Полицаи, пожарникари и спасители ще протестират на 5 юли

Синдикалната федерация на служителите в МВР насрочва национален протест на 5 юли 2017г. пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ в столицата.

Обратно в новината

Коментари - Полицаи, пожарникари и спасители ще протестират на 5 юли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бойко е пич и никога няма да изостави хората от системата. Загрижен е за тях. Там му е хвърлила мама пъпа-в системата. Не се шегувам. За пъта - да, но иначе Бойко си е обичан и от млади и от старите кучета. Но една птичка пролет не прави! В трудни време се наложи ББ да ни управлява И седнали ми разни, той който е мъж с голямо "М" трудно се справя, а някой си, --- минал е през много неща, за да достигне до Министър Председател, а и нагоре ще върви, защото е обичан и от българските граждани(мюсюлманите) включая и от западните държави.

Време е да последваме това което се случи в грузия преди няколко години: За един ден изхвръкват 40 000 полицаи. Без обещетения и без каквото и да било.

Бойко е на " ТИ" със системата. Ясно ми е всичко, като днешният слънчев ден. Бате, само едно желание искаме, интересно ми е и то е. дайте им празен лист : да си напишат име, презиме, фамилия и нещо казано от вас да напишат, проверка на знания, ама там знания не трябват, а и за висша математика(тук няма нужда, от математика, а от сила...). абе, те чантаджиите повече от бачкаторите(полицаи,пожарникари,диспечери...), навремето беше обратното, а сега???(и този университет в Симеоново, много кадри излизат, а населението на бг намалява, няма ги предприятията и ...), а и много от поделенията генерали и те, ... излишно, еродирани разказват, само казвам, иначе да става каквото ще, само да са живи и здрави ... Бойко, оставиха най-трудното на теб, боклука, корупцията, ... идея си нямам как би се справил, навсякъде е леш, Жив и Здрав бъди, бате Бойко! P.S.-извиняваме се г-н Бойко Методиев Борисов, че ние възрастните го наричаме бате, и искам да ви призная, че младите на запад не се интересуват от политика и никога няма да влязат в сайтове бг и да пишат глупости, които ние пишем. Младите ги вълнуват много други неща, родителите са гроб на децата си, никога няма да ги предадем....

Колкото повече полиция , толкова повече корупция . Защото няма осъдени престъпници , а какво показва практиката ? Във всяко престъпление има замесени , един и повече полицаи .

Отново униформените ще бъдат излъгани . Боци нали им вдигна парите за бензина и униформите ? Униформените искат и заплатите , АМА НЕ МОЖЕ ВСИЧКО ДА СЕ ВДИГА , както казваше бай Тошо.

Абе, преди месец и нещо не бяха ли изнесли цяла каса пари (буквално касата или банкомат, не помня кое, а не метафора за количеството) от пощенска станция точно покрай двама блюстители на реда, дето вардеха с всичките си изтерзани силици? Какво стана с тия безстрашни български полицаи със здрав, несмутим сън? Ще ги видим ли на протеста?

Искам да съм полицай в наше село! 1. 24 работиш, 72 часа почиваш; 2. Като не ме държат краката да си карам таралясняка и да викам ' О-о-о-о, колега!'. 3. Да не плащам осигуровки и вноски за пенсия; 4. Лечението, и на семейството ми, да ми е безплатно; 5. Да водя домочадието на моренце на безценица в служебните станции; 6. И що съм Ви слугувал , при пенсиониране, да ми наброят 20 БРУТНИ заплати. А иначе- На пръсти се броят полицаите, които стават за нещо, защото са свикнали всичко да им е наготово! Освен, разбира се, мърморещи, всезнаещи охранители. Та, искам да съм полицай на село!

Искаш, ама гледам, че все нещо виждаш на работата лекото и на баницата мекото. И увлечен от тези си видения нямаш възможността и волята да направиш дори един напън да се класираш за полицай и във ваше село. А пък ако на такъв се сбъдне желанието след това "риве та го чува и глухия", защото това което изписва за благинки се постига само с много труд и безброй лишения.

Организира ги некадърността на дошлите на власт

А бе тия хора ,като се натискаха да почват работа в МВР не знаеха ли какво ще работят и какви ще са им заплатите .Нали всеки ,който започва някъде работа получава трудов договор в ,който е записана поне заплатата.И подписва длъжностна характеристика ,за да знае в какво се състои работата му и за какво ще получава заплата.Попитани ,защо не изпълняват задълженията си те отговарят "Ние имаме семейство" а това не го ли знаеха тогава ,като се натискаха да заемат мястото.

то бива наглост бива ама това на нищо не бива.ебати туртеите само пари са им в главата,работата кучета я яли.за една стотинка работа не вуршат. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Полицейските синдикати трябва да отговорят на три основни въпроса: 1. Защо, след като бюджета на МВР е по-голям (като процент от БВП) от повечето европейски страни, са с най-лоши резултати? 2. Какво правят за намаляване на "чантаджиите" в МВР? Ако съкратят 15% от тях ще има пари за 20% увеличение на редовите полицаи. 3. Имат ли право органите на реда да блокират възлови кръстовища, т.е. да нарушават закона, нарушавайки правата на всички останали граждани? Това не е ли равносилно на даване от лекарите на противопоказани лекарства на пациентите за да им покажат колко са зависими от тях!

МВР и МО гъмжат от бюрокрация ? Защо не си заплащат осигуровките а се пенсионират на 50 год. с по 20 необлагаеми заплати.

Протестирайте първо за бакиите във вашата си система. Полковник от МВР получава заплата + пенсия едновременно и е на СЛУЖБА. И чиновниците от бюрата ви са с първа категория труд, ранно пенсиониране + 20 заплати на куп. В МО и БА положението е същото. За пари ревете от джоба на пенсионера.

Полицаите са докарани дотам да 9си плащат униформите и да ги шият.Компютри, бензин и пр. и пр. Разни ГМО тлъсти задници тук драскат и пишат глупости.След 1989 г. българите които викаха БКП по парадите нападнаха МВРи ДС. Е, ликвидирахте ги бе толуми. Сега няма да се оплаквате когато ви крадат, бият и шибат

Че аз не си ли плащам дрехите с които ходя на работа. Плащам данъци и осигуровки (каквито в МВР няма). И не размахвам навсякъде една карта с магическата дума "колега"

Който не му харесва работата - напуска, и си търси нова, която го устройва. Когато другите протестират полицаите ги бият - излиза че само полицаите имат право да протестират в тази държава. Когато спрат да обират всеки ден по една вила и едно мазе в квартала тогава ще се съглася да вземат повече пари. Пари се взимат за свършена работа !!!

Пожарникарите разбира ама дебелаците от полицията на какво основание. Да не са преборили престъпността? Да не са спрели безумията по пътя? Да не би да можеш да ги намериш когато имаш нужда? Мъкнат се като гашници, крият се по сенките и само гледат какво да чопнат.

От снимката,ще е начело!...

А ти мекокитков ще си отзад и ще те онождат мингяните...

Ооо, ама ти си бил милиционерче, бе! Сега ми се изясни защо произнасяте с такава нежност думичката "колегите"...

Па да вземат и гащите да им купуват то тези имат основна задача да пазят Д-то на онези излишни 240 . Като не искат да вземат мотиката и на село да копат мамули , домати икво си искат че се преумориха да натискат седалките на колите / служебни / и без това непознавам някой от тях / без пожарна / да си вършат работата за която получават и без това много пари - аман от рекламираши униформата макар и под шкембетата им - излишни са но пазят 240 от народната лябов

Защо пред храм-паметника "Александър Невски" ??? Няма ли площад "Александър Батенберг" ? Няма ли там министерски съвет ? Няма ли там президентство ? Какво, срещу патриарха ли ще протестират, срещу Светия синод ли ? Срещу православната ни църква ли ? Защо пред "Александър Невски" ?!?!?!

Мой познат техник в КАТ ми казва,че сами си купуват инструментите,с които поставят номерата на колите.

тия са обучавани с години да се правят на жертви.Полицай приятел няма научили нещо и го казва на шефа си .

Не трябва да казва на шефа си а да ти сплеска главата хайдуко мръсен

А кой е задигнал предишните инструменти?

Да кажем,че полицаите са алчни за по-големи заплати и не трябва да им бъдат увеличени.Добре ама те от години си купуват униформи от пазара и консумативи за своя сметка.Значи министерството е абдикирало от задълженията си.Поне тези ангажименти да изпълни правителството,пак ще е някаква стъпка напред.

99% от всички ченгета имат склонност към корумпиране. аз познавам, лично, митничар платил 65,000 лева за поста си. от него знам, че да станеш катаджия в патрулка струва между 15,000 и 30,000 лева, в зависимост къде искаш да "бачкаш". навремето, когато хемус минаваше през долни богров, патрулката на светофара дето е сега прибираше по около 3,000 лева на смяна от рушвети, например.

дали не знае какви обороти вървят и да си ги иска?За обикновената фуражка си остава просията и зелените шушляци са събирачи за касите на политиците!

Ми да напусне бе, като просията остава за него ..... да дойде шефа му да снима .... няма да се научите в тази държава, че парите се изкарват с РАБОТА не с чоплене на семки по стоянките с камерката например. Пари се искат така - шефе свърших това и това повече от предния месец ... следва повече пари !!! Кое е п малко битовата престъпност ли катастрофите ли фалшивите книжки ли ..... КОЕ ??? Какво са свършили та пари искат ..........

''На протест не излизат само полицаите, излизат и пожарникарите, спасителите, лицата, работещи на трудови правоотношения, които никак не са малко в МВР. '' досега го отричахте,но благодаря за сегашната честност.Някой искат зоо ,горска,полска и т.н. ще стане пъдар до пъдаря майно ле.....Българският народ изчезва,но щата на проспериращата ''държава'' се увеличава!

ей сега бб пак ще има претекст за 10млрд € заемче ,натам са тръгнали нещата !

Да си ги увеличат като спрат кражбите в мвр. Не може смяна на съединител на опел астра да струва 1000 лева. Не може изолацията на 9 районно да струва 100 лева на квадрат и тн и тн кражби и сериозни злоупотреби. И между другото и аз съм ощетен с 935 лева от неполучени и не изплатени дрехи за 2012 2013 2014 . Накрая им теглих една и ги заебах. Съкращават се администрацията и пенсионерите който взимат и заплати и се вдигат заплатите на обикновените полицаи . ДРУГИЯ ВАРИАНТ ПОЖАРНИКАРА ТЕГЛИ 20 МИЛИАРДА ДОЛАРА И ДАВА НА ПОЛИЦАЙТЕ И НА НЕГОВИТЕ БЛЕДОЛИКИ БРАДЧЕДИ ОТ БАНГЛАДЕЖ НОВИ УВЕЛИЧЕНИЯ НА ПОМОЩИТЕ. ДА ВИ ЕЕБААО МОТЕРРИНУ.

Като ви гледам маниерите на работа и комуникация с населението, спокойно мога да заявя, че и тези заплати са ви много. В крайна сметка, когато населението протестира по даден въпрос нали се досещате кой ходи да го сплашва с показни проверки на документите и други смешки? Затова намирам за максимално логично вашият прогрес също да бъде сплашен, след като сте пречили на другите. И моля, не се заблуждавайте, че вие изкарвате парте! Вие само ги харчите... но вече няма какво да харчите, защото и будалите, които работят в България осезаемо намаляват!

Дали имат основания за протест?Политическото и професионално ръководство трябва да отговорят конкретно какви са резултатите им !Ако оценката е неудовлетворително, тези ръководства трябва да си заминават!

Дайте да видим заплатата на един обикновен патрулен сержант за една година назад , но с включени всички добавки за прослужено време, извънреден труд,купони и всички бонуси. Да се посочат и всичките му работни дни за една година и колко почивки и отпуски има за същата както и да не забравяме и осигуровките който плащаме всички ние , също така и базите за почивка на символични цени да не говорим , че униформен билет в градския транспорт не дупчи. Нека се побликува публично и след това да се иска увеличение и на който са малко парите да напусне системата и да отиде в да работи другаде за повече пари , но никъде няма да го траят да мързелува и да кръшка от работа както правят повечето в момента. За администрацията им няма какво да коментираме при тях 50% намаление трябва на заплати или на личния състав . Хванат полицай с подкуп,сътрудничество с крими контингента трябва да се уволнва дисциплинарно без да има право на държавна работа поне 20 год. да върне осигуровките и бонусите който е взел докато е работил в системата в троен размер и трудовия стаж да не му се признава за пенсиониране.Пенсиониране на 55 год. и то само на хората работещи на терен всички други канцеларски плъхове 3 категория труд не както сега да ги водят 1 ва категория .

Когато си направил блюстителя на реда слуга на всеки кмет,бизнеспройдоха,депутат,близък на властващите и всички останали без обикновеният човек, не очаквай да има полиция.Никой не казва заплатите на началниците им,техните привилегии и "специализации".Винаги виновен е шерпата!Нали си спомняте-елате при нас,за да не идваме при вас!Най добре е нещата да се легитимират-всеки да трие законосъобразно краката си в полицая.Защото в нашата държава няма управляващ,който да иска силна,можеща и компетентна полиция!

''нека се пОбликува публично....'' иначе си прав за раздутата им администрация,но всеки шеф си назначава некадърните роднини да не гладуват!

Ти това ли измъдри като най-съществено от всичко, което е изписал бе, милиционерче? Правописната му грешка?

Абсолютно сте прав подкрепям Вашето мнение. Исканията на служителите от МВР трябва да са в друга посока. Многократно съм ги посочвал ...

Като му видиш мутрата на този МВР "синдикалист" ти става ясно че получава инструкциите си от позитания боклука...! Щели да стачкуват - та да не са толкова преработили или добре да ни пазят и за какво да им се плаща за лошата услуга...?!? Ми ако ние дето ни "пазят" другарите от МВР излезем срещу тях какви ще ги бъркат бе мутра комунистическа др. Попов...?!?

Ще пикам в брадичката, на тоя пор, на снимката! Чакам го, да си затваря накрая, висналата уста! Ако, продалжава, става голямта рабта да сврша! Софиян

Абе г-н председател какво ще стане ако недоволните от вас българи дето ви плащат заплатите за които вие нищо не вършите, излязат на протест и откажат да палщат данъци за скапаната ви дейност? Защото когато имаш искания трябва да поемеш и задължения. А какви задължения смятате да поемете срещу вашите искания?

По принцип българина е негативно настроен, ако не го засяга към гилдии които се ползваха с държавна подкрепа. Към ден днешен тези "служители" се оправят както могат и кой както намири за добре- като всичко в държавата. Вътрешната армия е обезверена, несигурна, обедняваща, безпереспективна, а е на първа линия като се вдигне тока или талибаните нахлуят по южната ни граница. Превърнали са се в обслужващ персонал и нищо общо с охраната на обществения ред и противодействие на престъпността. В кпайна сметка и те имат оценка за труда който полагат и ако искаме качество, така, че като подадем 20 лева да щракнат катинарите, а не да ни пожелават лек път и служебно- да караме внимателно!:)))

Труд ли каза ? Ченге и труд са две крайно противоположни понятия

Изгонете всички които са пенсионери и още работят.Тогава ще има парички за дрехи и още куп неща.Такова чудо няма никъде по света.Назначете нови момчета ,но не да си платят а да са убедени ,че искат да работят в МВР.

Жертви на пияна ч...кия. Мързеливи, нагли и некадърни. Половината са с престъпно мислене - какво може да се открадне и каква далавера да се завърти.

Не увеличение, а намаление на заплата и щата. Така престъпността ще спадне най-малко с 50%.

Ненаяли се и ненаискали ... Президенто тропа с крак и иска , ченгетата и те искат , ами не даваме пък :))) Питате ли как се изкарват , че да ги искате

Изобщо не съм съгласен с работещите в системата на МВР. Все са им малко парите, но е факт, че имат и много привилегии. Преди малко един се изтъпани в новините по бТВ да реве, че 900 лева заплата са му малко. Ама изтърва да спомене, че това е основна заплата и получава маса добавки към нея. Някак си е нагло да се лъже, още повече, че доста професии получват и по- малко пари от тези!

Търси в Гугъл: Полицейска реформа в Грузия.

Полицаите не протестират когато БСП и ДПС са на власт. Дойде ли ГЕРБ на власт -веднага протести, пушене на цигари, пиене на вода и какво ли не.Работата на полицаите е тежка, опасна и неблагодарна. Заплатите им са ниски. Профсъюзът им май се командва от БСП.

Получават по 20 заплати при пенсиониране на 42 г с максимални пенсии, после нагло протестират, че нямалo пари за увеличение на заплатите. Не искат съкращения, а дори искат и още хора, че били малко, ама са двойно и тройно повече на глава от населението от другите страни, където се и пенсионират на поне 55, а не на 42 . Ами разберете бе! Системата не може да ви издържи. Ако минете на 55 г пенсиониране автоматично парите за заплати ще нарастнат. Ако си намалите бройката автоматично парите за заплати нарастват. И без това най-често при вас вдигат заплатите. Всяка година бюджета на МВР расте.

Ченгетата са по-нагли и от "Наглите". Нека първо да започнат да купуват винетки за личните си автомобили, после да премахнат стикерите с които са ги окичили противозаконно, за да си личи отдалеч, че собственикът на колата е ченге и му е позволено да нарушава ЗДП както му е угодно, да премахнат от колите си разни жилетки, палки, гащи и чорапи с надпис "полиция". След това да спрат през работното си време да вършат домашните/личните си работи, след това да си дадат трезва преценка, че работа и за пет пари не вършат през месеца и това което им се плаща е дори много, и чак тогава да грухтят за поредното повишение на заплатите им. Всъщност, никой не ги държи насила в МВР - като са им малко парите, като не им дават служебни гащи и чорапи, като имат премного часове незаплатен извънреден труд, се питам кой нормален човек би работил в системата. Логично е да се запитаме, дали работещите там са нормални?

Ехехе, спри се бе, човек! Че ти още малко ще поискаш и ченгетата да почнат да бъдат честни и да си вършат работата!

ОХРАНИТЕЛИТЕ НА НАРОДНИТЕ ИЗИЕДНИЦИ - МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ИЗЛИЗАТ НА ПРОТЕСТ ЧЕ НАРОДА НЕ ЩЕ ГИ ХРАНИ :))))

Стокхолмският синдром е психологически феномен, при който заложникът се привързва към похитителя си и изпитва съчувствие и симпатия към него .... А МИЛЬОЦИОНЕРСКИ СИНДРОМ Е КОГАТО МИЛИЦЬИОНЕРА СЕ ПРИВЪРЗВА КЪМ МУТРАТА И БЕЯ КОИТО ГО ЧУКАТ :))

Всичкото "Милиционер" наречен модно Полицай гласува ВКУПОМ за Борисов - не знам до кой си втори, трети братовчед от фамилията. Това беше, като да ходиш на "работа". Сега протести ще правят и Президента щял да е отговорен. ---------------------- Ама то, когато и на "Маркс" може да има живот и това може да е само "хипотенуза" ... толкова учили, толкова ще им хванат дикиш и протестите. С тях, без тях МУТРИТЕ все още си ходят, като Господари.

СИНДИКАЛНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В СИК ???:))

Протестирайте, грухчовци, протестирайте. То няма да е много по-различно от като не сте в протест (абе това не беше ли забранено впрочем? Жандармерията що не разчиства незаконните протести, или тя бие само граждани?) Помните ли какво се случи след предния протест? Нямам предвид, че смъртоносно наръгаха момче в Борисовата на един километър от протеста ви (и после се оказа, че сте "пропуснали" оръжието на убийството, дето си седяло през цялото време в шахта на 20 метра от местопрестъплението), ами че на чантаджиите заплатите се увеличиха, а на оперативните намаляха! А? Хахаха! Това не е като да пращате гражданите да си търсят сами в Перник откраднатите семейни автомобили, нали? Айде сега попротестирайте пак, та отново да си го набиете сами, пък следващия път народът като се събере да изрази на жълтите павета народната си любов, помислете тоя път дали да си обърнете задника към парламента, или към народа.

Полиция НЯМА. Пустош. От време на време някой "Опел" с Буркан - отива да прибира Бурканите направени от тъщата. Ако видиш все пак "полицай" - с провесен синджир на врата, не може даже да се разсъни. ------------------ Че аз съм го писал много пъти - Полицай, това е нереализирал се комбайнер на село.

Злобния тип от снимката заплашва Държавата с мутренско искане - ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ ще Ви ПРИНУДИМ с тормоз мафиотски. Това е явна комунистическа провокация от център за провокации срещу ГЕРБ и първосигнални типове с шкембета мародерстват срещу народа си и крадците вият безсъвест Пари или? Изхода е лустрация по чехски Хавел политическа, икономическа, адми- стративна за Двойни пенсии заплати и народно благоденствие!

от изборите не ви удовлетворяват ко шъ праите..Шъ одите на море ли?

Писъл съм го подобен коментар и пак ще го пиша-Която и държава да е, и най слабата няма ли пари за армията, за полицията и за службите си за сигурност, това НЕ е държава а който иска да си разтяга каквито локуми си иска !

не е работа, а профцентрала. Друго си е с държавна сигурност, ама и там се заиграха с бизнес. Ко да праиш - Сека коза за свой крак.

А знаеш ли кои се криеха в ДС знаеш ли ? И тогава и сега пак са добре ? И не ти пиша за ДС ВСЯКА държава си има служби за сигурност и с какво ЦРУ е по малкото зло от бившата ДС ? Ма ЦРУ още го има а ДС не !!!

Найдене, не си прав ! Жив полицай не можеш да видиш по улицата--- Това има държавата , толкова им дава---Който не иска- напуска ! Да не е роден полицай !

Няма лошо така си преценил така си написал аз съм на друго мнение но нейсе !

Как да няма пари бе, Найдене? Най- големият бюджет е на МВР (дори на фона на това, че от там кльопат за бежанците, което е отделен въпрос и касичка по-точно), най-големите привилегии (оказа се скоро, че и телефончета им раздават със служебен лимит, да си говорят на воля, а фуражките по стъклата на колите и "извинявай, колега" няма да ги коментирам дори), отгоре на това НАЙ-МНОГО ОСЪДЕНИ СЛУЖИТЕЛИ (познай кой плаща компенсациите), и то редновно по НК (рушвети, рекети, каналджийство, продажба на наркотици, прикриване на престъпления, ченгета карат пияни и газят деца или разстрелват граждани със служебните си оръжия, превишаване на правата поради елементарно непознаване на закона или обикновена неграмотност(!!!) ), и най-ниска ефективност на работа (т.е. всичкото това го получават срещу пълна некомпетентност и невършене на работа)! Айде холан, че нямало пари! Пари не само има, че и възможности за "нещо странично", както постоянно демонстрират! Само че ако аз показвам тяхната ефективност в моята си работа, много бързо ще изхвръкна, вместо да ми повишат заплатата. Освен ако не вардя шефа, когато останалите работници се съберат да протестират срещу ниски заплати и лоши социални условия, ако се сещаш накъде бия.

Това което си го писал може и да е така може и да не е.Щом ги знаеш тези неща и имаш доказателства защо го пишеш тук, пиши го на друго место ? А според теб какво трябва да направим за закриваме полицията и службите за сигурност ли тя армията вече е почти на привършване е, и ?

Мисля си, какво би било ако отидем при шефа и тропнем по масата - "дай още пари". Вероятно няма да има и 15 секунди до уволнението ни. Та, сега е момента превантивно да се уволнят 1000, 2000 полицая. Заклевам се, останалите ще целуват ръка за всяко левче от заплатата си.

ТЪРТИИ СА СЪБРАНИ В АРМИЯТА И МВР. ВСЯКО КАЛПАВО СЪЩЕСТВО КОЕТО ГО НЕ СТАВА ЗА ДРУГО СЕ Е НАМЪРДАЛО ТАМ ОТ СОЦ. ВРЕМЕНАТА.

не е така тъпако!!! 100% и ти си лапал от соц.времената, а нищо чудно и баща ти и майка ти, да са били членове на бе-ка-пе-то, а може и някъде по върховете на властта да са били!!? и сега има много свестни хора които си гледат съвестно работата!! дано, си ме разбрал долен педал!!