав е премиера, че Mа*тряла е лош!!

НАРОДА НЕ Е ЗЛОБЕН И ЗАВИСЛИВ А ИЗСТРАДАЛ,ЛЪГАН И ОГРАБВАН ОТ КОРУМПИРАНИ УПРАВНИЦИ ТОЛКОВА ГОДИНИ.И ГЕНЕРАЛИТЕ СА НИ СЪЩИТЕ.ТРЪГНАЛ ДА ИЗПОЛЗВА БЕЗПЛАТЕН ТРУД НА ПОДЧИНЕНИТЕ СИ,КАТО ПРИ КОМУНИЗМА.РЕЗИЛ! ВЪН ОТ АРМИЯТА!

Ти сериозно ли безрезервно вярваш на това, което пишат?!? Всичко е с цел... Неудобен е на някого генералът, неудобен... А ако беше толкова лош, колкото се опитват да го изкарат, защо всички от 61-ва бригада и цяло Карлово застанаха зад него?!?

Иска ли някой да се хване на бас, кой ще е следващия командващ бригадата? Със сигурност ще е обучаван извън България. Армията винаги е била заплаха за всяка една самозабравила се власт, защото там се ражда патриотизма, а на властта й трябват послушковци - като в МВР. Затова има голямо и прогнило от корупция МВР, а армия почти няма! Да не би тези войници някой да ги е накарал на сила да ремонтират? През времето им на служба ли е било това? Вече нямаме наборна армия еййййй!!! Всеки един професионален войник, в извънработното си време може да ремонтира апартаменти пък било то и на своя командващ. Може да има 8 награди за служба, а това толкова страшно провинение ли е? То тогава половината МВР трябва бъде освободено от служба!

Има едно момче от инспектората, голям мераклия

Нямала България армия! На друг ги разправяйте тия. Ами отде се появи цяла бригада?  Че и моторизирана? Че и генерал? Утре и маршал да се появи, няма да ме учуди.

Най-жалкото е, че в тази скапана държава се поде политика към омаскаряване на всички, така че и в армията няма да е изключение. Като няма пари за нови оръжия и за заплати на военните поне да се вдигне малко шум и да се отвлече вниманието на народа от основните проблеми. А това, че са помагали... сигурно и доброволно са отишли да с еподмазват, а сега- врещят, че ги били използували.... ето затова не ставаме за нищо- ние сме нация от боклуци, постоянно жалващи се за нещо и на някого... само акъли да даваме и нищо д ане правим!!!!!!!! Ще унищожат тотално армията ни - това е, жалки остатъци....

Най-жалкото и циничното е,че един от най-достойните българи и офицери си отива по този унизителен начин.При липсата на качествени специалисти,ние унищожаваме знаещите и можещите.Истината е,че за някои некадърници по върховете,той се явява заплаха.Цялата ни държава се управлява от простаци,нагаждачи и гъзелизци.А ген.Шевиков е достоен,честен,справедлив и огромен родолюбец.Да го защитим!

Именно защото притежава изброените от теб качества, ген. Шивиков беше взет на мушка. НЕУДОБЕН на властимащите!!!

Абе да се маха и толкоз. Отива да бачка . Стига на държавната трапеза лапане. Това е положението. толкомва офицери ги изгониха, подиграха се с тях, замеряха ги с досиета, други починаха. Това е положението. Имаме педераски ценности . Много важно ,че е подал оставка,

Kато ти гледам правописа,....100% си необразован Pом!..xaxaxa...

Това е посегателство върху авторитета на българското офицерство и войнство.Явно е, че някоя мъжка крава се готви да заеме мястото му и натапят човека за едно обикновенно приятелско подпомагане в личен аспект.Защо не попитат военните, които са работели в апартамента със заповед ли са принуждавани да правят ремонтите.Хората сигурно от чисто човешко чувство, от колегиалност са работели в апартамента, а фатмаците от казармата натапят командира си.Време е стрямската дивизия да изкара Бетеерите от хангарите и да поведе народа ни към оправяне на реда в страната ни и да отстрани мазните лъжепатриоти, които се народиха през последните години,от властта.народът само чака водачите си.

Кво офицерство бе. Няма българско офицерство. Сега трябва да си педерас за да си но почит.

Става дума точно за приятелска услуга. Нарочно се раздуха случая , от доста време му търсят цаката на Митко. Най накрая успяха. Жалко наистина , държавата ни е капитулирала на всички фронтове. Разяждана от корупция , от най-високо до най-ниско ниво. Повръща ми се само като се огледам в държавата в която съм се клел , повръща ми се както на първата ми мисия. Срамота .

Служил съм с човека. Свестен е.

Много жалък народ се е развъдил в тази територия! Питам всички, които плюят по генерала, познават ли го като човек? Познават ли го като професионалист?И какво общо има НАТО и Русия с една житейска история?

достатъчно компетентен е за да преподава и живее в САЩ или да организира паравоенна фирма в Европа или Америка с радост би бил приет навсякъде ... дори и в ИД ще е щастлив да напусне държавата на циганите - бат'салитата

Тези, които отиват да "преподават и живеят в САЩ" обикновено преди това са направили много услуги на американците ...

така де , ако беше направил услуги на КГБ - ФСБ може би путлер щеше да го приеме

ТИЯ ДА ОТИДАТ ДА ПРОТЕСТИРАТ ПРЕД БЮСТЧЕТО НА ОНОВА НЕДОНОСЕНО МАРШАЛЧЕ ЖУКОВ В "МАЛКАТА МОСКВА"! ТАМ ВЕЧЕ ИМАТ ОПИТ!!

Цивилни....за нашия командир? Иначе браво

С белезниците в затвора да му гният кокалите

да се изказват по темата мъже, и то такива минали през казармата и армията, а не меки китки, които се упражняват в словоблудство. Че да ни ги пратим в Ирак и Афанистан на мисия, за да видят колко е убаво да си генерал , изпратен на мисия.

Е как пък 500 години под турско останахме хора без казарма. Генерал Вазов ли беше мека китка Левски ли Ботев ли Раковски ли. Та днес сте големите мъже щото сте ремонтирали апартаменти и сте мили коридора с четка за зъби. Айде у лево. Големите мъже.

защо е продължило 500 години! Можеш ли?!

що за "герой" си като ти връчат повиквателната. Бас , че ще се скриеш под полите на жена ти. За съжаление истинските мъже останаха в историята, сега правим история на други народи, към които се пришиваме, защото нямаме собствен облик, нямаме самосъзнание, като те питат кой си казваш европеец, а не българин - тъпо парче си, знаеш го, нали

Aми като гледам никой не се дърпа от тези мисии - даже дават пари че да заминат. А и там е по желание, а не по задължение. Ти гледай при бъдещ конфликт да не те пратят в Украйна по задължение, че ще ocepeш кълките още в самолета !!

За чий да ходи в Украйна, след като украинците дезертират в Русия. Още не осъзнали евроатлантическото благо...

Ти като си толкова просветен, я разкажи каква пародия на армия бяха контингентите ни на първите вре мисии в Ирак?????!

голяма работа че свършили някъква работа.гледам ги тука цял ден се разхождат с униформите в кауфланд,предимно мацки с униформи,хилят се и се пръскат с тестерите а на нас гъзовете ни скъсъха навремето от бачкане и кашишка тактика на вятъра за нищо за някъква социалистическа родина и комунистическо светло бъдеще

Ами , що не станеш и ти военен, че да си разхождаш униформата пред мацките? Впрочем, много сполучливо си вмъкнал в ника си думата "прост".

Не зная защо го уволняават, но факта, че е взел 4-ма войника да му правят апартамента, е компроментиращ и уронващ достойнството му на офицер от БА!Аз, като началник щаб на танкова бригада през годините имах такъв случай, поставих си радиатори чугунени в апартамента и извиках майстор, който ми взе 150 лв. за 3 бр. радиатори, а под мен, капитан, командир на батальон, си беше взел 2-ма войника от бригадата за същата дейност!Заповядах да калкурират всички възможни разходи и тариката внесе парите в републиканският бюджет!Жалка, кокошкарска история!!

какво ме триете, бе, смотаняци! не е ли факт: армията е наемна, т.е. бачкатори. ако викне човек 4ма колеги да измажат, това какво е, бре, 'полковник'. Толкова си полковник, путьо! Дирник, моля, щом не триете путлерасти и русофилистици, оставете "путьо', това е мъжки характер а не полов орган.

за съжаление такива като теб са малко и стават все по малко, защото неща като 'авторитет' и 'чест' имат все по малка тежест в съвремення български манталитет. всеки които постапи по подобен начин или отказва да бъде тарикат му се лепва етикет 'глупак' а пак никои не иска да го смятат за глупак и така проказата все по дълбоко разваля обществото ни

Офицерите не си купуваха връзки за обувки,понеже им се "полагат".Доста сте се охарчил.Съчувствам Ви.

Генерал Шивиков не беше ли спряган за български представител в командването на НАТО? Май там беше заровено кучето.

Ти сериозно ли мислиш да го пратиш тоя да ни представлява в НАТО? Може някой ремонт на Столтенберг да направи ..

България не е с Русия и никога няма да бъде.Нещастията идват от там.

България винаги е била с Русия! Прочети малко Вазов, че и Буров - сам ще видиш...

Еми чета го Вазов и се чудя що преди да станем подлоги имахме генрали като Вазов и поети като брат му, а сега генералите ни приличат на Чибурашка, а поети нямаме.

то и ти маи не си чел много вазов щом не знаеш че тои не винаги е писал хубави неща за маика ти русия

И - довърши си мисълта, основното нещастие за тебе - съвременната България е създадена от Русия ... А иначе щеше да си гледаш сега турските сериали без дублаж - кеф, нали :)

Причината е много по-деликатна. Работата на 4 аскери по апартамента е само повода да се разправят с него. Не е свързана и с политиката и вижданията му за пенсионната възраст. Завъртяха го в такава върхушка за която той нямаше вина и сега ще обере пешкира. Човек трябва да може да казва и не. Да се усеща до къде може и до къде не.

Един агент на Путин по-малко!

Не разбрахте ли, че се чистим от русофилите путинисти по всички линии.Те пречат.

Армията ни трябва да е европейска , а не руска.

Най-вече трябва да я има.

Ха-ха-ха! Европейска казваш...? Като френската ли??? :) Голям майтап!!!

Без дело и присъда всичко е вятър работа. С това нарушение ако го притиснат ще изпее къде точно и как се харчат 500 милиона долара от бюджета предназначени за отбрана. За 4 те кашика в апартамента то е ясно че е дреболия.

пич, не е като когато бяхме в казармата. в момента няма наборници. ако са отишли - са искали да отидат. горе съм казал пример: викам 4 колеги да помагат на вилата, и ... същото!

Трябва да е ясно с кой сме с НАТО или Русия.Това важи не само за армията.Това е ключов въпрос за България като държава.

Това какво общо има със статията?

Плаща се за коментар срещу някого, независимо от темата...

Ми хайде на референдум: за НАТО или Русия!

Това генерал ли е? Прилича на местната мутра!

Пич, служил съм в Карлово докато се подготвяше батальонът с Шивиков за заминаване за Ирак. Вярвай ми човекът наистина е герой. Харесван от войниците, както се вижда и от офицерите си!

Пич. Какво точно го прави герой?

А ти на какво искаш да прилича един действащ военен! На "ученичка" ли!?

Уникален човек, познавам го лично - говори 5 езика, изключително сериозен, интелигентен, отговорен, отдаден и положителен, вдъхновяващ мъж...

Как да не го уволниш тогава?

Ами то такива пречат на държавата.Веднага ги уволняват. Търсят се тъпи, нагли, прости и изпълняващи безропотно.

Кои са тия 5 езика и с кого ги говори. С по един за всеки от 4 мата "майстори" и един остава неясен.

Радвам се за него... Но това не значи че не е нарушил закона...

Ти колко езика говориш, че разбра че той говори 5 езика??? Или само така си чувал?

.....тъй като неправомерно е използвал труда на четирима войници за ремонт на апартамента си в София, "отклонявайки ги от непосредствените им воински задължения Това ли е използване на служебното положение? Ами то тогава целия политически "елит" за последните 25 г., не трябва да излиза от затвора.

В тази скапана от всякъде държавица ,генералите са повече от военнослужещите.Разбира се ,че ще си подаде оставката,достатъчно се е нагушил.Утре ще прочетем ,че е станал зам.министър,много е подходящ.Знае как се служи.

Ако за такова деяние следваше уволнение,армията преди 89'та щеше да остане без офицери и сержанти.

БГ практика - да изкарат сестра ти к..........ва, а ти да нямаш сестра. Отделно журналята без да проверят дадена информаци хайде на копи пейст. Той военния министър на космическо разстояние от военните дела, абе остави поне един офицер с едно око, че накрая да не се окаже, че България е един барутен погреб.

В армията бъка от русофили като Шивика.ДОКОГА!

отидеш войник.

Докато сащ продължават да отвращават света с войни, интриги, заплахи, вмешателства във вътрешните работи. Сега ти смятай докога точно!

ти да учавстваш във военни действия и генералът да не е у час. Тогава даже няма да можеш да си зададеш въпроса!

Ти си тотален ДЕБИЛ - държавата "бъка" от русофили, русофоби, американофили, американофоби и всякакви фили и фоби. Защо ни чух, ни видях държавата да "бъка" от Българофили - нима нямаме нужда от такива, нима не милеем за нея, нима благото и не е най важно за нас??? Докато продължаваме да сме фили и фоби на чужди каузи, докато продължаваме да сме на една или друга чужда страна в международните спорове привърженици, докато гледаме интереса на другите, а не собственият си, ще сме фили, фоби и подлоги на чужди държави. 1300 години история за да завършим като помощен персонал на този и онзи - във всеки един аспект...