Напрежение между Иран и САЩ заради танкери, плаващи към Венецуела

Аятолах Али Хаменей се закани да гони американците от Ирак и Сирия

Обратно в новината

Коментари - Напрежение между Иран и САЩ заради танкери, плаващи към Венецуела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямам никакви предварителни убеждения, но ми харесва тона на Иран..., че не цепи басма на САЩ ! Евала ! Така постъпи и Ким .... - нахока американците и те пратиха кораби да го вразумят, но без да искат ги насочиха към Австралия, а не към Северна Корея :)))) Лека полека ... почват да си обират крушите и да се прибират в краварника...

смешко, ти помнишли преди обама да свали ембаргото наложено над иран , какъв беше тона на аятоласите? непомниш?? нямаха тон, щото нямаха нищо! нищичко! дори аспирин и бинтове нямаха, а петрола им го продаваше россия с 50% комисион! е, съвсем скоро пак няма да имат тон

Това нещо не го разбрах- иранците пращат петрол на Венецуела, която е в десетката на най- богатите на петрол страни в света? Някакви други стоки и оборудване, разбирам, ама петрол?

Ако хамериканците нямат далавера на момента всяка държава става враг на народа явно са си взимали изпитите при другаря Йосиф в клубчето но НКВД ама петролчето е там а те трябва да лапкат а сега американски платени гъзоблизци и курви кажете че несъм прав

Абе проблем ли е ,че две държави търгуват помежду си.

не е ,разбира се! само дето иран да продава петрол на венецуела е все едно египет да продавапясък на либия

Това си тяхна работа. На какво основание то1но САЩ ще се месят? Щом заплашват значи има поне няколко онователни причини Иран да помага на Венецуела.

Тука е пълно със ЗКПЧта!

абе аз да попитам, пък някой по умен русолюбец да ми каже де, от кога иран и ирак са дружки, та аятоласите ще спасяват ирак от щатите?? щото аз си спомням,че през 1980г ирак нападна иран и ги гази осем години като луда крава телето си! добре че се намесиха щатите да спасят аятоласите

те не са нито приятели, нито врагове. те са големи държави със своята история и своето самочувствие. само ние в Европа си мислим че света се върти около нас. това са две държави всяка от които се бори за своето място под слънцето. преди години бяха врагове защото допуснаха САЩ и СССР да им станат приятели. студената война доведе до това война да се води не между двете сили, а на територията на други държави. години след това много държави почнаха да си дават сметка че са използвани и комунистите и от капиталистите. може би Ирак и Иран си дадоха сметка че тяхната война е благодарение на САЩ и че интереса на САЩ е и двете страни да са слаби за да бъде силен съюзника от Израел и Саудитска Арабия. занапред все повече хора ще проглеждат и ще виждат истината на как САЩ които уж са борците демокрация и права, а в същото време подкрепят режими като този в Саудитска Арабия.

ЗКПЧ?

писах"някой по умен" път от позитано пуснали тебе!??? нямали нещо поне малко умно там бе???

Където е цивилизацията и технологиите ,там е света!В никакъв случай не е при главорези камикадзета и убийци на жени!Тия с чалмите са грешка на природата!

братска Америка налага санкции на всяко не-марионетно правителство. ние сега си живеем горе долу добре въпреки "тиквата". представете си ситуацията с Шкембе войвода който отказва да купи старите самолети F-16. помните ли как се пенеше Шкембе Войвода и пияната Джамбазка и се кълняха че ако вземат властта ще преразгледат договорете за наемите на американски бази у нас. и какво стана. НИЩО. стоят си тихо и кротко и консумират властта с пълни шепи. сега да си представим каква можеше да е реакцията на саЩ и колко лоши щяхме да бъдем ако не бяхме купили старите бракми, но както се изказаха специалисти - ние не купуваме оръжие. ние купуваме сигурност и съответно цената няма значение. ако искаме да е "сигурно" прости си плащаме. тук на това му казваме "рекет", ама в НАТО му казват сътрудничество. на по любопитните може да си направят труда да прочетат за историята на Иран и на Венецуела. могат да прочетат как марионетните правителства са източвали ресурсите на държавите. в някаква момент държавите са се надигнали и "национализирали" активите на американските компании. след това са почнали санкциите.а санкциите са срещу отказа на държавите САЩ да експлоатира ресурсите им. това се вижда в момента в България. всички знаем за евтиния ток който се произвежда от лошата и руска АЕЦ-Козлодуй и който се продава за износ, а ние сме длъжни да купуваме от скъпия ток от американските централи по високи цени подписани и одобрени от Иван Костов. защо не се не преговаряме - защото тук може да последваме съдбата на други които не са били съгласни с колониалната политика на САЩ. достатъчно е накарат 200 мангала да убият няколко българина и гражданската война е готова. след това ще ни последва съдбата на Сърбия - демократични бомби, санкции и орязване на територии. така че братята от САЩ си гледат интереса и нищо друго и пет пари не дават за "демократите" в България дето им лишат задника. те лизачи си имат по цял свят.

След като Путин тихичко подви опашка и се изхлузи от там като михлюзин, друга ислямска държава реши да се пробва с/у САЩ.

Да не си бил в кома последните 2г и сега да се събуждаш???????

готина статия, като за тъпикомундели! ми венецуела е на трето място в света по петролни залежи, бе мурзилки! какви доставки на петрол от аятоласите за мадуро ви гонят бе???

личи си че си образован и знаещ. ако си помислиш малко и потърсиш информация ще откриеш какъв е нефта който се добива във Венецуела, как се добива, как се преработва, как се транспортира и какво е необходимо докато стане готов да си го туриш с колата. тя и България беше водещ производител и износител на плодове и зеленчуци през "лошия комунизъм", ама сега благодарение на тесните връзки с НАТО, ЕС и САЩ внасяме чесън от Китай, картофи от Полша, домати от Турция. а и когато васалите на САЩ отказват на Венецуела да купуват от нея е напълно нормално венецуелците да са бедни. те имат продукт който няма на кой да продадат и съответно няма пари.

Имат петрол, но той трябва да се извлече и преработи, а това Мадуро няма как да го направи!

готино писмо, дългичко и напоително само дето е яснохче венецуела са бедни , но нестава ясно защо ще купуват петрол като тяхния никой не го купува! а тия масали с плодовете и зеленчуците през соца ги дипли другаде, дрОгарю! навремето ако бабати не копаше, и майкати не затваряше буркани за зимата, чушки и домати щеше да папаш само един месец годишно

3евзек

Абе, мм, Голям капацитет си се извъдил, но май се падаш някъде в началото на кривата на Дънинг-Крюгер Ако помислиш не малко, а повече, ще потърсиш информация как в останалия свят от тежки петролни фракции произвеждат леки. Иначе ако венецуелци не побързат, ще свърши петролът в останалия свят и техният ще стане безполезен, защото няма да има с какво да го разреждат. Само не ми казвай, че от венецуелския петрол извличат бензина, с който преди това са го разредили.

Айдеее , комсомолчетата от форума и шефовете им комундета , отивайте на обяд , че около Позитано20 црвече свършиха баничките, айряна и бозата !

Вас герберите, какво ви чака ..... Бай Ставри. Строг но справедлив.

Бай ставрииии , да го духаааашш ...

какви банички бе?? дават им каша от елда и ряпа и прокиснал квас!

Минаха само на гречка от както Хуйло се скри в бункера!

Венецуела има вторите по големина залежи на нефт в света и беше един от най- големите износители ....ама пустия социализъм не прощава на никого

Венецуела има вторите по големина залежи на нефт в света и беше един от най- големите износители ....ама пусти американци, трябва само те да печелят.

уж продават пясък на бедуините. НАли Венесуела имаше много петрол?!? Кво стана сега. Руснаците клекнаха на Тръмп и си биха камшика от там с подвити опашки. Сега идва време на чалмата да бъде прогонена.

Как кво стана? Пак те връткат на рязаната манивела из турския паркинг.ха.ха.ха

само турски пАтоци са ви в "устата"

Венецуела внася лек петрол тъй като венецуелският е тежък (с вискозитет подобен на пчелния мед) и трябва да се разрежда. Иначе не може да се транспортира. САЩ съответно продължават да пречат на всички и за всичко....

и кво го правиха до сега танкерите този петрол? С боряшник ли го разреждаха за да го пренасят?

ами досега внасяха лек петрол от САЩ.

Венецуела с най-големите находища на петрол в света внася петролни продукти ! Ха-ха-ха-ха-ха ! Колко е актуален старият виц , че ако комундетата управляват страна в Сахара - след 5 години тази държава ще внася пясък !

Тъпак. Какво от петролни продукти не ти е ясно. Или сутринта на инструктажа така ти казаха! Прост гербер.

На колко си години? Ако си до тридесет те разбирам...прост ,неграмотен и манипулиран. Ако си над 50 ...пълна трагедия..

С какво право САЩ налагат блокада за вскички страни да доставят на друга суверенна държава?! Да си блокират техните доставки, другото е фашизъм на макс, сигурно и Римската империя не е била толкова нагла при управлението на света преди две хиляди години.

С правото на "национализирани" от Чавес, активи за над 200 милиона долара на американски компании във Венецуела.

Милиарда

Ами хората се интересуват от бъдещето и се учат от миналото.Само мисълта,че някой като Мадуро може да вземе властта и да направи всички бедни, както комунистите им дава право да прибягват и до крайни мерки, особено ако е в тяхна близост

Други страни от региона, като Колумбия, Салвадор и Хондурас, които са капиталистически и управляват одобрени от САЩ не-мадуровци, са направо цъфнали и вързали!

един цент литъра?!

С какво право САЩ ще казва на други две държави дали могат да търгуват?

с правото на Шести флот

Това е престъпно!

дреми ми на фара

С правото на "национализирани" от Чавес, активи за над 200 милиона долара на американски компании във Венецуела.

отговарям на руският ИДИОТ по долу дето вика че във Венецуела нямало било рафинерии напиши в търсачката ///// най-голямата петролна рафинерия на Венецуела+ Амуай И това е най-голямата им Значи имат и по-малки Моля стига с руските простотии и измишльотини Нямали били рафинерия, били изнасяли в САЩ щото си нямали рафинерии егати и продажните рубладжии Как ги мислите тия опашати лъжи Лъжеш бетер Шикар Мара момче!

Много са търпеливи американците.Да блокират иранските танкери насред Атлантика и да кофискуват нефта.Катоот продажбата му да закупят храни и лекарства за венецуелските граждани! Видяхме какви убитници са аятоласите фанатици като им опушиха генерала касапин.Изпотъпкаха се изпозастреляха се,свалиха украински пътнически самолет и изпуцаха стотина ракети без да наронят и един американски войник.

закупят храни и лекарства за венецуелските граждани! Те предпочитат да ги избият, по-евтино ще им излезе. А откраднатия нефт, ще продадат на Бойко на висока цена.

Май си пропуснал че екзекутираха пред целия свят гунерала-говедар който е ръководил терористичния акт в Ирак. За миг не се уплашиха от кръва-бой и им показаха че ще им перат по капиталистическите кофи всеки път когато се вземат за недосегаеми.

Америка е единствения световен лидер и нейната главна цел е ликвидирането на феодалните диктаторски режими в света и това е същността на Новия световен ред.

АМИН!!!

Ами защо не започват. Най-добре с техните приятели Суадитцие. Тия ммесарите. Които разфасоваха пвека в Турция.

А дано,ама надали!

Америка, е световно зло. Дори вирус създадоха за да мори хората.

Америка е зло за ислямисти, нацисти и комуняги! И 3те групички толкова бой и йебанье са изяли от ВЕЛИКИЯТ САЩ, че 1000 години да минат няма да го забравят! БУХАХАХАХАА

Да, Америка е световният терористичен лидер! Сега очевидно планират да са и световният пиратски лидер!

Да лежиш на море от петрол и да внасяш нефт. Това само комунисти,като Мадуро и идиота Чавес(бог да се смили над душата му) могат да сътворят.

Пусни го още веднъж де!

Пуснах ти още един минус.

Не внасят нефт, а внасят бензин, тъй като нямат собствена рафинерия, поради това, че допреди 20-на години бяха васали на САЩ! Между другото, е Венецуела не е по "комунистическа" от Швеция или Норвегия например! И във Венецуела има частна собственост, включително и едри земеделски и индустриални собственици (които симпатизират на САЩ)! Това, което Чавес и Мадуро направиха, след като дойдоха на власт (чрез честни избори, а не чрез насилие!) е да направят страната по социална, т.е. дадоха повече социални помощи на най бедните слоеве на населението, които затова и продължават да гласуват за тях! Ако си мислиш, че положението в Венецуела е много зле, виж ситуацията във съседната страна Колумбия, която е американски васал, и в която цари див капитализъм - откакто Чавес дойде на власт, над 6 милиона колумбийци са емигрирали във Венецуела!

Демек изравни стандарта на живот на всички. Представям си бедните колко трябва да са зле и да нямат надежда за бъдещето ,за да избират този малоумник.

Да лежиш на море от петрол и да внасяш нефт. Това само комунисти,като Мадуро и идиота Чавес(бог да се смили над душата му) могат да сътворят.

Това е комунизма! Държавата с най-големи запаси от петрол Венецуела внася .... петрол! Ако комунисти управляваха Сахара и там щяха да предизвикат дефицит на пясък!

А България като член на ЕС защо внася чесън от Китай, домати от Турция и ябълки от Полша?

А защо не внася чесън от кенефска раССия! Нали е пълно с колхози там! М!

Шото управляващите са крадливи А народа е прост

То не може да е като при капитализма. Като ти свършат парите да си напечаташ.

Точно казано ! Но ще си намерят доставчик на пясък,за да заровят в него тъпите си комунистически кратуни.

За да не трябва да заровим и твоята куха чутура.

Нещо пак не си разбрал бе фатмак. Я пак прочети.

Ako Гърция наложи блокада на България ще ревете ли? Двоен стандарт? Какво дава право на САЩ да налага каквито и да било санкции на Венецуела? Май ако няма блокада страната ще е добре и без САЩ. САЩ са престъпници, но имат и пудели, които им се радват с надеждата да им подхвърлят кокълче.

Мъдуро зема нефт от Иран ???? До къде я е докарал- страната му е номер 2 в света по залежи Се едно Либия да внася пустинен пясък

Не, Венецуела взема бензин (и други петролни продукти, като керосин и нафта) от Иран! Една от мерките, налагана от САЩ на техните васали (каквато беше Венецуела допреди 20-на години), е че ако са богати на нефт, те нямат рафинерии на тяхна територия! По този начин Венецуела беше принудена да изнася своя нефт (основно) за САЩ, те преработват там този нефт, и изнасят бензин обратно към Венецуела, като по този начин страната се държи в икономическа зависимост от САЩ! Последните години Русия (а вероятно и Китай) строи нефтена рафинерия в Венецуела, но или още не действа, или не произвежда достатъчно бензин за венецуелският пазар, така че венецуелската държава още е принудена да внася бензин от други страни, в случая от Иран (тъй като САЩ и техните васали са наложили търговско ембарго на Венецуела).

Много точно. Такава е цялата имперска политика на САЩ. Империята на злото.

Глупости, инсталациите за производство са развалени,а отделно и няма инженери и работници за производствените линии.Има селяни въртящи мотики гласуващи за Мадуро ама не стават за друго

САЩ трябва да бъдат изгонени от целия свят.

С димящия Кузя ли?

Ще ви изпратим при тях и те сами ще изчезнат от света.

Ам'чи кой е казал, че като са терористи, не могат да бъдат и пирати? :)

Иран и Венецуела са независими държави и могат да търгуват помежду си както желаят. Никой не е обявявал ФАЩ за световен господар и не му е давал права да пиратства в стил Френсис Дрейк

оня пъзльо в Кремъл ви направи разногледи бе.