Взривове в склад до ”Петолъчката”, има ранени, издирват трима

Взривове избухнаха в складове за боеприпаси в стралджанското село Лозенец. Мястото е на 3 км от пътен възел “Петолъчката”, който бе затворен за движение. Има ранени, трима души са в неизвестност. Районът бе отцепен на 3 км от складовете. Последваха вторични взривове, последният около 05.40 в сряда.

Обратно в новината

Коментари - Взривове в склад до ”Петолъчката”, има ранени, издирват трима | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

....това е най-добрия начин да не могат да бъдат установени изнесените и продадени количества боеприпаси от един такъв склад.

Шантава държава!!!

Утилизацията на боеприпаси е изключително опасна и отговорна работа. Те затова са ни ги продали за да не извършват тази дейност. Виновна е основно фирмата , че подхожда толкова некомпетентно по въпроса. При всички случаи трябва да и се преразгледа лиценза й , защото явно не го заслужава . Пък това ,че е частна не е проблем , то най-голямата ни фабрика за оръжие -"Арсенал" в момента е 100% частна.

като чета статята и с рака на сарце мога да ви кая мили хора балгаря е направя сметишето на европа. тък си докарват боклъците които ако ги ънищоят в тяхната дарява ше им коства много скапо а нашите малоъници бизнесмени ги залагват за ялти стотинки а че ъбиват хората че замарсяват прекрасната ни природа е нали сме тоалетната на европа нас само за това ни използват.

Само асфалт не стига, трябва поне малко и акъл.

МВР на ГЕРБ , министър Цветанов и бабаитае Борисов отново се окендзаха. Контролът над фирмите за боеприпаси е тяхна задача. Те отново не се справиха. Отново разпуснатост, анархия, некомпетенстост, безразличие, равнодушие, алчност, постоянен купон, лъжи, национално предателство. Отново нацията търпи тъпи милиционери на ГЕРБ, отново смърт, несигурност, ужас и разруха. Докато на власт са случайни хора от всички парии, страната е под заплаха от нови катастрофи, този път със жертви.

jezoff

Бате Боко, на път си да бъдеш тотално и безвъзмездно изтрит от голямата гума на Историята... Нищо..., ще ти хапнем саралиите и курбана и нататък... към следващия аматьор, който иска да работи цар...

SUV

"...къща с муниции и фоЙерверки..." - забава! Пейтсцх, ако ти драсне некой боята ще види червеничко :)! Хич недей да споменаваш "държава", просто без стеснения пиши за партията майка и ще са ти смислени постовете.

А в Германия бившите военни бази и складове с военни амуниции от частни фирми ли се пазят?

mmm

Бедна ви е фантазията колко много складове има там, ако се разгърмят ще отместят чукарите от петолъчката до карандила

Повече от очевадно е, че в тази държава нищо не се променя, а и няма тенденция за промяна в бъдеще. За Бога, братя, Бягайте и се спасявайте!

Да се проучат околностите на всички населени места за такива складове( срещу 3-4 лв. на метър) и задължителни застраховки срещу взривове

как изпратиха хора в Челопечене и чистиха месеци години и ние нищо не платихме! Да ги викат отново тези военнолюбци да идват и да почистят това, което сме изакали!

Ето до какво води корупцията при раздаването на "парчета от баницата".Не е въпроса само в парите,които трябва да се усвоят.Трябва и работа да се върши.И то по правилата. Сульо и Пульо с боеприпаси ще се занимават?

welcome ту абсурдистан :))))))

Фирмата е Берета Трейдинг

Продали боеприпасите на черно и сека прикриват следи хората ...голяма работа ...не е за сефте я!

10г. затвор за управителя ще даде тема за размисъл на бъдещи "търговци".

КАК Е ВЪЗМОЖНО ЧАСТНИ ФИРМИ ДА ПРИТЕЖАВАТ БОЕПРИПАСИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА Р.БЪЛГАРИЯ?!?! ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ТЪЛКУВА ПО МНОГО НАЧИНИ... КЪДЕ Е ЕС , СПИ ЛИ?!?! ТО Е ЯСНО , ЧЕ ДЪРЖАВА ТУКА НЯМА, НО ВСЕ ПАК ТЕРИТОРИЯТА Е ЧАСТ ОТ ЕС....

Нали знаете какъв е единствения начин да се краде оръжие от някъде и да не се разбере кой и колко е откраднал - въпросният склад да се вризиви :) Същото нещо стана и в Челопечене :)

Абе 4engel ти си болен ненормалник.Иди на психолог на Позитано.

Смотаняци, да ги бяха продали тези боеприпаси на Индия още преди години, щеше да има и за комисионни и за държавата :)))

A да не мислиш,че са наши тези боеприпаси...цяла Европа ги трупа тука , понеже сме много умни

И печелят наши другари,разбира се!

В днешно време в България се оказва че в чстния сектор има повече боеприпаси отколкото в националната армия.Трудно ми е да го разбера но явно фактите са по силни и говорят.На Бат Бойко вода го залива,земетресение го тресе,боеприпаси гърмят,ей те това се вика карък.

Пълен хаос и никакъв контрол във всичко. Защо хрантутим хиляди държавни лентяи???

ами имаш ли избор да не ги храниш,пък те и не те питат,като кърлежи са впият се в теб и смучат ли смучат.

Нали имаме виден пожарникар да заминава да гаси там, а цвинокио да се обади на 112!

това село го мразя заради некоректното ограничение на скоростта 40 км/h. по правило там където има такъв вид ограничения (хранилки) има и пътни полицаи (катаджии). явно доста отрицателна енергия се е събрала там та такива случки не са случайност. земетресението в пеуник и около пеуник също не е случайно. там се е насъбрал измета на българия

Леко с омразата и злобата, че насъбираш отрицателна енергия и се превръщаш в измет!!!

Ограничението е на място, на което някой мразещ ограниченията като теб е прегазил едно дете. Казва се Ани. Пише го на паметника.

КОГАТО ИДВАХТЕПРЕДИ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ В ПЕРНИК ДА БАЧКАТЕ ОТ ВСИЧКИ СЕЛА В БЪЛГАРИЯ, ТРЯБВАШЕ ДА ВИ ЗАПИШЕМЕ КАТО ПРИДОШЛА ИЗМЕТ.СЕГА СЕ СЕЩАТЕ ДА ПИШЕТЕ ПЪЛНИ ПРОСТОТИИ И ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ С МЪКАТА ЧОВЕШКА.КОЙ В СЪЩНОСТ Е ИЗМЕТ???

Списъкът на "пожарите" в такива складове ще се продължи, тъй както и списъкът на показните убийства на престтъпници. Нещата са били ясни на ЦРУ и Байерли още през 2006 година, според публикация на гемански вестник "Tages zeitnung" от преди 3-4 дни.

Хората станаха толкова некадърни и несъзнателни, че един СКЛАД не могат да опазят вече, дето нищо не трябва да правиш - само да седиш и да го пазиш, и да спазваш елементарни правила за безопасност...

Дядо попе, то не е "обикновен" пожар, а ЧУДОДЕЕН. Този който е крал от склада "кинкалерия и текстил", е бил заинтерисуван от липсата на отчетност и възможност за инвентаризация. Аз дядо попе, съм служил в Смядово и знам какво става когато някому мине през главата подобна-удобна еретична мисъл още през 1945 г. и 1948 г..

Добре, че няма канализационен колектор на мръсната вода наблизо, че ще замирише на 22 години демокрация!

Преди две години гърмяха и складове до София. Но държавата, покровителка на мутрите, си мушна главата в земята като щраус и никой не разбра какво се случи. И след тези взривове всичко ще си остане постарому. Важното е да се показват някои многократно по телевизора, да се хилят нагло и да размахват лентички, а народът нека мре.

Никой не се е крил, просто оправиха едни 400 млн лева тогава!

беше преди 4 години, тия мъжища не спряха да гърмят, да крадат и да вършат безобразия. от стреса тогава милата ми майка получи сърдечен удар и почина...бог да накаже всички виновни