Освобождават българите в чужбина от здравни вноски за минали периоди

Българските граждани, които живеят в чужбина, вече могат да бъдат освободени от плащането на здравноосигурителни вноски у нас и за минали периоди, съобщава НАП.

Обратно в новината

Коментари - Освобождават българите в чужбина от здравни вноски за минали периоди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има ли някои които би отговорил на следня вапрос. преди години си платих здравните осигурови за няколко години в които бях изван бг . в сащото време сам се осигурявал в страната в която бях. тоест, имам 2 осигуровки за един и сащи период в рамките на EU. савестно си платих без да сам ползвал бг лекар. "дали бг ще е така добра да ми варне парите"?

Ще ги освободят от плащане - после ще си платят за 6 месеца и ще си направят една операция за 20 000 usd - чиста работа !

Не си разбрал! Ще си дойда в България, нищо няма да платя, ще ми напраят примерно кръвно изследване (ако има направление), а после българската здравноосигурителна каса ще си търси парите в примерно десеторен размер от държавата, в която съм осигурен. Недай си боже да се наложи да си прая операция за 20000 и милион осигурителни вноси да внеса ще трябва да си я платя. Плащал съм за родителитре ми, които нямат и един пропуснат ден в осигурителния си статус.

А между другото се изискват документи че си бил осигурен в друга държава в периода, в който не си бил в България.