Семейство обяви награда за откраднатата си кола

Семейство от столичния квартал “Княжево“ обяви награда от 1000 лева за откраднатия им автомобил - 15-годишен “Фолксваген“.

Обратно в новината

Коментари - Семейство обяви награда за откраднатата си кола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Целта на занятието е срещу наградата от 1000лв да открия автомобила си ( или остатъците от него) и публично да докажа на МВР че няма неразкриваеми престъпления. Има нежелание работата да бъде свършена или не е рентабилно тя да бъде свършена.Затова умолявам всички, които имат някаква информация по случая да се свържат с мен на тел: 0879 462076. Ето и повече информация за автомобила:Фолцваген Пасат - комби, цвят тъмно син металик, рег. СВ 8574 АР, производство 2001г.,1,9TDI.Автомобила е откраднат на 24.10.2016г сутринта около 06.30 ч от кв.Княжево - гр.София, в района на Александровия мост( малко преди Черния кос) на бул.Цар Борис 3-ти и калните следи от гумите му бяха в посока Перник. Отличителни белези: Преден десен калник с различен малко по-тъмен на цвят, има тук бели точки и няма блясък.Вратата на шофьора е с леко сгънат горен десен ъгъл от удар. Отзад има тънка , около 20см дълга черна лепенка с надпис: BAMBIAUTO, заден десен стоп е пробит и е лепен с безцветно тиксо

Колеги, искам да споделя малко опит от по- развитите страни. В щатите, например почти няма кражби на коли. Полицията има пряка връзка с мобилните оператори. Ако колата е обявена за издирване, полицията изпраща до всички потребители на мобилни услуги, съобщение с подробни данни за издирвания автомобил- марка, модел, година на производство, цвят, регистрационен номер. Съобщението е придружено и със силен звук, подобен на полицейска сирена. Така, всеки който забележи откраднатата кола, може да се обади в полицията и тя ще бъде локализирана веднага и за няколко минути полицаите ще са там. Създава се граждански контрол в помощ на полицията и потърпевшите от кражбата. Тази система може да се въведе и в България. Лесно, ефективно и не много скъпо.

това е супер идея човече

Въведете законите на адаша и проблема е решен! Срок за улавяне 3 дена, ако не го уловят, уловителите пдат под ножа! И така до излавяне на всички идиоти! В Сингапур го направиха и има резултат! Сега може да си метнеш портфейла на пътя, пълен с пари и до часове те намират и ти го връщат, с обснението, че е предаден на полицията от намерил го гражданин. Никой не смее да пипа! Има и уловка! Мяташ и следиш! Не ти го дават и следеняи под ножа! Ей я формулата! Ама слугинята Руми я нема там! :)

Аз нямам фейсбук, но призовавам някой, който има, да линкне тая статия към страницата на СДВР и да ги пита защо така полицаите пращат гражданите сами да си търсят откраднатата кола!

Отчета на СДВР за 2015 г. сочи,че разкриваемостта на този вид престъпления е 0.01%.

ченгета за какво им плащат - само да регистрират кражбите ли или за да намерят колата? Е нема такава държава - Тикво Тикво до къде ни докара с твоето слабоумие .

откачаш клемите и прибираш акумулатора като се прибереш вкъщи. работа за по-малко от 5 минути. нека крадците да си търсят акумулатор , за да запалят.

Акумулаторът тежи некакви си 10-15 кг.

Браво бе пич ,всеки ден ще влача 30 кг. акумулатор на дизела ,ами ако съм намерил място за паркиране на две преки ,или жена ми която е 45 кг. кара колата и тя ли ще го носи ? Да не говорим ,че ще трябва всяка сутрин да пренастройваш радио ,часовник и т.н..

давам 2к лв ако ми кажат анонимно кой ги я откраднал, без да познавам собствениците. Рядко прав яобещания но Обещавам да им дават главите забити на кол по всички телевизии по света!

Дай координати.

извинете, но ми се струва, че заглавието е на фалшив български. в текста по-долу сте се изразили на български: откраднатата "си" кола...не е ясно - те ли са "си" откраднали колата или други са "им" откраднали колата.

АмАн от ПравоОписатели...

папагали само си дрънкате тука добре че избягаха половината българи

Купи си Бугати Вейрон - не може да се продаде нито на части, нито цял, нито да го карат.

Продава се в друга държава и вдигат доста добра печалба...

Аз мисля, че колегите от МВР са свършили страхотна работа посещавайки мястото и давайки полезни съвети. С това напълно оправдават 1000 лв заплата о 20 заплати при ранно пенсиониране и могат с чиста съвест пак да си виснат пред баничарницата до следващия оглед.

ПОЛИЦИЯТА НА БОКО ПРЕПОРЪЧВА оплашените баби и дядовци милите на село да се обграждат с 20 райбера и пирони около вратите ПОЛИЦИЯТА ПРЕПОРЪЧВА хората сами да си търсят автомобилите си !!!!! ИЗВОД ДЕЦА БЯГАЙТЕ ПО - ДАЛЕЧЕ ОТ ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ КОЯТО НЕ Е ВЕЧЕ И БЪЛГАРИЯ СРАМНО Е ДА СЕ КАЖЕ!

Чудя се тоя минус дали ти го е сложил някой ченгесарски тюфлек с мазните си от банички "на промоция" пръсти, или някой неудачник, дето още се гордее с това, че бил българин, щото няма с какво друго.

Така беше и в началото на 90-те.Пак направихме кръг и се върнахме на изходна позиция.

Всички морги трябва да станат държавни и да се контролира какво влиза. СЪщото важи за пунктовенте за икупуване на метали. И проблеми с кражбите няма да има! Разбира се остават скъпите коли които се крадат за износ или откуп, но и там има решение. Желание и интерес от властите разбира се няма защото и те лапат по веригата.

Гаранция Франция. Да не искаш д акажеш, че всички фирми и институции под шапката на държавата са цъфнали и вързали?! И там има яко далавери

Веселяк си ти. Всички банки като са под държавен контрол, мутрите цяла банка с 4.5 млрд. издомбиха, ти се надявай държавата да ти опази стария фолксваген...

Май някой ( писалия статията ) на знае граматиката на българския език?Все ми се струва,че в българския език няма такова име - ПЪрмАков,а има ПАрмЪков.Но споко,вече свикнахме с проявяването от писачите невежество.

Думата е "пармак", дори и твоето "пармЪк" не е правилно...

Момчета, КАСКО-то е измислено преди много време и няма нужда от ключета, жици и тем подобни измишльотини, които само успокояват собственика, а реално забавят професионалистите с 3-5 минути!

да не ти крадат колата че да видиш как се вземат пари от застраховател кога и колко и обикновено след съд

И кой ще си позволи да го разнасят за финансова измама? Посочи на кого не са платили каското!

Калата се намира във Перник.

90% от хората с които съм коментирала са на същото мнение, но ми трябва по-конкретна информация

Така ще е защото: 1. Няма закони. Такива като ги хванат и осъдят ефективно на по 15 години затвор / с бачкане, а не лежане/, следващите ще си помислят дали да крадат. 2. Полицията обикновено е в схемата. Редовите полицаи знаят кой е, но не го закачат, защото той се отчита на голям шеф и така само ще си навлечеш неприятности. 3. Производителите на автомобили нарочно спират резервните части или ги продават на цената на един стар автомобил, за да ви принудят да си купите нов. 4. Така че на този фон бизнеса си процъфтява и на никой не му пука. Иначе често по чужди паркитги и аз откачам прекъсвам по някоя и друга жица, за да нямам неприятности. Но нищо не е сигурно. Защото и крадците знаят къде най често се прекъсва и не търсят ключа, а просто шунтират някоя верига - просто им трябват 5 минути повече.

Едно не разбрах защо да ги арестуват. Директно "съпротива при арест" и чао.

ти ги хранитези в затворите, аз с моите пари не искам да храня крадци мошенници, политици и т.н. В момента търся начин да си остана в България и да не храня нехранимайковци! За мен само смъртта им ще ми донесе удовлетворение !

Бахти полицията ... Вика ходете си я търсете и не ни занимавайте ... Думи нямам

Хе, хе, хе, връщат се "хубавите" времена, когато се "отвличаха" коли. Тогава ВИС и СИК обещаваха, като сключиш застраховка, че т'ва нЕма да стане, а ако стане ще ти върнат или твоята или абсолютно същата. И хората лепяха стикери за да показват на бадните, че или е от техните или ще има счупени ръчички!

Купи си 12 годишно рено или фиат и нямаш ядове.

Полицаите за чеп за зеле не стават.

полицията ни пази!!! "Да ходим и да се разходим по Перник. Те ги изнасяли по улиците, по преките там. По Драгичево да си я търсим. Ако я намерим, намерим", разказа Григор Ангелов.

Щом е с регистрация СВ, явно я имат отскоро, нищо че е 15 годишна. Могат да я отпишат и да почнат да се оглеждат за следващата дърта баракуда.

най-лесната защита за такава стара кола е ключе на горивната помпа. Слага се някъде в колата и само собственика го знае. Може и една рид-ампула с магнитче някъде из тапицерията. Влизаш, цъкаш- палиш. За да дигнат такава кола хайдуците ще им трябва много повече време или репатрак. Обикновено режат гумите в яда си че са се провалили

и всеки дето не е с две леви ръки може да си го направи сам за 10 минути Спестява доста главоболия

Крадците обикновено са с две десни ръце. Една жица опъната между акумулатора и помпата оправя проблема на мига.

Половината полицаи знаят къде е колата, понеже са в схемата. Другата половина и да искат(!!! , случва се, има и такива полицаи) нищо не правят, понеже ще ги бият през пръстите. А всеки нормален човек, че даже и полицаите знаят - по-добре със заплата и рушвет, отколкото със счупени пръсти.

Значи безполезните полицаи са и в тази игра.

Гледам, че регистрацията е СВ, значи е регистриран най-много от година и половина, следователно е закупен на 13-14 години. Тази кола е минала жизнения си цикъл. Крайно време е да забранят регистрацията на такива дърти кошове, които са опасни за здравето на хората. Най-вероятно е и дизел. Ползването на автомобил не е право, гарантирано от конституцията!

ChatGPT

Не всички получаваме 5хил. лева заплата

Ако е технически изправна и добре подържана, откъде-накъде ще отказват регистрация? Ако съм си купил нов автомобил преди 30 години, прибрал съм го в гаража без да го използвам и сега искам да си го карам пак ли е опасен за здравето на хората бе, каун?

Абе щом ти сменят банковата карта на 2-3 години и президента на 4 или 8 години има резон да ти сменят и колата когато стане на 15 години.

На теб не ти ли е ясно, че новите коли често са по-големи бракми от старите и имат куп дефекти още с производството им. Имам приятел в сервиз, който ми ремонтира колата безплатно, но ме е предупредил, че купя ли нова, вече ще плащам. Защото със старата ходя от време на време в сервиза и ремонта е по 50-100 лв. А с новите бракми все ви висят там и по хиляди броят - все нещо им дефектира. Що се отнася за естествената амортизация, вече си прав, че много старите коли вече стават опасни.

Абе прекаляваш малко. Преди 13 години не била опасна за здравето и живота, сега станала опасна за здравето и живота. От скандала с емисиите не разбра ли, че всички производители лъготят за емисиите в новите си автомобили и че реалният прогрес спрямо 10 години назад е много по-малък, отколкото се опитват да го изкарат?

Пълно безсилие на държавните унституции. Всичко работи само за да се спечелят изборите. НАрода - кучето го яли. В подобна ситуация Хитлер идва на власт. Не е много сложно да се обясни защо.

дивия запад... има един дето не ми е симпатичен, утре мисля да пусна една обява, давам 1 000 лв за главата му

Фолксваген Пасат е една от най-караните коли в България. Кара се от хора с по-скромни възможности,които държат да имат стабилна и надеждна кола! Естествено поддръжката е главно с части втора употреба. За това се краде този модел.

Като ще си търсим сами крадените вещи,за какво трябва да хрантутим цялата тази система,че и по 20 заплати да взимат при пенсиониране....щото много стрес им идват неракритите престъпление,при които гражданите не сме се справили с престъпниците ли

"..Перник, Драгичево ..." Какъв Перник, какво Драгичево? Ние от Перник работимо само у ЕС и оттам си доставямо частите оти са оригинал с европейски произход. А и там са лабави полицаите , не са като наште - веднага да те хванат!!!

Ти да не си слънчасъл,как МВР да даде предложения ,като то е в схемата и с пряко участие.Няма МВР в България,затова и кражбите и всякакви престъпления са намаляли ,а предизборно още повече.крадци крадете на воля-призив на МВР.

И полицията не ги знае автокъщите дето разфасоват....!

Автомобилът е станал на парчета два часа след кражбата. Няма да намеря нищо и 100 000 да дадат

Ако за два часа успеете да разглобите кола, веднага ви уреждам на работа в квалитетен сервиз.

Виждала ли си Електрическа РЪЧНА НОЖОВКА? За 30 минути се нарязва купето на парчета по 50 см.

ти луда ли си ма, за половин час съм му извадил мотора и то без да си двам зор

Добре, нека МВР да даде предложение какво да се измени за да намалеят кражбите на автомобили. Автоморгите ли да се закрият, препродажбата на части втора ръка ли да се забрани със закон... Сигурно има какво да се предложи.

А бе то има втора ръка самолетни части ти за автомобилните си се закахърил. И жени има след основен ремонт и мъже пияници.

А не може ли и тъпата ни полиция да ходи да си търси заплатата в Перник? И някъде около Драгичево? Бси търтеите.

ако не е презастахована навреме търсете застрахователите бре !

Какво са ви виновни застрахователите. Всяка година може да си избираш различни, а те не обменят данни по между си. Ако обменяха данни до сега на калпавите шофьори да бяха увеличени вноските и да бяха изчезнали като калпави.

търсят те за презастраховка дори и за 15 годишни автомобили и ако не подновиш чупят или ... познавам доста пострадали

Че полицаите са некадърници е ясно, това няма смисъл да се коментира. Но кой болен мозък измисли, че кола, която струва 5000 лева, ако се разглоби на части, може да се продаде за двойно повече? Ако е така, ще си разплета чорапите, ще продам преждата и ластика и ще си купя два чифта ;)

Ми не знаем ние такива работи не ги разбираме. Под такива работи нямаме в предвид разплитане на чорапи.

НЯКОЙ, съгласен съм с теб САМО за първата част на коментара ти относно некадърните и мързеливи ченгета. Всеки стар автомобил продаден на части удвоява печалбата!

Айде още един дето разбира от разпарчадосване. Я двамцата с горния да се отбиете до първото РПУ, че някой от форума да не ви счупи канчетата или резне ръчичките.

гост, това беше казано образно, но все пак е вярно. Ако на части колата е по-скъпа, всички така щяха да си ги продават. Обикновено на части се продават блъснати коли, които не стават за друго, а и на части се разпродава с години...

Не ченгетата, а законите ни са некадърни! Не обиждай хора без да знаеш какво става всъщност. Проблема идва след залавянето на престъпниците. Знаеш ли колко много регистрирани автокрадци има в полицията? Хващат ги, задържат ги за 24ч, после прокуратурата внася доказателствата в съда и... . Да, многоточие е горното, влачат се делата с години, плаща се на адвокати за "нужното" оневиняване, сключване на споразумения и така нататък. А полицията в целия този процес е "активен наблюдател" без право на никакви действия. Влиза се в омагьосан кръг, така че не обиждай някой само защото всички го правят!

Сигурно е така, както твърдиш! Защо обаче, когато ченгетата протестират, винаги се чува само едно: протестираме за запазване на социалните си привилегии! Това го чувам няколко пъти вече! КОГА протестите ви ще бъдат насочени И СРЕЩУ тези, които ви гласуват и приемат законите в НС?! Защото обикновено при протест на гражданите , ВИЕ пазите тези, които са в НС ( и които ви пишат калпавите закони, които пък ви пречат да си вършите работата;), а не тези, които ви плащаме заплатите!

15 годишен дръгел ама СВ регистрация. Браво освободили са пътя -1 трошляк по-малко. 100% кражбата е от автоморгата от където са го купили и районното са в играта.

За 10-тина лева се монтира едно ключе /може механично, може и магнитно/ скрито някъде и прекъсващо веригата. Ако не го намерят и цъкнат нямат никакъв шанс да запалят колата.

Смешен си.

Дообре. :-)

Тези хрантутници от полицията при всяко престъпление съветват хората да се оправят сами и да не подават заявления за разследване.При кражбите по апартаменти и къщи е същото.На съсед от 7 мо РУ в София преди година го убеждаваха,че нямало никакъв смисъл и т.н

Този дръгел бил струвал 5000 ???!!! Може, ама драхми !

от цяла Европа с страната с най-много полицаи на глава от населението и с най-висока престъпност. И един коментар към политиците - то само с въвеждането на нови и нови забрани, няма да се оправят нещата. То не че политиците имат полза нещо да се оправи де, ама понеже си дават вид, та и ние да се престорим , че им се вързваме ...

В нашия квартал има купища коли които не се карат. Половината са в центъра на градинките. Елате си вземете по една. Никой няма да разбере защото не ги карат. Повечето са с винетки. Няма да имате проблеми при придвижване на по-големи разстояния.

Нашата цивилицазия срина градове в Ирак и Сирия вие за една трошка се жалвате.

мисля,че ще останеш неразбран .

Има си АВТОКАСКО за такива случаи!

Автокаското е до 10г. След тези години, 10% овехтяване на година остава остатъчна стойност 0лв. Да те ще ти вземат вноска колкото декларираш ама няма да ти изплащат нищо при щета. Ще ти вадят вода от 5 кладенеца.

Имах до скоро кола, произведена през 1999 г., която продадох. Имаше си каско за 1500лв.

Защо плащаме на униформените идиоти, да чоплят семки, да пият кафета, да пушат, да ни рекетират, да стачкуват за по високи заплати и бонуси, да се пенсионират на 45г и да вземат по 20 заплати, а ние сами да ловим престъпниците, които ни крадат и грабят. Това Европа ли е или Африка, има ли държава или не, мутрата Борисов става само за бостанско плашило.

ако е дизел и много е пушела що пък да не я разглобят.

Живея в района на събитието. За една година се опитаха неуспешно да ми откраднат колата (Ауди А4) 2 пъти. От улицата пък изчезнаха 3 коли за същата година. ОЧЕВАДНО е че въпросните банди автоджамбази са от околните населени места (Перник, Драгичево ...) Не е нито трудно нито скъпо да се наблюдава пътя натам, просто никой няма желание да направи каквото и да било. Реактивните действия да си сложа някъде телефон или абсурдна комбинация от копчета не е ОК, искам да живея нормално!