НАП проверява 3000 фирми със съмнителни доходи

3000 съмнителни фирми има в регистрите на данъчните. До дни започват проверки.

Обратно в новината

Коментари - НАП проверява 3000 фирми със съмнителни доходи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма ли някой да провери фирма екометалинженеринг, която не е плащала заплати от 5 месеца

Като не си вършат работата служителите на НАП както трябва,защо анонимно да не се подават сигнали за неиздаване на документи от магазини,защото така най-много всеки ден и час,търговците лъжат НАП,независимо,че ги свързахте с Вашите кмпютри.

Почти всички коментари са злобни, от хора които вероятно изпитват същите финансови затруднения като търговците. Ако мислите че в Германия примерно отиват с радост да си платят данъците се лъжете жестоко!!! Никой никъде не обича да плаща данъци и гледа да плати колкото може по-малко. Нека първо държавата да създаде условия за бизнес в България и тогава да чака всеки да е изряден.

Някой да ти е казвал че не си добре. Ама пишем, да го има написано. Защото "мразим" кварталния бакалин. Да ти обяснявам е много дълго, пък и сигурно няма да го разбереш, защото сигурно цял живот си бил бачкатор и си чакал да дойде датата да ти дадат пари. Излез на пътя и се опитай да се храниш сам. Тогава друга песен ще запееш.

а този на фотото е най големия дилър на данъчно-осигурителна информация....много е добър.всички от него пазаруват.ние по-дребните не можеме да се доредиме...

Тези от НАП вече съвсем са изкукали..Как могат да искат оборотите да "съвпадат" с даден период от преди като и на "слепите" е ясно че покупателната способност намалява всеки ден..Това че около великденските празници има голям оборот примерно, трябва ли да го има този оборот и през другите дни когато хората ще намалят до минимум покупките заради изхарчените пари по празниците....Тези "съмнителни"фирми що ги не обявят някъде за да е наистина прозрачно, а не само да отчитат "дейност" и да рекетират фирмите.

Завод на "Фиат " бе открит в Сърбия, инвестицията е за 1 млрд. евро.....ето това нещо няма да се случи в България НИКОГА!!! ....за жалост...всички сме си виновни. убедих се, че който иска да живее в нормална среда, емигрира....в БГ не се получава.

зле маскиран държавен рекет, а тази статия е за блъф.НАП нямат сървари които да обработват информацията с оборотите, но могат за определена фирма да ги "извадят" и да ги продадат на конкуренцията!!! сега ще имат още едно оправдание за преднамерени и тенденциозни "проверки" на НЕнаши хора!!! целта оправдава средствата. Нали Дянков похарчи една торба пари за да "свърже" НАП и Митниците, за да се вдигнат приходите, е приходите не се вдигнаха, само дето беше обещал, ако тази мярка не повиши приходите да си подаде оставката........ама, чакайте...

Никой нищо не погва. Българската частна инициатива 22 години си разиграва коня. Краде, лъже, хленчи, изнудва, заплашва, краде, убива. Бългаската частна инициатива се държи като дребен мошеник, като враг на собствения си народ. Крайно дясното в нея ненавижда Европа, САЩ и демокрацията. Това е опора на реакцията тук, на злостните закононарушители и перачи на пари, на отявлени айдуци и утрешни модерни башибозуци. НАП въобще не знае с кого си има работа, защото е отделила политиката от живота. Решение с глутниците бакали ще има, когато настъпи поредната национална катастрофа и тук дойдеили управление от ЕС, или Правителство на националното спасение.

Толкова ли е трудно да разберете, че плащането на данъци е задълбително. Защо продължавате да толелирате криенето на оборот? България е в това положение именно поради безхаберието на всички нас.

А осигуряването на нормална бизнес среда не е ли задължително???А осигуряването на равен достъп до търгове не е ли задължително???А превенцията а не рекета не е ли задължителна???В нормалните страни където данъчните закони не действат според тълкуванието на данъчните първо има обяснение как да не се допускат нарушения и след това има глоби....Когато държавата разбере за какво е държава тогава и хората ще разберат защо трябва да плащат данъци.

прав си.плащането на по-големи данъци не е доказателство за патриотизъм!!!

Познайте кой спечели от продажбата на новите касови апарати.Дребните търговци пак извадиха парички да подкрепят поредния рекет наложен от Държавата ,но не в полза на държавната хазна.То камшика -все по гърбовете на дребните.Ефектът за хазната ще е нула.А НАП ,както обикновено симулират дейност.Е,стига вече ,ама не сме толкова неграмотни ,моля ви се господа рекетьори.

Толкова ли е трудно да разберете, че плащането на данъци е задълбително. Защо продължавате да толелирате криенето на оборот? България е в това положение именно поради безхаберието на всички нас.

Голата истина е, че българската частна инициатива от първия миг на своето съществуване е криминална, подземна, антинационална и вредна. Всякакви извинения и хлипове, че били нещастни капиталисти, е форма на демогагия от ниска проба, открито заставане на позициите на кварталните мошеници и обирджии, на рушене на държавата и на поредна национална катастрофа. Очевидно идва момента на поврат, жесток и категоричен, с пряко участие на Европа и Запада, тъй като подземието на България е натрупало сили и големи възможности - от най-ниско равнище до правителство и Народно събрание.

Малките бакалий (гаражчета) масово използват ЕЛКИ за смятане и тетрадки за вписване на оборота, а не касовият апарат. Не е важно да е свързан касовият апарат с НАП , а да се работи с него.

Струва ми се, че някой се опитва да оправдае тъпата наредба, която само вкара в разход толкова, и без това закъсали, фирми. Много ми е интересно как с един дневен отчет, ако не са чукани бонове, ще се вдигнат оборотите. Също ми е интересно тези, които някак си трият оборотите, защо да не го правят преди да пуснат отчета.

Все ще се намери някой умник да даде акъл .

a "полу"-то е за украса нали ? решението е много просто и ефективно (и ако прочетеш материалът ще го проумееш) - използва се сравнение по аналог - ако оборотът ти е по нисък/висок от средния за районът и дейността значи нещо не е наред - което автоматично предизвиква проверка (физическа) - та ти си манипулирай ... освен това не се изпращат само Z отчети а и Х - а това може да става дори на всяка минута (по преценка на данъчен - без собственикът да разбира че е под наблюдение) - та пак манипулирай си касовия апарат ако ти е толкова акълът м/у другото това е единствения ефективен начин за контрол - данните не седят при собственика на устроиството а в нап (или поне копие) - та манипулацията на локалните данни си е безмислено (е ако не се бориш за медиина слава) оборотът се дига именно защото злоупотребите намаляват което ясно показва че мярката е успешна а относно цената - 250 кинта не са много за ФИРМА при това трябваше да ги събере за около година и половина (от толкова време е в сила изискването)

Ало, Данъчния, а среднодневните обороти на едно малко магазинче за хранителни и други стоки в гараж и този на Метро, Била и Лидъл как ще ги съпоставиш по аналог? Дейността е продажба на хранителни и други стоки и района е София и на двата вида магазини? Ако само така съпоставяте, жална ни майка ...

деер

Кой вдигна доматите с 50% за 1 седмица? Кой произвежда и продава фалшив алкохол и алкохол с фалшив бандерол? Кой кои цигари разпространява и защо друг не може? Какви минерални води се продават? Как се произвежда сирене без мляко? Как бивши и сегашни президенти , министри, депутати, съдии, прокурори и полицаи придобиват имущество и харчат пари на ляво и на дясно? Защо в България не се продава качествено гориво? Защо токовите прекъсвания са едни и същи и при -10 и при + 20, а компаниите изнемогвали от ангажимента им от инвестиции въпреки кризата? Митничарите откъде имат пари? Има ли вносител на китайски стоки , който не внася най-евтините / не по документи/ и не качествени стоки?Кои известни физиономии от НАП прикриват определени фирми?........

sawo

А какво пречи да се държат 2 касови апарата - един свързан с НАП и един не? По този начин всичко си продължава по старо му и ефекта е никакъв?

10 000 глоба ако те хванат да работиш със стара машина (боновете се различават) - така че по добре не издавай бележки (глобата е около 1000)

Номера е да се унищожи дребния и среден бизнес доколкото е останал.А Дянков се оказа че никак не е глупав ,за сега успява да се справя добре с поръките на световната БАНДА.Като еничар си го обучиха и го върнаха тука да ни доразсипи държавата.

правилно - ебати наглостта - ще ги карат да си плащат данъците

ufviuholk

не може да бъде.това е лъжа :) знаете ли с колко труд и пот да не го хванат НАП честният български воайор пардон работодател крие пардон плаща данъци.бързо да се разбере кой подема инициатива за унищожението на българският "бизнес" и тутакси да бъде отстранен а на негово място да сложат угоден за ЧЕСТНИТЕ МАЗНИ ДЕБЕЛОВРАТИ БИЗНЕС ЛЕКИ мъже :)

Само 300 фирми?! Че то цялата частна дясна инициатива е гнойно огнище на беззаконие, просташки айдуклък и ниски , мерзки страсти на печалбари и полуграмотни лумпени. Толерирани от същите лумпени на държавно равнище. Егати държавата ви, егати демокрацията ви, егати пазарната ви локва!

Среднодневен оборот??? Разлика в плюс или минус??? Какъв е среднодневния оборот например на фирма продаваща,леки автомобили,мебели,дограма или ако е погребална агенция??? Ако в даден период плащанията ми се извършват по банков път??? Всичко е божа работа! А който си е крил оборотите, пак ще намери начин да ги скрие! Другите, дето чукат редовно,да внимават,че идват проверки!

да проверят по-добре Горубсо и Кърджали, оня "играч" източи 500 млн.лв. без притеснение - вместо да следат цените на яйцата след великден ......

делят на 12 ;)

То това е ясно, схванах майтапа, но ако не е - как се процедира с фирмите със подчертано сезонна активност (туризъм и т.н.)? И те са нарушители, въпреки че може да се случи основния (95%+) оборот да им се пада в 3-4 месеца от годината? В останалото време са "съмнителни"? :)

зле маскиран държавен рекет, а тази статия е за блъф.НАП нямат сървари които да обработват информацията с оборотите. но могат за определена фирма да ги "извадят" и да ги продадат на конкуренцията!!!

Я, майтап...време е за рекет, ае че закъсахме..то беше стандарт за мляко, за салам , ...с лукойл нещо ...и какво сега .. ядем сигурно върховно мляко и салам?!

И как установихте "съмнително" повишаване/понижаване на касовите обороти, като в предишни периоди това ставаше веднъж годишно? Или пак нещо не са разбрали "журналистите", или тия от НАП си смучат от пръстите причини да правят ревизии на 3000 фирми...

интересно как ще ги накажат сега тези "нарушители" и "кръвопийци" при положение, че повечето вече са предваритено опоскани до кокал от банките...

роска мисля за нов бизнес ще ми каже ли даначното какав оборот ще имам *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.