МВР ще връща шофьорски книжки, след като платите глобата

Въпреки решението на Конституционния съд, че отнемането на документа заради неплатена санкция е незаконно, от ведомството не казват, дали връщането му ще става служебно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия ченгесари пак продължават да правят каквото си искат.

Отивам да си взема новата книжка и лична карта и тая на гишето ми вика: Сажалявам господине, но мога да ви дам само личната карта, имате глоби и не мога да ви дам новата шофьорска книжка. Викам, така ли? И защо никой не ме е уведомил на постоянния ми адрес, който съм декларирал и при вас и при тях при издаването на книжката и личната ми карата? Ами ето, аз сега ви уведомявам. Викам, ок... Хайде сега, ето ви тук една набързо написано на ръка заявление, че отказвате да да ми връчите държавни документи, сложете едно има, длъжност и подпис. Предварително ви Благодаря... Изчерви се, притесни се, отиде да вика някакъв шкембелия, който започна отначало песента за маймунката. И той отказа да се разпише та стигнахме до отговорния дежурен. Събрах им имената, вписах ги, вписах и двама свидетели, да потвърдят категоричния им отказ и утре завеждам дело. Не си струва нито труда, нито нервите, още по-малко парите. Но да ме унижават така няма да им простя! Нещастиници!

Тарикат, и що не си си платил глобите?

Щастливецо, плати си глобите, вместо да се хвальонтиш тука във форума!

Значи КАТ стоят на българската конституция, така ли излиза? И да попитам, сега като им избумкат няколко хиляди съдебни дела, обезщетенията шефът на КАТ ли ще ги плаща?

Ти ще ги платиш. Не знаеш ли, че питаш?!

Колегите от конституционния съд да се занимават с по-съществени неща! Това какво е? Поощряват тарикатите да не си плащат глобите, така ли? А ние, които сме си платили, значи сме балами, а? Баси тълкуването на Конституцията!

Пак повтарям - това е форма на изнудване и е недопустима! За плащане на глоби има по-културни и законни приоми. Например- месец след неплащането, глобата се удвоява (утроява), след 6 месеца става петорна и се намесва съдия изпълнител. Но да те рекетират на пътя за неплатени данъци е вандалско... Тези, които си мислят, че пътното изнудване е начина да се борят с терикатите са дебили!

Той въпросът дори не стига до това е ли изнудване, или не. Тези действия са незаконосъобразни, значи нямат право да ги вършат, независимо какво са, и точка. Ама явно у нас пъдарят е по-голям от царя.

Неизпълнението на съдебно решение също се преследва от закона.КАТ не е над закона и също следва да носи отговорност.Да сте виждали протокол от КАТ за щета на автомобил при настъпила повреда на МПС от лошо поддържаните пътища в територията.Такъв няма и няма и да има.При едночасов разговор след като попаднах в дупка на бул.Бълария и извиках катаджиите да ми съставят протокол тъй като дупката беше пълна с вода те искаха да ми съставят акт за несъобразена скорост въпреки че се движех с 35-37 км/ч.Акт не ми съставиха но и протокол също.Такива им били нарежданията.Да осъдиш община или АПИ също е мисия невъзможна.В тази държава имаш само едно право да си плащаш колкото може повече и повече.Така е доката не ги изметем окончателно.Също така откъде накъде АПИ ще паркира на тротоара на бул.Христо Ботев.Явно ЗДП не важи за тях.Ако простосмъртните шофьори паркират на тротоара колата ти заминава заедно с глобата за това.Всички сме равни но едни са по-равни.

Кочината българиста. Не съм робот, а пат-риот.

В полицията са най-големите престъпници. Съд казва че е незаконно,, но те щели да правят каквото си искат. Ми вижте кой идиот е главен секретар и ще разберете защо е така. Тотално са мутризирани вече.

Както се забелезва форумът се е напълнил с тарикат-джигити с неплатени глоби и се надяват да не си плащат глобите и в бъдеще. Ами ходете в Гърция - там бързо каране няма глоби , само такса за пистата в Серес. Но извън пистата е забранено пистово каране и само свалят номерата.

Докато НАП регулира хазарта, МВР събира глоби. Има ли поне една държавна структура, която си върши работата?

В Гърция снемат номерата и докато водачът не си плати високата глоба , не ги връщат. В Саудитска Арабия за по тежки провинения има бой с пръчи на голо. В Швейцария за скоростно каране отнемат книжката + 2000 швейцарски франка глоба , за още п0-скоростно шофиране - затвор до 3 месеца ефективно.

Аз лично съм ЗА. Защото по този начин, когато вляза в дупка на пътя и за пореден път спукам гума или ми замине джантата викам Пътна Полиция и тя издава Акт на собственика на пътя. По тази логика, Пътна Полиция трябва да взема книжките на всички служители на АПИ и общински администрация и до като не платът глобата да не им връщат книжките. Може би тогава много бързо ще се ремонтират пътищата.

Разделение на властите- ТАРАТАНЦИ Върховенство на закона -ТОЖЕ

Това си е чиста форма на подсъдно институционно изнудване!! Утре може да решат да вземат шоф. книжки за това, че нямаме зелен паспорт или че не сме ваксинирани! Съд до дупка!!

С две думи - думата съд нищо не означава у българистани КАТ публично се подиграва с решенията му. Еваланка - страшников е на върха на закона. Демокрация и правова държава, също като в Северна Корея.

КАТ събира вземанията на държавата (за да стане по-бързо и сигурно), докато НАП раздава от нашите пари на "наши" фирми по различни програми за "справяне с пандемията" (за да стане по-бързо и сигурно). Ово е стандарт! в държавата на калинките!

Сега разбрахте ли какво означава "полицейска държава"? Най-висшият съд, Конституционният, разпорежда, полицията не изпълнява, а си прави каквото иска!!! Така де, в Неговата държава съдът няма място, важни са само бухалките - прокуратура и полиция, назначени от Него, разбира се...

Тези правила за Гърция важат ли или трябва да си платя. Щото съм свикнал да го играя тарикат.

И в Гърция ли полицията си налага свои правила, които противоречат на закона? А ако утре полицията в България реши да сложи "такса спиране", която да плащаш още преди да е почнала проверката, ще питаш ли за Гърция?

В Гърция ще си платиш като поп. И не само там. Гърция и номерата ще ти свалят и книжката ще ти вземат, защото там това не противоречи на конституцията.

Да, там е по закон и конституция. Тук не е, и точка. Да променят закона и конституцията и тук.

По кой закон и конституция в Гърция полицията е законодателен орган? И аз не попитах дали ще си платя или няма да си платя, а и в Гърция ли полицията налага каквито правила ѝ скимне, без да се съобразява със закона. Нали обяснявате в Гърция кое-как било, хи хи хи!

обмислям да си купя Македонска книжка

Си циганска.

Epa ovo je isto!

Как се оправят в Шенгенското пространство с глобите, идея си нямам?

Ако глобите са треснати на тарикати, познайте кога ще ги платят. Щом отнемането на книжка или номер е незаконно и не е измислен начин нарушителят принудително да плати, той ще се ослушва и ще кара на воля. Ще платят само съвестните. После - рев, колко хора не плащат и какви големи суми са проспани.

Толкова ли са тъпи управляващите? Тези въпроси са отдавна решени в Германия, Франция, Италия, Англия. Че пратете хора да видят как и го направете веднаж за винаги! Стига недомислици и постоянно клатене на дебилите! Всички сме в кюпа. Пилеем си времето с гкупости. 21 век сме.

И как е решено в белите държави?

Да идат да видят.

Не само книжката ще ти вземат, Ами ще ти вземат и колата. На всичкото отгоре и на съд ще те пратят че и в затвора ще те вкарат за неплатени глоби.

1.За КАТ няма законно-незаконно.Както баба си знае-така си бае.Да вземат да проверят как е в Европа и да предложат промени на закона! 2.Конситуционият съд да си помисли ,ако на него му вменят да събира глоби и заплатите да им се определят като част от тези глоби, дали ще заемат същата позиция?

Ти първо прочети мотивите на съда, после пиши глупости...

Полицай, ченге, мафиот са синоними в България?

Толкова ли са тъпи управляващите? Тези въпроси са отдавна решени в Германия, Франция, Италия, Англия. Че пратете хора да видят как и го направете веднаж за винаги! Стига недомислици и постоянно клатене на дебилите! Всички сме в кюпа. Пилеем си времето с гкупости. 21 век сме.

Ти представяш ли си колко хора ще останат на едната заплата, ако се приложи нещо от Германия, Франция, Англия, Италия или която и да е бяла страна? Поради което това няма да стане. Не и без много сериозна съпротива от страна на Органите.

Тогава ще продължават да ни клатят и ние ше си мрънкаме. Днес едно, утре друго...

Не. Просто България по руско-комунистически модел, ГЕРБ.

МВР лъже че няма статистика за отнетите книжки и номера. Препоръчвам на ДИР да отправи питане до ОДМРР ВИДИН ОДМВР БЛАГОЕВГРАД, да отговорят колко са отнети от техните изнесени на ГКПП пунктове на Пътна полиция. Писмата да са до директорите но ОДМВР - те са юридически независими от ГДНП и Пътна полиция в ГДНП и ще отговорят.

Направо да отменят всички глоби. Сега с това "имате глоба, ама може да не я плащате" изпращат смесени сигнали.

Ганьо все гледа да е тарикат и да търси законосъобразен начин да не си плати за нарушенията, които НАИСТИНА е направил. С този подход, държавата скоро НЯМА да се оправи!

Тази организация трябва да се закрие и да се направи нова структура с нови хора от нулата. Грузинският пример само, с фиктивни "реформи" не става.

Що пишеш измишльотини за Грузия?!

сутринта по Нова двама описваха безсилието за управлението на трафика и катастрофите от страна на КАТ не че са казали нещо ново, просто го казаха по ТВ

Катастрофи има защото пътищата са пренаселени с безнаказани водачи! Трябва реално налагане на глоби, а не журналистите да представят плащането на глоби като вид "издевателство". Това е заслужено наказание за извършено нарушение! Колкото по-малко нарушители има, толкова по-безопасни ще са пътищата ни.

Глобата трябва да се налага по закон и да се събира по закон. Другото е полицейски произвол и НЕ подобрява безопасността.

Не трябва и да ги санкционират вероятно. Що за омбудсман е това да защитата нарушители. Има огромен проблем и трябват драстични мерки а не лицемерие

Може да ти звучи като изненада ама и нарушителите са граждани и имат права.

Или след като заведен дело и се окаже, че КАТ отново действат незаконно, защото ги мързи...

Конституционният съд превръща и без това циганската ни държава в още по-циганска. Да ги попитаме балите велики управляващи как възнамеряват да накарат Мехмет от Столипиново да си плати глобата за това че е карал БМВ-то със 180 ? Или да го оставим да не плаща, просто да напускаме България и се преселваме в някоя европейска държава където има адекватни закони, ред и дисциплина. А България я оставяме на Мехмет?

Или КАТ да спазва законовите процедури за събиране н обществени вземания... или звучи странно като идея?!? Как частни фирми, без да имат държавния апарат зад гърба си, си събират парите по законен начин, ама КАТ не могат...

Не могат или не искат...

Ако МВР- КАТ не се съобразява с решения на Конституционния съд защо ние сме длъжни да спазваме законите на държавата?

Да би глобата си платил, не би сега хленчил.

Ами да ве на мене ми омръзна пишман шофьори да паркират в пощенските кутии и да не си плащат дори разходите към входа. А това, че някой не си дават показанията за вода и я разпределят между останалите думи нямам. Тия хора къпят ли се изобщо или казанчетата им текат?

ами извикай КАТ да ти реши проблема

А когато е тяхна грешка за неотбелязано плащане ще дават ли парична компенсация на засегнатите?????

печено пиле или фурми по избор

АААА, добре че е паднало това с номерата, аз без книжка си бацам вече над година, и със "спряна от движение" кола съм карал над година , ама като ти махнат номерата не става, секи ушеф вижда че нямаш номера и те спира на момента. Имам ли си номера, не ми трябва книжка, не ми трябва технически преглед, нищо ми не требе, одим си дето ми е кеф!

КАТ трябва да бъдет съдени за абсолютно всичко, имам 7 дела срещу тях и вече 5 са спечелени, 2 са в ход, но и те ще бъдат спечелени. Това са едни некадърници - рекетьори, които трябва да бъдат слагани на мястото им при всеки възможен случай. Търсети си правата в съда и изобщо не им цепете басма, нещата стават с борба и непримиримост към несправедливостите.

дано да попаднеш в ПТП по вина на друг шофьор, да се обадиш на КАТ и никой да не дойде. А в това време друдия шофьор да избяга.

Пак утре когато те размаже някой такъв тарикат като тебе, пак почвай да се хвалиш. Нищо де-те такива като тебе обикновено свършват в някое дърво. Лошото е че понякога взимат и други хора със себе си. Интересно аз защо за 20 години имам само една глоба от синя зона?

Господине вие ако карате 2 часа в седмицата е нормално да не сте се срещали с КАТ! Имам познат дето има книжка, обаче не е карал от 10 години и се чуди дали да не си вади златен талон. Обаче аз карам всеки ден из страната и рекета е постоянен! Само за пример ще ти кажа, за какво ми писаха акт единия път. При проливен дъжд, водата беше заляла канавката на завой и при взимане на завоя, се вижда само вода, не можеш даже и да предположиш, че има изкоп и с колата влизам и пукам две гуми. Тия идват и вместо да ме питат как съм и да ми предложат помощ ми пишат акт за несъобразена скорост и неразумно шофиране, само за справка завоя не може да се вземе с повече от 30км! Това са идиоти!!! Познай дали не съм обжалвал акта? Мога да напиша роман за тъпаците от КАТ и как са абсолютно безполезни когато ти трябват!

Всеки ден карам и личната си кола до работа. И почти всеки ден използвам и служебен автомобил. Никъде по света налагането на глоби взимането на книжка спиране на кола от движение не нарушава правата на свободно придвижване. И никъде това нещо не противоречи на конституцията.

Пълен хаос в КАТ. Толкова пари прибират, а не могат да създадат елементарна система на регулация. Също така КАТ София е абсолютна мизерия, както и всичко останало държавно като пощи, детски градини, общини, зоологическа градина и какво ли още не. Само потъват патите от нас данъкоплатците и мизерията си остава същата. Инфраструктурата по жилищните квартали става все по-зле също!

КАТ работи по действащ закон. Този действа и по този работят. А това, че обявен за противоконституционен, не означава още нищо. Трябва някой да промени закона и едва след като промените станат нов закон, тогава може да се иска КАТ да работи по нов начин. Няма как да не се спазва закон, бил лош или добър или противоконституционен. Има си ред да се стигне до нещо ново. И не е обяснимо, защо е това чудене и изненада.

Щом е противоконситуционен законът е НЕВАЛИДЕН и няма правно действие. Всеки, който го изпълнява е ПРЕСТЪПНИК и следва да понесе наказателна отговорност.

Всеки, който нарушава правилата за движение по пътищата трябва да си плати глобата!

Щом МВР си позволява да погазва най важният закон, какво може да кажем? Вземат пример от баш началника си - министър председателя. А да не забравяме че и мутра и бивш охранител до преди няколко месеца им бе министър.

Няма един осъден катаджия за рекет.

Има, ама шпековите салами само пишат, без да четат!

От мутра-премиер и от милиционер-министър, който се подхилкваше, когато го питаха дали ще разследват побоя над протестиращи, какво очаквате?

По голяма глупост не съм чел. От МВР за пореден път доказват че, са глупаци от класа. Хем отнемането на документи заради неплатени глоби е противоконституционно, хем няма да ти я върнат ако не си платил глобата. Това се казва ДЪРЖАВЕН РЕКЕТ. Ето за това в МВР е необходима тотална смяна на сегашните шефове, те са подчинени на ГЕРБ, а герб няма никакво желание да допринесе за връщане на доверието в тази институция.

За тях рекета е норма на работа.

е това е най трудната задача за следващото управление - промяната в МВР. Хем трябва да създадеш нова адекватна организация и функциониране на този сектор, хем всички са обучавани и свикнали да работят като престъпници. Не става да смениш ръководството само, а и за да го смениш ти трябват хора от системата, които са същите. Хем променяш, хем нищо не правиш, хем остават същите - като манталитет, като обвързаност, като визия и мислене.

А изнамериха ли адекватен начин за информиране на нарушителите за регистрираните нарушения?!?!?!??? Ако не е в рамките на деня, поне следващия ден! Всичко се обработва компютърно, в рамкитена секунди, в крайна сметка

А ресто ще врущат ли ?

Запор на заплатите на всички джигити

Другите държави е напълно законно да ти отнемат не само книжката Ами автомобила,дори само за неплатени глоби за паркиране. Затова и в България е пълно с самоубийци и убийци по пътищата, които обаче стават изключително примерни шофьори в момента който напуснат границите на България. Но В другите държави явно нищо не разбират от правата на хората.

Гербер кога ще се научите , че в тая държава има закони и трябва да се изпълняват , те са писани и за вас , какво срявнаваш с другите страни , виж от коя инстанция идва заключението и тогава коментирай!

Гледам обсебен си от ГЕРБ, сигурно и сънуваш гербери:)))) Вероятно това е лечимо. Но-написаното по-горе е факт.

прав си ... така е но с отнемането на книжка не ти забраняват да шофираш. това е разликата, че тук като ти я вземат не ти дават ticket (акт) с който можеш да караш определено време докато си възстановиш книжката, а направо ти забраняват да шофираш поради непплатени глоби. За отнемане на автомобила си прав също но това е санкция на общината а не на полицията и не е свързано с нарушение на скоростта примерно. Съгласен съм че подобни санкции са уместни и следва да се прилагат, но трябва да ги облекат в законово издържаната им форма. Не можеш да прилагаш санкции без да си ги регламентирал както трябва преди това.

Вари го печи го бай Ганьо , ти му казваш от най високо ниво , че не са в правото си да извършват подобна глупост , те си знаят тяхното ! Има подобна сиганска сентенция , за горе поменатия случай "Недей ела , той пак ела"

КАТ трябва да се върне незабавно и безусловно книжките, отнети противозаконно.