Над 15 000 са потвърдените жертви на земетресението в Турция и Сирия

Шестнайсетгодишен младеж бе спасен 65 часа след земетресението в Хатай. Първите му думи бяха "искам шоколад"

Обратно в новината

Коментари - Над 15 000 са потвърдените жертви на земетресението в Турция и Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Италия забрани събирането на помощи за сирийците под развалините, защото не са приятели. Сирийските деца, над 2000те жертви в Сирия не ни интересуват нас в Европа, защото това са нашите ценности. Само, когато трябваше да разрушаваме Европа и ни трябваха роби, само тогава плачехме с крокодилски сълзи за сирийските бежанци. Сега, когато са затрупани и не могат да ни станат роби, вече не са ни нужни. Twitter затвори акаунта на Асад, за да не му искат данни къде да пращат помощи. Instagram забранява да се споменава, че Афганистан помага с много хора на Турция. Въобще честити ви ценности, обаче сатанински.

Помощ от 500 долара на човек, който вече няма нищо... Толкова може държавата... Затова хора, бъдете отговорни, застраховайте си имуществото, та ако случайно оцелеете след подобно бедствие, да можете да продължите живота си някакси...

Когато умират такива с имена- Осман, Али, Мехмед, Халид, Фатем, АНифе, Семир, Абу, Башар, ВИНАГИ е добре за БЪлгария. Тия са Ислямски башибозуци.

Колкото по - малко идиоти - псевдопатриоти с татуси на Левски и Ботев има в България като теб, толкова по - добре за изстрадалата ни Родина. За жалост е пълно с идиоти като теб - путинофили, русофили, комунисти, антиваксъри, плоскоземци, вярващи в рептили, кемтрейлс, фенове на Китай, Иран, Венецуела, Северна Корея, Куба, Башар Асад, Милошевич, противници на еврозоната и т.н, и т.н. Ето затова няма да се оправим и винаги ще си останем най - слабия и наказан учени в класа, наречен Европейски съюз.

Колкото по - малко идиоти - псевдопатриоти с татуси на Левски и Ботев има в България като теб, толкова по - добре за изстрадалата ни Родина. За жалост е пълно с идиоти като теб - путинофили, русофили, комунисти, антиваксъри, плоскоземци, вярващи в рептили, кемтрейлс, фенове на Китай, Иран, Венецуела, Северна Корея, Куба, Башар Асад, Милошевич, противници на еврозоната и т.н, и т.н. Ето затова няма да се оправим и винаги ще си останем най - слабия и наказан ученик в класа, наречен Европейски съюз.

Защо долно копеле, като теб споменава имената на Левски и Ботев. Ако те докопам ще ти махна зелката бокбук.

Потвърдените жертви са едно, а реалните - съвсем друго ! Говори се, че те може да са над 200 000 !

Ами възможно е, 6000 сгради разрушени нощес, по 100-200, дори 300 човека в сграда, зависи от сградата, и ще се получат смразяващи числа...

Естествено , че ще иска шоколад след 65 часа глад - хипогликемия .

Ако и сега на фона на могъщата природа, която когато си поиска взима огромни човешки жертви (земетресения, наводнения, пожари, студ, жега...), не си дадем сметка колко сме глупави и дребни..., не зная кога можем да се осъзнаем! Какво още трябва да се случи, че да живеем така, че да съхраняваме животи, а не да ги отнемаме, колко голяма трагедия трябва да сполети земята, че да мирясаме...? Години ще трябват на Турция и Сирия за да се възстановят, хиляди животи си взе земята, разби съдбите на стократно повече хора.... и пак нищичко у човек не се променя. Чудя се, какво е това чудо, което може да ни направи по- добри и по-нормални, какъв ли трябва да е тоя катаклизъм? Колкото и въпроси да си задавам винаги стигам до задънена улица, просто има нещо сбъркано в човешката природа, лошотията има твърда броня и не можем да я изкореним. Остава ни да се помолим и ако можем да помогнем на хората в беда, остава ни и вярата, че някой ден може да стане чудо! Господ/Алах да е с хората в Турция и Сирия, да им даде сили да преживеят тази неописуема трагедия!

Ужасна трагедия. Горките хорица. Първо, трябва да се направят нови строителни стандарти в Турция - веднага. Страната е сеизмична и да се живее така е опасно. Второ, Асад да започне да допуска "вражески" екипи, защото това в момента е нелепо.

Асад поиска, но никой, освен руснаците не помага !

Да, според мен трябва да се забрани високото строителство, 3 етажа макс и с по-високи стандарти, задължително ли е да се правят десететажни сгради в сеизмична зона?

на всички, които мешат бог със земетресението ще им кажа само да не не се оплакват, когато някой с колата ги забърше докато чакат на спирката или им диагностицират нещо в болницата

И произлязоха светкавици и гласове и гръмове, и стана силен трус, небивал откак съществуват човеци на земята, такъв трус, толкоз силен. И великият град се раздели на три части, и градовете на народите паднаха; и Бог си спомни за великия Вавилон, да му даде чашата с виното от яростния Си гняв. И всеки остров побягна и планините не се намериха. И едър град, тежък около един талант, падаше от небето върху човеците; и човеците похулиха Бога поради язвата от града, защото язвата от него беше твърде голяма.

В пустинята, първо е жаждата за Бога, после за водата. Когато шоколада надделее над Бога ти си мъртъв въпреки, че си "жив".

Не разбирам, защо обявявате постоянно общ брой на загиналите в Турция и Сирия? Да не би Турция да ги е завзела и вече да са една държава?

След Ахмед Доган,Всички по веригата на ДПС трябваше да дарят и най-вече баш дересаря Данчо Ментата.

Недай боже стане такова земетресение в България ! Цялото ново строителство ще е на същото ниво. Щото и в България много турски цимент и много турско качество има. Боклуци са им продуктите на всички нива и само това, че са много им дава самочувствие. Въобще има ли намесени анадолци и ориенталци качеството винаги е измамно.

Пич я си пий по - добре лекарствата!

Вчера турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща спасителните действия да продължат, докато "под развалините не остане никой"Странно обещание,но при турците върви.Нима някой си представя,че могат да останат трупове под развалините пред идващите горещи месеци. Бил съм в този район м.май и е ужасно горещо.

Онези една година вече се бият и нямат толкова жертви общо колкото тия ги затрупа земетръса

Има над 8000 срутени жилищни сгради и 15 000 жертви,няма как да стане. Над 100 000 са .

Господ си прибира своето.

Тези, които разрушиха Сирия, сега блокират всички сметки за помощ за пострадалите. Тях не ги броят за хора.