Над 1,2 млн. французи дефилираха срещу идеята на Макрон да ги пенсионира на 64 години (снимки)

Недоволните, които излизат на протест срещу пенсионната реформа, стават все повече

Обратно в новината

Коментари - Над 1,2 млн. французи дефилираха срещу идеята на Макрон да ги пенсионира на 64 години (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без коментар: https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=d28a4ca743&attid=0.1&permmsgid=msg-a:r-1616529563748515386&th=18601b59501551ee&view=att&disp=safe&realattid=f_ldiixy320

Пут..овци как се прави? Ние не трябва да спираме от протести,ако сме задружни колкото тях.Колкото повече си мълчим толкова повече ни тъпчат.Стига сте джвакали наще рантутници,те са слуги на ЕС. Това,го правят умишлено от 2020г насам,СКАПВАТ НАРОДА С ВАКСИНИ И ВИСОКИ ЦЕНИ! Защото Сорос се грижи за вас.

Нивото на коментарите е топ. Отдолу нагоре топ. :D

кой ши храни сега новите француци кат местните се пенсионират на 62г

В тази криза, да прави такива промени, Макарон се е самозабравил и е пътник... И господ не може да му помогне.

А бе дир тия на модно ревю ли са били как може да пишете, дефилираха , при нас отдавна е 65 така че тия пак са по добре

Ами като сте овце и на 70 ще ви го направят!

Ние защо си мълчим? В нашия стандарт, тези условия са жестоки! И възраст вдигат и стаж! То няма никаква икономика, къде да работят хората? Пълна анархия! Важното е, да сме ,,послушни"!

2023-02-01 10:09:31 6A13TT (нерегистриран) Това явление явно не е характерно само за България, ами за целия свободен, демократичен и цивилизован свят. Взимат ти на сила едни пари от доходите за "пенсия", която никога няма да видиш. Не едни пари. От един самоосигуряващ например, когото са намерили как да гърбят и да плаща върху максималния осигурителен доход изземват над 70% от доходите за данъци и осигуровки за "пенсия". Ако пукне преди да стигне до пенсия наследниците му получават 0 лева.

Пенсионната система си е чиста пирамида и държавн рекет.

Събирането на дарения, подаяния, “Българска коледа“, чуждоземни коледи, социална отговорност към лица в неравностойно положение, капачки за кувьози не са ли рекет или глупост?

БРЦК

Пенсионната система е една кражба от работещите. Всеки може да си сметне - колко пенсионни вноски е внесъл, колко е средната годишна лихва, колко е средната продължителност на живота. Цифрите ще покажат ,че средно 70% от пенсионните вноски се крадът. Всичко останало е мижи да те лажем. Пенсия от държавата не искам - не искам и да плащам пенсионни вноски!

Във Франция е пълно със северно африканци и чернокожи от колониите, няма ли кой да работи, че да издържа пенсионерите?!?

Така е в новия световен ред - белите работят докато умрат, за да могат негрите, мюсюлманите и циганите по цял ден да лежат, пърдят и ебът бели европейки.

белите европейки са си курви

Да събаряме капитализма и всеки за себе си

Франсетата са прави да протестират, но все пак, това е най-ниската пенсионна вързаст в цяла Европа. Населението застарява и явно пенсионната им система е под здрав натиск. В Англия пенсионната възраст вече e 68г. за родените след 1980, и 67г. за тези родени след 1960г. Но в много професии е невъзможно да си така продуктивен след 55год.възраст, сравнено когато си бил на 30. Затова трябва да се въведе някакъв по-гъвкав режим на работа+бенефити, в полза на хората над 55год, вкл. намалено работно време. С тази застаряваща Европа, след 20год. няма да има пари за пенсии.

Ало, dir.bg, ЗАЩО МИ ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА ЗА КЛАНЕТО НА 01 ФЕВРУАРИ 1945 ГОДИНА? КОМУНЯГИ!!!

Тези които са по-млади и не знаят да се поровят по старите вестници защото друга литература не се позволява и да видят как беше при социализма жените на 55 мъжете на 60 в пенсия пенсиите бяха достатъчни за достоен живот и това което е най-важно спокойствието и радостта от живота да ви е честит капитализъма би казал бай тошо

Кой ще плаща за фалитите след това? Защото по времето на любимия ти комунизъм държавата фалира два пъти и 89-та беше вече третия фалит.

И кой плати тогава? ДИМукратите ли?

Когато фалира държавата тя не плаща заплати а заплатите се плащаха и нямаше никакви проблеми няма как да сравниш животът по време на социализма и сегашният защото тогава имаше сигурност тогава ако изтеглиш заем от банката със сигурност ще може и да го върнеш защото имаше работа без никакъв проблем ще се справиш със заема си сега ако изтеглиш от банката заем и си купиш къща след три месеца може би къща няма да имаш защото ако те уволнят от работа неочаквано както се случва в българия и всичко ще отиде по дяволите

Затова ли "демократите" окрадоха и разграбиха граденото 45 години и още няма свършване - защото беше фалирала ли?

Възхищавам се и свалям шапка на французите а ние свели покорно главичка чакаме кога най-после ще дойде време да ни пенсионират на 65 години няма друга такава нация

картинката в БГ: 0 протестиращи 65 години целева пенсионна възраст 230 евро минимална пенсия Освен това, не знам така ли е, но тук някъде в кометарите пишеше, че във Франция са с 4-дневна работна седмица и майките с деца ученици почиват в сряда.

Ако беше президент на българите, нямаше да има никакви проблеми. Тук вече е 64 и никакви протести, даже 65 ще става. Бе от ЕС май ние сме с най-късните пенсии.

Глупости. В Германия и сега е 65, а родените след 1963г. ще се пенсионират на 67. В северна Европа никъде не е под 65 г. За южните не знам. Но французите ги обичат тези неща-стачки, революции. Имат опит-ха-ха-ха. С това не искам да кажа, че ми харесва да се пенсионирам на 70, разбира се.....

Ето как се отстояват права! А не само да се мърмори пред компа, а после на избори и митинги да не се стъпва! няма без борба победа, където и да е , за каквото и да е !

Ето как франсетата ще спонсорират воината в Окраина с парите от пенсиите.

Якобинския дух е жив, слава богу. Добре е хората да дискутират, да изказват мнение и да се противопоставят когато може. Добре че има Франция и нейния дух, та от време на време преситената от привилегии класа, и във Франция, и в ЕС да се поспре.

Не там,в Давос трябваше да протестират.А и с протести само вече нишо не се постига.Трябва революция против едни самозабравили се семейства от търтеи.

Освен че се вдига възрастта може да им сложат и данък пенсия 30% и икономиката ще тръгне нагоре :))

е жесток, безчовечен строй. Виж го наяве.

Светлия Феодализъм е съвсем друга бира..

Тука и 70/да ги направят народа ще седи по кафетата и курортите до откат :))

Доходите ми са от заплата и никакви кражби. Стигат за проста прехрана и битови сметки. Но моята родина и моята земя е България и ще замола "народ" като описания с неясни доходи и неясни занимания, да напусне не само България, но и Вселената.

Ще си гласуват един удобен закон с който ще ни задължат да плащаме и като дойде време за пенсия те изритват от работа и няма да получаваме нищо . Като с всички останали данъци,които се наливат в частни "еко ",фармацевтични и оръжейни компании.

Те и сега, изритват който могат на 45-50. Неписан закон.

Гошо що им даваш идеи? Сами няма да се сетят.

А ние си оставяме едно оФче стадо . Врякаме, драскаме по форуми и фейсбук, но до там. Затова и другите имат по-добър начин на живот, защото се борят за правата си! Нас ни лъгаха комунетата, че сме борбен народ, но може ли един такъв народ да страда? От 1300 год страна, повечето години сме били зависими- 200 год под византийско, 500 под турско, и 45 год( че и до сега), под влиянието на комунизма. Цялата ни история е една химера!

Погледни какво те заобикаля като човешки материал ( не външния вид, а делата гледай) и виж дали е могло по друг начин. Насилници, предатели, жертви. И никога умни, нормални и свободни хора.

За разлика от България, където те карат да плащаш за две спирки тарифа за цялата градска мрежа на градския транспорт в София. И догодина ще прикачат и самолетен билет, а ние ще си плащаме.. И ще се подчиняваме на изнудвачи...

като тия се събират на сборища от няколко роди кръвожадни и наетите им, изпоназначени по всички служби в бранша и във властите?

Това явление явно не е характерно само за България, ами за целия свободен, демократичен и цивилизован свят. Взимат ти на сила едни пари от доходите за "пенсия", която никога няма да видиш.

и пенсии не знаят какво е. Падат на полето и чао. С родово-общинен строй.

Искат и те като българите - на 67.

Като им предлагат два боклука (Макро и ЛьоПен) какво да изберат французите. Навсякъде по света е така избираш между боклуци и накрая все боклук ще избереш.

Нормално няма как два пъти по голямата по теритоеия Франция да има по слаба икономика и индустрия от Германия и да очаква да е добре.Тепърва ще им се рсзпадат сградите.Много от замъците им са попнали да се рушат

Смешник - населението на Германия е 90 милиона, на Франция - 65 милиона. Кви замъци се разпадат бе, примат? Ти след Пирот ходил ли си?

А ти ходил ли си бе льольо, да видиш каква мръсотия и миризми има в самия Париж? Около Айфеловата кула непрекъснато дебнат цели тълпи от всякаква гмеж, изнудват те да купуваш сувенири и какви ли не простотии, по кварталите е ужас мръсни миризливи гета, заринати в боклуци.

Макрон: Докато не умрете на работа пенсии йок, ако преживеете пак няма, защото пари йок- изпапкахме ги!

ПИПО

Лошото е, че при нас вече е 64 години пенсионната възраст и никой дума не е обелил за това. Франсетата колкото и да не съм им фен, им свалям шапка за това което правят.

Ей това е народ който знае да си защитава правата

Да, ама никой вече не го слуша!

Вместо да вдигат пенсионната възраст по-добре да вкарат 10 милиона араби в трудов режим, което никога няма да стане. Аз арабин не виждам да се оплаква. Французите да се връщат на село и да гледат лук и грозде вместо да робуват на капитализма.

Съвсем логично спада в средната продължителност на живота се комбинира с увеличение на пенсионната възраст до пълното превръщане на пенсионните "осигуровки" в данък.

Франция е единствената държава в Европа. От там ще започне и следващата революция срещу идиотите от Новия Световен Ред.

Точната дума са употребили- ДЕФИЛИРАХА. Също като по ковид-а. Само с дефилирането си останаха и ще си останат. Е, поне дефилрат. Ние- нищо, никога. За нищо.

ПИПО

Дефилирам - марширувам, крача, вървя, дефилирам на моден подиум, на парад и тнт. Тук скъпа не дефилира никой, тук хората стачкуват. Заглавието според мен е написано така за да омекоти истината. Това е като. Вече не се казва за сковем кочина, а да реализираме кочина.

Реформата е доста повече от това да се пенсионират на 64 (те и сега се пенсионират на 64-65) - реформата е да зависи пенсията от повече фактори и реално да имаш право след 64 да се пенсионираш (говорим с пенсия на 100%), но поради липса на стаж - или да не е пълна пенсията или да работиш до 67 ! Ама журналята къде да вникнат или прочетат нещо , дай веднага да изтипосат някакво безумно заглавие дето не само че не е вярно , но е и силно подвеждащо !

Браво - нашите спят ... и на 74 г да стане . Никои нищо не казва !

Заслужават си всички бъзици с тях французите - груби, мързеливи, миризливи, ков..и и ков..рари, правят скапани коли, предават се веднага за тях са "измислили" средния пръст и още и още

Аз подкрепям исканията на французите, НО В ДИР-А НИЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВА ЗА КЪРВАВИЯ ЧЕТВЪРТЪК - 01.02.1945 година, когато с присъда на така нарения народен съд са убити 3-ма регенти и 67 министри, генерали и други. ЗАЩО НИЩО НЕ КАЗВАТЕ ЗА ТОВА КЛАНЕ???

Какво да казват, много правилно са направили комунистите, евала. Днес повече от всякога на България е нужно такова клане, че много измет се навъди през последните 33г.

1.2 млн (най-малко) души на национален протест. 62 години пенсионна възраст. 1200 евро минимална пенсия. Хм?!?!? Дали между тези два факта има някаква зависимост? Разбира се, че не! Не и пряка! Но зависимост има и тя е много силна. Дори и да е косвена. Зависимостта е в това, че в една страна с над 65 млн души население няма никакъв проблем да се съберат 1 200 000 души, за да защитят правата си срещу произвола на управляващите. А в една малка България с почти 10 пъти по-малко население, някой спомня ли си кога за последен път са се събрали 120 000 души на протест. И то такъв протест, че да трябва да се намесва полицията. Аз не си спомням. Ама аз съм млад. Според баба ми. Навремето. Няма да стане така. Не можеш да си седиш вкъщи, удобно скрит межу кацата със зелето и дамаджаната с рИкията и да чакаш нещо да се промени. Да дойде някой да те спаси. Няма да стане! Защото дори и да се появи спасителя, няма кой да стане да му отвори вратата. Няма кой да плати бензина на освободителите. И ако не се вдигнем сами, никой няма да го вдигне заради нас. А ако го вдигне, ще е зад нас и няма да ни хареса. На повечето от нас. А иначе, обществена тайна е, че социалните системи в Западна Европа са една държавно регламентирана благотворителност. Прибират ти едни пари. Сега! И ги разпределят както те си решат. Сега! А какво ще стане след 10-20-30 години, зависи само от това колко балъци като теб ще намерят тогава, за да внасят. Това много прилича на пирамида. Но свиваща се такава. А хора като нас са в основата. Изходът е индвидуално осигуряване - инвестиции, имот, спестявания, страничен бизнес и т.н. Защото (особено в България) никой не може да ви гарантира, че след 20 години, когато станем 4,5 млн. няма една сутрин да излезе един министър пред едни камери с една мазна пица и да ви каже "Ми, пицата е постна!". Хайде, да започнем да мислим. Искате ли?! Но не в клишета и декларации. А реално, действително, обективно.

Големият протестиращ той! И за кво ше протестираш, бе льольо?! Правителство няма, като гледам няма и да има, никой не иска президентска република, че да сложим един отговорен и да хвърчи като не върши работа...В такъв политически застой сме, че некви севмак. Маймуни си правят т@шак с нас! Призовава льольото тук да ходим на протест! Освен срещу собствената си простотия и глупост не виждам за какво би бил тоя протест!

Тогава, брат, като си толкова тарикат... .. Седи вкъщи, чети "Шок"... Ама, после да не ревеш. Щото се напълни с ревльовци. Човека ти го каза - рикията, зелето и чекай да те оправят. И ще те оправят, не се бой. 30 години те опрвят, ще те оправят още 35.

За всичко казано съм съгласен, само за периода 20 години не. В момента сме около 5 милиона като махни цигани и турци. Остава около 3-3.5 милиона български етнос във територията.

Но всяка държава си има особености, хилядолетно вградени. Във Франция- протести. Нас ни оправят Хан Крум и Бай Иван. Сега е добре и двамата заедно да ни подпукат.

картинката в БГ: 0 протестиращи 65 години целева пенсионна възраст 230 евро минимална пенсия Освен това, не знам така ли е, но тук някъде в кометарите пишеше, че във Франция са с 4-дневна работна седмица и майките с деца ученици почиват в сряда.

Абе те добре дефилират, ама на мен ми е някак по-изгодно милиони хора 4 години да ми плащат пенсионни осигуровки, вместо аз да им плащам пенсии. Разберете ме и вие, как да преглътна загубата на едни милиарди, които мога да прибирам годишно?

Ами така става-не може да дращиш непрекъснато коментари в защита на путин и русия, пък след това да се правиш че не си просто един руски трол. А пропо-кога ще видим вас защитниците на русия на един такъв протест по улиците????? И още нещо руско тролче-правото спокойно да протестираш едно от правата на демокрацията. Не на твоите любими диктатури. Затова французите си имат независими от правителството синдикати, затова когато са недоволни от решенията на правителството могат спокойно да излязат и да организират национални стачки. Нещо невъзможно в любимата ти русия, дето я защитаваш всеки божи ден с десетки коментари.

Независими синдикати и ала бала. Синдикатите в самият генезис на своето съществуване са били свързани с мафията и политиците, но неофициално, т.е. корупционно. Това е всепризнват факт от всички ,с изключение на някакви постсоц пропагандатори.

Пак обърка темата и статията нпо- фекалник. Французите протестират срещу политиката на късопишльовеца макрон, Русия и Путин отсъстват от темата. Импотентна ти е мсловната дейност, като нямаш вътък пропусни коментарите, не ни липсваш...

И като отсъстват русия и путин от темата какво правят платени руски тролове тука?? Дето всеки божи ден пишат десетки коментари в защита на русия и путин, където протестите са забранени и всеки посмял да протестира бива арестуван и осъден?

Никой не защитава Русия , просто иде реч за лошото антисоциална политика на Макрон, ти вметваш слова против Русия ...

Така ще е, Докато в БГ се увличаме.да протестираме за кефа на един или друг човек с политически амбиции - ще е така. Ще ни вдигат възрастта за пенсии Ще ни лъжат за цени на ток, горива Ще се толерират некоректни работодатели и плащане на мин. РЗ ще е спорт Ще ни лъжат, че имаме синдикати които ни защитават Ще.... Ще.... Ще....

В БГ ще е така докато сме колония на запада.

Това френските копейковци ли са ?

ПИПО

Дефилираха? :))) И само в Париж са били над 2 милиона, за цяла Франция да не говорим.

Да, 6 милиона в Париж ... ти 2 милиона човека на едно място имаш ли си престава какво море са ... да не говорим че с дни няма да могат да се съберат и после още толкова - да се разпръснат ! И 200 000 са огромна тълпа , а 2 милиона (дори за размерите на град като Париж) е някакво тотално безумие ...

Дефилирали били. Ай сиктир. Хората стачкуват и се борят за права и свобода

Така се прави!!!!! А в България ако утре кажат, че ще пенсионират на 84 години - овцете ще пишат гневни постове в любимия си фейсбук, и до там.

Работещи синдикати. Хора без робска психика. И свободна и демократична държава. Не е като да заповядва вожда и всички да ръкопляскат или ще бъдат пратени в концлагер.