Лекар от болница ”Св. Анна” беше нападнат и бит

Началникът на Клиниката по реанимация в столичната УМБАЛ "Света Анна" д-р Димитър Николаков е бил бит вчера. Нападателят е пуснат под гаранция от 300 лв.

Обратно в новината

Коментари - Лекар от болница ”Св. Анна” беше нападнат и бит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Безотговорни и нагли доктори в Св.Анна.Малко ги бият,някои си го заслужават,много малко хора могат да издържат на лошото отношение,онзи ден чакахме 6 часа да приемат баба ми,в 22:30 ч.я намерих в една стая в спешното на отворен прозорец, без апарат за дишане,система или нещо ,като адекватно лечение!През един час влизах да питам има ли информация за пациента,отговора беше:Чакай отвън!Разполагам със снимки от различни часове,как никой не се отзова....

Гледах репортажа за бития доктор и ви Пиша относно него и така нареченото подобие на лекар от окръжна болница - Николаков който взима пари от тежко болни РАКОВО болни хора .. Моята баба (бог да я прости) беше тотално ошушкана, абсолютно всички спестявания и прибра .. И се по стотачки даваше женицата само и само по време на операция упойката да държи .. Това е един изрод престъпник който трябва незабавно да влезне в затвора !! Молеше му се накрая да спре защото парите и привършваха но този ИЗРОД продължаваше да рекетира и да иска пари в замяна на по добро обслужване .. !!!!!!!! Разгласете го това защото трябва да има някакво възмездие за този терорист....! Очаквам да се свържете с мен за да можем аз и моята майка която също беше пряк свидетел на всичко това да разкажем и да представим цялата истина пред обществото !! С уважение : Димитър Шкодров

А този доктор какво общо има с онкоболни пациенти?

Доколкото разбирам, в случая липсата на информация за пациента е провокирала хората да влязат в отделението , което не е трябвало да правят. И тук искам да попитам кога най-после в нашите болници роднините на пациенти ще могат да получат информация на хартия , ако щете след всяка визитация или промяна на състоянието на пациента, това да се отбелязва някъде и човек да не се моли за нея, а тя да му бъде предоставена при поискване, защото близките има право на това. И нещо друго кога до леглото на всеки пациент ще има информация с какво се лекува в момента, за да могат близките когато са на посещение да имат и тази информация , без да питат постоянно. Няма ли умишлено скриване на тази информация , за да може при евентуална грешка , след това да се прикриват виновните, лекарите не са някакви божества, а хора които трябва да си изпълняват задължението като всички други, просто тяхната работа касае човешки животи и те трябва да осъзнават своята отговорност и трябва да разберат. Ако за тях това е пациента X , за близките това е майка , баща, дядо , баба и е нормално да искат информация и да се тревожат. Личните ми впечатления от отношението на санитарки и медсестри пък и лекари към близките е , че то често е грубо, арогантно и не отчита факта, че тези хора и без това са разтревожени

Независимо от коя етническа група е нападателят вярвам че както аз така и много други биха му стиснали ръката... В тази болница убиват много пациенти с тяхното безхаберие и некомпетентност...Този човек се е опитал да отърве България от още един убиец... Благодаря ти! Нека тъка наречените ни "управляващи" се замислят защо има толкова нападения над "лекари" в тази болница! Може би ощетените нямат възможност да се защитят юридически и прибягват до саморазправа... Не желая и на най-върлия си враг болката и мъките, които преживях, когато мой близък беше оставен да умре, без никакви медицински грижи в болница Св.Анна... Не си го причинявайте...

Елате Вие ,Г-н Местан и ллекувайте тези изверги /без значение на етническата и религиозната им принадлежност/,които нападат лекари и друг медицински персонал, да видим как ще го сторите,защото аз едната пръста си не бих мръднала за тях. Като лидер на партия и депутат не ви прави чест да създавате с изказванията си и претенциите си към министъра на здравеопазването,етническо и религиозно напрежение.

по една случайност бях там и мога да ви уверя за следното: - николаков си изпроси боя!!! дори малко го биха! не се майтапя. момчетата бяха отишли да дадат кръв за тежко болен и единственото, което искаха бе да се информират за състоянието му. болният, българин, е тъст на "временно пребиваващия арабин с испански паспорт". николаков, вместо да им каже с две думи какво е положението, се изгаври с тях, карайки ги да чакат близо час. а боят стана, защото същият този николаков, който май беше подпийнал, ХВАНА ПО-ВИСОКОТО МОМЧЕ ЗА ГУШАТА!!! момчето ТРИ пъти му каза да го пусне, но онзи реши да се прави на бабаит. е, получи си го простакът. с готовност ще изложа своите показания пред разследващите органи, защото николаков откровено лъже по телевизията представяйки се за мъченик. този пияница е позор за лекарското съсловие!!!

Лекар не е информационно гише. Първото му задължение е да лекува и да обръща внимание на болни, а после може да дава информация. Значи по ваша логика да зареже 19 пациента и да се юрне да дава инфо на близките. "кара ги да чака 1 час" - ами ще чакат. Ако кръв трябваше да се даде спешно, то тях би извикали. И ако по ваша тъпа логика трябва да бием всеки лекар,който не ни харесва, защо въобще ходите в Болница? Защо този арабин не отишъл заедно с болния си тъст при шамана? Скоро заради такива като те и вие ще се наложи вкъщи с кухенски нож апендисит да си вадим. Простотия, агресия, низка култура и арогантност!

какво гише матрьоношка? длъжен е да даде информация на близките!

НиЗЗЗЗко ниво на грамотност :) Ходете вие при шамана да си лекувате криво разбран национализъм и злобата. А без да знаеш какво всъщност е станало е глупаво да се изказваш като последна инстанция.

Преди повече от 1 година беше пребит лекар от бърза помощ в ромски квартал. Делото за това престъпление се точи година и половина и последно е отложено за м.април 2015 г, защото подсъдимия представил болничен в съда. Този абсурд може да се случи само в държава на абсурдите. Възможно ли е при доказана вина, българският съд да не може да произнесе присъда срещу ИЗВЕСТЕН извършител /който забележете е на свобода, има средства да плаща адвокатски възнаграждения и освен това се е намерил и лекар, който да удостовери заболяването му и да го лекува/. Трябва да се обяви международен конкурс за квалификацията на тези абсурди. А кучето е заровено в съдебната система, която проявява ИЗКЛЮЧИТЕЛНА толерантност към престъпниците.

Свидетелю,АЗ БЯХ ТАМ,НЕ ТИ.Всичко,което си написал е ГОЛЯМА И ТЛЪСТА ЛЪЖА.

Ей, ти си пияница. Първо доктора Димитърчо Николаков не е пиян, той ако беше такъв нямаше да бъде там, второ той е много добър и опитен специалист, професор и преподавател, трето той наистина е началник. В заключение мога да кажа, че той е много добър, и опитен, много е отговорен към пациентите си, и е голям специалист, като него втори няма. Ако на мен не дай си боже ми се наложи винаги и с удоволствие бих предпочел и потърсил точно него, защото му имам пълно доверие

Ай ся кажете прав ли съм: Местан ага иска вот на недоверие заради Москов; Бат Бойко казва на Цецо: Тряа се отупат още лекари и тоа ще се насере;Фащат двама (б)араби, дават им по две иляди евра и ей ти обществено мнение.

В случая новината е, че 2 души са нахлули в реанимация, като по този начин са застрашили живота на 19 човека. Нека не омаловажаваме тяхната постъпка само до нападение над лекаря! За такива трябва съд и в затвора по бързо производство. Само така ще се оправим.

Пуснали арабина под гаранция от 300лв, а после няма да го намерят защото е напуснал страната в неизвестна посока.Познато!

между лекарска грешка и бити лекари има разлика, а с циганската престъпност нищо общо!

Докато не започне да се търси съответната отговорност за лекарските грешки, на обикновените пациенти ще избиват нервите и ще търсят първична справедливост.

Обаче,кажи какво става когато лекаря ликува правилно, а 'маймуните' въобще не разбират за какво става въпрос и като си втълпят че греши и поради 'високата' им интелигентност веднага скачат на бой.

Със сигурност този изрод подобие на лекар не лекува правилно а рекетира яко .. Ако не дадеш умираш това бяха думите които каза на моята баба ...

Според мен самият закон за защита на лекарите е дискриминационен, защото държавата трябва да защитава всички граждани не само лекарите, да не говорим, че ние им плащаме заплатите с данъците. Чудя се дали няма да се намери някой да осъди държавата за този закон в Брюксел. Освен това няма нито един осъден лекар да лежи 5 години в затвора за лекарска грешка,а за лека телесна повреда хората ще лежат по 5 години. Има доста арогантни лекари ,които определено се възползват от закона и тероризират хората по един или друг начин. А колко не работи държавата всички си знаем и си взимаме багажа и заминаваме........

Браво, много добре си го написал, а минусите се слагат явно от нагли дофтори.

Сам по себе си случаят е много тревожен, защото може тези лица да са убийци и да опитат да убият човек в тежко положение. Фактът, че са нахлули в реанимацията е особено тревожен , което налага да се вземат допълнителни мерки и да се извърши преглед на достъпа до реанимация. Гаранция 300 лева. Това показва, че органите на МВР са неадекватни да оценяват риск. Тези лица трябваше да бъдат разкъртени първите 24 часа, а после да им се наложи задържане още 72 часа до пълното им проучване. Накрая да им се иска задържане под стража, защото навлизане в реанимация с подобен конфликт е особено опасно действие.

Всички защитават лекаря, но някой питал ли се е защо аджеба от 25 години нямаме нито един осъден лекар? Всеки ден четем за лекарски грешки затрили този или онзи, умират майки родилки, умират дечица. Как няма нито един лекар зад решетките?! Егати недосегаемите! Не знам нападателят циганин ли е какъв е, но явно му е писнало от лекарската мафия.

Дали да ходиш на лекар или не - си решаваш сам. След като САМ си отишъл при него - нямаш право на претенции. Аз внимателно си избирам лекарите, които посещавам.

Заплатата на тези лекари се формира от моите и твоите здравни вноски които ни се одържат редовно всеки месец, а здравни услуги не помня от колко години не съм ползвал. Защо да нямам право на качествена лекарска помощ?

Хората умират,няма по естествено нещо.А ние ходим на лекар,когато бабините рецепти вече не ни помагат.А ТОВА ЧЕСТО Е ФАТАЛНО.

kumalissa73@

Къса ви е паметта, не са богове, но не трябва и да са богоизбрани. Наистина ли не ви пука, че при толкова скандални случаи на лекарска небрежност няма нито един осъден лекар?

Извинявай,но едното няма нищо общо с другото. Трябва в първа очеред да набиете политици, да направят най-накрая промени на наказателен кодекс - за да има жестоки присъди и точно сформулиран състав на престъпление. А този лекар не може да бъде бит, защото някакъв лекар Х не си свършил работа. нали уж персонална отговорност.

Докато Местан обижда с всякакви епитети наши министри циганите продължават да бият лекари,хора от управляващите ДПС открито се подиграват с търпението на българите и се обявява за бъдещ управник на България,която,според него,в скоро време няма да се нарича така,а ще е халифат на турция.ЗА КАКВО ГОВОРИМ КАКВО ЧАКАМЕ ОЩЕ?РЕФЕРЕНДУМ ЗА ЗАБРАНА НА ПРОТУРСКАТА ПАРТИЯ В БЪЛГАРИЯ.

Е как бе .... то тече дискусия в Гърция дали да дадат правото на турското малцинство в Северна Гърция да пита преди да пикае, след като още преди 20 г...забраниха със закон ...образуването на про-турска партия... вие пък! ;) На съвеста на тогавашните политици да тежи решението да се регистрира ДПС!!! Трижди проклети!!!... Затова сме на това дередже!!! ;(((

Безсрамници.Упреквате циганите бият доктори циганите не знам си какво спрете вече не ви ли е срам!!!!!Да упреквате вижте се вие в какво дередже сте пък тогава .Без значение кой какъв е турчин циганин българин проблема е друг на някой лекари да им се отнеме 'дипломите и да ги махат .Добрите лекари отдавна лекуват истинските европейци в някоя държава тук във българияса конски лекари 'И друго колко хора убиват лекарите годишно поради не вниманйе то на човек писва чакаме ги със часове при даден сигнал .Има още не достатъци ама карай да е весело както казват хората

Народе, вдигни се и запрати в огнения пъкъл цялата циганска (вкл. турско-арабска) измет! Това не са човешки същества.

от тая ченаловата... пуска ги изродите наляво-надясно...

писна ми!!!! ще взема да запиша медицина за да започна в Бърза помощ като завърша и с удоволствие да отстрелавам всеки който нападне мен или екипа ми!!! то се видя, че освен да вземаме правосъдието в свои ръце - друго не ни остана, а вместо да чакам да минат 6 години може да тръгнем с приятели "въоръжени до зъби" след линейките по махалите и щом стане бой се включваме на месо както се казва на "медицински жаргон" :))

значи ако утре бия някой лекар,ще ме пускат срещу 300 лева,направо суперски.

...това важи само за цигани и турци!!! българите - в ареста и оттам в затвора... това е по депесарски...:)))

на арабска пролет или на българска Украйна. Всички новини и за отмяна на доживотен затвор , посланията, по-точно нарежданията на гл. секретар на НАТО Й Ст. искането на Местан на оставка на единствения действащ министър, осмелил се да каже истината и всички останали новини имат мирис , лош дъх на ГЕНОЦИД на обикновения българин......

biaha sega loshite komunisti,arabelkite shtiha da si sediat v arabia.mal shans!!!

Прекалено нагъл е Местан! Да не се пени ами да тръгне с екипите на лекарите по гетата и да се увери в "благородното и благодарно" отношение на електората си спрямо лекарите или да млъква!!!!!!!!!!!!!!!!

кривото озъбено лице на реалната демокрация в България. общество, разделено на касти. всичк

Къде е охраната?

Абе тоя Местан или е дебил, или не живее в България. Перко - ще иска справка от МВР за нападенията. В моя блок до сега има 15 кражби. Никой от окрадените не е подал жалба до МВР, защото знаят, че е безсмислено.

Много си е добре Местан даже! Прекрасно стои зад собствените си интереси и зад тези на ДПС. Да му мислим ние... щото излиза, че ние сме дебилите- щом позволяваме подобни абсурди да стават ежедневие! И още нещо да отбележа: всеки следващ инцидент отнема от силата въздействието на предишните. Всички знаем Хирошима, но колко често се споменава Нагасаки? В един момент всички ние ще приемем случващото се за норма, и дори няма да го коментираме.

Много си прав.

в мвр даже не ти приемат ялбата.някакви нафукани дознателки ти обясняват,че и те са хора и трябва да живеят. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Откога д-р Николаков е Началник на клиника. Тази длъжност се заема само от хабилитирано лице -доцент или професор. В Гугъл на УМБАЛ " Св. Ана " д-р Николаков е посочен като завеждащ Второ анестезиологично-реанимационно отделение.Нали от миналата година побоят над лекари се таксува като престъпление с ефективна присъда -затвор. Какво се чака.По бързата процедура ,пък ако ще да е гражданин на най-великата страна.

За протокола: от сайта на болницата: КАИЛ Началник клиника Доц. Д-р. Мария Атанасова Костадинова, д.м. Първо отделение КАИЛ Първо отделение КАИЛ Началник отделение Д-р Петър Петров Марков Второ отделение КАИЛ Второ отделение КАИЛ Началник отделение Д-р Димитър Петров Николаков. Нека бъден коректни. Проверявайте все пак дали написаното от многоуважаемите DIR е истина. А написаното от тях, че въпросният лекар е началник не е истина.

Д-р Николаков не е никакъв началник, той е практикуващ лекар, анестезиолог. Познавам го покрай операция на възрастната ми майка, изключително мил и отзивчив човек, който се грижи за пациентите си. Ако трябва да бъдем откровени, далеч не всички в Първа градска са такива, затова никак не честно, че е точно д-р Николаков е пострадал.

Местан и тук ли има какво да каже? Голямо защитаване на правата и свободите, няма що! Лицемери! Защитава малцинства , които живеят на гърба на данакъполатеца. Аз пък си искам моето право и свобода да си харча изработените пари само по собствения си задник, а не за тока и детските на ромите!!!!!! Ама "храни куче да те лае" - и за ромите , и за бежанците се отнася това. И малко извън темата - Местан и партията му дали защитават правата и свободите на хомосексуалните и на други хора в неравностойно положение (с увреждания)????

Аз пък да ти кажа, че едва ли са отишли на работното му място да се разправят ей така, за кеф.

Ми те сирийците не са дошли и в България ей така от кеф, ама алооо, ако в тяхната страна цари беззаконие и безредица, да не идват и тук да правят същото, започвайки от "дрбни" неща, като побой над лекар...

Ти да не си бил там та се произнасяш?!

Важно уточнение - нема роми има ЦИГАНИ !!!

За по сигурно, ги наричайте"циганороми" ........

Един мой приятел казва българска му работа. дърдорят по форомути и нищо не правят. ДПС е на всякъде няма измъкване от нас. Докато спахте ние действахме. Хахаха нищо не става от вас. А иначе е доста глупаво да се бията лекарите. Изобщо номера е друг и за това Местан иска оставки.

Цитирам 1:1 част от изказването на Местан, излъчено в новините в 18.00 по БНТ - "Ромите са равноправни български граждани и никой няма право да ги обижда като ги оприличава на скотове, на диви животни или на човекоподобни. Министърът трябва да си отиде заради тези думи". Господин Местан, след като казвате, че са равнопоставени български граждани /въпреки, че не ги възприемам като такива. Те са по скоро толерирани от всички вас политиците/ нека бъдат така добри да правят това както всички други български граждани - плащане на данъци, осигуровки, сметки за ток, вода и други разходи, да плащат пътуването си в градския транспорт и по железниците. И спазването на куп други норми.

Не може "равноправните" граждани /роми/ да имат само права. Те трябва и да са равнозадължени - да се образоват, да работят, да си плащат данъците, осигурителните вноски, да спазват законите, правилата и нормите в държавата, а не да ми вдигат сватби на 12-13 годишна възраст /което не е законно, но никой не го санкционира/ и до 18-годишна възраст да са се сдобили с няколоко отрочета, за които не могат да се грижат и ги захвърлят по домовете ние да ги издържаме с нашите данъци. Това търпение и криворазбрана толерантност към поведението на това население граничи с глупост. Тази държава трябва да започне да си изпълнява функциите, иначе жална ни майка. Браво на г-н Москов, че назова проблема с истинското му име и ако не бъде подкрепен, всичко е загубено.

Не му се сърдете на Мустаня, защитава си човека сънародниците, нали самият той е ман....л.

Броени часове след "знаковото" изказване на г-н Местан е извършен поредния побой над лекар. Логично! Нападателите чувстват политическата "подкрепа". Гаврата над пророка Мохамед, разбира се, е неуместна. Но уместна ли е гаврата над българските лекари?!?!?!

българските "лекари" не са лекари

а ти боклук ли с или да?

нашят лидер волен се е разбрал с доган и местан да не бият раята повече

ПАРАДОКСА Е ЧЕ ПРИ НАС В ДЕТРОЙТ ИМА НЕГРИ РАСИСТИ СРЕД ПОЛИЦАИТЕ И ЛЕКАРИТЕ ... ТА ТИЯ НЕГРИ ТРЕТИРАТ БЕЛИТЕ КАТО ВТОРА РЪКА ХОРА , А ЧЕРНИТЕ КАТО АРИЙЦИ .... .... ..... И КОГАТО НЯКОИЙ ЧЕРЕН РАСИСТ ТИ СЕ ИЗРЕПЧИ СТАВАТ И МНОГО КОНФЛИКТИИ ... ...... ЯВНО Е ЧЕ РАСИЗМА Е В ЧОВЕШКАТА ПРИРОДА

, В смисъл Филиповци. Вас във Филиповци не ви ли прилагат живачно избелване. За да приличате на българи

Оформя се коалиция Бостан - комунисти и башибозука от ДПС , която ще лъсне на вота.

Затвор за Местан! Той окуражава цигани, араби и турци да бият лекари! Това не е "някой напсувал лекарите". Това е "бийте лекарите, ако може ги осакатете".

Местан да ходи където си иска! Лекарите са 99 % българи и вече ни писна да ни дикриминират в собствената ни страна. На който от т.нар. малцинства не им харесва, адиос!

Дежурният гербер е на смяна и въпреки това много хора се съмняват в публикуваната лъжа.Смятайте ако нямаше цензура на мненията колко щяха да бъдат за и колко против този шопар на снимката.

Ти като си "знаещ", не гледаш ли ТВ-тата? Ами дано ти се наложи този шопар да те лекува. За него не знам, но аз наистина бих те излекувал. С бухалка по тъпата ти тиква.

Манго, изкъпи се като никога че оттук те подушвам !

БОКЛУК!!!

Това безумие трябва да бъде спряно!Затвор-няма друго наказание!!!С уважение към министър Москов-подкрепяме Ви !Така е навсякъде в страната за голямо съжаление.А на тия дето изобщо не им е мястото в парламента от групата на ДПС ще кажа-Няма Връщане Назад!Свърши Голямото Лапане !

може и тепърва да започнат с голямото лапане ...ама на ония, дедовия.

фестане всички БЪЛГАРИ са зад МОСКОВ , ти си за една сериозна работа, но ще и дойде времето, не може да се позволява на циганите да тормозят хранещите ги българи

Е то това е терориртичен акт от страна на ислямска държава, да се застрелят от органите на реда, както се прави навсякъде в Европа.

По пример на френската армия, патрулираща по улици,училища и др. сгради, така и нашата армия да се разположи около и в болниците-с автомати!

И край циганорските гета !!!

Малко сведения: УМБАЛ " Св. Ана " -София. КАИЛ -Началник клиника - доц. д-р Мария Костадинова .Първо отделение КАИЛ- началник отделение - д-р Петър Марков .Второ отделение КАИЛ - началник отделение -д-р Димитър Николаков.Лекар анестезиология и интензивно лечение - д-р Петър Стефанов Москов.До преди съставяне на Правителството.

Този инсцениран номер,пред Местан няма да мине,Москов си заминава:)

Тази провокация,пред Местан няма да мине,Москов си заминава

Ибирателите и кадрите на ДПС се възползват максимано от безнаказаноста в БГ, наложена от Местан и приятели.

те тия номера ги върти нашето ДПС от има няма 23 години. Така сме влезнали в системата че вие драги българи-юнаци освен да приказвате за друго не ставате. Нови на турсик ви пуснахме, турци въртят военното министерство, на всяко ниво има ДПС. Наша е българийката.

Местан само това чака да създаде етническа нетърпимост и напрежение. Това го съветват неговите господари.

при ,,госпожа,, другарката ,,кунева-пръмова,, за интеграция!!! може и при ,,местан-ага,,!!! къде са ,,хълцащите,, хелзинки??? абе ,,много,, другари в министерският съвет и опозицията!!!

Следващ въпрос : - Е ли вярно че Има Недопустимости към Лекар(к)и ?

Въпрос към Всички-Ни: - имаме ли възможности да приемаме бежанци ?