Може да отнемат наградата за хуманност на кмета на Ковачевци

Българският червен кръст (БЧК) обмисля дали да отнеме отличието за хуманност, което в началото на май връчи на кмета на община Ковачевци Васил Станимиров.

Обратно в новината

Коментари - Може да отнемат наградата за хуманност на кмета на Ковачевци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЧК е такава бездънна корумпирана яма, че по-добре да мълчи и да се моли да не се разбере какво става там. То се подочува де. Представителите на БЧК са държави в държавите и ви е бедна фантазията за каква протекция и за какви последствия от тази протекция става дума. И да не го казвам, сещате ли се за какво намеквам?

До коколкто знам, са решили две български деца да са в един в клас с 8 бежанци. Това е в противовес с всеки професионализъм и отговорност, които бихме могли да очакваме. Две местни деца не са среда за адаптация и социализация на 8 бегълци. Безумие, простотия е това. Не мога да разбера как никой не го забеляза, как никой не гледа фактите и реалността в очите! Държава с пропаднал интелект е вече България. Това е закономерен резултат от всяка диктатура, ето че не правим изключение. И дано дойде ред да се повдигне интелектът на нацията от това плачевно състояние на огромна маса индферентни хора. А на кмета не знам на кой глупак е хрумнало да му отнемат наградата, след като неговото становище да преме тези хора така или иначе се е случило вече като факт... Трагично безумие тегне! Трагично!

На такива кметове-комунисти трябва да им се отнеме и българското гражданство и да се изпратят да живеят в Северна Корея.От два дни думите Калево и Ковачевци будят в мен същите асоциации като Освиенцим и Дахау!

Тук става дума за ДЕЦА, които искат да учат. Били сме гостоприемни. Да, ако става дума за англичани си даваме децата да се гаврят с тях. Ама не са знаели, ще ги обсипват с подаръци, а ние не се замисляме. Скотове сме. Резбирам, ако се прогонят бежанците извън прределите на страната, но те не искат децата да учат с техните.Но се видя че бежанчетата са по-интелигентни от нашите, а може и това да е причината. Абе хора става дума да учат ДЕЦА. Пък после се чудим защо има ПОТОП.

Ние наистина не сме толерантен народ. Какво значение има какви точно са децата-дали сирийчета или авганчета? Иначи много ревем, когато някъде не ни приемат с разтворени обятия. Не виждате ли , че е започнало едно ново преселение на народите, че не се ли освестим скоро страната ни ще продължи да е в числото на лузърите. То не стига, че нямаме някаква национална , държавна доктрина, ами и ние самите, по единично, се оказваме неготови за предизвикателствата на новото време. На нас все някой ни е виновен-я големия брат, я фондациите, я НПО-тата, я политиците, я държавата! Сякаш не ние сме си ги избрали и създали, ами са паднали от Марс! А на тоя самозабравил се селски велможа трябва много ясно да му се обясни, включително и със сопата, че не е фактор, който да решава подобни въпроси.

да знаеш "чичо", сопата си има два края. В този случай, заради коментара ти, хващам я от единия край и с другия те удрям по празната кратуна, докато се отвори, че да ти налея малко мозък, та да мислиш друг път какви ги говориш. Новото време за което ми дрънкаш се казва "Ислямска държава", която ако слушаме такива резняци като теб до 5 години ще е в Европа. Ако ти си толкова "модерен" и с новото време, чакаш с нетърпение да дойдат фанатиците и да те ет докато умреш от мъка, мерси аз не ги искам, както и не искам да слушам болните приказки на теб и такива подлоги като теб. Айде със здраве отивай за вазелин в близката аптека и марш в Близкия изток или в Афганистан при любимите си чифути.

са забранени всички неправителствени организации, защото прокарват политиката на чуждите държави, които ги издържат. Трябва нов закон срещу неправителствените организации в БГ.

Аз ли недовиждам или статията е пълна с грешки?? За какви бедни душици, бягащи от войната в Сирия, като става въпрос за афганистанци и сомалийци?! Тия май ни взеха за малоумници, за пореден път. Явно ще си търпим така. И защо герб още от 2011 година допусна да има рекорден брой имигранти. Помня много добре, какво стана и писаха за това, по новини ги даваха, но явно трябва слонска памет за да помниш. Знаехте ли го, съграждани? Бях преди за тази партия, но вече не! Защото осраха и положението с жителите на село Телиш, щяха там да бъдат затворени всичките "мигранти" в един строго охраняван лагер и нямаше да припарят из разни места из страната? Какво стана, кметицата насъска жителите на селото и ги прецака, а щяха и работа и поминък да си имат хорицата, но нейсе! След това с този охраняван лагер какво стана? ПЪЛНА МЪГЛА! А ние ще си носим последствията за свободно движещите се "мигранти", специално пъплещи по София! Сега друго, жителите на Ковачевци са имали основания да не искат децата им да учат с деца на тези сомалийци и афгани. Наскоро тия са претърпяли КАРАНТИНА за малария и за други болести.. Не искам да коментирам, че глава ме заболя от глупостите на институциите, които нямат понятие от планова политика за тях! Затова, браво на кмета на Ковачевци, изпълнил дълга си по сърце и като ЧОВЕК! България не може да поеме тези "мигранти" и е логично, държава която има финасовата възможгност да го направи, но не е България! Достатъчно мизерстващи българи има, но за тях няма подслон или работа, а родители едва успяват да намерят място в училище, СЛЕД КАТО СА ОДОБРЕНИ ДЕЦАТА ИМ! Затова, тези щом са с неизяснен СТАТУТ, нямат право на привилегии, още повече ДА ШАВАТ ИЗ СТРАНАТА! Каква е тази толерастия от страна на бчк и бхк?? Специално последните, са антибългарски простотии и недоразумение за света!

БЧК-то да не се изживява като "големият обвинител", защото какви "бежанци" са сомалийци, нигерийци,афганистанци??? До кога ще втълпяват чувството за вина на всеки българин решил да защити себе си и бъдещето на децата си, да опази дома си от крадци, да потърси изход от ситуация в която са го поставили малоумни управници???? Браво на кмета!!! А на всички управляващи искам да кажа: вие сте виновни за ситуацията с вашите малоумни решения по отношение на тези "бежанци",които не са никакви бежанци ,а паплач за която не се знае кой откъде е, кой кой е и с каква цел е дошъл в България!!!! Вземете се в ръце,другари управляващи и не се правете на слепци прехвърлящи си "бежанците",като горещ въглен един на друг!

Кмета е избран от жителите на Ковачевци, а не от БХК. И изобщо, каква е функцията на БХК в българските общини ?

Даммм, в малките населени места е много по-лесно да се гласува. Там изборите са мажоритарни и се избира по делата.

Да ме светне някой какво прави БЧК, освен дни след някое бедствие да пусне съобщение "пратете смс с номер.... за подпомагане на..."? Аз веднъж не съм видял публичен отчет за изразходвани средства от дадена кампания, а така би било редно при положение, че парите се събират именно чрез публични дарения. Спомням си обаче доста ясно как единия от шефовете на БЧК беше съден за присвоявания в особено големи размери!!! Другия момент е, че кмета може да се е изказал така за бежанци от Сирия, но в случая става въпрос за Сомалийци и Иракчани, последните от които вече имат "демократична държава" и са освободени от САЩ. БЧК се държат като подразделение на Хафте комитето!!!

да я отнемат наградата, естествено! Каква е тази дискриминация? И бежанците са хора!

някой нещо се е объркал здравата пак. както са забелязали хората вече, това не са имигранти. хуманоо отношение за всеки - твърдо да, но не за сметка на съществуването на други. спрете войните и мръсотиите, които се вършат в посочените страни и хората няма да им се налага бягат от там. колкото до наградата - отнемете я от кмета и я пратете на обама и "ястребовото" му семитско обкръжение. те я заслужават!

Добре казано. Шутове трябват срещу защитниците на животните и всякакви хелзинкски комитети. БХК не е защитил един българин, а само враговете на българите. БЧК да не се занимава с политика!

За такива кметове - само уважение. Спокойно да си им прати брошката и преди да са си я поискали - такива султански кафтани не са за вземане. Това, дето си завоюва в нас като уважени никой лакей не може да му вземе. Г-дата и дамите от държания ни апарат - тоя кмет ви беше поредния изпит и пак се о*рахте като за световно. Вие сте позор за нас, даже последния кмет повече спазва интересите на българския народ от вас! Време е май да ви сменяме от първия до последния!

Добротата и хуманността имат граници. Те трябва да са добре премерени и адресирани. Останалото граничи с глупост и непредвидими последици.

винаги съм уважавал труда на червените жабета, не съм ги гонил по други сайтове, вапреки че си объркаха правопиша и не могат името си да напишат и на снега. никога не са черпили от заплата, едно мерси няма че не съм харесвал майка им и пак..пак за мен награда за хуманност НЯМА! Защо БЧК? ЗАЩООООО???? Остафка!

''вапреки'' ; ''правопиша'' ;Остафка ; ''че си объркаха правопиша и не могат името си да напишат и на снега.'' Първо награда за неграмотност,пък после ще си помислим.

награди трябва да се дават за дела, а не за реклама. да му оставят наградата, но да си обявят наказание . една оставка например е добро решение.

Нямаш връзка с централния компютър.Наказание за това,че си е вършил работата?!Съчувствам на бежанците за разбитите им съдби и страданията им,но дълг на всеки родител е да се погрижи преди всичко за сигурността на собствените си деца.Давам си сметка кой е главният виновник за всичко това,защо ни приеха в ЕС,защо някой правейки ''голямата политика'',всъщност политиката на големите пари съсипва народи,убива хора,унищожава съдбата на още повече хора,принуждава хора от трети народи да понасят последиците от безумията му.Така,че туземната върхушка барабар с тази на БЧК да приютява,каквото ще приютява от тези хора,а другите франко белия вигвам при Обамата или при Брюкселските ''зелки''

не става дума и за бежанци, а за нелегални имигранти- афганистанци и сомалийци- които нямат статут още

Поредната тъпотия.Кметът служи на хората,не за брошки.Никой не е длъжен да ви изпълнява разни програми,да ви обслужва тъпите политики.Щом хората не искат,кметът е длъжен да застане редом с тях в подобни случаи.

Яничари!

С тиа Афгане ,можеше мисли да размениме! Оти они, отка се помнат, то Сашо Македоницо, После тавариш Брежнев, и яките Хамериканци, Ги налитат като скакалци, да ги поробат , ама поробат, ама нещо не става ? А ние, появили се турци, и нашите, РБ- юнаците свалили гащи, мъкър че никоя не им ти искал, на те си мислели, да съблазнят турците, да не им барат жените ? Мани, мани, голем срамм ! Но тоя кмет, гледам го, че ни отсрами ! Дедо Мацо

ДО ДИ СТЕФАНО-ВИЕ ДРУГРЮ,СТЕ С БИСТЪР УМ И ПИЯНА ЧУГУНЕНА КРАТУНА.КАТО ИМ ПРЕДВИД ЖОРО ТАЛПАТА,ЧЕ Е ОТ ТОЗИ КРАЙ,МИЕ МЪЧНО ЗА ВАС.В БЛИЗКИТЕ ПЕТИЛЕТКИ,ДАНО ПОЧУСТВАТЕ ПОЛЪХА НА ЕВРОПАТЪЪЪЪ!!!!

Отново си неподготвен. Понеже вулгарно наричаш с простовати епитети Георги Димитров, който показа уважение към народа си пред фашистите в Лайпциг и го подкрепи целия свят, не те прави и малък процент с интелект колкото неговия. И най-важното, той не е от този край, семейството му и той са преселници от Прилепско, днешна Македония. Не емигранти.

Та нали точно комунистите се опитаха да превърнат преселниците българи от Македония в емигранти "македонци" , ако ме разбираш..

Призовавам всички кметова да ПОСЛЕДВАТ ДЕЙСТВИЯТА НА КОВАЧЕВСКИЯ СИ КИЛЕГА-ВЪН ВСИЧСИ МЮСЮЛМАНИ ОТ СТРАНАТА И УЧИЛИЩАТА НИ!!

Развътря ми се джандар, потгони като луда крава телето, ония мити мрръсни цигани, па бой, па кютек, додоа и багери, па бутай, па руши, мамицата им... циганска Ст.газорска незаконна, в РБ никой не може да си строи де му кефне, в РБ има ЗА КО НИ !

В недалечно бъдеще в България ще има място за всеки,само не за българи!

И за тоя Дървен шоп, место ще се намери, и на върхъ нъкуръ на некой "Сирийски глис"

Много разминаване в написаното и в действителното. На 8 май - Международен ден на Червения кръст и Червения полумесец, от хуманитарната организация гостуват в Ковачевци и по време на честванията награждават Станимиров за хуманност, отговорно отношение и неутралност към бягащите от войната в Сирия и обитаващи Центъра на временно настаняване на територията на Ковачевци. Въпросът е как граждани на Сомалия и Афганистан бягат от войната в Сирия. Лъжци на държавно и международно равнище.

Мисля, че БХК и жителите на Ковачевци имат различна представа за понятието "временно". (08 май- 16 септември, октомври, декември 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019,.... ) Ще идват още много емигранти от Африка и Близкия Изток. Подгответе още награди !

БЧК да каже защо шефът и се разхожда с БМВ 6ца последен модел, най-нагло пребоядисано като линейка.

Кмете! Не тъжи за наградата на БЧК ! Те отдавна са изгубили правото да имата първата и последната буква от абревиатурата си. Нито са Български, нито за Кръст! Не тъжи и да не ти пука! Ние, Народът на България те награждаваме с уважението си ! Наградата е далеч по-висока от измислените награди на деградирали организации! Такива хора ни трябват, дето мислят първо за българите ,а после .... всъщност никога за разни натрапници !!!!!

Кажете ми господине защо наричате организацията ни деградирала? Кой ви дава право така да хулите ние доброволците към БЧК

big_uncle@dir.bg

Извинявай, но къде прочете, че Nightborn хули доброволците към БЧК? Това са достойни хора, и моите уважения към тях. Става въпрос за шефовете - на централно и местно ниво, които са се превърнали в едни добре охранени и самодоволни чиновници - така че го подкрепям! Същото впрочем важи и за шефовете от НЗОК, същата помия са!

Казва се "да хулите НАС, доброволците", а не "ние". А и човекът не хули вас. Ама ти както пишеш, явно така и четеш - неграмотно.

Кметът трябва да бъде похвален защото защитава изразеното от неговите избиратели желание децата им да не учат с незаконно влезлите в страната ни чужденци. Айретен че чиновниците които натрапват тези деца и хабер си нямат нито на какво образователно ниво са, нито пък дали владеят български език в достатъчна степен за да разбират преподавания материал. Апропо, по Тошово време съществуваше институт за чуждестранните студенти в който всички чужденци които щяха да учат в български учебни заведения трябваше да преминат едногодишен курс за изучаване на български език, а който не успееше да издържи изпитите повтаряше годината.

Сега са малки дечица, ще пораснат, някои от тях ще се свържат с хора от страните си и ..........

браво на кмета и хората.

Подкрепям Васил Станимиров. Както и кмета на Карлово , дето се опълчи срещу имотните щения на някакъв резак - мюфтия ли , имам ли , кочан ли.... Моите уважения , господа ! Родолюбци и Българи сте ! Колкото до поредната разпенявила се амеба от бчк , както и на подобните от бхк , пожелавам от сърце : Вървете по дяволите ! Заедно с подзащитните ви примати...

ОТ КОМУНИСТ-ХУМАННОСТ!!! АКО МУ БЯХА ДАЛИ НЕЩО-ШУМЯЩО, ВЕДНАГА ЩЕШЕ ДА СЕ СЪГЛАСИ.

С много примитивно мислене си. Кмета е на светлинни години от теб. Той изпълнява волята на избирателите си, за което е избран. Той е пример за служба на народа, не като правителствата от 1989 година та до днес.

kikuno

Поредното доказателство ,че за да те потупват по гърба разни организации с неясно финансиране и подмолни цели трябва да загърбваш интересите на народа си и да им служиш като вярно куче иначе няма трохи.В предизборно време волята на обикновените хора тежи повече но само твърда и неотклонна позиция може да принуди управляващите ни да се вслушват в исканията на народа.Временните отстъпки които правят за децата (то пък едни отстъпки като пак са си в България)са за да не се засилва конфликта преди изборите и най-важното да остане там цетъра за емигранти.

aко БЧК е с неясно финансиране, то твоето е съвсем в мъгла. По-важно е че кметът е спазил обещанието си да управлява като представител на народа който го е избрал, а не да се съобразява с БЧК, Хелзински комитет или какво казал Бай Иван от Долна махала..

kikuno

Май кратунчото си ти щом не си разбрал ,че неясното формирование е Хелзинкския комитет който си позволява да се меси дори в работите на БЧК.Самия аз съм участвал в курсове на БЧК и ако не бяха проблемите със старите ми кокали също бих се включил сега когато хората от цялата страна се нуждаят от помощ.

как се финансира БЧК? Напиши конкретика.

Кмете, по-важен е гласът на народа и доверието на хората, които са те избрали. Така вероятно няма да се натъжиш много от отнетата награда. България има нужда от истински и далновидни политици и патриоти, а не от еврогейски соросоидни плюнки.

Според мен, проблема започва там, където започват отпуснатите средства за финансиране. Агенцията за бежанците взима някакви пари от ЕС за бежанците- настанява ги в Перник - Общината не получава нищо и започва проблема! Оказва се, че всъщност няма бежанци, а нелегални емигранти , които държим в общежития и центрове, за да получаваме пари "на калпак" за всеки от тях. И вместо агенцията за бежанците да обясни, как при лекарския контрол са допуснали болни от малария да имат свободен режим на придвижване, те обвиняват родителите на първолаците в расизъм, а кмета в липса на хуманност !

Защо ли тази иначе хубава чуждица "толерантност" започва да ми звучи все по-цинично, а употребяващите я (с повод и без повод) - да стават все по-отблъскващи.

Мери, поздравления за постовете. Много са точни, продължавай все така.

Благодаря. Споделям искреното си мнение за жизненоважните проблеми на България. Оцеляването ни е поставено на карта. Надявам се българите бързо да се събудят, времето изтича. И да не забравяме, че делото на давещите се е само в техните ръце.

Толерантност, не се ли превеждаше като търпимост към мнението на другите. Действията на българските политици не са толерантност, те са лакейщина и лизачество и игнориране на българските интереси. Те не изпълняват задълженията си по конституция.

ДРАГИ МИ БГ.ЕЛИТ ,ЗАЩО НЕ ГИ ВЗЕМЕТЕ ТЕЗИ "ДОБРИ"АВГАНИСТАНЧЕТА ДА УЧАТ В СОФИЯ ПРИМЕРНО ЛИЦЕЯ В ГОРНА БАНЯ, НАЛИ СТЕ МНОГО СЪСТРАДАТЕЛНИ ДА УЧАТ ЗАЕДНО С ВАШИТЕ БОГОПОМАЗАНИ ДЕЦА , ХАЙДЕ ПРИЕМЕТЕ ТЕЗИ "БЕЗОБИДНИ"МЮСЮЛМАНЧЕТА.

Араби и африканци скъсват белите европейки от плющене, а белите европейци междувременно се таковат един друг ;)

Ами като няма свободни бели европейки, какво друго да правят белите европейци?

БЧК може да вземе награда за хуманност на кмета на Ковачевци Въпросът не е в хуманността на кмета, а в информационния "вакуум" , в който е изпаднала цялата община , благодарение на некои дървени глави от държавната администрация. По цял дем медиите изнасят информация за епидемията ебола, като едно от най-големите огнища е в Сомалия , и в същото време без да бъде информиран никой, държавните талибани ти нареждат от 15 септември да приемеш чуждестранни деца в училище, включително и сомалийчета.

И като ги информират, ще си го преместят от единия крачол в другия. Пишеш като хомосексуалист.

да го вземе. да си вземе и центъра за настаняване на бежанци и да върне "Национален детски екологичен комплекс Ковачевци" в същият вид,разбира се.

Вече знаем защо раздавате награди за хуманност ! И не става въпрос за бежанци, а нелегални емигранти ! И не кмета, а хората не искат 300 африканци в селото !

ограничен селтак

big_uncle@dir.bg

Да? А ти лично колко тъмнозелени имигранти си приютил в дома си?

В Сирия няма война има гнезда на терористи войната е само в главата на Обама. Тези жени не са бежанци Сирия си ги иска...хайде стига с тези американски глупости...защото толерантност без граници води до унищожаване на нации.

Писна ми от тези смешници-хуманисти с тези джихадисти. Кметът е прав, то му е дошло до гуша от тези тарамбуки. Даваха лагерите каква кочина държат, мързи ги е да си изхвърлят боклука, искат слугинаж да им бъдат българите. А БЧК да си защитават българите!!

Явно тези няколко месеца съжителство коренно са променили възгледите му.

Само "Шльокавица" от калишки гнили ябълки Врата ти се удебелява, а мозака ти се смалява По Априлското въстание там не пушка, и прдня не се е чула Бенковски не е смеел и със самолет да прелети: Предатели, Търчат при бея да му докладват, че некой е минал покрай калта им

кръгъл идиот, лъжец и дезинформатор.

Къде априлско въстание у пернишко. оно не е било и нужно, турци е немало. да си вишъл джамиу у пернишко.