Подпалиха десетки икони в параклис над Сопот

Пожар е избухнал в параклиса „Св. Георги” над Сопот тази нощ. Унищожени са икони и други църковни вещи. Стените на храма са опушени.

Обратно в новината

Коментари - Подпалиха десетки икони в параклис над Сопот | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде да дойдат Меркел, и франсето да им направим по една табела " АЗ съм Сопот " и да тръгват по жълтите павета. Защо едни са равни , а други са по- равни ? Тиквата първа се търкаляше , сега къде е?

До тук управляващите спите- някой скочил с колата си до асмата на съседа- спите, избиха студентите, спите, окрадоха банките , спите, окрадоха държавата пак спите. И народа мълчи. Сега горят икони пак поспете, че дано тук вече Господ не Ви изтрае и да Ви измете. И се събудете навреме .НАМЕРЕТЕ КОЙ Е ЗАПАЛИЛ ИКОНИТЕ.! Не виждате ли ,че България на всеки голям празник дава курбан- Индиго, Лим и т.н

амиии да си налагат фесовете и беж през главе, че нешо ми се додене

Хубаво си давате примери с църкви и джамии. А замислихте ли се че сички тия проблеми нямаше да ги имаме ако нямаше нито църкви, нито джамии, нито религии и всички щяхме да живеем в мир, както пееше Джон. Разбира се тоя акт е простотия откъдето и да го погледнеш, но ако тия икони са цената за да кротне някой луд, аз съм съгласен. Къде по-неприемливо щеше да е ако бяха гръмнали бомба на оживено място.

Перфектно формулирано от Иво ( нерегистриран ): ПАЛЕНЕ НА ИКОНИ И ЦЪРКВИ - ХУЛИГАНСКА ПРОЯВА!?!? Палене на джамии - подклаждане на етническа омраза. Даа, това са ОСНОВНИ ЕВР(ОП)ЕЙСКИ ЦЕННОСТИ! Свиквайте модерни еврогейци! Има реална вероятност съвсем скоро и да ви (го) вкарат в Шенген, щото Гърция нещо се опъва да е "вечен дежурен по долап" (от контекста на един стар виц), а нашите(разбирай правителството) яко се натискат за мястото (явно доста им се е усладило)! А сега по сериозно: От обичайно заподозряния контингент (пияници, наркомани, цигани и ДРУГИ), логично е да изключим: -пияниците и наркоманите - те най-много да откраднат някоя икона, за да си набавят пиячка или дрога, НО НЕ ПАЛЯТ!(статистика) -циганите - те ще си "наберат" някоя и друга икона, НО НЕ ПАЛЯТ!(защото, ако тръгне далаверата, ще се върнат за още) След потушаването на огъня е станало ясно, че всички икони са били свалени от стените, струпани в центъра на параклиса и подпалени - ТОВА КАТЕГОРИЧНО НЕ Е НАПРАВЕНО ОТ ГОРЕ ИЗБРОЕНИТЕ!!! И кои останаха - ДРУГИТЕ, тия които знаят стотина (а и по малко) български думи, не ядат свинско и имат едни малки килимчета, на които се дупят по няколко пъти на ден! СЕГА Е МОМЕНТА ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА ДА ДОКАЖАТ, ЧЕ СА БЪЛГАРИ!!!

сигурен съм че тези антихристи които са сторили това вече са почнали да усещат че оттук нататък за тях няма да има живот, нито на този нито на онзи свят!!!

не съм чувал досега за турчин-анархист???????

Ти май не си се наспал. В кой век живееш? Живот е имало и ще има преди и след Христа.

Целият този акт е знаменателен и показателен!Преди дни,на 2-3 км. в градът на Левски - Карлово,беше образуван измислен протест на турци,заради джамията,като се има в предвид,че в Карлово живеят една шепичка мюсулмани и никога не е имало етнически проблеми!Главният мюфтия,явно с нечие външно финансиране е организирал транспорта на около 500 протестиращи,нямащи нищо общо с местните мюсулмани!Тука е на лице явна етническа провокация и държавната власт и главната прокуратура би трябвало да се самосезират и да разберат,кой е източникът на финансиране на мероприятието,организаторът и стожерът и да се произнесът спрямо законите на нашата държава,ако все пак имаме защитни закони.Сега в Сопот,градът на патрирха на българската литература,човекът,автор на романа "Под игото",описал част от турските изстъпления над българския род се горят български икони от български параклис!ЕЕЕ българино ,спиш ли и докога?Тази мотика я яде повече от 500 години!

нещата не са толкова сложни,колкото изглеждат,само трябва да започем да ги наричаме с истинските им имена!!! не ром -а циганин ако българин набие циганин или турчин,се счита за етническо престъпление! каквито и...хулигани или наркомани да са,в никакъв случай не са от български произход! паленето на църква или джамия значи само едно-непризнаване,несъгласяване,непочитане на дадената религия! това престъпление трябва да се разглежда като етническо,а не като хулиганско!!! причините са карлово или "имамите"!!! религиозната война чука на вратата ни-без шега!!! въпросът е не дали,а кога!!! последствията са ... всички и българи и турци и цигани и евреи и арменци ...и т.н. губим!

религиозната война чука на вратата ни-без шега!!!.не чука ,започнала е но ние не знаем и не можем да го прочетем в пеевските вестници затова ще бъдем изненадани,както всеки път.бъдете готови по всяко време на всяко място.може да ви се случи когато отивате 1 смяна на работа в 5 сутринта.

КОЙ финансира феса долен, докога България ще търпи юдеокомунистическият путлериски боклук!!!

Леле, а колко църкви и манастири имаше сред Стоте национални обекта включени в инициативата опознай родината за да я обикнеш-)

Да не би пожарът да има нещо общо с "Куршум" джамеето в Карлово?!

Знаете ли КОЙ създаде и финансира Бандата самообявила се за"Ислямска Държава" и КОЙ ги кара да унищожават Културата на Коптите - Ранните Християни в Марула,Алепу и др.древни градове на Сирия, Ирак и т.н..? Същите финансират и Майдана и Войната в Украина!Оказа се ,че не само Герб, СДС, ОДС,"Реформатори" ПФ, и АБВ, НО и ДПС се финансира от въд Океана!

Имам един въпрос: Какво мислите са чувствали ангелите, серафимите, херувимите и цялото небесно вйнство, когато Исус е носел кръста си по Виа Долороса? Когато си отговорите на този въпрос ще разберете как трябва да се отнасяме към човека или хората подпалили църквата и иконите, независимо дали става въпрос за сатанисти, ислямисти или някакви други...

Вероятно същото каквото и Хари Потър когато Онзи дето не бива да се назовава му е направил белега на челото. Кое е общото между двете истории - че и двете са измислени и двете са много популярни и двете имат много фенове. И кво ся - да се хванем за гушите фенове и нефенове ли ? Аз съм за мир !

Хулигани на "кукуво лято"! Хулиганите не свалят спокойно иконите в средата на храмовете за да ги палят! Те нямат време за това! В България такава целенасочена акция не е имало! Всичко предварително е било планирано и изпълнено. Въпроса КОЙ е поръчителя..?. остава за спящото МВР, ДАНС и Прокуратурата Управлявани от ГЕРБ, СДС, ОДС и ДПС + Коалиция !!

ivo10

Все повече ни доказваш, че си от ония със скъсените патлаци.

ivo10

Не хулигани, а мюсюлмани, обидени от случая в Карлово. Нима някой се съмнява в противното?

ало дира какви хулигани за това си има член от наказателния кодекс и тои не е за холиганство

Кой има интерес от етническо напрежение за отклоняване на вниманието на охлоса? Със сигурност не са вярващите в която и да е религия. Това са вярващите в своята държава и отстояващите своите национални интереси (които включват насаждане на етническа омраза на територията на България).

"До 3 години затвор може да получи подпалвачът на икони". Брейййй.

Културните хора не си навират вижданията в лицата на пострадали хора, имащи коренно различни виждания от техните. От друга страна, бидейки нищонезнаещ всезнайко, ти си и опериран от култура и възпитание, така че - нищо ново под слънцето. Както казват англоговорящите: business as usual.

Който е сторил тази гавра, хубаво не го очаква. Директно си е посипал главата с пепел.

нали знаеш -зависи "кой" е ?!но сигурно ще ги намерят !

Меко казано странна ми се вижда формулировката на обвинението . Посегателството върху културно наследство едва ли е хулиганство . Както и сбирщина от 30-40 примата с брадви .... Ежедневните призиви - смърт на Българите .... Тероризъм си е , безкрайно неуважаеми прокурори ! В най-бруталния му вид . Каква пробация , какви глоби , какви 3г. затвор ?!

Стига сте говорили глупости! Стига сте си заравяли главите в пясъка! В Карлово мюсюлмани демонстрираха непризнаване на българската държава. Местан предвожда вече циганите. Турция финансира активността на имамите. Етническият мир се разрежда...

DIDA

За такива изроди като т. нар. "хулигани" по времето на "лошия социализъм" гостоприемно бяха отворили врати перфектни затвори като Белене, Ловеч, Скравена и пр., кдето въпросните лица прекарваха по няколко петилетки. Тези, които оцелееха излизаха меки като памук и се включваха активно в социалистическото строителство. Славни времена бяха тогава!!!

Защо до 3 години? Нека да е 30!

Ето на това му викам аз провокация... И не е турска работа, а баш българска...

Ама вярно, че сте заспал народ... моделират ви като глина...

Палене на икони и църкви - хулиганска проява. Палене на джамии - подклаждане на етническа омраза. Народе!!!!?

Има Бог!Той вижда всичко!

Предполагам, че палежът е дело на пияници или наркомани, по-скоро - първото. Тази сган е способна на всичко. Изпотрошиха пейките и кошчетата за боклук по парковете...Говоря за пияндета около 20 годишни....

Пияници и наркомани - ОСОБЕНО ВТОРИТЕ - щяха да вземат иконите, не да ги палят.

Запалили са го Мюсюлмансклите Пришълци от Азия.. Тия са разни турци и араби. Трябва Да вземат да запалят ВСИЧКИ Джамии в България и да ги Разрушат!!! Куршум за Мюсюлмански Пришълци !!!

Никакво значение няма,дали си вярващ или не.Актът на палеж е оскверняване и поругаване.И е кощунствен.Иконите са символ на нечия вяра,минало,история,българщина и мн.др.неща.Но унищожението пък е характерно за ИДИЛ.Значи,ИДИЛ е тук.Ежедневно.Наръгани,пребити,убити,загинали по пътищата от катастрофи.Имаме си ИДИЛ тук и сега,чисто български,нашенски.Като в някакво мрачно Средновековие,където човешкият живот не чини нищо,а скотщината владее мозъците и душите.Поругаха паметници и портрети на Апостола,та едните му икони няма да подпалят.....изроди.

Трудно разбирам, каква е тази любов към окупатора и съсипател на България - Русия? С каква ли сума се поддържа това? Безотчетна.

А бе, кретен! Какво общо има Русия с това престъпление? Или си с толкова промит и тъп мозък, че не разбираш поредната провокация?

Нищо лично. Просто разказвам от къде са ни проблемите.

Господа ДПС-вземете си партията и тези цигани и турци и напуснете страната,тук нямат място хора,гаврещи се с религията или показващи средни пръсти на тези,заради които стъпват сега на тази земя.Като не искате християнството или българския език,ето я Турция къде,близо е.

Не се касае за хулиганска проява, а за отмъщение от страна на ИД за опандизените техни имами-агенти!

Турците започнаха с провокациите.

Така е, като религията ни е разводнена, като една от многото, а по-телевизията непрекъснато върви, к'во бил казал папата, насаждат се, че содомията е нормално нещо, а гейщината ценност, то хората да губят православната си вяра и ценности.

Само изрод може да вилнее в Божи храм ,независимо от коя религия е! Аз така мисля! Жалко за старинния храм!

Дано Господ ви накаже долни мижитурки нещастни!

Хаир няма да видят тези хора, независимо какви са и кои са.

Полицията ги определя като хулигани а да не са пингвините но полицията е страх да си признае че ще навреди на отношенията с фашагата Меркел и с презокианската маймуна.

от болната глава на здравата. хамерските роботчета плюят по путин.... който, разбира се, лично е запалил църквата. да ви ...ба у мозъците глупави!

а кога комунистите гориха икони и разрушаваха църкви?

айде стига сте се оправдавали с тези комунисти. "иречек" - това са си вашите кадри, наемниците-джихадисти.

какво против имаш че плюят комунистите ? Че ДПС не беше създадено от тях с подкрепата на ДС+ КГБ ли? За КОЕ точно не са виновни, и още повече с новината по-горе ?!

Ох, дядко Spiritus malus, ама помниш соца? Знам те, ти бе член на БКП, забрави ли? То е от годините...

Нямат страх от Бога, но той вижда всичко и ще ги накаже!На никой, навредил на църква не му се е разминало.И по ме съмнява,че са мюсюлмани, отмъщават за джамията.

Виждала съм църкви и манастири, изоставени и неподържани, повечето от стенописите са правени с дарения от българи, отделяли от хляба си. Стенописите вече ги няма, съсипани от влагата, покривите са рухнали, от Църквата нямали пари за заплата на човек, нямали пари за подръжка, само за златни часовници и скъпи коли. Колко дарения за църквата се превърнаха в хотели, колко икони изрисувани с дарения бяха продадени. Ние първи си поругахме и църквата и културата.

Вярно че това е хулиганска постъпка. Вярно е и това, че едва ли това са били християни.

България и света са тласкани с всички сили към хаос, посредством всички възможни провокации, религиозни, етнически, политически, сексуални...

И клането в Батак ли беше хулиганска проява? Или са дошли футболни агитки от анадола?! Майка ви...

клането в батак - законно убиване на терористи. тогава клани, съгъ ползваме дрони.

купувам подпалини икони. искам отстъпка, като за повредена стока. докъм 60 можем да земем....

А РАБОТНИЧЕСКО -МЕНАДЖЕРСКАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ ,КАКВО БЕШЕ?ВСИЧКИ ПАРТЙНИ СЕКРЕТАРИ СТАНАХА СОБСТВЕНИЦИ.ОБИЧАЙ СИ КОСТОВ ,АКО ИСКАШ СИ ЛЕГНИ С НЕГО НО НЕ МИ ГО ХВАЛИ.

толкова ли ти е ниско челото, колкото ти е къса паметта ? Рмд-та бяха създадени и измислени по времето на Жан Виденов!