Премиерът Кан: Ще построим Япония наново

Японският премиер Наото Кан увери, че правителство оповестява цялата информация за инцидента в АЕЦ "Фукушима 1", предадоха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът Кан: Ще построим Япония наново | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В японците има градивен фанатизъм,фанатизъм,който ги издига над всички световни "пороци"-да не изброявам българските.Наподобяват ми мравките-постоянно движещи се,постоянно запасяващи се/развивайки се/.Те са лишени от мързел и дебелащина,затова им вярвам,че ще се преборят.

Успех и кураж.Доказали са, че са силен и умен народ.

Големи глупости сте надраскали!Същински поп Висарион или оня другия от Пловдив, дето кара такава модерна кола - ум да ти зайде, а каза, че загинаха хора на Охридското езеро заради концерта на Мадона !?! А земетресението наскоро в Италия - съвсем близо на "наместника" божи на земята??Не се излагайте! Откажете се от омразата и разделението! Бъдете толерантни към всички хора, особено когато ги е сполетяла такава беда. Така, както учи Христос.

много четох и се смях.толкова бисери на едно място е трудно да намериш. явно, от чакането на земетресение ще да е. само едно не видях на някого да е направило впечатление, Япония ще я построят отново, под или над водата. АМА ХОРАТА НЯМА ДА ВЪРНАТ! Бараките дето ги помита цунамито ли са им най-ценното?

Дано наистина успеят... Никой нормален човек не би пожелал това да продължи. Стискам им палци, вярвам че ще успеят! Имат техническите познания, имат ресурс, имат морал - ще се справят... Ние къде сме?

Най-искрено съчувстваме на Япония и японците за сполетялите ги бедствия!!! И все пак добре ще е да сме по-прецизни при употребата на някои понятия! Нека подредим нещата така: Да поставим преди т.н. "велики народи" влиянието и действието на обикновените космически и природни закони! С искрено възхищение пред неукротимия японски дух, да не забравяме, че космическите и природните закони са за това - да се съобразяваме с тях и да ги спазваме! Бъдещото възстановяване на Япония следва да е съобразено с тях, а не с емоциите и носталгията! Природата не може да бъде надхитрена и победена!

Тя Япония и без цунамито беше фалирала, а сега хептен я закъса. Ще я построят наново, ама на обикновените японци майка им жална. Ще станат по-зле и от нас.

На спонтанен митинг в Ломското село Сталийска махала, цигани и българи, вегетиращи все още по тези места, за първи и последен път единодушно поканиха желаещи японци да се заселят там и ги увериха, че нищо няма да им липсва : зер къщите в селото силно напомнят на ударени от цунами,съвсем наблизо има АЕЦ , само че управлявана от българи,вишни има из селото колкато щеш... Само ги предупредиха, че тоалетните са из дворовете,най-често до кочината, та да си носят електронизираните тоалетни с които са свикнали, все някак ще ги монтират по нужниците, само трябва да се прекара вода и ток до там! По-предвидиливи селяни вече се заеха да регистрират марката "саке Сталийска маала, 7 по Рихтер".

ама новините са смешни, какво да направиш? "...девет (страни от ЕС!!) предлагат 100 000 одеала, казаха говорителите на комисията. (България също предлага одеала.)..." Ми цукала да бехте предложили бе, или тикви, че имаме в повече!! Русия дали предлага водка и сельодка? "От днес Европейският съюз осигурява въздушен мост с Япония" - що така бе Сийке, вчера въздух ли немаше?

Би следвало да предложим "воден мост" до Япония - минерална вода директно от БанкИ. И един Т-stick (2 лв) та да разпределим половината за охлаждане на реакторите, другата - за пиене. Може още 2х2.50лв. за бозджийски кранчета (по научному "правотоков вентил, спирателен") че ако се наложи да регулираме дебита... Прав сте, никак не е смешно положението, но реакциите (не само на нашите) граничат с дебилност! btw и аз имам 2 одеала вповече, може и чифт терлици (вълнени) да намеря... та белким помогна.

Прегледах коментарите,ужас,ние сме се изродили.Ще си позволя да прогнозирам причината заради която японците ще успеят.За тези няколко дни не видяхме една политическа партия да се перчи,не видяхме мародери, а хора работещи над реакторите,стоящи тихо на дълги опашки за вода и храна,майки вярващи в децата и обичащи силно държавата си .Ха някой да го прогнозира това за нас.Ако беше тук този катаклизъм вече нямаше да има държава и живи хора,щяхме да се самоизтрепем.

кумир от никого, рече Бог! Не са ли същите тези японци дето напревиха ужаси нечувани в Азия през WWII? Не мине се много време и ту швейцарците ни станат близки, ту японците, що пък един път не пожалЕхте своя си народ! Това, което става с атомните им централи е проява на японски инат и тъпота (имам някакво познание за атомни централи, поне като завършил ядрена електроника) Отдавна трябваше да ги закопат в Чернобилски саркофаг - нема мърдане от това положение! Ама не! Да не се набутат много... ама как да е, като човек им желая да се справят и да са здрави!

Да, така е! Абсолютно си прав(а) за всичко. Японците са един велик народ, вярвам, че ще се справят и то много по-бързо, отколкото ние можем да си представим.

Уникален народ,дълбоко се прекланям пред себеотрицанието им.Вярвам им ,че ще се справят само за месеци даже,те са велики и страшно работливи.Бог да ги пази.

Дано само Борисов да не тръгне да помага в строежите на магистралите им!

НАОТО КАН на японски е премиер, а не името на премиера - link/wiki/%D0%AF%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D1%8F

но това е според българската версия на уикипедия. Според английската Наото Кан си се казва човекът.

Тя вашата лесна. Ама нас Гробаджиите ни разнищиха...

Да, японците ще се възродят от развалините...даже по-бързо отколкото България да влезе в Шенген!!! Защото там нямат крадлива БеСеПе партия во главе със СерГей Дмитриевич, Гоце, де-се Октопод, дето 20 години вече мачкат не спирно НАРОДА как да станат първи мултимилионери КАПИТАЛИСТИ, да се осигурят до ...9 коляно, че чак тогава да пуснат малко и и на НАРОДА живнец!? Да, ще се възродят като птицата Феникс, както германците от развалините на войната а ние ще стоим ще ги гледаме ...още със серГей, Гоце, Пирински, Рум.Пет, Рум. Овч, Костов, Софиянски, Доган, Сакса и ... вся остальная сволоч!!!

абе товаришч защо забравяш атака, герб, воъводи итн. навсякаде са едни и същи

Ами, всичките съм ги изброил и не внимаваш в час, както при ученето ти на...научния комунизъм!? И можеш сам да избереш къде му приляга на патрона ти: в началото или в края на изброените, загря ли другарю?

A герб?

Под водата ли ще е новата? Нали потъва? Или ще си купят земя от аборигените в Европа, примерно. Те сега да не мислят за строежи, ами как да оцелеят. Степ бай степ, както се заква. Че нещо много ни дойде през 20-30 години "великите" и "стабилни" в технологично отношение държави да ни обгазяват и да раждаме мутанти.......

бате не ги мисли японците - тежичко ще им е но ще се въстановят - вервай ми - те разполагат с един невероятен плюс (който е минус за нас) ТИ СИ ТУК и още доста такива като теб - затова ние вървим на зад а те въпреки огромнатра трагедия ще продължат на пред - днес в преста има един мног показателен факт - токът в япония не е спиран и за секунда от 50-тина години сега е обявен режим като японците са помолени да пестят - в резултата се указва че дори имат излишък благодарение на което последните дни не е имало прекъсване на електроподаването - та да ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ защото са грамотен народ

Тея дето предлагат изпитания на централите нали са наясно, че Чернобил стана точно при такова изпитание на централата?

Г-н Кан, убедени сме, че ще я построите. Вие сте НАРОД, а не като нас... мърши

ВИЕ ЯНКИТЕ НАИСТИНА НЕ СТЕ НАРОД , ЗАЩОТО НАМАТЕ НАЦИЯ.

КРАС ти си заклет социалист търсещ нон стоп конфронтации. Виж сега, това е просто ник. Не съм ЯНКИ, не съм и привърженик на ЦРУ. Не съм ФЕН НА КГБ. МРазя Русия, мразя Америка и Великобритания. Сега станали ти пределно ясно?!

стига си цитирал славейков

Имам предложение да поканим седем милиона японци да се преселят в България и тогава ще бъда сигурен ,че икономиката ни ще бъде в първата десятка на света.Съчетанието между честноста ,трудолюбието, интелигентноста на японеца с наглоста ,корупцията, безпринципноста на българина ще дадът весоки резултати.

И как ще се казва държавата ни тогава? Япългария или Българония?

И мислиш ли, че ще ни пука?

има и екологично чиста енергия. колкото по скоро забравим атомната толкова по добре. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Този жълтурко много се изложи.Явно е подлога на атомното лоби.Японците -граждани да го разкарат от властта.Вътрешният дълг на Япония е огромен.Ще им излезе през носа възтановяването.Там започна атомна зима.

Япония ще се оправи. Дори сега е момента, понеже там има много радиация, да им предложим да се възродят и оправят при нас. Имаме "мат'риал", земя, обезлюдени села, природа. Дори след време можем да се научим да работим като тях / или те да се научат да не работят като нас /, да сменят мутро-управлението и сигурно да види света българо-японска лека кола и български компютър. Кой знае.

Да беше мор, да беше чума, а то...... Боклуко /боко/ ни нагази.....

То ние оцеляхме от газенето на Жановци ,Костовци и Станишевци та Бойко ли ще ни уплаш

абе да си купуваме само българските стоки ,и храни ,защото при нас няма радиация и следователно и нашите стоки няма опасната за здравето радиация

То и аварията в Чернобил стана при Стрес Тест! Тествайте другари! Първо в хамериката, после в индокитай, а накрая и у нас.

Кога манифестирафте по Чернобил, ни ривафте ,,,,, Ся що ривете ?

няма самнение, че япония ще вазкрасне от пепелта като птицата фених, както и няма самнение, че ако балгария не се отарси от мутрокомунистите - дс агенти, няма да се оправи.

ЕМИГРАНТАААА,СРАМОТА-НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕШ БЪЛГАРИЯ

сАмнявам се, че ш'е се научи.

че 20 години ще са необходими за разпадането на радиоактивните елементи в стоките от Япония !?

Опасните тежки радиоизотопи са с огромен период на полуразпад. Уран 235 е 4.5 милиарда години. Уран 238 мисля 700 000 години. Е има и по-малки като Въглерод 17 - около 5000 години. Карам по памет. Също опасни са изотопи на цезий, стронций, йод. Цитирам и тях по-памет. В интернет има инфо - период на полуразпад. Чернобил изхвърли и такива тежки замърсители. За Японските още няма данни. Мисля че още има шанс. Ако цъфне обаче като Чернобил и метне боклука на 2 км нагоре - лошо. Виж времето за отмиване в почвата е друго нещо. Споко - вулканите мятат и повече от Чернобил, а още сме живи.

предпочитам японски пред всякакви други

Да Сиси - напълно права, но това се отнася до всички ядрени централи. имаш ли идея къде се складират отработеното гориво (между другото и в отработеното гориво има коктейл от радиоактивни елементи). Дано дискусията за радиоактивността изобщо се задълбочи. Между другото нали се сещате че само преди няколко месеца Корея направи ядрени опити - бомба в океана - какво става с тези отпадъци някой да пита - а те са много по-ве(че от изтеклата сега радиация. и пак апелирам - моля мислете защото паниката е много лош съветник

Никой няма съмнение за бързото въстановяване на Япония, въпроса в момента е ще има ли какво да се въстановява.Планетата ни е изправена пред ядрен взрив, в най-добрия случай ще бъдат унищожени и отровно замърсени огромни ареали, коите няма как да се възстановят.Но дано Бог за пореден път е милостив към всички нас...

Глупости. Няма никакви проблеми от радиационен характер. Няма страшно - през 50-60 години на миналия век ощата радияционна картина е била над 20 пъти относно сегашната, а тази радиация изпусната от централата е колкото нормлано се изпуска от отработеното гориво на 10 централи. Дори малко радиация е полезна за развитието на генофонда. Всъщност теорията предполага, че заради радиационни мутации се е развивал живота. Нека не прекаляваме и да залитаме по крайности.

Верно, бе , ЧЕРНОБИЛСКО чадо, как не се бехме сетили ?

Боже, колко си сбъркан наистина!Викаш даже е полезно за здравето, за генофонда, ами иди да помагаш като доброволец в централата, белким се оздравиш и без друго няма много желаещи живи смъртници.Боже, колко прости хора има, боже.Гледал ли си кадри от Чернобил, от Украйна, колко хора си отидоха без време, колко дечица ...,как всички плащаме и още дълго ще плащаме за нечии грешки и алчност.Та това са елементарни познания по генетика, ядрен синтез и радиационно заразяване.Не е необходимо да си професор по ядрена физика.

Ха, синът ми е там и имам инфо от първа ръка така да се каже - не се шашкай. Живяла съм в тази държава и съм сигурна, че всеки който е бил там не като екскурзиант знае за какво говоря

за съжаление този път няма да стане!с порене на търбуси няма да победите природата и да се научите да управлявате атомни централи.Сега светът би трябвало да иска репарации/чрез дела в международни съдилища/за отровената природа и океани,за причинения страх и дискомфорт!Начало на поредния упадък на Небесната Империя

Ами ако всичко това се беше случило в България и трябва да плащаме репарации какво ще остане от нас?Както усещам удоволствието ти от трагедия та на тази страна и народ е огромно.Я насочи ножа и към себе си.

Ми най-много да ни заробят американците .........

капандурова,акото цапа гащите,така че я у лево и стига с глупави въпроси,а гледай фактите

..."Потъването на Япония" - имаше такъв филм, гледал съм го някога.

Росицо! В Япония всеки ден тресе - 5-6 по Рихтер. Хората го разправят. Само че официозите мълчат. Защото има патки като теб, да вярват, че всичко е наред. Как ще се зарази храна, произведена преди аварията? Първо, откъде знаеш, че е храна? И второ, що да не може? Най-малкото, повърхността на продукта ще поеме радиацията.

Стоките ,автомобили, техника ,храна ,риба от Япония с радиоактивно съдържание ли ще бъдат ?

...И марулките, и марулките ....

ЯПОНИЯ МОЖЕ! И ГО Е ДОКАЗАЛА!

Напротив не само не лъже ами и държавата ще си построят и ще са още по-силни, защото това е държава, в която властва разума, подредеността и трудолябието. Хората в Токио си работят спокойно, да не говорим за градовете на юг. и как моля ви се ще се зарази храна от японя, която е произведена преди аварията - хора мислете моля ви преди да се паникьосвате !!!

Искаш да кажеш,че зеленчуци от преди аварията,няма да са заразени?Или неопаковани продукти,изложени на атмосферно влияние?Ние се замисляме и то доста.

Аха , ..... марулки от пазаря, Токайто махала ... Ти вместо йодни хапчета да не си взела от Воленовите или Боковите.........

Не е верно, че оповестяват всичко. Крие се размерът на радиацията. В Чикаго и още на едно място в САЩ са открили радиоактивност по стоки, пристигнали от Япония. Японците възпрепятстват излизането на чужденците от страната. Има стотици руснаци и немалко българи, които не могат да си излетят у дома. Слабост на консулските служби и посолствата, да. Но и японските власти не оказват съдействие. Група чужденци и била изгонена от летището, след като цял ден безуспешно е чакала самолет да излети. И хората са останали на улицата - без визи, без пари и без възможност да се приберат.