”Сименс” обеща да навакса с паспортите до дни

Германската компания "Сименс" потвърди официално проблемите, които имат при направата на документите за самоличност и обеща доставките им да влязат в ритъм през следващите дни.

Обратно в новината

Коментари - ”Сименс” обеща да навакса с паспортите до дни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

сименса не е виновен в случая, подведен е, предовериха се на капелен. капелен съзнателно подадоха неверна инфо за кориците в тръжн документация. знаели са отдавна за предстоящия провал. интересно защо капелен не е позната на обществеността?? защо и как успяват да останат на сянка. сименс най-накрая изплюха камъка и казаха аз не беше ами капелен беше.

Бойко, стига сте ревали с Цецко, а се хвани и свърши нещо! Една година не разбра, че системата е егати провала! Жалки сте!

Новите лични карти да грозни, с черно-бели снимки , печат върху лицето и не се разбира кой е този човек, старите си бяха супер. А новите германски карти са цветни приятни, няма печат върху лицето на човека, нали...

Време е всички вече да осъзнаят, че толкова дпешен Премиер и такова работещо Правителство не сме имали досега! И да се вярва, че по време на втория успешен мандат България ще е на челно място в ЕС, защото сега се работи единствено за народа и за неговото процъфтяване, а не за лична облага!

Още по времето на Тройната коалиция когато Сименс спечели търга за тези документи се заговори за далавери, подкупи и че Сименс не е в състояние да спази договорките. Така и стана

Вярно е, че тройната коалиция орторизира "Сименс" да започне подмяната на документите! А ти Физкултурнико къде беше една година, за да видиш как върви подмяната на документите и своевременно да вземеш необходимите превантивни мерки? Обикаляше от сутрин до вечер телевизиите да ни разказваш простотии, с Веско-барда на ГЕРБ си почивахте във Велинград и по морето и ревеше като ощипана мома от съдебната система! А къде беше началника ти да ти набие своевременно канчето-откриваше светофари и кръстовища, гледаше мачове в чужбина и т.н.При създалата се обстановка най-малкото трябва да си отидат виновните по веригата начело с Павлин Димитров, който незнайно по какви заслуги премина от Триглавата ламя в ГЕРБ!

ВЪПРОС: Колко десетилетия са необходими на МВР, за да разбере, че се пише "кафЕви очи", а не "кафяви"! Моля да бъде прозрачно санкциониран отговарящият за редактирането на новите документи.

През 90-те в Гърция "Сименс" са платили 57 млн. евро подкуп на държавни служители, за да правят сделка с тогава държавната ОТЕ. Никой обаче не се жалва на Меркел, защото за тази работа си има прокуратура и съд. Я да видим сега, ГЕРБ ще борят ли корупцията по високите етажи или само ще си играят на стажари и апаши!

Сименс обеща, но след като Господин Борисов ги насмете! Така се действа, така се въдворява ред! А представяте ли си какъв хаос щеше да е, ако сега беше подлата тройна коалиция и Станиишев?

Сделката със "Сименс" я направиха господата от тройната коалиция. И си разделиха подкупа. Сега Борисов им е бодигард, пази ги и слага ред.

Абе Бойко не разбра ли че опашките не са заради Сименс, а заради неразбориите, които правят полицаите по опашките и липсата на достатъчно гишета. Я да не лае, ами да Цецо да върпши работа. Един полицай много бавно заграява, а като загрее се оказва, че го е огряло мноого слабо

Дойдоха си хората от европата и хамериката да си платят бърза поръчка и да си извадят паспорти, но май няма да стане. Жалка история. Поредната!

стпента на олигофренията е следната - дебил имбецил идиот...сети се ти от кои си???

Хайде Бойко като се прави на голяма работа да попита наистина Меркел по въпроса ОБАЧЕ да го направи публично по телевизията. Не на 4 очи и после да каже "говорихме". Да я пита публично и да видим отговора - отсега мога да го предвидя: "Сименс е частна компания и Германия няма никакво отношение към договорите, които сте сключвали с нея". Празни приказки

Меркел няма да разговаря за това със ББ, т к става въпрос за клон на СИЕМЕНС АВСТРИЯ. Големиьо провал иде от КАППЕЛЕН, които са подали съзнателно неверни данни в тръжната докум. за доставка на корици.

заради това държавата в лицето на МВР е дала един камион пари на Сименс те да се грижат за дребните детайли като снабдяването с корици. Ако нещо не е наред МВР си иска обещаното на този, на който са дадени парите.

как Цветанов ще им иска сметка като и той взе пари и затова ще изгори като факел физкултурника толкова си може

Няма какво да занимава Меркел с глупости! Вместо да се правят на палячовци, Цветанов да се постарае да даде на нашите прокурори нужните доказателства за хората, които дадоха търга на "Сименс" и обстоятелствата около този търг! Цял свят разбра, че "Сименс" раздават подкупи, за да получават държавни поръчки. И прокуратурата в Мюнхен се занимаваше с тяхните машинации и укриване на доходи.

Така-аааа ... прочетохме най-накрая (`наднормен` труд прииии ... неиздадени документи, респ. авансово дърпане на и допълнителни пари от джоба ни при-ииии ..... несвършена работа). Та добро развъртане на `Сименс`-овката ; Бравос маладци ! .... И какво пречи да се попрелистят някои книги/учебници от `някои`, за да видят какво/как се прави в такива ситуации (неясни контракти ... ако ли наистина има такова нещо ; озаптяване ламтежа на `определен` персонал .... за пари за нищо) А че ще има `бабанене` е ясно ; да се надяваме че ще бъде от когото/където/както-трябва на когото/където/както-трябва .

да ни отстъпят по 10 лв на паспорт и по 5 за ли4на карта за при4инените неудобства

хА СЕГА,КАТО ПО-ГЛУПАВИЧЪК И ОБИКНОВЕН потребител,да се сетя,как през последните 5г.,съм си купил нещичко,носещо марчицата СИМЕНС!Нещо,носещо тяхното лого,символ на праисторическа технологична изостаналост и практическа непригодност.Но някой,твърде отговорен чиновнически фактор,вервайте,абсолютно безкористно, им даде гигантска обществена поръчка.Сега,стойте по опашките,променяйте си плановете,губете пари,нерви и времекарайте се помежду си .....виновни и отговорни няма.БГ реалити,няма що.

Стига с вашите глупости и инсинуации. Как щеше да изглежда Обама ,ако беше казал"Който е дал разрешение на ВР да сондира в Мексиканския залив сега да си събира нефта".Или "Който докара кризата /Буш/ да се оправя" В световната политика не се прави така.Поемаш кръста/власт/ и си го носиш .

Дааа.Ама там не са имали комунисти,турци и крадлив монарх!!!

Аз не знам защо г-н Борисов винаги бърза да каже АЗ АЗ АЗ АЗ ще им отрежа от хонорара на Сименс, би ми било интересно а и не само на мене да бъде показан целия търг за фирма изпълнител на новите документи, след това договора за изпълнение на въпросната поръчка и чак тогава да говорим кой крив кой прав. Не мислите ли? Друг момент от целия този фарс " Нови лични документи " След като се знаеше, че масово на хората им изтича валидноста на документите ЗАЩО по рано не се организира това нещо и нямаше да се стигне до тук. В заключение искам да кажа, че целия проблем идва от неспособноста на "мениджърския екип управляващ фирмата наречена Република България"

Е че догоевора който са сключили нашите хубавци е крив. Иначе това си е като всяка нормална сделка,поръчка->срок->изпълнение. Кво ме брига Сименс от къде взимат бланките,ако искат и от Пакистан да ги карат,що ни занимават с Капелен? М/у тях и Сименс също си има договор така че да си се оправят те.

Ама друго си е немска фирма да вземе нещата в свои ръце нали? Всички го видяхме що е това немско качество и точност. Направо на тази фирма със закон трябва да се забрани дейността й в България!

е тоя път ще стане , вЕрвайте ми , нем аначин , хаа ха а

Така-аааа ... прочетохме най-накрая (`наднормен` труд прииии ... неиздадени документи, респ. авансово дърпане на и допълнителни пари от джоба ни при-ииии ..... несвършена работа). Та добро развъртане на `Сименс`-овката ; Бравос маладци ! .... И какво пречи да се попрелистят някои книги/учебници от `някои`, за да видят какво/как се прави в такива ситуации (неясни контракти ... ако ли наистина има такова нещо ; озаптяване ламтежа на `определен` персонал .... за пари за нищо) А че ще има `бабанене` е ясно ; да се надяваме че ще бъде от когото/където/както-трябва на когото/където/както-трябва .

Трябваше някой да е виновен и понеже не се намери друг, значи М. Миков е виновния. Хората на Б. Борисови Ц. Цветанов не са. А защо не се замислим дали това не е поредния Бойков номер.

Защото търгът се проведе 2008 г. и шепа държавни търгаши гушнали комисионните на Сименса. Но, Бойкоборисов не чете новините и не ги знае тези неща. Затова чака Меркел, за да поплаче на рамото й.

По долу пише, че фирмата Капелен е била на някакво ДС величие. Искате да ми кажете, че всичките лични данни минават през някакво бивше ДС величие ли? Е няма да се оправим! Тези трябва да ги забранят със закон!

е да ама закон няма.. и по случая най-виновен е Костов. Щото от БСП, НДСВ и ДПС е несериозно да се очаква лустрационен закон.

борисов да не се оправдава сас сименс проблема е негов и хората ще псуват него защото е некадарник не му е мястото на министар -председател

борисов да не се оправдава сас сименс проблема е негов и хората ще псуват него защото е некадарник не му е мястото на министар -председател

Дайте първо (или за пореден път) да уточним документите кой ги прави - концернът Сименс (Siemens AG) или някакво Сименс ЕООД регистрирано в България и подвеждащо с името си? Доколкото знам е второто - Бойко знае ли го...

Я виж това ЕООД на кой е собственост и ще спреш да задаваш глупави въпроси!

Вижда се, че много ги разбирате тия работи! От постинга Ви стана ясно, че всеки може когато и където си иска в България да си регистрира дружество с името "Сименс" ООД, ЕООД или АД и т.н., че то не може да има и няма нищо, ама нищо общо с "концернът Сименс - (Siemens AG) " и меверейците са такива абдали, че се ловят на стръвта като балъци! Та освен това препоръчвате на "баша ни" да ги научи тези работи ..., щото една година време не му е стигнала!?!? Ами "под баша му", дето като Шерлок Холмс, Поаро и Пинкертон взети заедно, но не само те, не ги ли знае и той, та да го "светне"! Браво, на бдителните "унтер пришибеевци"!!!

ето уточняваме: Документите се правят от Сименс ЕООД, което съгласно търговския регистър е - 23. Едноличен собственик на капитала СИМЕНС АГ, Чуждестранно юридическо лице, Идентификация FN 60562 m, държава: АВСТРИЯ....... Има ли съмнение, че това не е българска фирмичка окупирала името на концерна?

дам... и на 31 септември... като на 30 февруари

Тука веднага някой демагог намеси върлия комунизъм. Такова нещо като комунизъм по-добре ще е за информация да знаете, че в България не е имало. Само един дух бродеше, ама той и сега си броди, само че като го пропъдиха от тук сега е в Германия, Франция, Англия. А пък ти недораслек можеш ли да кажеш с какво тоя капитализъм е по-добър и каква е връзката му с бланките.

всъщност се намеси не дългата ръка на "комунизма", а дългата ръка на ДС. Но тя има да тегне над България още дълго време...

Ето - пак обещаха хората:)))))

Доволен съм, защото се вижда, че нещата се контролират! Докато се обади Господин Борисов и веднага се решава проблема! Така и трябва да бъде!

Вижда се кой е лоялен гражданин, но като се сети човек, че миналата година по това време един друг гражданин подкрепи "Г-н Б" и бе обявен от за "лоялен", пък после се оказа октопод?!

Това беше само поредния брилянтен ход на Господин Борисов за да преспи бдителността на октоподовия водач и да го закове впоследствое с неопровержими доказателства!

Няма да е много правдоподобно, ако се каже че Меркел ще си го премести в ... Но нещо подобно ще е.

Защо занимават хората с проблема, че нямало бланки. Отидете да си извадите лична карта или паспорт в 1во РПУ в София. По-старите ще си припомнят дните на върлия комунизъм, когато се редяха с някакви списъци по цяла нощ за да си купят цветен телевизор, хладилник та дори и маратонки. Страна от ЕС в която да се правят подобни нощни бдения за да се запишеш та да може на сутринта да ти дадът номерче с което да влезнеш за да си подадеш документите. УЖАС, УЖАС и пак УЖАС...нямам думи

хахаха който се чуди какви са тези "Капелен България ЕООД", нека потърси точното име в google и да отвори първият резултат, bgrabotodatel. Ще му се изясни кой ръководи фирмата и как сименс са били "подпомогнати" да спечелят търга, ама само ако Капелен са им подизпълнител, разбирш ли ххахаха

шменден капелен, ха, ха ... са тези "Капелен България ЕООД". Затова Б.Б. ще се оплаква на ангелчето Меркел.

урааааа,и татко обеща ,че ще ми купи колелоооо....

То не било Сименс , най било мамин БисиПи-капелен4о

мисля че във всеки нормален договор има клаузи за неустойки и гаранции. правилно хората псуват българското правителство защото те са сключвали този договор, а бойко ще им удържи от парите само ако има неустойки в договора.

Договорът е сключен от предните управляващи в момент, в който хората вече ги мразеха и очевидно беше ,ч е няма да са на власт следващите 4 години. Очилаткото комсомолец си взе комисионните, а народа сега да му мисли.

Първо защо като българска фирма е подизпълнител, защо Сименс са спечелили търга. Хем плащаме по-скъпо, хем ние си вършим работата. Много сладко така. На Сименс трябва да се забрани да участва в държавни търгове! А междувременно тъй като хората имат взимане даване с МВР. То МВР да плати обезщетение на хората за всеки забавен паспорт. Пък те да си търсят неустойките от Сименс! Много бързо МВР взе парите за паспортите и осигури печалба и на Сибанк от цели 10%, пък сега друг е виновн. Сега да се оправят! Мен не ме интересува!

Нещо си се объркал! Най-вероятно Сименс са взели поръчката заради нашата фирма, не обратното! Сименс участват само заради името си - уж гарантира качеството. Тук в БГ няма случайно спечелен търг - всичко се урежда предварително.

Не съм се объркал! Тази стратегия е от ерата на демокрацията! Западни държави ни отпускат заем с изискването техни фирми да го правят. Техни фирми печелят търга и наемат български под изпълнители. Слагат за ръководители техни хора и плащат 1/100 от парите на българската фирма, която реално върши работата. Схемата не е от днес!

Ако се поразровите в Интернет, ще установите, че собственикът на фирмата подизпълнител "Капелен" е бившо ченге от ДС. Ако сте по-упорити в търсенето, ще разберете и какви хора работят в тази фирма и как се назначават... Шуробаджанащината е на почит. Чудя се как така точно тази фирма е избрана за подизпълнител... Но както винаги в България всичко е възможно, пример за това е и една друга фирма, която е спечелила "конкурса" и в момента издава самолетните билети на служителите в ДАНС...

Дайте да го видим този прословут договор, пък ние ще разберем и сами кой е в грешка.

....с честна пионерска!

Това, ако се случи в Япония, или някоя друга бяла страна, местния клон на Сименс щеше да банкрутира, след като плати неустойките.Без да говорим , че повече държавна поръчка щяха да видят през крив макарон. Щеше да има екзекутирани висши мениджъри, орязване на заплати и бонуси и така нататък. У нас Сименс им трябваха 2 дни да излязат с комюнике. Даже и секуру не си направиха. Вярно е, като дойдат тук, всякакви западняци започват да работят като балканци.

Браво Бойко! - Ти надмина по пазарлък и циганките от Женския пазар и Капалъ чарши! Всичко зависи от договора- не от ТЕБ! А ,какво ще получат за изхабеното време и нерви потърпевшите данъкоплатци или отново мислиш само за паничката на Дянков!

Капелен ЕООД е регистрирано в България представителство на абстрийска фирма на норвежки собственици с български управител.

собствениците са шведи, седалището е във Виена. КАПЕЛЕН е фамилното им име, с помощта на несменяимия им управител Милко Михов - 1-во главно, правят доставки на защитени и други хартии главно за министерствата. Нито една!! сделка не минава без плащане на комисионна ! Неслучайно световният корупционер SIEMENS е в добри партньорски отношения с JW KAPPELEN .