Цветанов забрани даренията в МВР с 4 изключения

Вътрешният министър Цветан Цветанов подписа заповед, с която от 1 септември забранява сключване на договори за дарения в МВР. Ще има само четири изключения, в които ще бъде позволено дарителство.

Обратно в новината

Коментари - Цветанов забрани даренията в МВР с 4 изключения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нещо не схващам. Общината на град Едикойси ще дарява МВР с какви пари? На частни спонсори?

И каква стана тя с държавни пари ще се дарява държавна структора ????? Тогава защо има бюджет ???? Коя е тази държавана сруктора ще дарява освен измисленото ЕАД- Топлофикация към която сме закрепостени всички . И какво стана с ТЪЩАТА и ТЪСТА и техните ДАРЕНИЯ ?

И аз ще издам една такава заповед, на мен да могат да ми дарят само горепосочените учреждения. Но понеже съм по-тарикат, ще отложа действието й не с половин месец, а с година и половин месец. Така е по-справедливо.

ГЕРБ ,това е класа!По всичко си личи!Най-големите дарения бяха при "Тройната ламя4!

Вашия герб ... по един гроб за всички прави.

Да ама след тях ще остане нещо, което и ти ще ползваш.

Така както си се изказал май класа си виждал само в часа на класния..... Гербавите са класа точно колкото Бай Ганьо по Европата

Болен психопат!

Първите две точки в заповедта нарушават Закона за бюджета на РБ защото там изрично е записано, че бюджетните учреждения нямат право да даряват, общините също са бюджетни учреждения, тогава как ще даряват?

Кво ти пука? Важното е да има изключения. Иначе как ще се движат нещата.

Че то за управляващите закони няма, пък и толкова ги знаят. Управлението от две години е лъжа, бездействие, подигравка с хората и точене на държавните пари!

Интересна хипотеза - ще даряват само институции със държавно или общинско участие - какво значи държавата или общината да дарява парите на данъкоплатците за ченгета? Ами всяко министерство да си изготви по една такава заповед за да има справедливост? Къде си господин Премиер да се разпоредиш!!! Така отново ще си герой.........

това,което пишеш не е вярно!Министерство на културата има много дарения получени от спонсори,но този вой срещу МВр е ясен като идея,цел и подстрекатели!В България,нищо не се прави с добри намерения,винаги побеждава омразата!познай защо сме последни в Европа!Но целта -последни в света,все още не е постигната,въпреки,че не е недостижима!

Извинете г-н министър, а как държавните фирми ще даряват МВР и на какво основание - за да върши нещо или да не върши нещо което му се следва по закона за МВР, та това всеки знае че се нарича подкуп или рушвет, а не дарение ... и какво ще стане ако утре държавната компание НЕК дари 500 млн. на МВР

речено - сторено! браво... някой още да не вижда разликата с предишни правителства ?

Училища по българските земи са възникнали далеч преди края на османското робство.Създадени са само от лични дарения на хората. Днес бизнеса глези полицията, която го пази от публичното възмездие на образованите.

Аз ще дарявам общината, тя ще ги препрати на МВР. Иначе забраняват даренията ......

Просто ще си платиш на БМВ да те консултират.

Преоблякъл се Илия ... пак в тия. Простия народ обаче ще ахне от задолволство за край на корупцията в МВР..

защо от 1.9.2011,а не от днес.така беше с цигарите,но който е купил с тировете какво ще ги прави като,че ли съм един от тях.

Директорът на СДВР комисар Валери Йорданов дължи публична реабилитация на полицая Константин Иванов, обяснение кой и защо го е принудил да напусне системата и награда за вярна служба в полза на обществото и за заслуги в борбата с корупцията! Без този катаджия днешната заповед на ЦЦ нямаше да я има, защото нито Европейската комисия, нито медиите щяха да знаят за списъците и дарителите.

Работата на одобряващия преди седмица дарения, а сега - забраняващ ги е като: "- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят. - От скрина- отговаря Цветанов. - А там кой ги слага - продължава следователят. - Тъста ми ги слага - отговаря Цветанов. - А на него кой ги дава - пак пита следователят. - Аз му ги давам - казва Цветанов. - Добре, а Вие от къде ги взимате - пита следователят. - От скрина...."

А защо някой друг от политиците доброволно не пожела да му направят проверка от НАП ?

И от какъв зор всички изброени трябва да отделят от своите бюджети за да захранват най-високия бюджет?? До кога при МВР ще съществува от "единия джоб в другия"?????

Смятам,че не трябва да има изключения.Защо бе господа дарители не дарявате на детски домове,на старчески домове,за детски площадки и т.н?Нали и без друго Дянков каза,че има отпуснати достатъчно пари за МВР.Като са Ви толкова много парите ги дарете на соц.министерство.Там винаги не стигат.

и сега Цв. Цв. като забрани даренията кой ще ми даде топ хартия, тонер и г(земни гуми за патрулката а?

В понеделник МВР, ще фалира т.е. ще ходи пеш, няма да има пари за резервни части на автомобилите.Трябва да пишим на печатните си машини /няма хартия и тонер/.Без г-н Цветанов, за него всичко има.И всичко заради тъпите КАТ - аджии.Заради тях МВР е с такъв имидж.Трябва да ги закрият със закон както направиха в Украйна.

подавай си молбата за напукане, защо си там още?

Добре е, че сегашните управляващи крадци и лъжци, се и страхуват и има защо

И от мене да не се надяват за подаръци!

Тези тотално се изложиха.

АМА НЕДЕЙ ТАКА НЕКА И ДРУГИТЕ ДА СИ ВЗЕМАТ ПО НЯКОЙ ДРУГ АПАРТАМЕНТ НЕКА ДА Е ПО КЪСНО ЗАБРАНАТА - ЯВНО ЧЕ ОТ ТУК СА ДОШЛИ ПАРИТЕ НА ДОСТА ГЕРБАДЖИИИИИИИИИИИ

Този плешивец идея няма какво върши!!!!

ЦВЪКИ, ПЪРВИ АПРИЛ ОТДАВНА МИНА, НО ТИ НЕ СПИРАШ ДА СЕ ЕБАВАШ С ХОРАТА!!!!!

Ти с колко ника пишеш...типично комунистически с тва твойто "Цвък"...никовете сменяш,но простотията ти остава...цвък та цвък...хихихихи

Що бе нормално няма само Ц.Ц. да е цвък тук цвък там.

а ти типично по милиционерски нямаш как да защитиш цвък, че пак се е оцвъкал, така че нападаш с личностни обиди...

тикво,не всички които пишат портив това мутренско правителство са комунисти! ама нали толкова ти е акъла колкото на вашия вожд..

Не ставайте мнителен. Никовете са много, защото все повече хора харесват новия ми артистичен псевдоним "Цвък". Аз също мисля, че това е най-хубавото, което имам.

Всяко изключение е вратичка, през която да се заобиколи дадена забрана. Докога с изключения в тази "държава"? Искаме ли да я има още на картата или не?

Закон с разписани ИЗКЛЮЧЕНИЯ не е закон. Законът е норма, която не трябва да се коментира, а да се спазва - БЕЗ никакви изключения. ЕС не дава "дарения".

От 150 разпитани полицейски служители само двама признали за списъците....ей това ако не са комунисти като в стихотворението....ама защо тая тайнственост бе, господа, защо криете от нас, обикновените граждани, които плащаме заплатите ви? Вие, специално пътните полицаи, не сте ли изпратени на платното, придружени от атрибутите, която ви дава закона, за да следите за спазването на закона, а не за да прикривате "нашите хора"? Или се лъжа? Или направо да си намеря друга държава, на която да давам данъците си, барем тя по-добре мотивира избраните от нея да следят зпазването на закона, да правят точно това?

Смеят ли да си признаят? При тази безработица!

Ей сега вече я вапцахме,общината от нашите данъци ще дарява МВР??? Досега мутрите ги даряваха,сега сме задължени всички.....малеее,какво даряване от общини ще настане...

Даа. Било квото било. Вече ще сме принципни. Е, с малки изключения. Че то бива ли без хич. Иначе, ние полицаите винаги сме били честни и в корупция са ни обвинявали само такива, дето не харесват нашата игричка на аз зад храста, а ти не ме виждаш. А тия десетачки и двайсетачки винаги сме ги приемали само да не откажем на добрите хора, които знаеха, че ги предаваме за сираци.

Защо, бе Цвък? Преди 2 седмици твърдеше, че да се дарява на МВР не е укоримо.

Къде са комунетата?Само тоя драскач тука "г-н Цвък" остана още на поста.Те неговите избягаха,ама той нали боец до последно ще Цвъка тука...хахахах

Е, ако някой е решил да ми подари още един апартамент, няма да откажа. Няма да се обиждаме я!

Поредната предизборна партенка на Цецо Лажецо! Преди изборите ще забрани спонсорите, след изборите ще се окаже, че е станала грешка, и тихомълком, отново ще ги разреши!

ахахахаха смешници. Сега бандитите ще даряват на държавни предприятия а те от своя страна на МВР. Цецо Шестакааа

ЕДНО НЕЩО НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ! ЗАЩО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СПОНСОРИРА ОБРАЗОВАНИЕ И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ??? ДОРИ ДЪРЖАВНИТЕ УЧРЕЖДЕНИЯ СЕ НАТИСКАТ ДА ДАРЯВАТ НА МВР! А на тях би трябвало да им е абсолютно ВСЕ ЕДНО - нали са държавни и даряват държавата!!! И както се позамисли човек - държавата дарява на държавата... Малко нещо недомислено иде...

еее има, има... оправят се документално и се прелива от пусто в празно и накрая някой кара я нова кола, я купил 6 апартамента с 1000лв заплата...

Еее защо само 4 изключения,а не 40 да речем.

Еее.. не бързай де по четири по четири ще ги докарат до колкото трябва. Пак гласубайте за тях да се промени статуквото де.

В България няма полиция. "Полицайте" това копелета на бивши комунисти и агенти на държавна сигурност - какъвто е Гейко Борисов. Държавна сигурност, полиция, военни - това са най-долните, подлите и мръсни в червта си "хора". Това са подлеци и манипулатори, които нямат никаква чест и достойнство (за която само парадират). Да не говорим за мъжественост. Чуете ли да говорят, че имали чест и достойнство - пазете се от тях. Такива не трябва да им се позволява да имат семейства и деца. Децата им 90% от случайте психясват.

Брее, ти да не си Господ или светец някакъв?

Ку-кууууу

Само който не е имал работа с тези клики не знае че е точно така. И че само 5-10% от личния състав прави нещо и върши работата и на останалите......

Смятам че даренията трябва да се спрат изобщо! Държавата трябва да заделя за МВР толкова средства колко са необходими ,а не да ги дава на деловодителките в съдебната система.

Заповед 1-9 от 1991 г.на министър Христо Данов,беше една много добра възможност МВР да набира средства и спирането и след 21 г.действие не е правилно!Няма нищо лошо в това да даваш дарение на полицията!Не я спряха нито царистите,нито комунистите ,при която освен това корупцията беше ужасяваща,а сега точно нашите се намериха най-праведните!

...напротив приятелю - НЕОБХОДИМО е!!! Защо разни фирми и фирмички не даряват на МРРБ, М-во на културата и др. да не ги изброявам всички - защото НЯМАТ ИЗГОДА? Благодарение на медиите се спря една порочна практика. По-добре късно отколкото никога!