Натоварен трафик и задръствания по пътищата след празниците

Натоварен бе трафикът по основните пътища и магистралите в страната в последния почивен ден. Катастрофа затрудни движението край Благоевград.

Обратно в новината

Коментари - Натоварен трафик и задръствания по пътищата след празниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ало, ДИР-а, пак сте сложили на смяна оня тулуп-модератор, който се забавлява да налага тъпа и необоснована цензура.... Това не е във ваш интерес! Кое не е истина или не е свързано с темата, в твърденеито: ""Софиянци" се завърнаха ОТ родните си места"!?

Хайде на първо време да им въведат плащането на данъци за колите по местоживеене. А това за гоуфове и т.н. кво карате бе селтикси, Ролсове или Бугатита? Ако ги подгонят за адресната регистрация, регистрацията на автомобилите и наредбите на общината за спазване на правилниците по местоживеене, ще се върнат скоропостижно по родните си места. Аман от селяндури със претенции. Като отиваш някъде на гости, ще спазваш правилата!

Българино не се срамувай от кой край или село си. Бъдете горди ще сме БЪЛГАРИ!!!

Не мога да се сърдя на тези хора, че напускат София, за да се върнат в къщи. Мога да виня 11 Правителства, че не осигуриХА поминак на тази хора, за да останат У ДОМА!

естествено

На 30.04 земята пак ще привика тези `софиянци`

и София пак ще остане едно празно село пълно с киселячета и баби рестититутки на които живота им минава в това да разправят как са софиянци. Допреди 100 години София е било малко градче...

аре, в такъв случай, бЕгай обратно на село... отворко!

Поне селяците да си регистрират адресните регистрации игадните селски автомобилчета та поне да си плащат данъците в столицата, а не на село в по 10 лв на автомобилче

Като не харесват толкова София, защо идват в нея? Има и други градове. А защо не ползват самолет?

"До 90 км/ч е ограничението на скоростта на "Хемус" от началото до края на резервната писта за излитане и кацане на самолети до Провадия заради зачестилите пътни инциденти в този участък. " Поне три години има ограничение на това място, а и кой казва,че това е резервна писта?

Не е писта. Банкомат е. Ако някой полицаи има нужда от пари взима палката и .......

Много ме кефи селянията у Софето, майна! Днес например много се кефих на многобройните селяндури с мотори по бул. "България", ручащи мощно с поне 150 км в час! За тях катаджии и камери няма, разбира се. Също много ме кефят многобройните тарикати, които завиват от и се набутват нагло пред другите от ленти, в които трябва да карат само направо. Много се кефя и на редовно паркиращите и спиращите на места, на които има знаци за забранено спиране и паркиране, и така прецакват останалите селяндури в същата лента. Също ме радва, когато надминеш някой селяндур с голф или беемве със затъмнени стъкла и той изпада в амок и започва да натиска газта до край и да се чуди как да мине пред теб, за да ти покаже, че е най-великио! Много ми е кеф и когато карам в еднопосочна улица насреща да кара някой див селянин, който ми се сърди, че не му давам път! Изобщо много кефи тва село!

Един град го правят хората които живеят в него. Поне болшинството.

8901

"Столичани"се прибират от родните места.Дръж се земьо,шоп те гази.

В София са се изсипали всички селяндури и шаврантии на България! Кои с джипове и лимузинки, кои с изкорубени аудита или голфове - яка снобария и простотия!

Гледам много от колите са с номера "СО". Това Софиянец от скоро ли означава или Селянин отдавна? Ако някой знае, да ме "светне".

Значи 'След Околовръстното'

Те тва е,,София обичам те".

СО = Селска Особа

СО СЕЛЯНИ ОЗНАЧАВА СОФИИЙСКА ОБЛАСТ

До някъде ми е забавно като чета коментарите на "аристократичните софиянци" за придошлите провинциалисти. Първо да уточня че живея в провинцията и там работя. Ако намеря по-платена работа в столицата най-вероятно ще я работя защото имам право. Не бих живял в София ако не мога да си позволя наистина хубав и на спокойно място имот, което е доста трудно вече. Не бих се заробил със заеми до живот само за да съм столичанин. Това за мен. Съжалявам обаче тези столичани които имат претенции че столицата е само за тях защото са се родили там. Те даже не се чуват. Света се глобализира , те искат да се върне софийското гражданство! Това е ясно че не може да стане, но защо доста софиянци емигрираха в чужбина. Не е ли същото. Всеки има право да отиде където смята че е по-добре. Дават съвети селяните да си седят на село и да копаят. Ами направете го вие бе! По някаква случайност сте се родили някъде и вече се чувствате привилигировани. Смешници. Идва обаче някой от село , който е по-умен, по-работлив, по- находчив, та дори и по-красив и ви избутва. Това е. Свиквайте. Не сте със синя кръв , а дори и монархиите отпаднаха на като социално устройство. Ако имате някакви реални достойнства, с тях парадирайте, а не с месторождението си. Хората не са виновни че само столицата дава някакви реални възможности. Мислите ли ча на някой му се пътува всяка сутрин от Кюстендил или Дупница. Или мислите че вие продавайки в някой МОЛ трябва да получавате повече от инженер от провинцията или лекар? Сигурен съм обаче в едно-столичаните с реални качества не претендират с месторождението си,а именно с тези си качества, за което и си заслужават уважението. Що се касае до претовареното движение то се дължи на модата да се пътува. Пътува се не само до родните места. Нали всички тези хотели се посещават от някого.

Изключително точно и ясно написа, жалко само, че 'аристократите' ще те нападнат веднага. Подкрепям мнението!

Драги провинциалисти(2 броя) ,вашето мнение изобщо не ме интересува

Аз съм от "аристократичните " софиянци- три поколения от моята фамилия живеем , в столицата. Против СЕЛЯНИТЕ нямам нищо , но против СЕЛЯНДУРИТЕ имам . А моите наблюдения сочат , че нито един селянин не е дошъл в София . Тези хора си гледат земите , градините и животните и работят от тъмно до тъмно . Виж селяндурите се изсипаха и продължават да се изсипват в София , надявайки се , че тук мигом , ще почнат да живеят като царе - малко работа за много пари . До тук добре , но никой от тези хора не си прави труда , да промени начина си на мислене , на общуване , на живот . Не уважават личното пространство на никой , тъпчат се в едностайни апартаменти по... само един Господ знае по колко човека живеят в едни апартамент , за да пестят от наем и на всичкото от горе продължават да псуват и обиждат софиянци ... Защо бе хора , питам аз ??? Какво против мен имате ??? Някой познава ли ме що за човек съм аз , от къде на къде си позволявате да ме квалифицирате , като такава , или онакава ??? Аз ви търпя , макар и да не разбирам начина ви на живот и на никой не казах да не си събува смрадливите обувки пред врата , да не си поставя пълните с боклук торбички по полуетажите , да не пускат Цеца Величкович на макс в 12 часа през нощта - просто търпя и не квалифицирам никой , като такъв или онакъв . Стигна се до там дори , че баща ми роден и отгледан в София , човек на 65 години , каза това не е моят град купихме къща в провинцията и сега живее далеч от София . София , която вече не е на "аристократичните софиянци " , а на СЕЛЯНДУРИТЕ , които продължават да мигрират всекидневно ... Аз уважавам вашето лично пространство , ще ви помоля и вие да го правите !!!

Браво! На това ми викам отговор на място. Следя link от 15 години и за пръв път виждам смислен и хубав блог.

Много са ми интересни с корите с яйца на задната кора...

Братя българи! Спрете с тази злоба и простотия. Хората не са виновни а главните виновници са ДС и техните пионки. Те превърнаха София в град -държава понеже е по удобно да перат парите от дрогата.

Разбрахте ли се вече, кой е по-голям селяндур, софиянците-кореняци или селяните-провинциалисти?

Никой нищо не коментира за възможните обходни маршрути и за тяхното невъзможно състояние, в което се намират - особено в района на Витиня!

Написаха ги още вчера и ги повториха тази сутрин, ама няма кой да чете!

Като ги написаха, знаеш ли, че са дупка до дупка, ровове и ями? А се водят "първокласни пътища"! И ние с теб плащаме данъци, за да ги поддържат в НОРМАЛНО състояние!!!!

Можело значи с организация да се нормализира движението по Тракия. Тия дето обясняват, че проблема е в огромния трафик, който не можел да се поеме от магистралата публично да се извинят. В петък нямаше един полицай, а сега бяха по 10 на конфликтните точки.

Я кажете кой идиот е написал в материала за "Хемус": "Задръстването започва от началото на тунела Ечемишка, през тунел Витиня, до виадукта Бебреш."? Този го накарайте да се почеше по дясното ухо с лявата ръка като поп дясната си пета!!!!!

да се върне софийското гражданство

"кореняците" софиянци - с пропуск извън София!

дадено нямаш грижи, но дупе да ти е яко после, ще гледаш моловете само по тивито

И на какъв принцип смяташ, че трябва да се върне? Ако ще се върне "жителство", трябва да се върне и "социализъм"))))) Нямаш да имаш право да даваш квартири под наем, нямаш да имаш право на частен бизнес и много други неща.

ще умрете от глад, мързеливи тарикати!

да, тарикати ама ви взимат всеки месец наем, а вие по почивните дни ходите, за да си припомните добрите детски години на село, аз ви обичам, защото ми плащате добре, за да живеете в моя"скъп" град, а докато си купите жилище ще минеее ехее време, а и да си купите, дали ще можете да обслужвате кредита, а сега да видим 2 и 2 прави ли 4 нееее, за да станете граждани трябва да си го заслужите, наведете се моля

Цяла България ви храни по време на развитото соц. общество и се помислихте за велики...

Еми щом цяла България е работила за нас,значи сме велики,овчи мозък

Само в България, задръстванията по магистралите са водеща новина на телевизии и сайтове. В Западна Европа има инфо - бюлетини, които са нещо като метереологичната прогноза! Празниците започнаха и завършиха с това, какви задръствания има по нашите пътища. Всеки един пътувал на "Запад" е наясно, какви огромни задръствания има по безбройните немски магистрали - при това ежедневни.

Мазен бизнесмен крещи в тунела, а "Тайотата" му пърди , и се дави! Нема въздух, кислород, ще загинат най-добрите, преупявящите твари? Стори ме Боже, престори, във "Блюдожер", или в "Гаргамел", Или във друга пойна птица, на рамото му космато да кацна, да сложа чофка в неговата уста мазна, със своя дъх да го спася от смърт безобразна ! -.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.- баба Тодорка, от БЧК и "Бизнешка защита"

Най-много обичам тия празници,затова,че тогава ,,софианци''се изнасят на село,а тука става тихо и спокойно!Като едно време по селата.Утре пах ще ни пушят главите от тая сган в София.

,,софианци'' и пушят Да беше прочел една книга, през това време...

Обичаш ги празниците защото си седиш в задимената панелка, беден си и нямаш средства да напуснеш София.

професия - menindgar?!?! Смешник!

Ами ако трябва да бъдем честни, идеята да се закрият селата, е пак на нашите мили другари.Да не би да забравихте?!!!Които загърбиха селото и го оставаха на произвола на съдбата.Така ,че всяко следствие си има причина.Хората там, какво да правят да пасът ли?

Могат да развиват земеделие, а не стоят по кръчмите и да чакат помощи. Дворовете им стоят необработени и си купуват (ако имат с какво) зеленчуци от магазин плод и зеленчук. Някои жители на селата просто ги мързи. Да, има и такива, които работят здраво, но те не са толкова много.

Тоз който е отзад е ВИНОВЕН. Другото е ала-бала. Движещият се отзад е длъжен да кара така, че да е на безопасно разстояние- даже и ако предният автомобил тръгне назад. Той носи отговорност.Така е в държавата с най-много движение, БГ отстои от нея на 100 год. Съвсем отделен въпрос е че в недоразумението България всичко е обратно. В нормална държава в системата магистрала -бензинистанция първоопределяща е МАГИСТРАЛАТА. А в БГ е обратното -бензиностанция на мутра зад която стои дебел шкембар от София -криещ се в Парламента поставя знак 60 км .Пример- кой олигофреноидиот е поставил знак за огр 60 км на нагорнището посока север/юг 1 км преди Сандански ? Там Някакъв местен фактор има къща и отклонение към нея. Как стотици хиляди шофьори ще зависят от някакъв селяк плащащ на полицаите мишоци и "местните общински фактори "да му сложат специално на него знак и да убиват инерцията на хиляди тежки камиони и така да ПРЕДИЗВИКВАТ ИЗЛИШЕН ТРАФИК и изнервени изпреварвания. Ей всички българи са страхливи лалугери и се снишават. Някой сложил маса и чадър, продава ракия до магистралата и за него му слагат знак 60!??!От къде го видяхте това Г-да демоКРАДИ? К'во учите фъф фалшивите юниверситети ? Отворете университет изучаващ -ЩО Е СВЕТОФАР-ЛЕНТА-ЛИНИЯ-ШИРОЧИНА НА УЛИЦА, ДАВАНЕ НА МИГАЧ, ОГРАНИЧЕНИЯ НА СКОРОСТ за да има полза. Тези които решават къде и какви знаци да се постват също не трябва да са ологофрени.И без това от другите университети файда няма, защото на България е определена слугинска роля от големите чичкосоровци, та поне по-малко жертви да има.

селяните определят правилата в големите градове, по последни данни 500 000 реално са софиянци от София, говорим родени в града и техните родители също родени там, приходящи и трайно живеещи от провинцията са около 1 милион и половина и още милион работещи, но не живеещи в София, заели са всички възлови работни места, шефовете им също са от провинцията е затова тенденциозно не назначават хора от града, селяните водят други селяни от провинцията и така безконечно, града се напълни със сламари.....другото го знаете, образованите софиянци са вече в чужбина зарязали хубави и скъпи имоти в центъра на София, бъдещето е следното, столицата ще заприлича на селски мегдан, селата изчезван, нивите и земите остават необработени, всички ще стана граждани и България ще се състои от 6-7 големи града, а селата можем да ги продадем на нашите съседи....ако имате идеи давайте...

В много голяма грешка си! Софиянци "със скъпи имоти в центъра на София" не са заминали в чужбина, а живеят от наеми, при това нелоши. Другата ти грешка е, че в столицата, все пак има някаква работа и хората не са принудени да емигрират. Виж, в селата и малките градове, ситуацията е отчайваща.

тези, които дават под наем са стари баби и дядовци, а техните деца са история, тоест в чужбина, има пустеещи имоти, защото възрастните са починали и такива, които са продали имотите си на хора от провинцията и те самите ги дават на свои съселяни под наем, това са новото поколение "софиянци"

Нито софиянци, нито хората от малките населени места са виновни, че съсипахме селското си стопанство и не привлякахме инвестиции, за модернизиране и нови индустриални обекти, подходящи за държава с малки природни ресурси! Всеки има правото да търси по-добър живот, тук или навън! Живота рано или късно, ще нормализира това, важното е да си изберем не крадливи политици, а това е трудно!

Ела при мене на село имам една мотичка за тебе като толкова ти се работи.Ама после като ти изкупят доматите твоите съграждани по 25 стотинки и ги продадат по 2 лв. да не вземеш да се гръмнеш.

Това,че сме диваци при управление е недвусмислено.На българите и 90 км са много.Нямам никаква култура при каране.Не ни е виновна само ситуацията относно ремонта по магистралите.Селянията, която я имаме ни пречи!!!

като гледам от кадрите по тв какъв е трафика, направо се плаша реално колко много са селяндурите в София

Ще гледаш. Като не можеш да пътуваш, ще гледаш по тивито.

Ти нещо заобикаляш въпроса! Къде работиш? На къра или в голям град? Не коментирай другите, за теб кажи!

защо тировете Мездра София се движат.Всички ли са със специяни товари или няма КАТ който да ги спре може би рушвета едобър

та да може селчо да се прибере на София

На калпав шофьор, ТИРовете му виновни!

Спрели да ТИРОВЕТЕ на изхода на София за Сърбия границата не пуска камиони.

що??!

който работи и получава прилична заплата в РБ която не можеш да получаваш може да пътува ще пътува другите са измамници

нещо не те разбрах :))))

Иска да каже, че ако взимаш т.н. статистическа заплата, която не взимаш редовно не можеш да си позволиш да пътуваш никъде! Тези, които се скъсват от пътуване значи крадат или печелят по нечестен начин и не плащат данъци. Още нещо да не ти е ясно?

Статията е с неверно и заблуждаващо съдържание. На участъка до Провадия от две години има разделителна мантинела и ограничението от 90 км/ч е премахнато. Не пишете глупости от офиса, а излезте малко и се поразходете из България!

Прибирах се от Франция. Карам през Италия, ферибот От Анкона до Игуменица. За минати над 2300 километра само в участъка Кулата- София(190километра) имах поне 20-30 животозастрашаващи момента. Породени от лошата инфраструктура и некадърни(диви)шофьори. Дива Индия сме. Няма оправяне. От където й да го погледнеш е леш!

Селинджърите са с купени книжки повечето и са изключително нахални на пътя. ;)

magit@abv.bg

тотални комплексари :) Нямат дори усет кога и къде да изпреварват:)

Съгласен, а и да не говорим, че полицаите си стоят винаги на едно и също място и всички ги знаем вече по е 79. Доле на Петрич нищо не се работи по магистралата... 2015 невъзможно да отворят Струма...

Направи ли ти впечатление кои са диваците на пътя и с каква регистрация са.Щото аз имам наблюдение от последните 5 годинищ

Богатите пътуват! За софиянци е останало да стенат и кълнат, като онзи саможивляк Скорценито.

Когато вие дойдете в София, ние заминаваме за да си почиваме на спокойствие. Разбираш ли? Първо си почиваме докато ви няма в града, после пък отиваме на курортите откъдето сте се изнесли предишния ден ;)

Затова ли половин България, се е изсипала в големите градове? Ела да видиш сутрин рано, какво е от коли влизащи в София, а не обратното! Идват от радиус 100 километра всеки ден, да не говорим за постоянно пребиваващите! И ти сигурно си един от тях, а?

където и да пътуваш винаги ще ти се подава от крачола по малко слама и тор, които ще ти напомнят от къде си тръгнал, а за където и да си се запътил с този мозък, който стига от края на улица до селския мегдан никой няма да те забележи и винаги ще си останеш един юноша бледен

Админа е левскар хахахаха утрепахме ви хахахах хохооххо

Като гледам колко коментара ти скриха,сигурно тебе те е похитил алкохолния градус.

"Баща преби до смърт 7-годишната си дъщеричка на Великден в Русе." Само един селяк може да направи това, отровен от ракия и злоба. Нещастни селяци

А всъщност защо смяташ, че отровеният от ракия и злоба е непременно селяк? Смело мога да твърдя, че такава "стока" има и между "кореняците" - софиянци или селяндури, както ти харесва...(имам предвид най-вече ракията и злобата, второто - повече)...

magit@abv.bg

Софиянец не знае първо как се прави ракия и второ няма къде да я прави:)

Защо за каквато и новина да се коментира,винаги се стига до политика или сОФИЯ и Село.Искам само да попитам умните софиянци дето мразят всичко провинциално-хаиде представете си,че един или два месеца държавичката остане без електричество.Какво според вас ще се случи.Съвсем хипотетично ще ви отговоря.Тогава ще проличи канибализма на хората родени и израсли в лаиняната сОФИЯ.Кои би оцелял според вас тогава-високопарните и надути софиянци,или добродушните и човечни Селяни.

Юнак, в София живеят два вида софиянци-кореняци и придошли от селата.Парадокса е, че точно придошлите се отнасят с презрение към селяните, докато кореняците не се интересуват от такива глупости.

Тук може и да се съглася,защото всяко стадо има черни овце,но като чета злобата и презрението от коментарите,маи наистина идват от кореняците.А този с коментара за тока, миа е доста прав.

Абе селяндур! Че то ако не сме ние, селата съвсем ще се обезлюдят бе! Огромен процент софиянци имат вили там! На вас ви е проблема, защото нямате работа и сте ни пренаселили! Като си толкова "човечен Селянин" стой си на село и копай, а не да идваш тук под наем! Всичко ви е от завист и мързел!

Алооо,София,в БГ има повече села на брои отколкото софиянци.

Ами че аз 52 години не съм мръднал от село.Но не смятам че ти си по умен,по работен или със синя кръв.

Софиянци са като западняците.Отиваме да работим на запад наи черната и мръсна работа,а те негодуват,че им вземаме работата.Като не ни искат защо не си я работят те тази работа.

Като дойда "на море" на Слънчев Бряг :D

Все още не са съобщили за нито един катастрофирал и пукнал скот. Жалко.

Абе, ти винаги ли си такъв мръсник? Как се понасяш?

Да не си жив, за да научиш.

Много са ми смешни софийските скотове, които са сложили два стола и една маса на балкона на тридесетгодишната панелка и се наслаждават на цигарата си. А отдолу всякакви наркомани и алкохолици пик.ят пред него. Неудачниците си представят, че са на чист въздух, някъде извън София.

у браво, ти си подмладил панелките :))) А ти вземи си оправи двора на къщата, че е отвратително там където ядете, да е и свинарника :))))))

а ти за какво си дошъл тук!Или родителите ти иматсофийско жителство?

На входовете в София трябва да пират всеки автомобил и да тестват водачите за алкохол. Ще изгърмят половината. и ЦСКААААААААААА ВКАРА ГОООООЛ ! ГОООООООООООООООООООООООЛЛЛЛЛЛЛ!!! ГООООООООООООооооООООооооооооооооОООООоооооЛЛЛЛЛЛЛЛЛ !! ГОЛ ГОЛ ГОООООЛ ФЪК ФЪК ХАХАХА ХОХОХОХО ХАХАХАХАХА В СОФИЯ ЩЕ Е СТРАШНО СЛЕД ОКОЛО 30 МИН. ХАХАХАХА

Спират е думата!

magit@abv.bg

да бе :)))) гледам мача и ви тормозя :)))))

Какъв софиянец си, като си привърженик на ЦСКА? Жалка свиня си.

Селянче ,далеч си от истината! Ние , софиянци ви изкупихме бащините имоти ,че да можем да избягаме от вас поне в празничните дни !!! Относно трафика ,движението по магистрала Хемус е спокойно към 17:04 часа!

Коя е тая магистрала Черно Море, че не ми стана ясно???

Едно от развлеченията на софиянци е да си разведат кучето до някой вмирисан софийски парк. Ако не бяха скотове, щяха да имат семейства и да не са самотни неудачници. Всеки нормален човек се радва на пътуване - само софийските скотове стенат против пътуващите.

Ако имаше кинти да празнуваш тук, нямаше да пътуваш за да ядеш на баба и дедо труда. Ти си ги заебал целогодишно сами и се прибираш точно 3 пъти в годината така , че не ми разправяй колко си обичал да пътуваш, защото с нвия ми автомобил от миналта година юли месец до сега съм изминал 17 000 км. Когато ме стигнеш ми се обади :)

След като "имаш" автомобил, значи и ти си селяндур. Нали такава е логиката на софийските скотове. За новия автомобил и изминатите километри може да ги разправяш на кучето ти. Нали с него прекара почивните дни в задимената и мухлясала панелка/