Началници в НСИ се сбиха на работното място, тече проверка

Нападнатият от колегата си лежи в болница 5 дни с мозъчно сътресение

Обратно в новината

Коментари - Началници в НСИ се сбиха на работното място, тече проверка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо свалихте информацията?

аз съм лекар с 40г. трудов стаж, работя 12ч. от 08:00ч.- 20:00ч. или от 20:00ч.- 08:00ч., взимам прекрасните 2740лв. и ако получа адрес преди краят на еаботна смяна се прибирам когато успея, ако някой не ме е нападнал в гръб, за което ми пишат 1ч. извънреден труд. Как ти изглежда, добре ли е?

Аз си отидох, но ви завещах Татовизъмът.

Не се и сьмнявам. По време на преброяването в община Красно село по вьзрастната се развика по младата, даже я дьрпаше да отиват на кафе, а не да работят спреброителите и отговорниците. Ако трябва поканете ме в НСИ аз ще Ви посоча имената

Когато дивата селска шуробаджанащина се засели по върховете... Така се получава..

Обиконовено, такива събития има на места където началниците не са си на мястото и/или има поредица от тежки несправедливости и невъзможност за нормално изпълнение на служебните задължения. В такива случаи се наказва началника на двамата биещи се - особено ако "не му се занимава" със случилото се. Иначе, за многото първосигнално изляли недоволството си от състоянието на БГ държавата чрез оплюването на всички "държавни чиновници": Непрекъснатите претенции и всеобщо настроение срещу държавни "чиновници", "лекари", "полицаи" и т.н. и т.н. е изкуствено създавано и поддържано и използвано за насъскване на населението един срещу друг и непрекъснат натиск срещу изброените случаи. Използва се главно в държави (а често и в бизнес дейности), които са недофинансирани и най-често където има бандитско и корумпирано ръководство. Метода е широко използван от Герб във всичките години от управлението им. Често на места където хората са смазани от работа и с много ниски заплати (Агенция по заетостта, повечето общински администрации, някой данъчни и мн.др.) се назначават калинки, които другите трябва да носят на гръб. Медиите бълват бодряшки новини, как всичко е "по европейски, показват по някоя усмихната кака, а в същност реалността е съвсем друга - всеки изпълнява функциите на пет длъжности, работата е организирана лошо, началниците не им пука, разбиращите от работата са отдавна уволнени. И хората на които им е тежко да правят каквото и да е в нашата уж европейска държава първосигнално се нахвърлят върху всеки, който работи "на държавно". Заплатите по 3500 и големите отпуски са на много малко места в държавата и обикновено са за "наши хора". Резултатите от всичкото това - ходите да се лекувате в чужбина, децата ви се учат в чужбина, между другото НСИ (статистическия институт) е почти изцяло на издръжка от ЕС. Мислете малко хора ! Накога българите бяха интелигентен народ ...

явно и в най-връзкарското място за хрантутници има не само свои ами и по-свои хора... бугаристан...

Хайдееее, още една калинка ще отлети!

Какво да правят безделниците, освен да се сбият.

Стакмистика,верен сбор от неверни данни

няма по-опасна работа от статистиката.. Вагнер ряпа да яде

Затова навсякъде - камери. Дори и в тоалетните! Възрастни хора, а ума на деца.

тая администрация си я отгледа за 13 години Меси от Банкя и няма оттърване от тея хрантутници

Моделът Бойко Борисов в действие.

не са се разбрали дали яйцето вече е 69 стотинки, или още е 69 стотинки!

работят в това ведомство ! На всичкото отгоре Ваня Георгиева- Синдикалистката тръгнала да им ходатайства за заплати!

Пълни глупости, идва полиция заключва нападателя и почва до съдебно дело срещу известен извършител, човека е у болница, след нея го поема адвокат и насочва дело, в държавно предприятие, първо държавата те съди, после обвинителя, няма никакъв шанс да се отърве, що пък и Гешев е все още на власт

Не и когато нападателят е един наш човек, пардон, една наша калинка

След 1341 години ходене по мъките най после идва края на бъларската държава. Не можеме, не искаме, не ставаме за нищо…

“Болгари су племе храброу, склонно к грабежу”

Махнете си лъжливото заглавие. Изрично пише, че негодникът е съборил на земята човека, като го е връхлетял в гръб. И то, по една случайност биячът се е скатавал и е карал невинният да му върши работата? .. Явно става дума за някой връзкар-наркоман.

Отдавна е назряла дори гангренясала 'раната' наречена Държавна администрация .Тези безумни хрантутници ако утре се изгонят и съкратят на 90% никой няма да усети липсата им. Държавата се управлява вече трета година от стадо сенилни комунисти.Трагедията е пълна и започна с вдигнатото юмръче на кривоносият потник от президенството,който превърна България и правовият ред в една селска кравеферма. Това е резултата от комунистите, които идигнаха и доведоха този имбецил.Българите се чудят как да вържат двата края, деца умират от рак ежедневно милиони мизерстват без пари да се стоплят, ежедневни атаки срещу Държавното Обвинение и Прокуратурата за да е парализирано обвинението ида има безнаказаност докато моралните държавници комунисти крадат за последно и си гледат сеир с подопечните им безумно разроени по щат началник над началника ,които се бият. Анархия.

Така става когато 2/3 от администрацията е такава, защото трябва да се намери на човека място. А другата 1/3 трябва да свърши цялата работа, която никак не е малко. И това става под безумното управление на началниците, които никога не са специалисти, а винаги партийни недоносчета.

Гонете ги цял ден се чудят какво да правят че се бият да не би да не могат да разделят подкупите

Днес в статистиката ... утре и в данъчното

Плюете по държавните служители ама не знаете не знаете какви компетенций и знания се искат за да работиш токова изтоставаща работа. Да не говорим че съм завършил две виши да ме наемат. А това че трябва да работиш като луд от 9 до 16 и някои дойде в последният момент за справка и трябва да стоиш до 16:30 и да не можеш да се прибереш във къщи до 17? Айде да ви опъна на такъв режим за смешните 3500 лева на месец и само 40 дни отпуска която не стига да умствено да отпучинеш? Да на 3 месеца дават още 3500 лева за заслуги ама те не стигат да си лекуваш нервите.

Айде, айде, преработили сте се! Като ви зарви СУПата седя и до 12 през нощта! Мълчете си!

Две висши и още използваш имена на "римски императори"!??

И си отпУчиваш??? Това ташак ли е?

браво за сатирата :)

Не се знае дали е сатира - и по-неграмотни "вишисти" срещам в ежедневието си, уви.

Сериозно ли не са видели, че е майтап, та ти се карат и спорят даже :))

Е и, ние на "свободните" професии бачкаме и през уикендите. Ако не вложиш поне 60 часа на седмица, не можеш да напреднеш. Какво се опракваш че не си се прибрал до 17ч. Ето това показва колко си разглезен. 3500 лв са пре-достатъчни за тия 8 часа търкане на стола.

Петко, съчувствам ти, братче! Ти, като образцова калинка демонстрираш силата на словото, което би трябвало да ти донесе най-малко тринадесета заплата бонус! Но не би! Как може тия хора?!? Нека началниците погледнат коментара - то пълен член, то съюзи, то менделеевата таблица или римски императори ... човек може да избира! Това си е ентропия(тука има, тука нема) на хаоса! И вие на тия хора им давате такива смешни пари с два месеца отпуск?!? Нееее! Нормално е! Те, горките, толкова са стресирани, че е напълно нормално да се бият помежду си! Я бързо им увеличете отпуските, или най-малкото още една заплата отгоре! Това не се трае! Как така?!? ... Истината е друга! И е тъжна! Когато прочета такава статия не съдя прибързано! В тези администрациЙ е пълно с парашутисти, които паразитират на заслугите на други хора. И когато претовариш този, който наистина работи, е напълно възможно съответния да получи бърнаут! Представете си съвестен работник - има задачи, решава ги, ама Георгиев и Петров нали са хора на тоя и на оня, и те му поставят техните задачи, защото Георгиев трябва да изкарва кучето от 2 до 4, а Петров има любовница, и от 1 до 3 не го търсете ... И така, година, две ... три ... докато накрая не ти свирне канчето и не тръгнеш на саморазправа. А в тези среди действа йерархията! На главните началници им е ясно, че ТИ вършиш цялата работа, а Георгиев и Петров са скатавки! Това, че си строшил манерката на Георгиев е лошо, ще се опитат да потушат ситуацията, но не искат да те загубят, защото няма кой друг да свърши 10 задачи, които са разпределени на 5 човека ... просто няма! И ако ти заминеш, те нямат алтернатива и ще трябва да си мърдат задника те ... Неприятно! За това викат Георгиев и му казват - виж ... каквото било-било! Гледай си работата и си сядай на задника, и остави мравката да си върши работата! Кучето ще го изкарваш за половин час, не за два и готово! Но Георгиев цял живот е бил възпитаван, че той е повече от другите! Той е партийна подлога! Той е свръхчовек! Той е с връзки! Как така ще го бият те него?!? Я бързо едно обезщетение! ... това е просто сценарий! Дали е станало така, не знам! Но за съжаление, заради такива простотиЙ много хора заминаха на вън!

"компетенций"?!?!?! Върнете се в училище. Учителите Ви от началните класове и тези по български език не са си свършили работата добре. Макар че и качеството на материала с който са работили има значение.

Те за частните фирми искат длъжностна характеристика, та камо ли там да няма, където реално трябва най-много, щото има службици и службици. Кой какво прави, никой не знае.

Дали спора е започнал със “Аве ей! Ти знаиш ли кой съм АЗ?”

И кой победи?

По силния и мотивиран.

Простотията!

Яко! Може ли сериал, с продължения в НС и СОС!?

Голям като камион за бира и почти толкова умен.

Това е цитат от Реймонд Чандлър!

Познавайки отвътре НСИ, като бивша служителка мога да кажа, че това беше въпрос на време да се случи.

Че какво пък има толкова да делят бившите Ви колеги? Най-безполезната служба, която се чуди каква работа да си измисли, че да изглежда полезна и на кого да пречи, искайки безсмислени справки, като никой служител (искащия, началника му и методолога, включително), не могат да обяснят какво точно искат и как трябва да се смята. Визирам конкретно годишната справка за изплатените възнаграждения.

Напълно подкрепям мнението Ви и аз като бивш служител . Цари пълно безхаберие, некомпетентност, арогантност и цинизъм не само в ЦУ но и в ТСБ.

във всяка държавна институция има по един или двама богопомазани и назначени наши хора, които само разпъват лакърдии по цялденл има и такива които опъват и вършат работа за двамата и те винаги са на пангара. Затова и държавата ни е на това положение. Раздут щат и много ненужни на държавна хранилка и с високи заплати, но работа на нула, а след пенсиониране взимат и високи пенсии, пак от нашия джоб.

Точно тези дефекти трябва да коригират институции, като Сметна палата, Вътрешен финансов контрол, ДВФК, Прокуратура и Съд... Що ли работата не става, обаче? Дали пък не е защото техният контролен механизъм, чрез периодичните избори за законодателна власт, която определя представителите на изпълнителната власт и съдебната система, е отишла за гъби, предоставяйки контролните си функции на сиуксите от маалата!?

В сметната палата е същото.

Като кажат "проверка" означава, чакаме да отмине! Какво има да се проверява толкова месеци? Направете проверка и дайте резултат след 2 седмици, айде след 1 месец. Ама да има в разумен срок за проверка. Така работи и нашата прокуратура. Там години наред "повдигат обвинения". Абе, ако не можеш за няколко дни или седмици да вдигнеш обвинение, значи връщаш на полицията. Значи нещо не е подготвено и нямаш никакви данни. Като ги събереш, тогава действаш! И тия така октомври, ноември, декември, януари - 4 месеца проверяват! Какво проверяват още?

За вратички проверяват... Не може ли да мине за спортен инцидент, ако единия поне е бил с маратонки...

Някоя по-млада колежка ще да е било! А настоящият Председател на това ведомство от доста време не знае защо е там! Теоретици работа не вършат!

Е какво толкова има да се проверява? От октомври месец какво проверяват точно? Имало ли е бой или е нямало? Единият нападнал ли е другият? Има ли пострадал и то на работното място? И как е пострадал? Защо другият остава на работа, ако се е бил с колега?

Този отговор "Прави се проверка" е стандартен за случаи, в които умишлено не се прави нищо. Явно е, че биячът има солидни връзки и не искат да го накажат. При нормални условия за бой и пострадал в болница, този трябва да бъде уволнен и осъден. Нищо от това не е направено, няма и да бъде. Човечецът ще продължи да е още по-нагъл, ще прехвърля работата си на новия началник.

Хехе, типична шуробаджанащинка, тя не е само в държавните институции, тя е навсякъде, нагла, показна, демонстрираща се. В огромната финансова, определено не частна институция, в която работя си се назначават свои хора очеизвадно, градски, при това хора без ценз, без познания ... но стават шефчета на секундата. Та какво остава за държавна службица ... Жалка исотрия

Поне половината от държавните служители са безполезени.

За сметка на това пък, са уредени на хранилка и гласуват, заедно със семействата си за статуквото, което стабилизира политическия курс, препятсвайки отправянето в свободно плаване.

Лапам безплатно, гъза ми е зашит и там не може, за сега само орално !

Ей,от скука пощръклехте ,ще се избиете там!

Когато човек получава много пари и не прави нищо тогава проличава умствения му капацитет. Един умен човек ще използва този момент за саморазвитие. Ако е като тези ще обикаля по кръчмите , ама не по нашите а по гръцко, защото е по-престижно и ще гледа модни американски филми. Накрая от скука ще почне да завижда на колегата си, защото вчера е пил по-марково уиски или си е хванал по-засукана любовница.

Welcome to АЕЦ Козлодуй!

Боклуците от държавната администрация не могат да си разделят бонусите.

Баси дебилите и шефовете им! Не разбрахте ли най-накрая, че големи хора не трябва да се бият, защото без да искаш можеш да убиеш или осакатиш другия? Не сте хлапета, освен на акъл, малко да се сборичкате и всичко после да е ОК - кокалите са ви дърти, вие сте тромави и т.н. Ако законът го позволява (а ако не го позволява, защо ен го позволява?) ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ, за този, който започнал първи с физическото насилие, независимо дали той е жертвата или не! Също дисциплинарно уволнение за онея тъпи п.тки непоръбени красноселските даскалици, които бият директорка. Тук няма чак такова значение кой е започнал първи, защото сте били 10 на 1, идиотки с идиотки!

Такава дълбока мисъл в празните им глави не влиза.

Тези от нямане какво да правят, се забавляват с бой.

Като гледам и двамата са имали проблеми с главата,не само ония с комоциото.

А на бас ,че ако беше Борисов на власт днес следобяд бияча щеше вече да е безработен,обаче нали дойде промяната ще гледаме сеир и като поутихне врявата накрая нищо

А по кое време мислиш, че е назначен тоя мързелив побойник?

Това няма абсолютно никакво значение, то всички малки деца са сладки и невинни,но едни стават закоравели престъпници,други монаси в манастири,всеки носи отговорност за действията си и не може да се прехвърля вина на някой друг дето даже не го познава все едно може да гледа бъдещето

Случаят е от октомври, не от вчера.

Що, през октомври кой беше на власт, според теб?

Е да ама сега се раздухва от медиите и всички разбраха,едва ли докладват на министър председателя такива случаи

в таа ФАШИСТКА д-ва естествено е това фашистко поведение, още повече за администрации и др подобни структури, президенства, министерства, партиини организации....ЕДИНОНАЧАЛИЕ, СУБОРДИНАЦИЯ, ПИРАМИДАЛНА ВЛАСТ МЕЧТАНА ОТ ВСИТЕ ФАШИЗОИДНИ УПРАВЛЕНЦИ, както и СМИ от тоа тип в кото драскаме ТЪПОТИИТЕ И ПОСТЦФЕЦКИ БЛЕНУВАНИЯ.... ТАА Д-ВА КОЯТО ПРИЛИЧА НА СИБИРСКИ КЕНЕФ С ЧАКАЩИ НА ОПАШКА ЗА РУБЛИ И ВАЛЕНКИ, БАЛКАНСКИ ВАТНИЦИ

Само за някоя колежка са се скарали!

"Началникът на съседния отдел имаше задача, която дълго време вършех аз."Айде сега да видим кой какво работи...Значи началник на един отдел върши работата на началник на друг отдел в една и съща местна администрация....Това ако е така във повечето държавни институции,защо да се чудим за многохилядната "армия' на държавните служители..........

Като назначават калинки, които НЕ ЗНАЯТ какво да правят... Избива ги на агресия..

Въпрос: Офис със трима в държавната администрация и само един работи? Кой е той? Отговор: Климатикът.