Тийнейджърка подала 5 бомбени заплахи срещу мол

17-годишно момиче е автор на пет поредни сигнала за поставени взривни устройства в столичния мол Сердика в края на ноември, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Тийнейджърка подала 5 бомбени заплахи срещу мол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чета с интерес и почуда, наистина ли мислите че пет месеца метене ще компенсира нанесините финансови щети на Сердика и наемателите и. Защото МОЛа все пак се издържа от тях, а те от потребителите. Не говорим за обикновен делничен ден през лятото, когато София е празна, а говорим за годишния пик - преди празниците. Знам какво е в Сердика по това време на годината, не стъпвам там по тази причина. Между другото не знам дали не се обмисля вариант за умишлено поръчково деяние. Предвид че сега отварят врати още два нови МОЛа. Аз няма да се изненадам и от нелоялна конкуренция.

Дали на някой ще му дойде наум да провери версията дали тази бомбена "атака" не е платена от конкуренцията? Наскоро откри врати поредния, но много трагичен МОЛ, който има нужда от клиенти, за да захапе част от пая. Този вариант ми изглежда много по-смислен от самоинициативното обаждане на проблемна тийнейджърка 6-7 пъти..

Сега мама и татко да платят всички загуби на Мол Сердика, момичето да бъде изпратено в ТВУ..Там е мястото на всички самозабравили се пиклювци и пикли..Защото поведението им е под всякаква критика.Нямат никакво чувство за такт преди всичко..Те не уважават себе си,а какво ли да уважават труда на учителите и родителите си..На 17 години не може да се говори,че не осъзнават действията си..Трябва да се говори за погрешно разбрана свобода,която те превръщат в слободия..

"Пред униформените младежът обяснил, че гледал за подобни случки по телевизията и решил също да пробва." А може ли полицаите да ги счупат от бой и да обяснят после че са гледали това в американски екшън

Не се самозалъгвайте,момичето е продукт на това болно общество,където под култура се разбира "да пазарувам в мола". А тези с критиките са като в песента на пинк флойд-марширувате в ритъм. Момичето поне се различава от СИВАТА ТЪЛПА СДУХАНЯЦИ И КОМПЛЕКСАРИ,дето никога не правят крачка встрани и винаги са готови да дават акъл. ОТ МАШИНКИ И ТОСТЕРИ КОМЕНТАРИ НЕ ИСКАМ!

По немските програми дават документални филми, как се справят с проблемни тинйджъри които не се вписват в нормалното ежедневие по една или друга причина. Изпращат ги в Африка при приемни родители от третия свят. Няма вода, нормални условия за живот отсъстват или са много примитивни.На третия ден още си променят мнението и начина на мислене след като за една цигара само получават наказание и не биват допуснати в сламената колиба да пренощуват даже. Накрая на двуседмичен престой със сълзи се молят на родителите си да отменят наказанието и обещават да се държат нормално, да не пушат цигари и употребяват алкохол, както и да се учат и завършат образованието си нормално. Нашите деца и внуци в голяма част са разглезени до крайност. Виновни сме самите ний. Много родители разсъждават така: Аз нямах на времето, нека сега поне детето ми да получи това което ми е липсвало на мен. По този начин свикват да получават всичко наготовои отговора на поведението им не закъснява. Нека не се взема всичко като обвинение към всички млади.Просто голяма част е такава. Има и много свестни и примерни деца които могат да служат за пример на поведение дори и на възрастните.

Много хубав разказ, само да не бе употребила "немските". Живея от 10г. в Германия - повярвай ми такова нещо, дето го разправяш там няма. Германката дори не си позволява да вика на детето си.

Всички се обясняват за закони и съдилища, ама един не си призна, че проблемът е във възпитателните мерки на родителите - нямало кой да им набие по 2 шамара навреме на двете - така става. Родители, възпитанието на децата ви зависи изцяло от вас, спрете серийното производство на пикли и пикльовци, които си мислят, че за нищо няма наказание и винаги ще минават метър !!!

БЕЗДЕЛИЕТО РАЖДА ПОРОЦИ!

АБЕ ТО И ТИЯ В ЛУДНИЦАТА МИСЛЯТ, ЧЕ ВСИЧКИ НАВЪН СА ЛУДИ АМА КОЙ Е ПРАВ? ТЕЗИ ВЪТРЕ ИЛИ ТЕЗИ ОТВЪН? Какви глоби,какво порицание,какво ставане в рейса на бабичките? Ей ОЛИГОФРЕНИ вие работа нямате ли,чий го дървите в мола безработници? Ходите там да лъснете фасадата да станете граждани а?

На запад от ограниченото ти мислене в едни държави с изградени традиции си има транспорт в който също като теб се возят разни фърфаляци но ако местата определени за бремени, възрастни и инвалиди са заети от такива, то западния фърфаляк става и преотстъпва мястото си на бъпросната бабичка. А ти фърфаляко не само, че нямаш първите седем години а и изоставаш с начина си на мислене поне с още двадесет.

Нека нещата да се наричат със собствените имена.Всички коментарии пропускат че на тези тинеижери им липсват първите седем гогини(а само на тях ли?) и това е основната причина за тяхните деиствия.Нарушено е традиционото възпитание за моралните цености,и не само за тях важи това. Да сте виждали някои да поздряви по възрастен или да отстъпи място в трамваи(ТРОЛЕИ,АВТОБУС) или кадето и да е? Тотално са нарушени всякакви морални цености коити се усвоявят в нормално семеиство а не в което броят стотинките за кляб!

Бръкнете им в джоба,ако не на тях на родителите им и проблема ще го решите.Ако нямат пари,да ходи да мете улиците.

Я, проверете тази 17 годишна "мома" колко секс е правила до сега! А, иначе за наказание за делата си е малка, така ли ? Я, да откара 2-3 години в ТВУ пък да видим дали някой подобен пубер ще посмее пак да се гаври с телефонни заплахи . А, родителите й били не-виновни. И те ли? Ами, я да видим по закон не са ли ? Като не искат да отговарят да действията на изпуснатото си отроче , да го бяха дали в дом - за осиновяване. Щом не е цигане , щяли да веднага да го вземат светни хора и да го възпитат с любов и както трябва, с отговорност. А, не да се измъкват по терлъци, когато занемареното им чедо се запознава с Детската Педагог.Стая оше в зората на пубертета си ! Ай, писна ми от непълнолетни полу-престъпници, които израстват в пълнолетни "цели" престъпници !!

аз смятам че родителите на момичето не са виновни никой родител не си възпитава децата по този начин,би трябвало момичето чрез някакъв обществено полезен труд да си изплати глобите,защото те сега ще платят,но утре момичето отново може да направи подобна простотия,а ако накажат нея следващият път ще се замисли дали да се обажда със заплахи за бомби.

Сигурно за друго не я бива и избива комплекси...

Сега едни хубавички, големи глоби да наложат на родителите на тези "дечица "и следващият път мнооого, ще се замислят да ли пак да се обаждат. А и родителите, ще се позаинтересуват малко, с какво се занимават дечицата им.

А КОЙ УБИ ЛУКАНОВ? ЛУКАНОВ КОЙ УБИ, А? щом знаете от улични телефони кой се обажда, значи??? а 13 милиарда + 60 милиарда след това къде отидоха а? само 3 милиарда за бойко казахте - ами другите? костов нещо по въпроса знае ли, знае ли?

Явно трябва да върнат смъртното наказание без значение от възрастта!!

Това, че някой се обажда за бомба ми е ясно. Просто младежите пробват реалноста т.е. къде е границата. Проблема е обаче в държавата и нейната реакция. Много често от познати в чужбина на зададен въпрос "как се справяте с ..." отговорът им е "има си държава за това". Кога българите ще могат да кажат "има си държава, за това"?

Когато се изринат всичките червени боклуци!

Те тия работи започнаха да стават когато дойдоха сините боклуци.

17 годишно момиче подало 5 бомбени сигнала !!! Нито е малка, нито е много голяма. Има разум да осъзнае какво върши. Аз мисля, че трябва да й се даде добър урок, голяма глоба и много дни и месеци полезен за обществото труд. И да я предупредят, че продължава ли така, ще има и затвор. Тия младежи хептен са решили, че са ненаказуеми. Бума на тези престъпления - аз бих ги определил като телефонен тероризъм, трябва да се наказват много строго от закона. Ако трябва да приемат допълнително по-строги закони в Парламента, не да се ослушват и да се чудят как да ги извинят с оправданието, че били малки и не разбирали какво вършат.

kgb777kgb

За тая работа си има глоби !!! Прочети по-долу за Германия ! В белите държави е така и на никой не му дреме може ли да платят родителите или не !!! Като не могат съдия-изпълнител ЦЯЛОТО имущество на търг и плащат !!! Следващия пубер сигурно ще си помисли преди да се "пошегува" ! Трябва да си много НАГЪЛ , за да не си даваш сметка какви щети нанасяш !!!

Аз съм за наказание на момичето, не на родителите й. Да мете и мие 5 месеца Мола /колкото са обажданията й/, пък следващия път да си мисли. Ако има втори път - направо в затвора. Това да се глобяват родителите й го приемам като нещо тя да си избърше мръсните ръце с други хора /в случая с родителите й/.

Тая пикла след една година ще е пълнолетна и с гласа се ще определя бъдещето на държавата!

5*10=50 бинки :)

Хайде сега,голяма работа станала! Пошегувало се момичето,празници идват,весело да става!

Не, не е голяма работа - прав си! Облепят квартала си с некролози на жена/мъжъ ти, майка/баща, детето ти...ей тъй весело да е, празници идват все пак

Този път сте абсолютно прав! :-)

И шегата за да е пълна - ти пращат и катафалката с попа

Ми, да вземат да се обадят довечера, че у вас има бомба и да ви изкарат по бели гащи посред нощ навън,а ?

Ти май не си много добре!!! Супер веселие и жестоко шегуване е паднало вместо пиклата да си гледа уроците.

Това заслужава да му начупят краченцата...

Ръчичките! Че да не пипне телефон повече.

Ми дай и в болниците да звъним, какво толкова ?! Що за инфантилен коментар

Флшива или не бобената заплаха си е чиста форма на тероризъм заслужаваща затвор и непосилни глоби. Простичък факт, който ще спре малоумноде деца. Но за съжаление още по-малоумните ни дупетати няма да приемат такова наказание и ще изтъкнах хиляди безсмислени аргументи :-(

Понеже за Германия знам, за там ще кажа, там за такова разкарване на полиция, пожарна и т.н. накрая плащаш и понеже ценоразписите са им други, удоволствието ти струва десетки хиляди евро. Сега прочетох конкретно за случай с фалшива бомбена заплаха в училище, дадена от ученик. За затваряне на училището и проверка ученикът трябва да плати 12 000 евро. И изобщо не им цепят толкова басма. Хващат те, че рисуваш графити по стените, за почистването -40 000 евро. А може да стигне и мноого повече.

ДА, така трябва да е. И глобата да си я изработи той, не майка му и баща му да му я платят.

Я кажи в Германия родителите на детето колко време ще рабят за да платят 12000 евро и колко време ще трябват тук на родителите да платят подобна глоба? Аз бих каза около 5-10 години разлика.

Вече четвърта седмица поред в 18 СОУ "Уилям Гладстон"има заплахи за бомби.Никой никъде не го съобщава и по-важното е,че и никой нищо не прави.Снощи малкият ми син,който е на 10 год.се прибра изключително изплашен от у-ще-питам ДОКОГА????

Като е за МОЛА я хванахте , айде сега хванете и тези дето се обаждат за бомби по училищата , там резултатите не са така категорични , има хванати ама далеч не са всички.

То и без това от мола няма полза,какво толкова е направила бе глупаци?

То пък от теб каква полза, машина за лай...

А ти не си,прост селяндур

Ех, пиле, пилееее... Явно по- далеч от човката си не можеш да метнеш.. Я си клъвкай там, и не се изхождай неподготвен, щото след думите ти смърди на куришки. Колкото до мърлата обадила се, явно е от новото поколение, което в автобусите си говори на "бате бате", докато държат недопита бутилка бира, а момите силно гримирани като за публичен дом се кискат напушили се с ганджа... Да повърнеш, просто..

Ти май не си чел/а приказката за лъжливото овчарче?!?

Солена глоба и за нея и за родителите и - защо не и напишете името бе журналистмета ? Дайте и името, за да могат да я заплюват, където я видат ! Такива боклуци други не заслужават ! Щом е "известна" на педагогическите стаи - защо не се предприемат по-строги мерки за такива паразити като нея ? Или според някой малоумен съдия се нарушават правата и ...

Солена глоба, и следващия път полева подготовка със сандъци тротил! Да види колко е трудно да се събори мол. По телефона и баба знае...

Защото е непълнолетна и може да мине без имена.

Да мете МОЛ-а 30 дена с фланелка с надпис - "Аз търся бомбата "

Само по фланелка ??? Може да е ужасно грозна...от кръста надолу.

Имам чувството, че трябва да се върнат ТВУ-тата. Защото на такива само там им е мястото.

Никой не са хванали пишат глупости за да отчитат дейност

Е сега трябва да се заведат две дела срещу родителите й. Едно от собствениците на МОЛ-а, за претърпени вреди, а другото от МВР за направените разходи. И да им се натресат и разходите по делата. След като ги осъдят и платят, да решават какво да правят с тая пикла, която наричат своя дъщеря. Да я превъзпитават ли или не, как и с какво и т.н. На мен ми писна от разни келеши, които правят цялото общество лудо, щото си имали някакви си техни неразбрани проблеми. Да си ги решават в къщи с мама и тате. Ако не - родителите им да плащат. Не знам дали има вече ТВУ-та, но и те бяха форма на наказание.

..че кой не е бил такъв келеш, а? Просто имахме късмета да живеем в по-спокойни времена. Не оправдавам постъпката и наказание и то сериозно трябва! Но трябва и да простим, защото това е само едно дете, макар и изглупяло от хормоните.

Прав си. Трябва да се прости. Но не за сметка на адекватното наказание. Нека се научи, каква е цената на прошката. Защото прошка без цена, си е чисто затваряне на очи. Ти ме накара да си спомня, какъв келеш бях самия аз и колко пъти съм кибичил в стаята на директора и/или на дружинната ръководителка /помниш ли ги и такива имаше/. А после в къщи какво се случваше, не искам да си спомням.

Тази на малкия ни пръст не може да стъпи. колко са ни гонили из парка патрулките - South park.

Ей смешник, ти навремето може и да си правил подобни неща, щото дядо ти е бил партизанин, а баща ти член на политбюро. Виж децата като мен само ако си помислехме за "изяви" от този род, то Бойчиновци не ни мърдаше!

Абе аз на нейните години не съм и помислял да правя незаконни неща, каквото е ставало е били непреднамерено. Обаждането по телефон е преднамерено.

Не, не трябва да се завеждат дела срещу родителите. Защото на хулиганите малко им пука, че родителите им щели да платят глоба. Даже някой път нарочна правят простотии, за да накарат родителите си да страдат. Тая седемнадесет годишна гевезана, трябва да се арестува, да работи принудително някаква тежка работа. Но условията да бъдат такива, че докато не я свърши да не се освобождава. И тогава ще и дойде акъла в главата, и на други като нея, че не трябва да се вършат простотии.

Цял живот х да не куса дано!

зъб да те боли ..............

Какви ли бели ще направи като порасне още малко? Дали няма наистина да постави някоя бомба? Какво могат да направят от Детската педагогическа стая с такава п-кла? Какви мерки могат да вземат, че да не й нарушат правата?

Какви бели? Кой знае. Ще видим. Детска педагогическа стая не вярвам да може да направи нещо. Поне не ефективно. Каквото и наказание да й наложат, тя вече е герой в очите на връстниците си. Остава да се удари там, където тя удари всички с препитание в този мол - по семейството й. Да бъдат съдени родителите й да покрият щетите на полиция, собственици на МОЛ-а и на търговците в него. Аз се занимавам с търговия и болезнено знам, какво означава магазин да не работи един ден. Камо ли четири. Тогава може и да разбере пиклата, какво точно е причинила на хората, докато се е забавлявала. А най-вероятно няма да разбере.

Dobromir Dimitrow

Най-вероятно няма да разбере. А относно вината на родителите - отдавна и аз прокламирам и родителите да отговарят солидарно за деянията на възпитаниците си. И да им сее дадат права за възпитание. А дали поне няколко месеца да й дадат да чисти тоя Мол и да поживее малко с хората, работеши там, и на които е причинила тези неприятности.

Luna0102

Бой му е майката, ако с малко не помага, тогава с цепеницата докато се наместят всички бръмбари. И такива , че боят не бил възпитателно средство са празни приказки. Има деца, които разбират от дума, а други дето трябва всекидневно да се изтупват здраво.

Dobromir Dimitrow

Малко бой не вреди, ама пуста демокрация и човешки права...

На всяко гърне мерудия.Досаден глупак!

Dobromir Dimitrow

Да Ви се връща!

Като гледам в Третия свят ще да си живияла. Ако един възрастен не може да се разбере и аргументира с думи с едно дете и счита, че боят е решение, как ли комуникира с възрастните ?!

Пикла,няма какво да прави.Защо не учи?

"17-годишна девойка" Дак дезинформация ;-)

Това е вид своеобразен бунт на тинейджерите заради "ХУБАВИЯ ЖИВОТ".Това е зов за помощ!!!!!!!!!!!Преди да я съдите господа управляващи,замислети се ,коя е първпричината,кое ги провокира за това?!?!Престъпникът не се ражда,той се създава!!!!!!!!!

Какъв вик за помощ? Това си е чиста проба тероризъм. Има си и много хубава приказка за "Лъжливото овчарче", само дето тук няма как да не се проверят сигналите. Тази си е направо за Сливенският пандиз.

А тероризъмът в/у нас вече 20 години?

Ами да вземат тинейджърите, като не са доволни от живота си, да се съберат на протест я пред парламента я пред министерски съвет или президенство, я някъде другаде. Или пък да избяга от дома си. Едно време така правихме. Ама не сме ходили да вгорчаваме живота на други хора, които не са отговорни за живота, образованието и възпитанието ни. А тези хора, направени на маймуни, също имат деца. И ако не работят, не печелят пари. Какво предлагаш? Да се измъкне суха от водата? Не мисля. Има си други начини да се бунтува човек.

Да, де, само, че го отнасят невинните служители и клиенти на мола. Чаткаш ли?

Голям умник!!!! Защо не си подава "зов за помощ!!!" в социалните мрежи, ами тормози някакъв МОЛ??? "Престъпик се създава" заради чувството за безнаказаност.

Създава се, ама не сме го създали ние, а родителите и. Затова - съд и глоби за тях до дупка!

ти деца имаш ли въобще. защо не идеш да се гръмнеш с твоя зов за помощ

И какво конкретно предлагаш - да се компенсира за лошия живот с награда пушка-помпа или 5 кг. динамит? ...

Ся два месеца да работи в МОЛ-а без пари.

ТА ДА ГО УКРАДЕ ЛИ?

А, тя толкова и ще работи. Да работиш, означава да знаеш поне значението на думата отговорност. Съмнявам се тази дума изобщо да фигурира в речника й.

5 обаждания - поне 5 месеца работа /чистене/ в Мола с тениска "аз съм бомбаджйка".

Помислете що за общество сме, където да се обадиш за фалшива бомба е не просто изключение, а модерна практика. Нещо което те прави готин.

Радвам се, че съм си готин и не ми се налага да се обаждам.