Фирмите внасят авансовия данък на своите хазяи

Фирмите и самоосигуряващите се, които ползват помещения под наем, са задължени да внасят авансовия данък върху доходите на своите хазяи, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Обратно в новината

Коментари - Фирмите внасят авансовия данък на своите хазяи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това поредният рафиниран грабеж извършван от компрадорската буржоазия - бирник над работещото население в България. По принцип "авонсовият данък" е мракобесна измишльотина дойстойна за средновековието. В Бългаия е въведена от друг "голем демократ-капиталист" и мой учител по полит-икономика от 1989 г. и антибългарин - Иван Костов. Идеята е, че ти извземат предварително данък печалба като предварително предценяват, колко ще изкараш селдващата година ! В сегашният период на масови фалити и трудно оцеляване, когато оборотите непрекъснато спадат това е пагубно особено за малките не западно-монополно-мутренски фирми.

Защо е необходимо служебните бележки,издадени от платеца на авансовия данък да се представят в НАП?Нали парите са приведени в сметките на дан.администрация.Просто служителите на НАП могат да проверят дали е така или не.А не да ни карат да удостверяваме,че сме,че привели приведените вече пари>

Поредно отупване на брашнения чувал! От 5% отстъпка са лишени не само посочените от "Разбрал навреме", а и всички останали, защото и върху авансово внесения навреме данък 5% не се дава! Т.е. ако за годината трябва да внеса 1 000 лв, по старата схема при плащане до 10.2. бих спестил 50 лв. Сега не само, че авансирам държавата и губя лихви, ами се оказва, че нямам задължения и, съответно, нищо не печеля при плащане навреме! Да не коментираме 12-те луди разкарвания за авансови плащания! Абе дивашка държава, Симеоне...

Необходимо ли е да се подава Данъчна декларация от ФЛ - наемодател при положение, че цялата 2011 наемателя- ЮЛ е внасял авансово данък всеки месец и е придоставял необходимите документи за това на наемодателя. Няма ли да се получи дублиране?

Трябва да подаде.

Много наемодатели физически лица отдали имот под наем на други физически лица, внесли декларациите си по пощата, или при коварни служители на НАП, които не ги предупреждават, че вече нямат право на тази отстъпка, защото не са внасяли през 2011 г. авансово данъка, изчислили си 5% отстъпка ще изреват на умрело. Те стават закононарушители и ще им се случат по-нататък неприятни случки в НАП!