Намерените части от машина не са от разбилия се МиГ-29

Издирвателната акция за черната кутия на МиГ-29 няма да бъде прекратена днес

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За това пък биологичният материал е на загиналия пилот!?

Блажен са вярващите.

"Намерените части от машина не са от разбилия се МиГ-29" Тогава се пита чий е намерения биологичен материал? Май се връщаме в точка нула : нищо не е намерено. И наистина започва да изглежда, че не искат да намерят нищо.

Това е положение, всичко разграбено и занемарено,нито медицина, нито армия,нито полиция няма, човек трябва да се надява само на себе си. Съболезнованията на близките.

Всичко ставащо в България в последните 33 години, се съдържа в "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД".

В казармата бях старши оператор на РЛС. Мога да ви кажа, че дори със старите радари, особено над морето точността е около квадрат със страна двеста метра. За какви двадесет квадратни мили говорят?! Има нещо гнило в Дания!

И да ви кажа. Един подводен робот който струва 10000 лв. има обхват 300 метра и работна дълбочина до 100 метра. При наличието на такава и по добра техника не могат нито да открият нито да извадят черната кутия. И вие ми говорите за това колко добри са руските самолети. Точно толкова са добри. По време на морско учение има кораби с постоянно включени радари и те засичат буквално до повърхността на морето. Има сонари и подводни локатори. При всичко това не могат да намерят останките на самолета. Пълен смях и срам.

Слугите се правят на алтави. България е слугата на САЩ и на нАТО и на "три морета". Генералитетът ни начело с главнокомандващия триморски генерал Радев - гнусни еничари. Не че не могат. А не искат, защото заповедта е да не намерят черната кутия. А ако я намерят или вече са я наметили, да твърдят, че още я търсят; след време да заявът, че записът вече се е самоизтрил и че нищо не могат да разчетат...

Не знам за пишещите коментари но аз съм бил в казармата и познавам руската техника с която армията продължава да е въоръжена. Наистина трябва да си голям родолюбец за да представяш тази техника като по добра, съвременна и въобще употребяема. Не казвам, че нашите пилоти не се справят. Напротив, именно защото ползват скапана техника, тяхното бойно ниво е в пъти над това на съюзниците ни ползващи наистина модерна и адекватна на днешните нужди технология

https://m.youtube.com/watch?v=uetTOmHV3zU. Първо вижте цените за самолетите от видеото. После вижте характеристиките и ще видите че МИГ 29 е по добър от Ф 16. Както ще се убедите това видео не е на руски и е правено от западни специалисти.

Добър като Ф16 или по-, когато е оборудван с електроника като тази на Ф16.

От какъв зор сега сравнения, кой е по по най. Отиде си човек, пилот, български. Стига лизане в една или друга посока. Неуместно е.

Месец, служебно правителство, два огромни гафа на военният министър. Американците нахлуха не където трябва и смърт на военен летец. При това всички военни и Радев и Мин председателя.Толкова си мигът.

Mда, те тези неща за месец са се зародили... Иначе нещата са били чудесни!

Защото сме гъзолизници и така ще да е докато се търпим ,американците ще ни опъват без вазелин и ще правят каквото си искат

Върви ти ве, или имаш работа тези дни... Хвалипръцко

Има нещо гнило в цялата история. Знае се часът и мястото на учението , следи се на радарът до последния момент и не могат да локализират мястото на падането. Да не се окаже , че е отвлечен от извънземни!?!

Сигурно са изпопадали резервни части от други, непаднали МИГ-ове.

Ама, части от самолет и консервна кутия ли не можем да различим? Колко още глупости ще се изпишат?

Учудва ме, как някой от всичкоразбиращите, още не е изказал компетентно мнение, че на самолетите са правени фиктивни ремонти, а предназначените за това пари са откраднати.

Целта не е да намерят, а да търсят без да намерят. А ако намерят черната кутия (която най-врроятно вече е намерена) да крият, че са я намерили и да продължават да търсят и да лъжат, че записът в черната кутия сам щял да се изтрие. Като си извадите флашката или компакт диска от компюдъра, сами ли се изтриват? :))) Трий яко!!

Добре де, щом отломките не са от разбирия се МИГ, каква черна кутия търсят? Какво излиза, че просто го няма.

Че нямат намерение да си признаят защо затриха човека. Е, поне шашнахте ли "партньорите"?

Тогава и откъде намериха биологичния материал

Нато нема ли да помогне или им е през оная работа?!?

На НАТО винаги им е през оная работа, само не им е през оная работа, когато САЩ тръгнат да крадат петрола на чужда страна.

Казват, пилота бил под пределно допустимата височина улисан от стрелбата по целта. Какво е това чудо на техниката, което не предупреждава пилота, че ако продължава така, ще се разбие?

и аларма стига някой да ги е-ва

Ми Руско чудо

Чудото е руски москвич ,ама летящ!Колкото по бързо се разкарат тия тенекий и се спрат от полети толкова по-добре за цялата бойна авиация!И колко требва да са малоумни политиците ни че да вярват на потенциален враг да ни ремонтира няколкото бойни изтребителяРемонтирани явно с части осма употреба ,като за нивата!!Баси простотията!

Да го туря майци ти по натовски,РУСКАТА БОЙНА ТЕХНИКА е на светлини години пред УМРЯЛОТО НАТО!!!

Стършел

Срам за учителката ти по български език! Единствено число - една тенекиЯ, множествено число - много тенекиИ...

Ташко вземи направи една френска на Байдън или ако не стигнеш до него на някой по нископоставен

Кефи ме как половината поддържате едни маскари, а другата половина други. Мунчовци срещу герберасти. Само не мога да преценя дали сте наясно, че и "вашите" са маскари (което и вас ви прави маскари) или не сте наясно (което пък ви прави идиоти). Разделяй и владей, divide et impera, концепция древна като Рим. Едни и същи се дърляте всеки ден, очевидно недоволни от живота, а онези сладури, които така яростно защитавате стават все по-богати. И се питат с какво са заслужили този сладък живот.

Добре че са троловете, да ни отварят очите, на нас заблудените.

Затова пиша във форума, за това което е не оспорима истина по някой глобални въпроси на цивилизацията ни. Тезите не се харесват на цензурата и рядко достигат до мониторите на съфорумците.

Трудно ще намерят каквото и да е, ЗАЩОТО МАШИНАТА СЕ Е ВЗРИВИЛА И ИМА МНОГО МАЛКИ ОТЛОМКИ ОТ НЕЯ. ВЗРИВИЛА СЕ Е ПОД ОБХВАТА НА РАДАРИТЕ.

А защо мислите, че МИГ-ът се е разбил? Засега се знае, че МИГ-ът е безследно изчезнал, а отговорните господа ни разправят приказки за намерен "биологичен материал". Свикнали сме.

пилотът е придружен от изтребители до Русия

И е имал картофи в устата, за да не може да докладва по радиото. Смешник.

Може би той самият е поискал да избяга в Русия. С някаква военна информация за учението на НАТО. Използвал е момента и тъмната нощ за да отлети към Москва.

Да загубиш и да не може да намериш самолет, да не знаеш какво е станало, и то по време на учение, когато се предполага, че се следи всяко едно действие - това е уникално! Не е смешно, жалко е! За съжаление другата ми версия също не е оптимистична - всичко се знае, но по една или друга причина се опитват да ни правят на маймуни!

Бъди сигурен. Така както всичко се знаеше за "потъналия" атомен подводен крейсер "Курск". Пак по време на учения. До "Курск" е имало американска и британска подводни лодки. "Курск" е бил потопен по план. Каква е била целта? - Да държат Путин в залог на лъжата, че "Курск" е потънал. Защото противолодъчната авиация е била вдигната във въздуха, за да атакува двете чужди подводни лодки. И какво щеше да стане ако ги беше потопила? - Ядрена война. И държаха Путин в залог на лъжата, че "Курск" бил потънал чак до 2011 г., когато Путин видя как господарите убиха Муамар Кадафи и Хилари Клинтън се смя на смъртта на Кадафи, и каза: "Дойдохме. Видяхме. Той умря." И на Путин му светна с огромно закъснение червената лампичка в главата, че милост няма да има.... А докато беше послушен, два поредни пъти го правиха „политик на годината” в списание „Тайм”. По подобен начин правят от нашите генерали и адмирали съучастници в убийството на избраната жертва. Като премълчат истината - стават престъпни заложници на своите господари. Това е целта - безмозъчен и наведен генералитет на САЩ, начело с президента и началника на генералния щаб. С такива лесно ще вкарат България във война с Русия.

Съгласен със някои неща ,но имаш ли представа каква е разликата от Курск и натовските лодки .Все едно да сравнявани 5етажен блок със колиба .Курск си е потопиха нейните си хора .

Е това е истината ,напиши им го няколко пъти със главни букви белким го разберат .поредният път във който ни правят на идиоти

Тия метални отломки щом не са от самолета от какво са, няма как да са пресни там и да са от друго събитие. Руска ракета земя-въздух?

Щатска. Пардон - натовска.

До тук разбрахме че има и други неща в Черно море. А защо не кажете, колко от брашното намерихте. Което беше изхърлено при нос Калиакра преди години. Не вярвам да се е развалило или го взеха за лично ползване.

нито пилотите нито продажния генералитет не са искали се откават от миговете за да крадат и то много, пък и е трудно да си в 2о век за 21 да не говорим

1,знаеш ли ,че миговете са построени след Ф -16 като противовес на Ф 16 ами почетете малко бе хора.Аеродинамиката на Ф е по стара от тази на МИГ колкото и да пишете глупости.

А колко модификации има Ф16? Комшийката пита.

че поне малко да заприлича на самолет.

е дефакто нов самолет в крак с времето на създаването си.

И сега ще ги сменим тез стари бракми с чисто нови .Само има малка разлика,когато дойдоха руските бяха нови и подарък току що произведени."Новите"F16 набори на МИГ 29 още ги чакаме отгоре на всичко за 2 милиарда и косур и прескъпа наземна инфра структура.

Абе униформени идиоти, намерените предмети не били от самолет, а намерения “биологичен материал” от човек ли е или от риба?

Идиотите вече известиха семейството и цяла България. Срам!

Херо ще поднесе ли извинения на близките на свалената цел

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

"Намерените части от машина не са от разбилия се МиГ-29" Грозната българска действителност! Намерените части от машина не са от разбилия се МиГ-29! Боклуци са! Боклуци, с които Черно море е препълнено! Булгаристанската част на Черно море е превърната в казан за боклук! Последно като се гмурках между скалите на Созопол "открих" пералня и 2 гуми, година преди това на това място имаше половин лодка!

Добре, но то е очевидно кога нещо е от вчера и кога нещо е престояло дълго. От какво са тия метални останки на съшото място по същото време.

Чудото е руски москвич ,ама летящ!Колкото по бързо се разкарат тия тенекий и се спрат от полети толкова по-добре за цялата бойна авиация!И колко требва да са малоумни политиците ни че да вярват на потенциален враг да ни ремонтира няколкото бойни изтребителяРемонтирани явно с части осма употреба ,като за нивата!!Баси простотията!Всичко друго са пълни глупости ..,господари ,роби,плебей и не знам кво си !Кой пуска военни технологии за цивилния свят бе умнико?Ти какви технологии ползваш муньо?Руски ли?А ?Баси и лицемерните умници!Ако на са "господарите "ше въртиш още телефон с манивела и ше караш магарешка каруца бе цървул малоумен!

Не ставаме за нищо, освен да ядем, да пием, да ебем и да се имаме за велики. Армията се управлява още от комунистически генерали, русофилистици и глупци като Мунчо. Държавата е в разпад, народа бяга, тарикатите мафиоти управляват...

Българската армия е само придатък към нато и се управлява, въоръжава, командва от нато и натовските поставеници в България. Минчо-кратунчо и останалите кратунчовци са натовски отрепки. Чакай от отрепки да ти кажат истината.

Трагикомично е състоянието на армията, не става за нищо, офицерите и генералите са мунчовци, тъпи, охранени паразити. Генерал Мунчо бивш шеф на ВВС, ви показа, че е тулуп от класа, който не може нищо, освен да руши българската държавност.

От военни дела нищо не разбирам, но нещо ми нашепва, че нищо няма да се разбере,защото не трябва!

Аз Ви казвам че от четвърт век в армията не мога да се смея на комедии ама тук случая е трагичен .... началниците са едни надути балони с пагони.

Ако Доган не предостави подводницата си за издирвателната акция на самолета, може да се прости и със своя ТЕЦ Варна, който придоби с манипулация и мъсни пари, които не е спестил от закуски.

Пет дни търсене, ни човек ни самолет! Баси армията, баси невежите фатмаци. Ама като гледам правителството, всичко си идва на мястото

Индонезийският самолет, от цял свят екипи го търсиха и до ден днешен не е намерен. Сигурно пак нашите фатмаци и правителството е виновно... Че си тъп - тъп си, ама защо ни го натякваш?

А предишният с джипката щеше да го намери еле пък ако беше качил и бившият военен министър агроном.Е без ковид математика нямаше да мине.

Няма и да го намерят! По-добре да плащаме на някоя друга държава да ни пази границите, отколкото да харчим пари за поддръжка на самолети и летци, които като гледам бившия им началник, освен за коремно, за нищо друго не стават!

Гледам че си подходящ! ... Кога да мина да опазя жена ти няколко пъти? ... За твое добро го правя, да не ходи по мигриращи!

Доган да даде подводницата която има за намирането на останките на самолета. И без това скоро ще му я конфискуват в полза на държавата за неплащане на данъци и закупуване на активи с мръсни недекларирани пари.

Оная фуражка от твойта хунта, дето се прави на военен министър какво чака. ОСТАВКА малоууумнико. Видяхме какво можеш

Предлагам да викнем дългия, че му наголеме работа. Ще го държим за глезените, а той ще опипва дъното за части.

Да проверят кой от хамериканските самолети си е тръгнал веднага след инцидента към Хамерика, пилотът му след интервю в някое мазе ще си признае всичко!

Сръбски самолети. Не американски.

Сръбски? ... Защо се извиняваме на американците тогава, а не на Милошевич? ... в духа на мършо-население!

До РЕ Милошевич умря преди 10 години бе галфон.

Умрял викаш? ... Де факто или де юре, Овцо проста?

Северно македонски е. С парен двигател

Ясна е работата, днк-то е негово, ама металните части не са от самолета! ... Защото са от приятелската демократична ракета, затова! Нищо де, ще се извиним на господаря още веднъж и ще му платим данък изтъркани зъби, че е ял от храната ни! ... Имаме опит, така или иначе! Мършо-население, сър!

В учението са участвали сръбски самолети.

Като са сръбски, защо се извиняваме на американците, а?

Не знам кой и защо се е извинявал на американците, но в учението са участвали 2 сръбски миг29.

до Хаха ... Като не знаеш, не се обаждай! ... Тя и кака Сийка от Столипиново е участвала в учението, ама никой не я подозира!

Военните бяха поискали помощ от съседните държави в издирването досега да са го намерили. Дори се сещам че дори и скъпите частни яхти дето се намират в марината имат прекрасни сонари. Досега една такава яхта да е намерила самолета. А собственикът на яхтата със сигурност няма да откаже да помогне-най-малкото ще има да го разправя след това 10 години.

Ти колко яхти със сонати си виждал?

Твоята яхта има ли сонар селски? Аман от текезесари, дето и от яхти взеха да разбират.

Той като се набуха с боб и си топне задника в морето, издава сонарен звук на влюбен делфин

1.А от какво са -ракета, друг самолет, или НЛО? 2.Защо се правят на умрели лисици и не покажат записите от полевите радарни станции? При такива учения се знаят координатите на всяко храстче и на всичко което се движи по суша море или въздух . Знае се къде се стреля и къде е абсолютно забранено да се стреля ( Т.н. "бусолоопасни координати"-забранена зона за стрелба) поне така беше когато аз служих в БА преди около 30 г. не вярвам това да се променило.( бях наборен войник в реактивна артилерия)

Ти тъп ли си или да? Или си някой от тия платените дето изпълнява поръчка? 100 пъти показаха записа от брега на хората дето са гледали учението. видяли са светещата мишена ама не са видяли огромната експлозия на самолета? Тя и експлозията сигурно е била невидима нали?

Запис от полева станция? Ти виждал ли си такъв запис някога?

Самолетоносач да беше потънал пак нямаше да го намерят. ВМС няма никаква техника, а тая на цивилните фирми е от разпродажбата на Лидъл. До тука с нашите възможности, но съседите Турци, Гърци имат голям флот и доста модерна техника, батискафи, а турците имат и подводни роботи. Обаче Фатмака никой него брои за човек и са го заебели да си види колко е прост. Баце щеше да е оревал полата на Мустафата и на Меркел, и до сега вече щаха да са извадили всички части, даже и международен екип от разследващи самолетни инциденти щеше да има. Но нему е чиста работата на фатмачето, затова покрива случката.

Абсолютна комедия, сценарии за нас обикновените роби

Чакайте, чакайте! А биологичният материал нали беше при останките? И той не е от инцидента? Колко дни трябват да се направи анализ? 3 дни ли бяха необходими да се разбере, че останките не са от самолета? Или има много останки, едните са, едните не са? Няма ли един журналист в тая страна да подреди няколко свързани мисли и да обобщи информацията о случая?

Нищо няма да намерят ..... Умишленно ! Каквато е държавата , такова е всичко . Един министър не се е качил на самолет да гони мишената !

Kenn1111

А нали бяха намерили биологичен материал по който остановиха че пилота е загинал???Тия нашите са направо за смях

Абе не може самолет да изчезне просто така.

те тия парчета метал там са си били винаги. Което значи, че древните племена населявали черноморското крайбрежие са владели технологията за добив и обработка на алуминиеви сплави, което значи, че са имали авиационна промишленост и най-вероятно и самолетоносач. Горивото е домъкнато от теченията от румънското пристанище Констанца, по една чиста случайност непосредствено след изчезването на нашия самолет, а спасителната жилетка е забравена от някой заплес по плажовете, че времето се стопли. Което говори за високоразвитата древна цивилизация край Варна, тоест поредното доказателство за такава. Сега остава да намерят и черната кутия като подминат всякакви оранжеви, жълти и прочее боклуци в сигнални цветове

"Черната кутия" на самолетите опериращи в момента (независимо от страната-производител и годината на производство) трябва да издържат на потапяне в морска вода, до дълбочини от поне 6000 метра, за не по-малко от 30 дни (https://www.easa.europa.eu/download/etso/ETSO-2C124c.pdf). Тук искам да отбележа още, че (i) солеността на водата в Черно море е почти два пъти по-ниска от тази на океана и (ii) условията при потапяне на дъното (в случая около 60-80 метра) , са с отсъствие на вълнение и следователно динамично въздействие върху вече потъналата кутия липсва. Липсват също въздействие на взривни вещества, авиационно гориво и други химически вещества (използвани например за гасене, при авиоинциденти). Отделно сблъсъкът не е бил с твърда порода, а с вода, а и кутията се намира в задната опашна част на самолета, която не е уязвима до такава степен при удар. В този ред на мисли... критичните срокове, обявени от ВМС са малко... неадекватни. А защо?... Оставям на всеки читател да прецени.

Тая кутия не отговаря на съвременните изисквания. Най-вероятно е там от времето на производството на този самолет. Но наистина буди съмнение краткия живот на черната кутия. Дори да приемем че записа се извършва на магнетофонна лента от преди 30 години пак няма никакво основание да се опасяваме че данните ще изчезнат за такова време.

Забележката е логична колега! Но само да отбележа няколко неща: (i) летателната техника, която се експлоатира в момента, следва да отговаря на съвременните стандарти; (ii) конкретния самолет е преминавал през ремонт и модернизация през последните 5 години, т.е. следва да е приведен във вид, съгласно действащите международни и национални правила; (iii) и само като пример - аварийният лентов самописец МЛП-14-5 (често срещан в руските бойни самолети и вертолети) е част от "черната кутия" МСРП-64 - цялата конструкция издържа до 30 дни в морска вода, а е разработка от 60-те години. И още нещо - "черните кутии" излъчват радио-сигнал, с цел лесното им намиране. А когато са под вода - хидроакустичен пинг, със същата цел.

Никаква модернизация не е имало на тези самолети,само неизбежни ремонти колкото да ги държат във въздуха и явно черните им кутий и те не са изправни....