Коментари - Напрежение сред преместените в Елхово украинци, искат спешна среща с институциите (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да дойдат да видят общежитията на студентите. Те прекарват там по 4-5 години и плащат. Тези фургони са им временни и са чисто нови, макар и тесни. Освен това имат ток и вода. раздават им готвена храна всеки ден. Толкова можем, толкова даваме. До момента 540 млн. лева са дадени за тях. От тях над 350 млн. са от държавния бюджет. Останалите са от преструктурирани еврофондове. Това ще рече - европейски пари, които са дадени първоначално за нещо друго, сега отиват за тях. Т.е. пак наши пари. ЕС не е отпуснал стотинка допълнително за тях. Защо това не се каже ясно по медиите!!!

Прав им път към други държави, където ще ги настанят в спортни зали.

Като не им харесва, хайде обратно в Украйна и точка.

да се транжират з а органи смърт на усрайна!

Нагли ...ако наистина бягат от война ,само мирното небе ще им е достатъчно !Имат си правителство да се грижи за тях !Да се махат !

сирийците бежанци афганистанците бежанци те могат да бъдат на лагери а тези дебелогъзи хохли да се за нещо повече айде сиктер или в бежанските лагери при тях да им свирят белите задници или марш при дрогипания им президент Зеленски

Ама нали искахте като товариш зеленский в бункер, он в бункер и вий в бункер, сега па недоволни...

Защо позволихме в БГ всички "мигранти" от Украйна да имат претенции за настаняване в хотели по Черноморието??? Излизат някакви хотелиери от Слънчака, които твърдят, че автобуси с мигранти се отправяли към тях....и държавата трябва да отпуска средства за настаняването им... Между понятията "турист" и "мигрант" има съществена разлика, но явно алчните хотелиери не се спират пред нищо.

Аз бих ги попитал в Украйна в момента хората там как живеят. В лукс, на плажа ли?! Как не ги е срам?! Сънародниците им дори са на режим на тока и се редят на опашки за вода, а те у нас искат лукс

Браво нашите сънародници от наводнените села мизерстват дори си плащат обещаните безплатно от държавата дърва и са получили само по 365.00 лева помощ, БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА И УЧЕНИЦИ си плащат нощувките и храната в УЧЕНИЧЕСКИТЕ ЛАГЕРИ а тези нахалници на които им е осигурено всичко безплатно още искат . Като не им харесва да вървят на майнаната си, вместо да им даваме риба да си я ловят сами /ДА РАБОТЯТ/

ПРАВИ СА. тЯХ СА ГИ ИЗПРАТИЛИ С ОБЕЩАНИЕТО, ЧЕ ЩЕ БЪДАТ НАСТАСНЕНИ В ОНИНЛУЗИВ.

Обещанията са дошли от.едни румънски тарикати, които по 1500'€ на.човек, за да стоварят украинците.на.българска.зем(защото.имаме малоумни и корумпирани дупетати, слушкащи американския.и европейския падишах) и .духват към.следващите украински ”бежанци” настанени в спортни зали и лагери, а.не като тук с такиватеб кирливи киртаци продажни,.които.не.милеят.за българите.и родината.си.

За Българите трохите а на тях искат пържолите.нагли нацисти

Като не са доволни марш от където са дошли!

Правителство на мунчо с поредната провокация по поръчка на фашиста путкин

Пратете ги при маймуните в Харманли, ще им свирят белите гъзове на наглите укри

Лошо няма нови записани

Дебелогъзите тьотки защо решиха, че сме длъжни да им предоставяме курорт за години напред. Нито са член на НАТО, нито на ЕС, какво общо имаме ние с нацистките отрепки...Наглостта им е безпределна. Отиват, връщат се, мъкнат цели фамилии, има мъже, които не са на фронта, а се излежават по цял ден. Черноморието го превърнаха в постоянен свой курорт, лежат, пазаруват и непрекъснато мрънкат за лукс. Ай сиктир бе...

Тези Украинци, ще ни разорят. То хотели, то C300, то други оръжия... Защо тези жени не бяха активни, да свлаят диктатора си Зеленски у време, преди да заплаши Русия с влизане в НАТО? Ние не сме виновни че са сложили диктатор от еврейски произход, които има за цел да зароби цяла Европа със заеми. Положението е тежко, за българите няма хотели по черноморието, че за чуждите за нас украинци ли да има? Българските майки и технтие деца получават ли настаняване първа класа, целогодишно и безплатно? Имаме толкова бездомници, за тях Елхово защо не беше достъпно?

Бързо в Каравелово!

На Радев политиците вършат непрекъснато глупости

Изобщо.нито.са.на радев.политиците, нито.си ги е избрал. Колко.несериозен трябва да си,.да.не разбираш от протоколни задължения??? Второ,.от.месеци,.няма.дори и един политик,.който пък.еле той да ги е избирал,.всичките с.малки изключения са, едни.продажни.кюнци

По добре да отидат на жп гарата и обратно от където са дошли тук да не е пснсион

и това ще стане! първо мъжете им ще изтрепят рассияните нападнали домовете им, и после хората ще си се върнат в украина! не е зле от сега да помислиш какво ще пишеш против бежанците, когато рассийските жени и деца станат бежанци!

Виждам си желаещ да ги издържаш. Ми покани едно - две украински семейства у вас, храни си ги, отоплявай ги, бърши им дирниците след тоалетна!

ще изчакам когато рассийските блядки дофтасат с копелдаците си, и ще взема пет-шест бройки!

Нека си искат, какво от това?

бе настанете ги в имотите на рассияните бе! тъй ще е най справедливо!

Това са наши хора, директно получават разрешение за работа, урежда им се статута с жителството да могат да накарат институциите и държавата да работят за тях като за бели хора(а не като им погледнат личната карта и директно шута отзад) и да си намерят работа като българи .... еее ако им харесва заплатата ама на кой ли му харесва. За разлика от онези кочове, пръчове и разгонени магарета дето идват тук само да лежат, ебат, плюскат и шариатстват за които се полага нещо като пандиз, дето не се нарича пандиз ама на практика е

И започнаха ли работа?

..., но да наглеят и капризничат за щяло и нещяло, не, тъй не става! Могат да работят, езикова бариера на практика няма, работа лесно могат да си намерят! Държавата не е длъжна да угажда на едни, докато други живеят в недоимък..

То и на теб да ти дават двойна заплата известно време и като решат да ти я дават пълната, така както си е и ти ще ревнеш

И българите в Карловско са във фургони Едва ли имат разнообразна храна и условия уважаеми бежанци По скримно

В каква държава живеем? Интересуваме се само от чуждите хора и дейности, а за нашите не. Докога? Докога, ще четем и пишем? Не се ли дигнем, край.

Украинци и скромно! Голям смях!!!

Хотелиерите печелят от тях като подават неверни данни и източват пари Хотелиерите и ициират притестите

Както сириици авганистанци иракчани така и за украинците който багат от войни трябва да бъдат настанени в бежански лагери. Ако смятат ,че са дошли на почивка да си плащат за хотелите.Намали интернет в палатките за бежанци в Турция сигорно имат. Аршинът да е еднакъв за всички бежанци.

Ами изпратете ги да си защитават родината.

Там ви беше широко обаче се правихте на велики и в Германия им е тясно

в наводнените карловски села българския народ мое а тия не? Такива са възможностите на дъжавицата ни най-бедна у ЕУ. Тия са ни объркали с Германия. На пурвия самолет кюрда да ги качва за Америка!

И нашите управници са ни объркали с Германия.

Никой не ги спира , събират и палят към Киев. За шест месеца можеха да си намерят работа и квартира като нормални хора а не да ги отглеждаме като хамстери.

БЪЛГАРИЯ,СЪС-СРЕДНА ПЕНСИЯ-€200,ДЕТСКИ НАДБАВКИ-€40,Е ПОХАРЧИЛА ЗА ЕДНА ГОДИНА-530-МИЛИОНА,ЗА МОРСКИ ПОЧИВКИ,ХРАНА,МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА-ВИДИМО-НЕНУЖДАЕЩИ СЕ(90-%)-НАХАЛНИЦИ! СЕГА ПРОТЕСТИРАТ,ЩОТО ПАК ИМ ОСИГУРЯВАТ-БЕЗПЛАТНИ КВАРТИРИ,ТОК,ОТОПЛЕНИЕ,ХРАНА…АМА БЕЗ-МОРСКИ ИЗГЛЕД!!! ТОВА НЕ Е ДОСТЪПНО,ЗА НИТО ЕДИН-БЕДСТВАЩ БЪЛГАРИН! НАЦИОНАЛНАТА ЧЕРТА НА ТИЯ Е-ОРОТИВНИ,НАГЛИ-ОРКИ! БРАВО НА ПУТИН! ДЪЛГО ГИ ТЪРПЯ!!!

За мен е изумително друго-как така автобусите с беганци сами се самонасочмват към курорта на плажа, и спират пред хотела. Значи има предварителна уговорка? Къде ги има това по света бежанец да се уговори с хотела, на плажа? Законово следва да се действа така: спира автобуса на границата, и заявяват искането си за убежище пред гранична полиция, а не са самонасочват кум плажния хотел в курорта. На никой няма да му се откаже убежище-законът е ясен. После-бежанецът ес настанява в бежански център-Харманли , Любимец, а при запълване капацитета-може и на други места. Сирийците, които бягат от война също да не би да им се позволява с автобуса да се самонасочват към спа хотела в курорта? Директно са пращани в бежанския център, и то от затворен тип.

нормалната ситуация е -безплатно настаняване за 3 месеца. После -започване на работа. Пълно е със шивашки цехове, не са необходими знания на български, а и -там се осигурява обучение на шиваки от ниво начинаещи.

Значи-българите, на които паднаха къщите-може да са във фургони. Нито един не е настанен в хотел, на плажа. Сирийците-са във фургони. Суданците-във фургони. Афганистанците-също са във фургони. Но не, за тези-не може. Искат в курорта на плажа, със спа-то и басейна. И друго-тези хора живеят вече от март до сега в България. как не научиха поне 3-4000 български думи, и поне да водят елементарен разговор на български, без значение дали ще правят грешки в граматиката. Всеки бежанец ще получи подслон, закрила, изхранване, статут, закрила. Но недоволство от настаняване във фургони е глезотия, след като българите с паднали къщи в наводнението може да са във фургони. Освен това настаняването във фургон е временно за украинците-за 2-3 дни, а българите във фургоните ще останат с години-няма програма за възстановяване на къщите им, а това са пенсионери, и сами няма да си ги направят отново сами. Тоест фургонът ще е завинаги за българите, загубили къщите си в наводненията.

По телевизията дадоха украински майки с деца, настанени в Черноморските хотели. Всички бяха фризирани и гримирани, с прясно боядисани коси, дори и бабите. Клети бежанки...

Оф аман от тия мрънкачи.

Щом не искат в Елхово пращаите ги в Харманли при арабите така украинските к.у.р.в.и.ще са предоволни и няма да имат претенции даже и от храна ще се откажат сигурно щом ще имат на разположение денонощно млади араби

Гонете ги от фургоните,на палатки е следващата фаза

Аз съм обективен човек и ще кажа ясно: 1. Надявам се Украйна да победи във войната натресена й от амбициите на евреина Путин. 2. Но някои от украинците, които сме приютили като бягащи от войната, започват и мен да ме дразнят. Ако эависише от мен, щях да натоваря недоволните на автобуси и да ги откарам на Ромъно-Украинската граница, и кой от къде е.

Чак пък обективен, я посмали малко...

е, какви са тези бежанци , че да искат обслужващ персонал. на кой бежанец му слугува камериерка и си има готвач, кой бежанец иска фризьор, молове и има претенции, че не му е достатъчно широко, като в 5 зв. хотел. не им е достатъчно само да е чисто, топло и да са нахранени, значи не са бежанци . не съм съгласен от данъците, които плащам да се дават пари за тези наглеци

Ne ste saglasni no qvno BG naroda go iska shtom izbra tiq izvergi dolni.

те били дошли с туристически фирми, на почивка. така казаха. платили си транспорта с туристическата фирма да дойдат на безплатен петзвезден хотел...... обяснили им, че тук всичко ще им е безплатно...

туристите обратно в Киев.

Стига сте квичали, мурзилки! Нали видяхте на 2-ри октомври - българският народ гласува за евроатлантическите партии! На който не му харесва - хайде чемодан и в России!

ако бойко тиквата е евроатлантик, а прост киро- българин, значи ти си лунатик.

Вижте ги в големите вериги с какви автомобили са и как пазарят. Млади-прави с луксозни возила за над 200 000 лв . Ние сме тъпи,защото първо ги настанихме в пет звездни хотели,а те си въобразиха,че сме им длъжни.

Тъпото Киро ги настани там!

Защо за бедстващите хора в Карловско не се прави нищо, а украинците трябва да живеят като бяровци? Нали бягат от войната, какви са тези претенции? Да са благодарни, че имат покрив и храна. Нещо, което мнаго българи нямат. Стават нагли! И аз искам безплатно ол инклузив. И съм плащала 42 години осигуровки на тази държава. Започват да ми идват в повече тези претенции!!!!

Като не харесват фургоните да ги настанят в бежанските центрове. Във фургони могат да живеят българите пострадали от бедствия, украинците не могат. Гювечът с петзвездните черноморски хотели приключи.

Това си е чиста наглост! Повечето българи нямат подобни условия и живеят в далеч по-лоши домове,а тук нови фургони и асвалтирани площадки.

Всички сме хора на този свят. Каква е разликатамежду сирийските деца и нацистчетата?

Нацистите в лагери.

Ккава е разликата между бежанците от Украйна и останалите бежанци...защо едните трябва фа живеят в хотели на олинклузив,а другите в лагери от затворен тип?

разликата е че Украйна е приютила бесарабските българи когато имали нужда

Не ги е приютила Украйна,а Руската Империя,освен това българите в Украйна бяха притискани и тормозени преди няколко години с административни реформи за да не са компактна маса.

Череп без мозък , РУСИЯ ги заселва там защото са изгонени татарите .

Не ги е приютила Украйна,а Царска Русия.Доста манипулативно,но не минава.