На 9 май Станишев и левите премиери се обявиха за социална и справедлива Европа

Президентът на ПЕС проведе серия от среши с лидерите в Румъния в Деня на Европа

Обратно в новината

Коментари - На 9 май Станишев и левите премиери се обявиха за социална и справедлива Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те навънка избягаха от бкпто ви. По мъдри от старците. Вие сте роби, работили и.. Не искаме да живеем като вас и да работим в социалистическите ви предприятие, дали след дълги години навън са прави, извод на вас, но че при Тато аз бях роб, роби бяхме, работихме без връзки, а там членове там премии, бездействие, но и сега нима тук същите не са ок, не можем да се прибори с несправедливостта, късмет кой е имал днес е здрав, обикалят 80 годишни къде им сака сърце, и няма никога да разберем, докато те разпитват ни, чао и умната

Какво Му остава още,освен да се бори за мир,да започне да чете Куельо.

Той сложи данък 10 % и това му е грижата за бедните,а за подаръка на Южен поток на Ердоган трябва да лежи в затвора ,заедно с Орешарски и Борисов

Нашите леви милионери са много щедри когато раздават парите на другите ,за да си правят лявата политика

За да е социална др. Станишев , някой трябва да дава пари, а друг да ги харчи, а това не е особено справидливо.....

Е като источна Европа беше толкова соц., що не оживя. Щото соц,соц, ама някой трябва да изкарва парите за този соц.

Български мекерета за Европейски заплати - Това е новият политически почин в България...

В Англия като го видяха Станишев и последва раждане в кралското семейство. "Призрака на социализма" броди из Европа и стряска наред.

Ще ме прощавате, но понятията социална и справедлива са несъвместими. Трябва да си изберат - или социална или справедлива. За мен е справедливо да получавам колкото съм изработил. Социално е да харижа половината на лентяите. Преди 100 години поговрката е била - "който не работи, не трябва да яде" Сега поговрката е "който не работи - има социални помощи, които падат от небето"

Топлата вода ли откриваш? Социални помощи има във всички държави. Живееш в общество, а не на самотен остров, предполагам.

Социалните милионери за социална и справедлива Европа!!!

Искам да кажа, че с всяко появяване на Станишев, изпитвам все по голяма непоносимост към него. Този човек обърка тотално БСП-то със своето тщеславие. То бива грандомания ама този съвсем прекалява. Сега вероятно ще понамали резултата на БСП, защото доста хора не го понасят и няма да гласуват както им се иска. Но кога ли ще го усетят в ПЕС. То всъщнопст и та май са подобни нему (както ги гледам по снимките и чувам цитати.

Нали от СОЦИО-алната система цицат всичките те! Да са забили поне един гвоздей?

То много хубаво, ама и тази идея е цяла химера. Образованието на ББ с образованието на Макрон ли ще го сравнявате, че и заплащането да е еднакво? Колко работа върши холандската правосъдна система, колко и нашата? Ами корупцията? Няма как да сме еднакви, няма как да не сме на различни скорости. БВП-то на различните държави е различно => и заплатите са различни! Това, което социалистите не могат да разберат е, че за да са добре работниците, трябва и работодателите да са добре. Няма как на сила да кажеш на някой работодател, давай 3000 лв или 5000 лв заплата, защото и в Германия плащат толкова. Няма конкуренция в малките населени места, затова и заплатите са много ниски. На сила от богатите не можеш да вземеш. Това също не го разбраха. Бичът на икономиката са корупцията и сивата икономика. Решението не е във вдигане на данъците на "богатите" хора, които са квалифицирани работници с високи заплати. Няма как да повишаваш стандарта на живот на едни, за сметка на други .... Защото накрая квалифицираните работници си хващат терминал 2 и отиват да работят в държава, където може да плащат повече данъци, но стандарта им на живот е много по-висок. При липса на квалифицирана работа ръка кой инвеститор ще дойде и ще плаща данъци тук? В същото време бизнесът си минава през хилядите вратички, за окриване на данъци - офшорки и т.н. Накрая социалистите вместо да всигнат стандарта на живот на бедните, ги правят още по-бедни ... Хората по малките места работят по празници и накрая не получават нищо - защо? Ами като взимат още една надница "под масата" много ясно, че нищо няма да вземат - работодателя си им е изряден. Вместо 500 лв им е платил 600, а накрая под масата хората си получават същите пари ... Т.е. какъв е проблема в краткосрочен план действията на левицата - да вземем от богатите и да дадем на бедните има ефект. В дългосрочен план това е с обратен ефект. Какво могат да направят - спрете сивата икономика - работодателите да са задължени да си осигуряват работниците на реалните доходи - да, факт е, в краткосрочен план на тези хора, ще им се намали стандарта на живот, но в дългосрочен план (2-3 години) всичко ще си дойде на мястото и тези същите хора, по Коледа като работят на 4 почивни дни и са с половин заплата напред.

А колко хубаво щеше да бъде да се обявят и да свобода на словото- да престанат да блокират ИП адр. на тези които само казват мнението си.