От Байконур към МКС беше изстрелян космическият кораб ”Союз”

От космодрума Байконур в Казахстан към Международната космическа станция беше изстрелян космическият кораб "Союз".

Обратно в новината

Коментари - От Байконур към МКС беше изстрелян космическият кораб ”Союз” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На тая госпожа ще ѝ скъсат амджика, шест месеца в условия на безтегловност.

Знаеш ли как става тази работа в безтегловност и дали е така лесно както си мислиш?

A кво изстрелват в това време лудите крави? Пръцки с лук! Хахахахахахахах

ей Големи мазохисти са тези хамериканците. Както казва бай Щерю измислили всичко , направили го , само да го сглобят не могат и плащат пари ....

Европа изстреля още четири спътника за системата "Галилео", като за пръв път са изведени такъв голям брой наведнъж, съобщава агенция Ройтерс, цитирана от БТА. С това Старият континент е напът да изгради своя собствена навигационна система. Спътниците стартираха от космодрума Куру във Френска Гвиана на борда на ракетата-носител "Ариана-5" в 13:06 часа по Гринуич. Те ще са част от алтернативата на Европейския съюз на американската Система за глобално позициониране, позната като GPS. Така общият брой на спътниците, включени в проекта "Галилео", става 18 от 30 планирани. Те са с маса 700 килограма, оборудвани са с антени и сензори и се захранват от слънчеви панели с площ от 5 квадратни метра.

общо има това с краварките дето летят на руски кораби? Ми да изстрелят и французина, бе! Като спътник! Наведнъж, не на три степени! Много си прост бе Сашееее!

удобно забрави че руските прасенца използват американска технология за "да си сделат" корабче..ха.ха

Разни спътници може да са няколко килограма. Да пратиш хора е съвсем различно. Не помня кога за последно някой друг, а не руснаците са пращали хора в космоса. Имаше едни скачащи с парашут, но не знам дали това се води космоса - май го рекламираха като ръба на космоса. За тях не знам с какво са качвани.

Със стратосферен балон.

Винаги се кефя, когато "по-слабият" показва на "по-силният" че не е за подценяване и трябва да се съобразяват с него. Американците са използвачи, създават идеални условия за бизнес, но до там, всичко друго идва от изток, включая и Русия.

Забележете кой какви задачи има да изпълнява. Единият 60 експеримента, другият 50, а американката - единствено и само как светлината влияела на съня. Тоест ще хърка през цялото време и ще изследва нещо, което може да се изследва и на канапето у дома :)

Тия май тройка ще правят. Няма нищо лошо де. Ако пуснат камерите в станцията онлайн и нонстоп ще бъде забавно.

Бойко се къса от яд, че не е построил космически кораб " разделяй и владей бай Банкя"!!

Неговият вече е на космодрума в Кейп Канаверал. Наскоро му преместиха външната тоалетна от Банкя до там. Сега монтират втори компект тухлички за клякане, за да може и мамата да запали двигателя. Скоро американците ще имат космически кораб с двоен двигател. Сам до му кажат че ще има нови президентски избори и ще развият трета космическа скорост.

Тукашните русофилистици от месеци се дерат и квичат, че американците използвали руски ракетни двигатели, щото не можели сами да измислят и конструират такива:) Поредната опорна , но много мека, точица:) Голата истина е, че цитираните ракетни двигатели са американска разработка и технология и ..се произвеждат в Русия:) Патент, технология, иновации - всичко е Made in USA! А сглобяването - Сделано в РФ:)))

Щеше да си малко прав ако Елцин беше успял да им хариже документацията за двигателите на САЩ.

За твое съжаление и покруса - съм абсолютно и напълно прав!:) Някакви криминалето си чел на МосКримИздат:)

Това че говориш за "русофилистици" изключва всякаква възможност някой да те приема насериозно. По тази причина и без да навлизам в подробности, само ще спомена, че руснаците използват технология и процеси, до които американците теоретично също са стигнали но категорично са ги отхвърлили като абсолютно невъзможни. Затова когато най накрая са разбрали устройството на руските двигатели, буквално шапки са свалили на руснаците. Това е положението.

МНОГО ЛЪЖЕШ

Нито съм фил, нито съм фоб, ама такава лъжа си изпраскал, че правдоподобно щеше да звучи, ак о твърдеше, че Интел или Майкрософт са руски. Да кажеш, че в разработката на РД-180 има нещо щатско е малоумие.

ТО И СЕРГЕЙ КОРОЛЬОВ СЕ Е ЧИСТ АМЕРИКАНЕЦ ОТ ЛУИЗИАНА: ... СЕРЖ КИНГСМАН :)))

А каква е идеята тогава да ги купуват за милиони вместо да си ги произвеждат и каква е програмата за ,,Създаване на американски ракетен двигател " с бюджет 250 милиона ?

Никога не е късно човек да стане за резил! А най-лесно това става от незнание. Или си много млад или прекалено глупав, че по друг начин не може да се обясни тъпотията, която си написал. Трябва чавка да ти е изпила мозъка или пък съвсем да го нямаш, са да можеш да родиш подобна "мисъл". Само една "малка" подробност: ако не бяха руските иновации в областта на ракетостроенето и руснак, който да ги подшушне на отвъдокеанските, америкамските им колеги, щяха още дълго време да залагат на барута и прахобразния алуминий, ако това въобще ти говори нещо...И до луната щяха да стигнат на куково лято...

Ми да летят със собствени двигатели! Що се качват на руски ракети!?!? Айде, да палят и да фъркат! Ма .... немогат бе! Просто немогат и това си е!

В Русия станаха 3 поредни аварии и рашките почукаха на врата на Казахстан.

Ей тия казахстанци и космодрум си имат и наем вземат!

Абе умни мексиканците, колко да са умни, колкото да мият клозетите на американците!

ДОРИ МЕКСИКАНЦИТЕ СА ПО-УМНИ ОТ МУТРИСТАНЦИТЕ - ВСЕ СЕ НАТИСКАТ НА СЕВЕРНИЯ СИ БРАТ :))

...МА В ТОЯ РУСКО АМЕРИКАНСКИ АЛЪШ-ВЕРИЖ, МАЙ АМЕРИКАНЦИТЕ КУПУВАТ,А РУСНАЦИТЕ ПРОДАВАТ А ?

ами кото има технологии продава,а който няма .....зяпа,или купува ако има пари !

ползват американска разработка и патент за двигателите.

Казваш брато... че ние бакшишите сме най-великите щото джиткаме на сам на там всички ви. Мъ да мъ напрайти призиенть бе. Я съм най-великия. Щото въ возъ.

тоя американец, та не спаси Колумбия и Чаланджър?

той може да е с друга специалност.

Влязоха още 160 млн.долара в руската хазна.

С тези пари могат да пазят курса на рублата не повече от 2 дни. Толкоз!

за некви самовари, които никой не е видял.

160млн. долара колко Ipod-да са при цена на едро под 1000 долара!?

Така е, руснаците нямат технологии да си направят компютри и "сексуални" мрежи, където да летят "виртуално", затова им се налага да правят ракети и да летят наяве ...

Гледах старта и наистина се възхищавам на това което правят руснаците, и си давам сметка колко жалки и нищожни са ,,високите технологии" на Самсунг. Мога само да им пожелая успех.

Не 3-6 пуска, бъркаш! Съгласно справката за 2016 г. са планирани 31 орбитални и суборбитални пуска на носители от руски космодруми и 2 от Куру по Европейската програма. От тях предсоят само още 5. От изпълнените неуспешен е един - ракета Р-30 Булава, изстреляна от подводния ракетоносец "Ю. Долгорукий" по време на полет се самоликвидира.

се самоликвидира постепенно, ама нема да го броим.

На кандския космически кораб, и под канадския противоракетен щит.

Добре, че са руснаците да изведат другите нации напред! Имат технологии, а защо живеят зле?

От къде знаеш, че руснаците живеят зле?

щото останалите по света са заети със себе си.

По Черноморието е пълно със "зле живеещи руснаци" целогодишно. В Лондон Париж Рим и Мадрид също.

Колко зле? По-зле или по-добре от нас? Покупателна спасобност на една тяхна средна заплата спрямо нашата средна?

се местят по на запад...

страшна покупателна способност има една тяхна заплата:)) Огурчики и водочка! А в края на месеца...само водочка!:) Денги нет! Всего вам хорошего! Д.Медведев - премиер на РФ

та още ни държи влага, де с телевизори, де с леки коли, де с металургия...

лудиииии, лягайте да спитееее утре ставаме в 5. Хайде лека нощ, хаа хаа ха ха ха .....

Пичове, посетете музея на космонавтиката в Москва. За тези под 35 г ще бъде изключително интересно като видят българското знаме, герба НРБ и името на първия български космонавт. Та едно време и нийй сме намазали малко от звездната епопея. Сега обаче сме деволюирали до плазмодии.....жалко

и за да го докажем - колко косми, колко нафта има в музея на космонаФта :).

Рашката, освен да мете, подрежда и сервира яденето, за друго не са го взели. Е, поне Раша ще се похвали с първата космическа камериерка !!!

Отчаянието прозира в тези постове на дълбоко наранени соросоиди! :)))

А канадците за какво ги взимат? Май за нищо освен да серат по форумите не стават.

ЯВНО СЕ ЧУВСТВАШ ПРЕУСПЯЛ В КАНАДА, БЪРШЕЙКИ И ЦЕЛУВАЙКИ ОТ БЛАГОДАРНОСТ ЗАДНИЦИТЕ ИМ

Този не знае къде се намира Канада на картата...

малко млади хора в момента са тук, те сега слушат чалга, слушат и разсъждават над текстове с които интелигенцията мъсти на младото поколение, защото обедня. да! жалко!

Какво да слушат, рап ли? Или, че трябва да живеем заедно, пък в действителност се оказа, че те живеят, а ние слугуваме, за да живеят те добре.

ха ха ха ха аве, тамън щях да лягам! мерси че ми отговори. според мен да слушат каквото и да е но не чалга защото звучи отпускащо измамно отпускащо и разглезващо все едно живота няма смисъл а глупоста е пилеенето на време е нещо хубаво, като сега дет съм седнал да пиша! амаха! знаеш много добре, а нали!

Американецът на борда подсигурява безаварийността на изстрелването. Че иначе все ще стане някаква авария или някой случайно ще забрави отвертка в двигателя.

неее така ни ги представят евреите! те са хитреците и все се подиграват тънко с хората! познавам някои от тях! те създават психоза за тъпи руснаци и умни американци! защото повечето от тях са в америка, че и в още 30-ина страни

Това което дописката не съобщава е, че това е юбилеен петдесети полет до МКС. Петдесет (50) космически полета. За руснаците. Това значи нещо. Значи технология, умения, познания, значи, че Русия е велика сила.

и спецназ...

Ако трябва да бъдем прецизни пръв е бил Циолковски... и да, ще разочаровам много хора тук, той не е нито американец, нито германец...

...СА ЩО ЯДОСВАШ СОРОСОИДИТЕ ?

Нека се образоват, светът не започва и не свършва със САЩ. Нека им напомня, че дори Большой театър е по-стар от САЩ... :)

Циолковски. Това е в мечтите на русняците.

що мълчите за сергей королев, бе еййй мамуни

Що не качиха Обама и Меркел да видят свят, пък и свят да види звяр?

Не знаеш какво пишеш...

хъ хъ били мурзилки били козяци, били не знам какви, алкохолици имали един самолетоносач, ама не американци пускат ракети с голямо тегло и голямото ускорение в атмосферата а руснаци, нали! хай дейба и набринчени хора сте всички тука, мразите всичко що е руско и обичате все чуждо! да не би да е от това че сме много близки с тях и си ги критикуваме като роднини.

Елън Мъск сега си гризе петите от яд..... Крайно време му е да спре да мисли за най-ниската цена и да си оправи ракетите да не гърмят толкова често. Или поне не с полезен товар на борда по време на тестове (като израелския спътник).

Фири

Виж сега приятел, руската ракета с минимални модификации се изстрелва 50 години. Реално първите две степени са паднали на земята т.е около 100 милиона долара са разпилени на малки паечета в степите на Казахстан. Ракетата на Мъск е КАЧЕСТВЕНО ново нещо. И веднъж като се напасне може да изстрелва всяка седмица докато руснаците само 3-6 пъти годишно и то ако има балама да плати. С две думи частната иновация срещу германската ракета на фон браун от преди 50 години защото руснаците просто модернизират германската ракета. Нали не се съмнявате, че хора които взимат под лиценз от фиат жигулата могат САМИ фс изобретят ракета? Това са пияници, тъпи, прости лигави пияници с мания за световно господство.

не , фон браун знам че прави американските аполо. След края на войната работи в САЩ като технически съветник към ракетната програма на САЩ. През 1950 г. е прехвърлен в Хънтсвил Алабама, където 10 години оглавява Редстоунската ракетна програма. Фон Браун е натурализиран като американски гражданин през 1955 г.

Даже и ЛА 2, е изобретение на Браун. Всичко за космоса е творение на Браун.

Само да ти припомня гордостта на американското ракетостроене Сатурн-Б кой го е конструирал

Частникът гони печалбата и икономисва от всичко в името на печалбата. Интересува го само тя и нищо друго. Частникът никога не може да се конкурира с продукт, за чието производство е бил впрегнат държавен ресурс. Запомни го и си го набий в главата!

космическия път на човечеството са свързани със Сергей Корольов. Той е главният конструктор на руската космическа техника, бащата на практическата космонавтика.

Видно е, че мисленето не ти се отдава, най-добре не пробвай!

....ТИ МАЙ СИ МАЛКО ТЪП ? ....ТИЯ" ЛИГАВИ ПИЯНИЦИ" ИМАТ НАЙ ДОБРИТЕ АТОМНИ ПОДВОДНИЦИ, НАЙ ДОБРИТЕ ПРОТИВОРАКЕТНИ СИСТЕМИ,САМОЛЕТИ,ТАНКОВЕ И.Т.Н(Т.Е ДОСТАТЪЧНО ТЕХНОЛОГИИ) ДАЛИ АКО ПОИСКАТ НЯМА ДА НАПРАВЯТ И ДОБРА КОЛА,А И ВСИЧКИ ЗНАЕМ "СТРАХОТНИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДАРАЦИ" ГОРЯЩИ ПО 15-20Л/100КМ