Поредно нападение над лекар (обновена)

Мъж от ромски произход е ударил с юмрук в лицето лекарка в град Раковски. Това не е първото нападение срещу нея.

Обратно в новината

Коментари - Поредно нападение над лекар (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ромите да напишат оплакване до до ЕК, за това, че им пращат лекари в пенсия. на колко год. е тази жена? на нея и трябвало "ПАНИК бутон", неграмотници! разсмивате и ромите!

Циганина ударил лекарката 40 тояги на голо като в миналото и то на плащада! Нашите "Политици" и "Полицаи" се дупят на циганите - такава им е политиката от години!Много скоро и ТЕ ще си ходят въпреки купения цигански вот!

сега министър Москов е на ход..., но боят си остава за докторката

При поглъщане на основи или киселини (перилните препарати са опасни поради белината в тях) не се прави промивка заради опасността от повторно излагане на хранопровода и гърлото на увреждащото вещество. Препоръчва се незабавна хоспитализация и наблюдение на пациента с цел овладяване на шоковото състояние, уплахата, болката и евентуални перфорации. За коментиращите тука профани лекарката е постъпила изключително професионално. Поела е курс към незабавна хоспитализация. В никоя друга страна по света не бихте могли да получите по навременна и професионална помощ.

От мутрата на тази докторка е видно, че е детеубийца! Подходът по случая с болното ДЕТЕ е бил абсолютно непрофесионален и явно е крайна националистка и расистка!

Трябва, не промивка на стомасите, трябва промиване на мозъците и смяна на чиповете, но не с робски или с цигански чипове каквито ни продават и каквито Те искат да ни сложат- и царят, и политиците, и западняците, и БХК а смяна с чипове които те самите притежават: чипове, които да ни направят хитри и нагли та и ние да се научим да отстояваме собствените си интереси а не само личен келипир, та ние да ги учим на толерантност и демокрация а не те нас.

Дали не е възможно една професионална лекарска комисия да реши правилно ли е действала лекарката, или има съществени пропуски от нейна страна? Защото най-удобното оправдание е "ти не си за мене, отивай при специалист".Ами до тогава?Ами нали се води и педиатър? Защото до сега просто се говори на вятъра, а някой яко печели от разиграването на етническата карта.

Скрий се в зупката от която си изпълзял бхк.... Не отплесвай наболелия пролблем.. Тук става дума за цигански расизъм и тероризъм.....

Не е поведението на 65 годишната лекарка. За това си има специализирани комисии, медицински одити и т. н. Просташко е професионалната оценка на специалист да се предлага от профани. Тук основният проблем е побой, нанесен на човек, от друг човек. Това, дали един лекар е кадърен или не, не може да бъде повод някаква отрепка, която дори образование няма (а и да има, все тая), да дава воля на бруталната си агресия и социална неудовлетвореност върху него (лекаря). И от този агресивен акт, вниманието не трябва да се отклонява към други проблеми, дори ако съществуват реални такива. На тия отрепки дори слънцето им е виновно, че са лузъри.

Ако има желаежи цигани-лекари нека те да ходят при циганите. Може би те ще бъдат по-добре приети, все пак. Ако има цигани-лекари и желаещи... Няма смисил да се харчат пари от социални и здравни осигуровки за индивиди които не внасят социални и здравни осигуровки ... Цяла Европа(Англия, Франция, Германия и др.) пропищя от тия , че паразитират върху социалната система

Аз съм лекар с 40 години стаж. От няколко години не разговарям по никакъв повод с цигани, камо ли да ги лекувам. Ако така постъпват всички мои колеги проблемът с побоите ще се реши лесно-никакъв контакт. Повикване- отказ, посещение от тези в кабинета- не си за мене, не си по моята специалност. Да идат да ги лекуват Българския Хелзински Комитет. Изберете сами- да сте жертви или да сте хора с чест и достойнство?

БРЦК

Аз не съм лекар , но ако бях нямаше да лекувам цигани даже и да си плащат. Който иска да си ги лекува , ама след това да не реве по телевизията ,че са го били.

bhcbghelsinki(точка)org Това е електронната поща на БХК. Който има нещо да им казва, нека им го напише на този адрес. С коментарчета под статии няма да стане. Нека всички им покажем колко много ги обичаме.

А ако сте в София, защо не ги посетите лично в централния им офис : ул. "Върбица" 7 София 1504

КОИТО ДОКТОРИ НЕ ИЗБЯГАТ В ЧУЖБИНА,ЦИГАНИТЕ ЩЕ ГИ ИЗБИЯТ ИЛИ ОТКАЖАТ ОТ ПРОФЕСИЯТА.ГОРКО НИ!

Чудя се какво стана с хлапето.погълнало перилен препарат-не трябва ли промивката на стомаха да е първа дейност на лекаря?Докато идат в Пловдив какво ще се случи с това дете на 2год. Гледах вчера лекарката-не е с юмрук,тя го каза-вижте новините на каналанищо и нямаше,а репортерът като на заря тържествено обясняваше колко е уплашена и в стрес,а дали е била права,а?Я си спомнете и пияните лекари,и грешките им,които струват живот.Против нападенията над когото и да е съм,но колко се пътува от Раковски до Пловдив,а?

ако е с кон - бая време.

Абстрахирани мазохисте, може би докато си на работа ти е приятно някой да те налага не с юмрук, а с други работи, но хората са различни на повечето това действа стресиращо.

Ромите да направят писмено оплакване до европейската комисия, че им пращат пенсионирани лекари, утре ще им пратят Фелдешер в пенсия от старчески дом. Тая баба лекарка и в български дом да я повикат ще има скандал. 100%.

Едно си баба знае, едно си бае. Не разбрахте ли, че НИКОЙ, НИКОГО не е пращал, а самите цигани са отишли в спешното!?... Каквито доктори са останали, такива ще ви лекуват! Ако не сте доволни, оплачете се на когото си поискате, да ви намерят млади, усмихнати и работещи за без пари медици, които да млатите на воля! Е, то бива тъпотия, ама чак пък толкова...

Оди се изучи за дофтор, па лекувай кого си сакаш. А до кат тъ лекуват други, не смей да ги бараш с пръст, че ке те слупам бе, ей!

Вече трябва всеки който си е платил здравни осигуровки да притежава карта с която да посещава спешна помощ ако няма на самолечение да го избият

Стендъп, стендъп балкан супермен! Или преведено стани стани юнак балкански.

Алоууууууууу ДИРа Вие РОМОФИЛИ ли сте???????????????????

Плащат ни добре за да бъдем!

Пращат на ромите "лекарки" в пенсия, защото не могат да се оплачат на ЕКомисия.Отклоняват се парите на ЕС за програми. Докато има ромски гета, ще има винаги проблеми, прецакани винаги ще бъдат ромите, те са най-рисковата група. С тях си правят каквото си искат.

Не са я пратили, а те са отишли при нея! Утре няма да има и лекари в пенсия, ще ви обслужва баба Вуна! Докато циганите само се оплакват и разни организации им пригласят, а не се вземат в ръце и не си помогнат сами, гетата ще съществуват и не знам, защо търсят вината в другите. Разберете, има едно най-важно условие, за да може да се започне от някъде, а това е ОБРАЗОВАНИЕТО! Има цигани, които вече разбират, че без него нищо не могат да променят в живота си, но голяма част предпочитат да си стоят в гетото и да чакат обгрижване от държава, данъкоплатци, комитети по правата им... Толкова пъти им се даде шанс, и с безплатно образование, с жилища с предимство, всичко опоскаха! Защитниците им да поработят върху манталитета им, без разяснения няма нищо да се промени. И разберете, те самите се делят от обществото, на "наши" и "ваши"! Процесът за приобщаване е двупосочен, стига сте ги защитавали, не виждате ли една част от тях, какви издевателства правят спрямо хората по селата? Дават репортажи, родили по десет деца и ги пуснали голи и боси по снега да тичат в махалата, после лекарите им виновни... Няма край тази болна тема, започнете от децата, променете манталитета им, задължете родителите да се образоват и да пращат децата си на училище... Няма смисъл от писане повече!

те циганите че са за бои си е така, ама и лекарите не са за пример.като отидеш при тях за помош парво се пазарят като цигани и ако имаш парички ти я дават.

дирчовци, много цензурирате дирчовци. толериране откровено просташки изявления, особено ако са насочени срещу лекари а същевременно триете основателни мнения, както и възраженията срещу своите тролове. И това ако не е държавна намеса, здраве му кажи!

Не одобрявам нападенията над лекари, но също така не одобрявам и безнаказаността на лекарските грешки. Не одобрявам и масовото източване на здравната каса, за последните 6 години бюджета на касата у увеличен близо три пъти, и въпреки това лекарите продължават да искан още и още пари, нямат насита.

За да има качествено здравеопазване, трябва да има качествени лекари. За да има такива, трябва да има държавност, сигурност, уважение и добро заплащане. В момента огромната част от лекарите избират да не са тук. Това, което можем ние като общество е уважението. Ако сте се сблъсквали с нарушения от лекари - търсете си правата! НО не под статия за бит лекар!!! Липсата на държавност е проблема, докато това не се осъзнае, ще има само плюене по тези или онези и накрая едно голямо нищо.

точно така е. нима е моя мисълта, че: "като знам какъв инжинер съм, ме е страх да отида на лекар". всеки сам за себе си е "цар", а в същност никой не може без цялото общество. и това ще става все по-видно от ден-на-ден.

Звучи добре - "търсете си правата", но се приемат не специални закони за пациентите, а за лекуващите ги. И като знаем колко е справедлива съдебната ни система - къде да си търсим правата?

Дискусията за здравеопазването има място под други статии. Тук става дума за бит човек.

По внушение от вън, една две партии провеждаха системна политика за неглижиране на държавността. Сега се сринаха много и дано не видят Парламент идните 20 години. Да живееш само на стари лаври не е грешка само на наш`те. Познато е от Историята, ма кой я чете?!

доката ги лекувате безплатно така ще е ... и линеики викат пак безплатно и пак бои

При поглъщане на основи или киселини (перилните препарати са опасни поради белината в тях) не се прави промивка заради опасността от повторно излагане на хранопровода и гърлото на увреждащото вещество. Препоръчва се незабавна хоспитализация и наблюдение на пациента с цел овладяване на шоковото състояние, уплахата, болката и евентуални перфорации. За коментиращите тука профани лекарката е постъпила изключително професионално. Поела е курс към незабавна хоспитализация. В никоя друга страна по света не бихте могли да получите по навременна и професионална помощ.

Умря ли циганката дето Ви хвалеше?!

Cлагам ви 10 +, и аз сıм на сıщото мнение.

ти в колко други страни си получавал медицинска помощ та боготвориш бг. лекарите,които в голяма степен са некадарници.

buzor@

Заповядай в Австралия. Да не дава господ да се разболеете. И пари да имате и осигуровки - нищо не помага. Лекарствата са скъпи, но за сметка на това не можеш да си ги купиш. Обикновено новите разработки идват след 10 години, но за съжаление лекарите не са и ги чували, та не ги предписват. А специалистите - да ги оплачеш. Режат ти главата с цени - но за сметка на това ако един на 10 даде вярна диагноза си голям късметлия. Това е от опит и без преувеличение. 2 години ходене по доктори в Австралия, включително специалисти, преподаватели в университети, и нищо. На българските лекари им отне 4 часа.

Циганите бият наред,бити са социални работници,отказали социална помощ,бити са учители,които притесняват децата им да ходят на училище.Изобщо се чувстват толкова привилегировани и и непрекъснато си търсят ,,нарушените,, права.А НИЕ,БЪЛГАРИТЕ,ИМАМЕ ЛИ ИЗОБЩО КАКВИТО И ДА Е ПРАВА,ОСВЕН ДА ГИ ОБГРИЖВАМЕ?????

Ако не са обгрижвани, БСП и ДПС няма да помиришат парламент.

Zadaj toxi vaprs na gospogja Margarita Popova.Za neq bulgarskite grajdani sa tapa,a vsi4ki ostanali sa angeli

да но пак излезе информация че в същото здравно заведение-евромед има пациенти -деца на които е правена промивка.....

Пази боже - 40 годищен стаж има тази "лекарка" и елементарни манипулации не е усвила, които и сестри могат да правят. Ужас!

Ne e zadaljitelno da si afi6ira6 nevejetvoto.Po tvoqta logika tazi promivka move da stane i v doma6ni usloviq.

Пази Боже българите от живеещи в България безродни отрепки!

Ромите да направят оплакване до ЕКомисия, затова че им пращат пенсионирани лекарки. На колко години е тая баба?

Ако така продължаваме утре и такива баби-лекарки няма да има! Все пак ни гласят да работим до 65-67 години, но май няма да има "материал", който да се пенсионира. С тоя геноцид над работещите...

Кажете на колко години е лекарката?

Местен

65

добре са я наковали свинята нагла !

В Маалата вече и нет ли сте започнали да крадете ?

викаш друго си е да крадеш човешки органи ,не е като да правиш промивки дето келепира е никав?

та3и '' свиня'' след като се пенсионира, (което може да се всеки момент), вече няма да имаш никакъв лекар. няма луди лекари да доидат в твoето градче за 500 лв, вместо да идат в европа за 3000 евро. тогава ще ти се наложи да се лекуваш при племенния шаман. успех ти желая и не теб и на дечицата ти!

Явно има много компентни хора във форума. Те знаят отлично как и в какви условия е прави промивка на стомаха и кои лекари могат и трябва да го направят. Също те предлат как може да се оправи България. Просто ромите трябва да пребиват всички, които според тях не си вършат работата и гоотово.

ми да -след като българите не могат,ми да дадем шанс на ромите !

на тая "лекарка" ако и докарат дете с бонбон в трахеята дали ще го препрати към уши,нос,гърло? :D

Ами при кого, при баба ти ли да го препрати. Ако тя вади бонбони от трахеи да й даваме специалност по УНГ и да почва веднага.

що ако тя го извади бонбона дали ще и стане нешто на аристократичната линя? :д

Ало цензурата, май настъпих някого по мазола,а?

МНОГО "ЛЕКАРИ "ЗАСЛУЖАВАТ ПРЕБИВАНЕ!!! Аз лично съм бил свидетел как са се опитвали да бият инсулин на мой близък със същата спринцовка и игла с която току що е бита инжекция на пациента на съседното легло! Как са се опитвали да включат система с току що падналата на пода игла! Самият аз трябваше да изискам нова игла за ваксинирането в казармата. Мога да продължавам още дълго с примерите! Така че има защо.

Бъркаш лекар с мед сестра, ама се тая, то не били компютри ами компоти ;)

Абе нищо не бъркам. Знаеш ли как се взимат пари за имплант който не се слага, тъпире? Знаеш ли как се препоръчва операция за вадене на камъни от жлъчка, които след една седмице ги няма, а тъпире? А знаеш ли как се предписва гастроскопия още след първото оплакване от болки в стомаха, а тъпире? А знаеш ли как се предписва лечение с инсулин без изследване на собствената продукция и тест за антитела, а тъпире? Освен това като тръгнеш да счупиш главата на някое говедо с бяла престилка, дипломата ли трябва да му искаш, а .....?

нагла е "лекарката" гледаите видеото !

Значи хората в БГ, които си търсят правата и назовават нещата с истинските им имена са нагли така ли ??! Ти ела при мене на преглед да видиш аз колко съм нагъл ;)

къде да доида ве клес?

Дая съжалиш "лекарката", стара жена, срамота! Добре че не съм в България от 30 год. такова чуде-не ми требва!

такова чудо - не ми требва. като тази баба лекарка.

Ако лекарката наистина е педиатър, и е имала необходимия професионализъм и инструментариум, би трябвало да направи промивка на стомаха.Иначе просто си е измила ръцете по Пилатовски.За съжаление, май шамара си го е изяла заслужено.И аз гледах телевизия, не ми вдъхна доверие тази лекарка.

Hе си прав защото перилните препарати имат корозивен ефект и при една такава промивка лекарката може да направи ятрогенен медиастинит с висока смıртност

Ятрогенен медиастинит ще има, ако препарата е на основата на сода каустик.Невролог съм, но незабавната промивка е задължителна.Но в никакъв случай не бих отпратил хората на друга инстанция, преди да се направят някои елементарни стъпки.Медицинско лице ще знае кои са те.

и аз гледах видеото много нагла,проста и надменна жена!

... на фона на нежните, интелигентни и деликатни душички, милозливите цигани!...

Lекарката е направила правилно затова че насочила кıм токсил. отделение, защото интиксикациите на деца с перилни препарати изисква много специфично лечение ,което изисква сıответните екипи, специалисти и манипулации, които ги има само в специализираните клиники . Tакива клиники ги има само в университетските болници.

Обяснявай ги тия неща на пияния бай Мангау и на питекантропите тук, които го защитават...

Kолега мисля че от BLS трябва да има подкрепа за колежката, защото тя е направила правилното( PRİMUM NON NOCERE)

Абсолютно нагла лекарка, сега изгледах видеото! И некадърна. Изобщо не и пука, че тази манипулация трябва веднага да се направи.

Не знаех, че си хабилитирано лице с висока компетенция по медицина. Колко учебника и научни публикации имаш, за да знам откъде да чета, за да не съм "некадърен" като нея ???

бако и ти ще почнеш да ги разбираш нестата ,те брачедите вече предават етика на "лекарите"

Местен

Вече го казах, ама ще го повторя щото сте много нагли мед. лица - най-обичате неуки пациенти за да не разбират колко сте неграмонтни! Лекарката не е направила спешна животоспасяваща манипулация и са я ударили само, даже и не са я набили.

Когато човек няма собствени постижения, единственият начин да се почувства важен е да обижда някой, който със сигурност е постигнал нещо. Както вече казах - дано да си дете. Това поведение е нормално до към 10-тата година, нивото на интелект - също.

Как разбрахте от видеото че е ,,нагла,,и т.н...Вие не сте хора и мисля че всички Българи заслужаваме съдбата си..която бавно и сигурно ни обгръща

Лекар не означава светец, не означава прав. Трябва да се видят обективно нещата. Колко ненужно отрязани ръце сме виждали, заради разни "пътечки"; колко умрели родилки сме виждали - все заради лекарска безотговорност. Нещата са да си върнем социализъма, поне, макар да го плюхме най- безмозъчно-тогава такива проблеми ня-ма-ше!

Отклоняваш се от темата приятелю, и ти като ония от ДПС-то. Тук въпросът е, дали се осъжда или се подкрепя насилието над медик, който ти помага...

... ако ти помага ... колко пъти да го казвам, ако.

лекарката е реагирала правилно. но от къде циганинът да разбира? вместо да гледа да спаси детето си отива да бие, жена и то на възраст - жена-лекар. е какво заслужава такъв ''човек'', какво??!!

да, лекарката е реагирала правилно като не е направила животоспасяваща манипулация! В България лекарите най-обичат неграмотни и немислещи пациенти.

А случайно да ти минава през пилешкия мозък, че точно неграмотните и немислещите пациенти посягат на лекари, а ???

Абе отворко?Знаеш ли каква сонда е нужна да се бръкна в стомаха на 2 годишно дете бе?Ами ако беше пукнало при манипулацията?Аз ако съм -викам полиция,уведомявам ги ,че ма....те са се изпарили,че детето е в опасност и от там нататък, те да си берат гайлето...

Говорим за 2 годишно дете! При малки деца всяка манипулация е рискова. Като не сте наясно не пишете глупости във форума! Лекарката е преценила дали може да направи сама промивка, или може да изчака и препрати към по-специализирана помощ. Обикновено след такава манипулация, особено на дете, пациентът остава в реанимация под наблюдение. Но иди обяснявай на неграмотни, нагли и безочливи цигани, че спешната помощ не е кварталната бакалница, та да се пазариш! Изпусната работа!

Да си изучат ромеите цигански лекари, да си ги лекуват, те да си ги бият и така ...

Понеже е животоспасяваща, но и рискова манипулация ги е отпратила при друг колега. С надеждата, че той ще се справи.

Дано да си дете...

Да-одобрявам,те нямат осигуровки,нямат GP,защото при него се плаща и се чака,а с линейка е без пари и без чакане.И както всичко друго ползват и не плащат.До кога-все някой трябва да постави началото.

Абе в този,както и в много други случаи, лекарите са си за бой. Просто циганите имат куража. Като няма законност, то единственият изход е саморазправата.

Абе ти ела при мен на лекар със саморазправа и утре заглавието по вестници, сайтове и TV ще е с обърнат словоред !

Че какво плачеш тогава? Явно лекарите (като теб) могат да се оправят и не са за жалене. Иначе с удоволствие бих дошъл при теб да ти направя една колоноскопия, пък ти ако искаш можеш и снимки да си публикуваш във вестниците. Всеки трябва да знае че не е безсмъртен, в това число и лекарите!

бако да не те еват некаде брачедите с тая смелост :D