Коментари - Шуменец с 26 фиша за превишена скорост за ден | Днес.dir.bg

Шуменец с 26 фиша за превишена скорост за ден

26 електронни фиша за превишена скорост са връчени само за ден на 41-годишен мъж от Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Шуменец с 26 фиша за превишена скорост за ден | Днес.dir.bg

Коментари

катаджиите,според закона при тази ситуация,трябва да му вземете колата/спрете от движение.

защо такива рецидивисти не биват вкарвани в затвора? те са заплаха за обществото и за участниците в движението. чакаме да прегазят някого, или да предизвикат по-голяма патаклама на пътя ли?

Непрекъснато протестирате за по-високи заплати, ама като трябва да си свършите работата и да съберете някакви пари от нарушителите - никави ви няма!

тази "мистерия" е много проста всъщност: най-вероятно човекът има фирма с няколко десетки коли... Шофьорите на тези коли са направили много нарупения в рамките на деня при изпълнение на курсовете си... а всички електронни фишове по правило се издават на управителя на собственика на МПС-Тата така родните нескопосани и некомпетентни медии "родиха" нова звезда на днешния октомврийски ден - шуменец световен рекордьор автоджигит

Добър си в измислянето на сюжети, фантастика за обяснение на реалността! И оня другия с 10хилки глоби и той е горд собственик на много коли, нали! Мнението ми е, че за второ-трето нарушение на закона трябва да има затвор. Може и 1 месец да е, но затвор!

Справка Уейн Рууни. Макар и милионер 100 часа обществено полезен труд. Това отделно от глобата.

В Европа за такива нарушения и неплащане на глобите се конфискува автомобила. Защо не се прилага това и у нас?

а в Америка такива ги вкарват директно в затвора.

Да се изиска справка от МВР колко от наказателните постановления се предадени на НАП за принудително събиране от публичен изпълнител. Ако не са събрани то този публичен изпълнител взема само огромна заплата и уврежда интересите на държавата. Уволнение! Уволнение на недобросъвестните държавни служители и чиновници! Когато уволнят сто то другите сами ще се мотивират да работят съвестно и качествено. НАП и структурата за събиране на държавните вземания накърняват интересите на страната.

Отиде родата ... не може така, друг закон може и да не действа, но тези за закрила на държавните служители си действа. И как никой не се запита, когато все заплатите им са уж ниски, как пък веднъж не обявиха свободни работни места в таз държавна администрация.

Установяван е да шофира след употреба на алкохол и в срок на лишаване. Нито една от наложените санкции не е платена.

Този материал е като реклама, поощрение за малоумните водачи. Мотото е : "Карай както си знаеш, да става каквото ще, и никога не плащай"!

В другите държави има закони и кой да ги спазва този джигит щеше да дава обществено полезен труд години наред ама не ако не ще в затвора да полежи без право на обжалване ама ние сме СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА!

Вари го,печи го ......на цървул мирише и няма оправия

Добре де, като вият че някой има повече от 5 глоби, да отиват да го намират и да му прибират книжката. Така човек оже да навърти и 100к ако никой не му каже. Не ме разбирайте погрешно, глоби трябва да има и даже да са по солени. Но 20, 30 глоби си е подигравка.

Толкова ли е трудно да се сетите , че и депутати нямат по-малко нарушения,но не бива да се казва колко електронни фиша има например В.Симеонов или някой друг от властта :)

Само не разбрах имал ли е ПТП или не?Щото днес пред очите ми едно деди само докато излеза между два паркирани автомобила ги нацели по 2 пъти, а преди тов една бургаска "ученичка" се нахендри в един бетоновоз щот си гледаша п.ткато по телефона.Не ме разбирайте погрешно, в София съм с колело по 20-30 км на ден и всеки ден се чудя на количеството олигофрени качило са на автомобили.Иначе имам Голф 7 Р и стигам за Бургас за 2 часа и не искам да ставам жертва на криворазбраната представа за безопасно шфиране на булгаристанската сган.

Аз пък съм състезател и като видя лайно, като теб с осрания си Голф да си мисли, че кара спортна кола имам желанието да му извия врата. Не се прави на интересен с тоя кенеф, че ще убиеш някого. Ако те повозя 1 мин на състезание ще се насереш, палячо.

Мила родино, ти си земен рай !

loyola

Само да ви кажа, че за хората дето живеят по селата, не 3000 а 300 лева са непосилна сума, за разлика от един шеф на ДАНС, дето се окажа че джобните са му 8000... Та някак как да му ги вземете тия пари! В същност и на двамата няма да да им ги вземете - на единия, защото ги няма, а на другия, защото е от "нашите" ....

А кой ги кара да нарушават правилата. Никой не им иска пари ако се движат съгласно закона. Като почнат да им взимат бракмите ще се научат или да си плащат или да карат както трябва

Хе-хе, много е секси да навъртиш глоби за няколко живота наред! Сигурно и двамата са много вървежни сред местните циганки...

ЗАТВОР.

фишовете спиране от движение на МПС и поставяне на скоба - до плащане на глобите и изтърпяване на наказанието

трябва да има публичен регистър за невръчени и неплатени глоби. Фирмите които извършват технически преглед трябва да имат достъп до регистъра и да не заверяват прегледа. ИЛи така както автосервизите имат онлайн достъп до застрахователите и КАТ да имат достъп онлайн достъп до автосервизите и при въвеждане на номера на автомобила влязъл на преглед в КАТ да се отразява и съответно нарушителят да бъде спипван на място.

Докато няма затвор за такива, ще има и убийства по пътя!!! "Най-често мъжът е бил залавян да шофира с превишена скорост и след като му е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство. Установяван е да шофира след употреба на алкохол и в срок на лишаване. Нито една от наложените санкции не е платена."

точки и шофьорската книжка, а само са му връчили фишовете?!? Нима МВР няма контрол над издадените фишове и при определен брой да се връчват наказателни постановления?!? Тук става въпрос за рецидив. Тоя трябва да се яви на шофьорски изпит отново.

Що КАТ не го поканят на кафенце с цигарка?

Браво на юнака!!! Айде сега в Гинес

Хора, този трябва да е за пример и урок за тези, които създават правилата. Ако този е нарушил сто пъти ама не е направил катастрофа досега значи правилата са измислени така, че да се нарушават!

Поредното доказателство, че проблема не е в налагането на глобите, а събираемостта. Би следвало при определен брой неплатени глоби да му отнемат автомобила и да го вкарат в "черен списък" при което ако го хванат пак зад волана - затвор 6 месеца!

Автомобила се спира от движения и на служебния паркинг, и като не си плати в срок глобите, дело, ЧСИ, запор на имуществото. Иначе няма управия.

А ако е служебен автомобила? Работодателя няма задължението да проверява служителите си дали са с изрядни документи, преди да излезнат от служебния паркинг

ДИР-nick

Глупости дрънкаш! Работодателя не само проверява валидността на документите, но прави копие на тези документи и въз основа на тях съставя свидетелство, с което позволява на служителя да ползва фирмения автомобил

41-годишният мъж с инициали Т.А. с 26 фиша е пичага, да знаете!

Като са си бъркали в носовете тия КАТ Шумен сега държавата да им прихване глобите от заплатите за да се научат !

Айде някой да пробва да забрави да си плати на Енергото, мобилните или на някоя банка да видим колко пъти ще бъде предупреден и поканен. КАТ го поканили.............Баси мамата, Баси и дръжавата!

Тия от пътното специална покана ли чакат за да си свършат изцяло работата?Колко трудно е да му щракнеш белезниците когато си взима 26 фиша заради предните фишове?! Ужким по високите глоби ще спрат нарушителите,ужким свалянето на номерата ще спрат нарушителите е този само фишове получава и си продължава по пътя както му харесва,без да плати и стотинка.И на всичкото отгоре не е единственият които достига 10хил. дълг от фишове продължавайки необезпокоявано от закона да шофира.

Ами вместо да му взимат книжката да му изземат колата.. Поне с нея да компенсират задълженията. Няма ли някой съдия-изпълнител да му пратят ?

E , сега ще трябва да ги плати.Щом са му връчени, мърдане нема.

Такава дивотия има само в България. Спират, контролират новите органи с камера и микрофон и те прибират. Като си платиш, те пускат. 10 за назидание да опукат и всички ще е наред.......ама трябва да се започне отнякъде, а не да се трупа статиска и журналистически материали за "героизъм"......

Алооооооооо, органЬЕте, книжката, кога? ОрганЬЕте, алооооооо. Тоя трябва да е на минус точки вече в талона, органЬЕте!!!! За едни явно може или дремете на бюджетната хранилка, органЬЕте?!

А колата кога?

Т.е. проблемът не е в закона, а в задкормилното устройство, разбирайте, тези, които го прилагат този закон - КАКВО ЧАКАТЕ!?!?!?!?!?!

Докато не намерят начин да ги накарат да си плащат глобите с лихвите, тези (и подобни на тях) винаги ще карат с превишена скорост! Трябва да могат да ги вкарват в затвор за неплатени глоби!

В тази ''държава'' , права имат само престъпниците , НЯМА ДЪРЖАВНОСТ , НЯМА И ДЪРЖАВА!

Един джигит и не само, върти КАТ на пръста си... След толкова фиша защо не му е отнета книжката!?!?

"Нито една от наложените санкции не е платена"

Това показва колко е проста държавата щом не може да събере глобите и не може да озапти убиец на пътя, защото такива селяндури са убийци по пътищата

Защо не ползва ЧСИ за да прибере превозното средство, апартамент,земя, заплата или нещо друго. Вземи на 10 човека така и да видиш как всеки ще спазва закона.

Защото не са на негово име?

Тоя чака да изтече давност, ама НАП какво чака .

Ами то си има затвор за това. Изроди и малоумници си играят с държавата и плюят в лицето и, като не заплащат задълженията си. Ама то пък и една държава...

Затвор или отнемане на книжка и кола, да видим, какво ще карат такива дебили. Тротинетки може би.

Е това като примери ли ни ги дават- Как контролните , данъчните и съдебните власти не са си вършили работата през годините? Писах аз преди време, че не размера на глобите трябва да се повиши(напротив трябва да се намали) , а тяхната събираемост. Защото човек и 50 лева глоба да плати, ще си вземе поука и ще внимава. А на друг и 5 000 лева да му "висят" не събрани, все му е през оная работа.

Светли примери за подражание от типа "Започнете и вие да правите като тях!"

"Нито една от наложените санкции не е платена." Това май е есенцията на цялата държавност в БГ...

Иначе полицаите протестират за повече пари?!? Ми да си ги съберат от такива като тези!

Полицаите не събират глоби!!! Това е работа на НАП.

Е как да са платени като не са връчени? Той да не е Нострадамус? И фишовете не са за един ден, а са връчени на един ден.

Защо трябва да плащам данъци на държава, за която е доказано, че не може да си свърши работата?

Смятайте какво тотално чувство за безнаказаност изпитва този човек! Защо ли така? Предполагам, всеки знае отговора.

Това е абсолютно ненормално. Целта на административното, и всяко друго наказание, е да предотврати неправомерното поведение. Щом като очевидно не успява, значи системата не е наред ! Трябва да има отнемане на книжката още след 4-тото нарушение. Особено ако е еднотипно. Да има проверочен изпит и други неприятни неща за нарушителя. Въпрос на живот и смърт - на някой невинен гражданин.

Никой не се плаши от глоба, за която публично се знае, че не се плаща.

"...мъжът е бил залавян да шофира с превишена скорост и след като му е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство..."

Иначе ако си пушил трева преди две седмици в затвора!

Точно така ! ! !

Да кокаин и амфетамин след час два не излизат на полеви тест, защото тялото гледа да се изчисти от отровата а марихуана един месец може да има следи.

Щом като държавата не може да си събира глобите от такива типове, що не ги дава на ЧСИ или колекторски фирми? Българинът отдавна вече няма респект към държавата, но общо взето от мутри го е страх. Събираемостта ще се повиши в десетки пъти.

ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО ЖИВЕЕМ В ПСЕВДОДЪРЖАВА С ГЕРБАДЖИЙСКА ВОНЯ!

И такива карат по пътищата, потенциални убийци. Защо не им се отнема книжка още след второто нарушение да речем?

Отнема им се още на първото. Ама "не книжката кара колата", както многократно са писали ганьовците във форума ни.

Не е сигурно. Тоя как кара с 26 нарушения зад гърба си за ден?

Коментари - Шуменец с 26 фиша за превишена скорост за ден | Днес.dir.bg

Шуменец с 26 фиша за превишена скорост за ден

26 електронни фиша за превишена скорост са връчени само за ден на 41-годишен мъж от Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Шуменец с 26 фиша за превишена скорост за ден | Днес.dir.bg

Коментари

катаджиите,според закона при тази ситуация,трябва да му вземете колата/спрете от движение.

защо такива рецидивисти не биват вкарвани в затвора? те са заплаха за обществото и за участниците в движението. чакаме да прегазят някого, или да предизвикат по-голяма патаклама на пътя ли?

Непрекъснато протестирате за по-високи заплати, ама като трябва да си свършите работата и да съберете някакви пари от нарушителите - никави ви няма!

тази "мистерия" е много проста всъщност: най-вероятно човекът има фирма с няколко десетки коли... Шофьорите на тези коли са направили много нарупения в рамките на деня при изпълнение на курсовете си... а всички електронни фишове по правило се издават на управителя на собственика на МПС-Тата така родните нескопосани и некомпетентни медии "родиха" нова звезда на днешния октомврийски ден - шуменец световен рекордьор автоджигит

Добър си в измислянето на сюжети, фантастика за обяснение на реалността! И оня другия с 10хилки глоби и той е горд собственик на много коли, нали! Мнението ми е, че за второ-трето нарушение на закона трябва да има затвор. Може и 1 месец да е, но затвор!

Справка Уейн Рууни. Макар и милионер 100 часа обществено полезен труд. Това отделно от глобата.

В Европа за такива нарушения и неплащане на глобите се конфискува автомобила. Защо не се прилага това и у нас?

а в Америка такива ги вкарват директно в затвора.

Да се изиска справка от МВР колко от наказателните постановления се предадени на НАП за принудително събиране от публичен изпълнител. Ако не са събрани то този публичен изпълнител взема само огромна заплата и уврежда интересите на държавата. Уволнение! Уволнение на недобросъвестните държавни служители и чиновници! Когато уволнят сто то другите сами ще се мотивират да работят съвестно и качествено. НАП и структурата за събиране на държавните вземания накърняват интересите на страната.

Отиде родата ... не може така, друг закон може и да не действа, но тези за закрила на държавните служители си действа. И как никой не се запита, когато все заплатите им са уж ниски, как пък веднъж не обявиха свободни работни места в таз държавна администрация.

Установяван е да шофира след употреба на алкохол и в срок на лишаване. Нито една от наложените санкции не е платена.

Този материал е като реклама, поощрение за малоумните водачи. Мотото е : "Карай както си знаеш, да става каквото ще, и никога не плащай"!

В другите държави има закони и кой да ги спазва този джигит щеше да дава обществено полезен труд години наред ама не ако не ще в затвора да полежи без право на обжалване ама ние сме СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА!

Вари го,печи го ......на цървул мирише и няма оправия

Добре де, като вият че някой има повече от 5 глоби, да отиват да го намират и да му прибират книжката. Така човек оже да навърти и 100к ако никой не му каже. Не ме разбирайте погрешно, глоби трябва да има и даже да са по солени. Но 20, 30 глоби си е подигравка.

Толкова ли е трудно да се сетите , че и депутати нямат по-малко нарушения,но не бива да се казва колко електронни фиша има например В.Симеонов или някой друг от властта :)

Само не разбрах имал ли е ПТП или не?Щото днес пред очите ми едно деди само докато излеза между два паркирани автомобила ги нацели по 2 пъти, а преди тов една бургаска "ученичка" се нахендри в един бетоновоз щот си гледаша п.ткато по телефона.Не ме разбирайте погрешно, в София съм с колело по 20-30 км на ден и всеки ден се чудя на количеството олигофрени качило са на автомобили.Иначе имам Голф 7 Р и стигам за Бургас за 2 часа и не искам да ставам жертва на криворазбраната представа за безопасно шфиране на булгаристанската сган.

Аз пък съм състезател и като видя лайно, като теб с осрания си Голф да си мисли, че кара спортна кола имам желанието да му извия врата. Не се прави на интересен с тоя кенеф, че ще убиеш някого. Ако те повозя 1 мин на състезание ще се насереш, палячо.

Мила родино, ти си земен рай !

loyola

Само да ви кажа, че за хората дето живеят по селата, не 3000 а 300 лева са непосилна сума, за разлика от един шеф на ДАНС, дето се окажа че джобните са му 8000... Та някак как да му ги вземете тия пари! В същност и на двамата няма да да им ги вземете - на единия, защото ги няма, а на другия, защото е от "нашите" ....

А кой ги кара да нарушават правилата. Никой не им иска пари ако се движат съгласно закона. Като почнат да им взимат бракмите ще се научат или да си плащат или да карат както трябва

Хе-хе, много е секси да навъртиш глоби за няколко живота наред! Сигурно и двамата са много вървежни сред местните циганки...

ЗАТВОР.

фишовете спиране от движение на МПС и поставяне на скоба - до плащане на глобите и изтърпяване на наказанието

трябва да има публичен регистър за невръчени и неплатени глоби. Фирмите които извършват технически преглед трябва да имат достъп до регистъра и да не заверяват прегледа. ИЛи така както автосервизите имат онлайн достъп до застрахователите и КАТ да имат достъп онлайн достъп до автосервизите и при въвеждане на номера на автомобила влязъл на преглед в КАТ да се отразява и съответно нарушителят да бъде спипван на място.

Докато няма затвор за такива, ще има и убийства по пътя!!! "Най-често мъжът е бил залавян да шофира с превишена скорост и след като му е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство. Установяван е да шофира след употреба на алкохол и в срок на лишаване. Нито една от наложените санкции не е платена."

точки и шофьорската книжка, а само са му връчили фишовете?!? Нима МВР няма контрол над издадените фишове и при определен брой да се връчват наказателни постановления?!? Тук става въпрос за рецидив. Тоя трябва да се яви на шофьорски изпит отново.

Що КАТ не го поканят на кафенце с цигарка?

Браво на юнака!!! Айде сега в Гинес

Хора, този трябва да е за пример и урок за тези, които създават правилата. Ако този е нарушил сто пъти ама не е направил катастрофа досега значи правилата са измислени така, че да се нарушават!

Поредното доказателство, че проблема не е в налагането на глобите, а събираемостта. Би следвало при определен брой неплатени глоби да му отнемат автомобила и да го вкарат в "черен списък" при което ако го хванат пак зад волана - затвор 6 месеца!

Автомобила се спира от движения и на служебния паркинг, и като не си плати в срок глобите, дело, ЧСИ, запор на имуществото. Иначе няма управия.

А ако е служебен автомобила? Работодателя няма задължението да проверява служителите си дали са с изрядни документи, преди да излезнат от служебния паркинг

ДИР-nick

Глупости дрънкаш! Работодателя не само проверява валидността на документите, но прави копие на тези документи и въз основа на тях съставя свидетелство, с което позволява на служителя да ползва фирмения автомобил

41-годишният мъж с инициали Т.А. с 26 фиша е пичага, да знаете!

Като са си бъркали в носовете тия КАТ Шумен сега държавата да им прихване глобите от заплатите за да се научат !

Айде някой да пробва да забрави да си плати на Енергото, мобилните или на някоя банка да видим колко пъти ще бъде предупреден и поканен. КАТ го поканили.............Баси мамата, Баси и дръжавата!

Тия от пътното специална покана ли чакат за да си свършат изцяло работата?Колко трудно е да му щракнеш белезниците когато си взима 26 фиша заради предните фишове?! Ужким по високите глоби ще спрат нарушителите,ужким свалянето на номерата ще спрат нарушителите е този само фишове получава и си продължава по пътя както му харесва,без да плати и стотинка.И на всичкото отгоре не е единственият които достига 10хил. дълг от фишове продължавайки необезпокоявано от закона да шофира.

Ами вместо да му взимат книжката да му изземат колата.. Поне с нея да компенсират задълженията. Няма ли някой съдия-изпълнител да му пратят ?

E , сега ще трябва да ги плати.Щом са му връчени, мърдане нема.

Такава дивотия има само в България. Спират, контролират новите органи с камера и микрофон и те прибират. Като си платиш, те пускат. 10 за назидание да опукат и всички ще е наред.......ама трябва да се започне отнякъде, а не да се трупа статиска и журналистически материали за "героизъм"......

Алооооооооо, органЬЕте, книжката, кога? ОрганЬЕте, алооооооо. Тоя трябва да е на минус точки вече в талона, органЬЕте!!!! За едни явно може или дремете на бюджетната хранилка, органЬЕте?!

А колата кога?

Т.е. проблемът не е в закона, а в задкормилното устройство, разбирайте, тези, които го прилагат този закон - КАКВО ЧАКАТЕ!?!?!?!?!?!

Докато не намерят начин да ги накарат да си плащат глобите с лихвите, тези (и подобни на тях) винаги ще карат с превишена скорост! Трябва да могат да ги вкарват в затвор за неплатени глоби!

В тази ''държава'' , права имат само престъпниците , НЯМА ДЪРЖАВНОСТ , НЯМА И ДЪРЖАВА!

Един джигит и не само, върти КАТ на пръста си... След толкова фиша защо не му е отнета книжката!?!?

"Нито една от наложените санкции не е платена"

Това показва колко е проста държавата щом не може да събере глобите и не може да озапти убиец на пътя, защото такива селяндури са убийци по пътищата

Защо не ползва ЧСИ за да прибере превозното средство, апартамент,земя, заплата или нещо друго. Вземи на 10 човека така и да видиш как всеки ще спазва закона.

Защото не са на негово име?

Тоя чака да изтече давност, ама НАП какво чака .

Ами то си има затвор за това. Изроди и малоумници си играят с държавата и плюят в лицето и, като не заплащат задълженията си. Ама то пък и една държава...

Затвор или отнемане на книжка и кола, да видим, какво ще карат такива дебили. Тротинетки може би.

Е това като примери ли ни ги дават- Как контролните , данъчните и съдебните власти не са си вършили работата през годините? Писах аз преди време, че не размера на глобите трябва да се повиши(напротив трябва да се намали) , а тяхната събираемост. Защото човек и 50 лева глоба да плати, ще си вземе поука и ще внимава. А на друг и 5 000 лева да му "висят" не събрани, все му е през оная работа.

Светли примери за подражание от типа "Започнете и вие да правите като тях!"

"Нито една от наложените санкции не е платена." Това май е есенцията на цялата държавност в БГ...

Иначе полицаите протестират за повече пари?!? Ми да си ги съберат от такива като тези!

Полицаите не събират глоби!!! Това е работа на НАП.

Е как да са платени като не са връчени? Той да не е Нострадамус? И фишовете не са за един ден, а са връчени на един ден.

Защо трябва да плащам данъци на държава, за която е доказано, че не може да си свърши работата?

Смятайте какво тотално чувство за безнаказаност изпитва този човек! Защо ли така? Предполагам, всеки знае отговора.

Това е абсолютно ненормално. Целта на административното, и всяко друго наказание, е да предотврати неправомерното поведение. Щом като очевидно не успява, значи системата не е наред ! Трябва да има отнемане на книжката още след 4-тото нарушение. Особено ако е еднотипно. Да има проверочен изпит и други неприятни неща за нарушителя. Въпрос на живот и смърт - на някой невинен гражданин.

Никой не се плаши от глоба, за която публично се знае, че не се плаща.

"...мъжът е бил залавян да шофира с превишена скорост и след като му е отнето свидетелството за управление на моторно превозно средство..."

Иначе ако си пушил трева преди две седмици в затвора!

Точно така ! ! !

Да кокаин и амфетамин след час два не излизат на полеви тест, защото тялото гледа да се изчисти от отровата а марихуана един месец може да има следи.

Щом като държавата не може да си събира глобите от такива типове, що не ги дава на ЧСИ или колекторски фирми? Българинът отдавна вече няма респект към държавата, но общо взето от мутри го е страх. Събираемостта ще се повиши в десетки пъти.

ТАКА ЩЕ Е ДОКАТО ЖИВЕЕМ В ПСЕВДОДЪРЖАВА С ГЕРБАДЖИЙСКА ВОНЯ!

И такива карат по пътищата, потенциални убийци. Защо не им се отнема книжка още след второто нарушение да речем?

Отнема им се още на първото. Ама "не книжката кара колата", както многократно са писали ганьовците във форума ни.

Не е сигурно. Тоя как кара с 26 нарушения зад гърба си за ден?