Разбиха и обраха музея ”Христо Ботев” в Калофер

Националният музей “Христо Ботев” в Калофер е бил ограбен, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Обратно в новината

Коментари - Разбиха и обраха музея ”Христо Ботев” в Калофер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е кражба срещу българската нация, поръчана от юдомасонски гейове, чиято цел е унищожаване на Българската нация, унищожаването на единствената нация, която още от корена на своето съществуване е имала сържава. Поръчителите трябва да се търсят между тези които бяха написали учебници по история, от които излизаше че Ботев и Левски са загинали при злополука, че никога не е имало турско робство и Баташко клане.

Кой и эащо ликвидира полицейския СОТ ?

разбира се че не е имало турско робство,имало е и продалзава да има геноцид над румелииските турци....а вие баиганиовците сте долна,крадлива пасмина която няма право на коментар

Много срамна за България новина, но стражарите да се огледат за вътрешни хора 1

Поредната гавра,която показва,че България вече не съществува като държава! Жалко за кръвта на дедите ни!...

мвр е станала информационна агенция вече не е охранителна :)

Да ни е честита демокрацията!

моля не бъркаите демокрацията с червената мафия.

За това има само една дума и тя е ПОЗОР.......

не ме изтриха, а изобщо не ме публикуваха, защото отговорих на по-долу пишещия дали ДАНС спи. Та там работят някакви наказани от полицията полицаи. Един такъв - младши полицай уволнен дисциплинарно от МВР преди няколко години, поради напиване и сбиване в Студентски град, вече е на работа в ДАНС.Браво, ама има заслуги момчето.

Със сигурност това не е апашка работа, ако са цигани то някой ги е повикал и платил. Нашият нещастен ДАНС спи и се занимава с кокошкарски работи и вътрешнополитически игри- ако това мародерство над българската национална памет е инсценирано от дпс със сигурност няма да се докаже ,но е логично. Аз уважавам повече Хр.Ботев от Левски защото той е гений- революционер,поет и патриот.

Кажи ми,кажи бедний народе що се превърна в буква БЕЗГЛАСНА и без ПРАВНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нека аз да ти кажа защо може ли? Ами защото бедния робски български народ е свикнал да се кланя на чужд господар. Било на турчин, било на германец, било на руснак. Какъвто е случая напоследък. Напоследък народното увлечение е да се кланяме на руснака. Затова ще оревем света че някой си пакостник нацапал с боя нищо не струващия за нас паметник на Съветската Армия в София. А задигането на вещи от музея на Христо Ботев, както и случая със задигането на грифоните и други части от паметника на Васил Левски представлява много по-голяма пакост и загуба за народа ни отколкото цапането с боя което после лесно се измива. Но изчезналата сабя, доколкото разбрах, принадлежи на генерал Кирил Ботев - заклет противник на влиянието на Русия над Балканския полуостров. Много важно, че изчезнала сабята, нали е на "русофоб", важното е паметникът на Съветската Армия да стърчи непокътнат!

Народе!!!!!

И да ги хванат - малки са ни присъдите . Трябва ръце да се режат , те и без това не могат да се трудят с тях и да допринасят за България! Дайте ги на мен ! Ще боли! ........ Обещавам!

Мръсни мутри!

Ботев не е любимец на сегашните мутрополитици, защото е имал леви идеи.

УПАДЪк

Музеите и ще продължават да бъдат ограбвани, защото не се охраняват. Те са, за да се пази паметта жива, израз на национално достойнство, но от тях не се печели. Някой да е чул за обир на банка от обикновени крадци, а не от политически кръгове?

Почти 100% съм сигурен, че извършителите са българи, понеже малцинствените групи им е напълно ясно какъв пердах ще ядат още в ареста и после в затвора, ако посегнат на българското.

Левски и Ботев били терористи и престъпници. Товa сa новите тезу, които се нaлaгaт. Турското робство, извинете присъствие, си е било много яко. Нещеш ли обaче лошия Aлексaндър 2 прaтил aрмиятa си тук зa дa изгони нaшите брaтя турци и дa ни пороби. Новите евроценности твърдят, че трябвa дa обичaме цигaните и нелегaлните имигрaнти, и дa не протестирaме зa товa, че ги издържaме. Демокрaция викaте. Товa е нaй голямaтa зaблудa. Товa си е чистa идиотокрaция.

Никой нормален българин не би дръзнал да посегне върху паметта на гениалния Ботев - посветил живота си на България. Що за същество е този, който е извършил кражбата? Накъде отиваме...

отиваме на м*йната си.

Българите са най-големите мизерници.Скотове където никой не иска.Нещастници.Само си коментираме тука и сме големи ербапи,но като влезнем в реалноста се наакваме.

Говори за себе си и не го разпростирай върху всички! Кой те знай коя платена проститутка на враговете ни си, та не се спираш. Това събитие както и много напоследък не са криминални действия, а целенасочена провокация. Но накрая всичко ще лъсне кой, защо, как и не се знае кой тогава ще се понаака като му опре нещо някъде си.

Извикайте Веселин Маринов да изпълни песента РОДНТА МИЛИЦИЯ НИ ПАЗИ

Паметника на Левски, Паметника на Шипка, Родната къща на една национална икона.Кое ше е следващото което ще бъде поругано? До кога полицията само ще регистрира и съобщава,като информационна агенция. Разпаднахме като държава.Разпадаме се като народ. Разделиха ни на "фили и фоби",а сега поругават историята ни. Платени жидове,предатели на високи постове.Плебеи готови за няколко сребърника да продадат и майките си.Народе !!!!

Нито сме се разпаднали къто държава, нито като народ просто ще трябва да въведем малко ред и да поиграят сопите и всичко ще си дойде на мястото бързо и ефективно!

Помниш ли Ботевото стихотворение "В механата"? Ако не припомни си го и тогава ми говори за сопи.Щото на масата и във форума сме МНОГО ама МНОГО добри, Само дето като изтрезнеем......

абе да питам аз ,как никогаи никои не открадна от хародното посрание(субрание).баща маика проста ,алчна и нагла политикоцарвулска управа.от какво еще ще се отрецете и кои ще е поредният ви (приятел)на които ще се нагузите.бесилка за вас,копелета проклети исам сигурен че момента ви наблигава.

ivo10

Ако има наказателни отряди, които да преследват посегателствата срещу народната памет, такива уроди щяха да бъдат наказвани скоропостижно. В демократичната държава с работеща съдебна система такива престъпления трябва да се наказват с минимална присъда от 10 години.

В учебниците по история темата с така нареченото турско робство е преекспонирана и на децата се втълпяват неща, които не отговарят на фактите, обявиха историци. В рамките на Османската империя българите са имали право на собственост, международни пътувания и търговия. Още един исторически факт, който се преиначава, е ролята на Русия за освобождението на България. Според някои историци руснаците окупират, а не освобождават българските земи.Според нови исторически изследвания в Османската империя действително е съществувала робска институция, но тя не е засягала българите. В България не е имало робство, защото хората са имали право на собственост, свободно пътуване и търговия в цялата Османска империя, простираща се от Диарбекир до Виена. Това становище изрази пред телевизия Европа историкът Владимир Станев, преподавател от катедра Нова българска история към Софийския университет

ivo10

Ще ти се Шабане, но истината е далеч от това. Да не отваряме действителната история. Много е дълго. Само виж колко църкви и манастири са останали от 14 в насам, колко книги, защо е имало възстания и прочее дребни подробности, които са правили българите "много щастливи" в Османската империя. А ти не се позовавай на думите на един продал се българин, които наричаме еничари. Това са думи на потенциален обесник. Може да се разкае за думите си и да се самообеси.

А ЗНАЕШ ЛИ КОЛКО ЦЪРКВИ СА ПОСТРОЕНИ С БОГОСЛОВИЯТА НА СУЛТАНА? В 1453 г. са признати правата на общността на православните християни, а в 1461 г. на армено-грегорианската общност. По-късно първата ще бъде назована Рум милет, а втората Ермени милет. След прогонването на евреите от Испания в 1492 г. и от Португалия в 1497 г. и преселването на огромна част от тях в Османската империя се полагат основите и на Яхуди милет. Съвместното съжителство на мюсюлмани, християни и евреи в Османската империя я прави много по-различна от всички средновековни държави. Макар и ограничени, нормите на верска търпимост осигуряват траен религиозен мир в нейните територии, докато в други части на Европа се водят безконечни религиозни войни. Показателен е фактът, че до началото на XVII в. евреите се стичат в османските градове от всички краища на Християнския свят. Системата на милетите запазва църковните организации на подвластните неверници. Срещу определена годишна сума пари техните религиозни водачи запазват правото си да ръководят своята общност. Важни въпроси, като тези от семейно-брачен и морален характер се решават вътре в общността. Това вътрешно обособяване е на верска, а не на етнически основа. Трябва да се има предвид, че житейските реалности често принуждават неверниците да пренебрегват своите институции и да се обръщат към кадийските, т.е. мюсюлманските съдилища.

Има и нещо хубаво в тази новина. Повишава се интересът към Ботев.

Ти си чужденец и не знаеш, че Ботев е приютен в сърцето на всеки българин. Ама от къде да знаеш?!

тоз които падне вбои за свобода,тои не умира,тези негови думи са записани сус злати букви вув френската сорбона.никои друг поет или писател в света не е почетен на такова високо ниво.булгари, четете нашата истинска исторя,и се гордеит с неа ,не позволяваите на турци и продагни политизи да я изопачват.краино време оон да признаит булгарският геноцит нанезен от турция така както го признаха за гурця и арменя .

това е работа на мангалите.гепили са желязото и бакъра от музея.

и по времето на Ботев е имало продажни червеи но сега са се увеличили многократно - благодарение на училище и развратеното ни общество Тачим и милеем за американските певци и актьори за мамуните от турските сериали За идоли се налагат борчета наркотрафиканти като бог буда маджовци барети и т.н. За израстващото поколение е нещо нормално да ограбиш къщата на Ботев да оскверниш Левски и Шипка!

По онези, старите времена, когато милицията хванеше подобни вандали всичко свършваше така: Отиват близиките да питат, какво става с "децата им" мина ли им делото? Получаваха един отговор: По-добре не ги търсете повече. Дали не бяха по-добри тези времена.

kikuno

Не е изключено да са същите които крадоха на Шипка след като не бяха открити .Там СОТа също не е свършил никаква работа .Тези системи са вече добре познати на крадците и не са никакъв проблем от това следва ,че не бива да се разчита на тях като основни и единствени .

Искаш да смажеш един народ какво правиш, първо му отнемаш и поругаваш историята?! Лесно и просто финансираш група професионални крадци с малко морал и с малко акъл! Каква е нашата ответна реакция, обединяваме се и се сплотяваме, обръщаме се към интересите на България и българите!

ivo10

И двамата сте доста близо до истината. Дано и полицията бързо я открие.

да беше знаел ботев,да беше си поживял...а то за "българския народ" не си заслужава в носа да си бръкнеш камо ли да умираш :))

Слава Богу Ти не си Ботев и никога няма да разбереш любовта на Ботев към България! Българите обичаме България, за теб това чувство е непознато и чуждо! Отделен въпрос е дали можеш да обичаш нещо изобщо!?

все пак са взети неща с колекционерска стойност,по поръчка на някой вероятно .....едва ли са цигански набези.

Да това нагло престъпление е поръчка и то политическа поръчка! Кой плаща в никакъв случай българи, тогава кой и защо? Защо се води кампания срещу българите? С каква цел?

Дааа, започна поручаване на свети за българите и Българската история обекти. Успоредно с това, започва фалшифицирането на българската история. Как мислите, това случайно ли става. Някой започва да се гаври с нас.

sega ne mu e vremeto na marks,sega evropeeca iska krediti.kato svarshat kreditite shte doide vremeto na marks otnovo.

Кой трябва да накара МВР да си върши работата а не да пази депутатски и олигархистични задници! Кой трябва да накара финансовото министерство да осигури целеви средства на полицията за техническите средства за професионалната им дейност а не за слухтене, кой на кого е човек и кой отдел коя политико-икономическа групировка обслужва? Кой трябва да разграничи МВР от разбойническите кланове? Кой ? Кой ако не Народът, когато политическият елит се е превърнал в част от проблема а не в неговото решение? И достатъчни ли са за това едни парламентарни избори?

мангали са гепили железото.

ангажираните служби явно бездействат за удобство на крадците на българската история.а и тези имигранти,кой смее да ги попитата с какво се занимават и защо са тук от благоразумие да не ги погнат техните покровители БХК и агенции.

Няма виновни, няма и поели отговорност. Този случай, преди това Шипка, а преди няколко години и Рибен буквар...Нарочно ли е всичко или сме станали безотговорни, но с претенции като цигани!?

Кой ти каза че няма виновни и че няма поели отговорност?! Кой ти дава право да наричаш българите цигани! Много сте се насъскали българофобите нещо май губите почва под краката си и се хващате за сламка!

Фактите показват, че никой не е поел отговорност. Няма и да поема - това е национална черта. Само защото някой вижда грешките в манталитета ни, не го прави българофоб. Напротив - такива хора са реалисти и днес повече от всякога България се нуждае от тях. Ама май е по-лесно да обвиняваш световната конспирация, вместо да се вгледаш в себе си. Свалете най-накрая розовите очила и спрете с фантасмагориите как сме най-великия народ на света. Не сме! Ако бяхме, нямаше да пишем под такива новини.

Cтoлюбoвъ

Казваш, че съм българофоб? Чети какво съм писал преди. Кои казваш са виновни за посегателствата над българските светини? А след като се обиждаш, че сме станали като циганите защо не се огледаш около себе си и не видиш боклуците, навсякъде, които е невъзможно всички цигани да са хвърлили? Това е най-малкият пример, който мога да ти дам. От кога обективността се нарича българофобия?

Моше дърто, ти държавата нямаш ли си. Налягай си задника в Израел, в България никой не ви е канил и никой не ви е искал. И защо не се легитимираш като евреин. Да, за вас българите сме гои, доибитък и цигани. Какво търсипш тук неканен. И един съвет, изнасяйте от България и се махайте, докато можете. Продавайте земите и се махайте. После ще ви струва много, много скъпо. Вервай ми, времето тече. Да не ревете за парички после, имало е предупреждение, чиста съвест.

Cтoлюбoвъ

Объркал си маршрутката!

Имало е периоди в които заради мързел е ходил само по ботуши и с дълго палто, без гащи. Написал го е Захари Стоянов, не аз.

Не Захари Стоянов, а аз ти казвам че си жалък плазмодий и си струваш усилието.

Tи си без гащи или ако изобщо имаш са мръсни, какъвто си и ти, Oто.

Разбирам що представляваш още по псевдонима ти, но не мога да разбера не това как преиначаваш думите на Захари Стоянов,а защо си го чел ?

Булгаристансци се кланят на измислени идоли. Това е една от причините да са бедни и гладни и да нямат читава държава. Прочетете що за негодник е бил Ботев. Мързеливец и крадец който не се е свенил да държи по три дни без хляб майка си и бременната си съпруга и с измама да открадне печатницата на Л. Каравелов.

Ти си най-гнусната твар, която съм срещал помниш ли какво съм ти обещал? Като вървиш по улиците и се разминаваш с българи помни, че аз съм един от тях и трепери!

Обръщам се към малцината останали полицаи. Подстрекавам ви да си свършите работата въпреки комуно-заптиетата по върховете. Времето за толерантност към паразитите свърши.

технологиите са толкова напреднали че ако изкат ще хванат крадците за норматив но само ако се случи нещо в къщата на дуган бойко и т.н а сега ходете и гласувайте .

Окрадоха дома на Ботев, паметника на Левски,оскверниха Хаджи Димитър Асенов на лобното му място, окрадоха и Светата Шипка.За да помнят нещо младите, съм участвал във възстановки на знаменитите събития на Шипка и Бузлуджа, младите да запомнят нещо.Нищо не съм направил.Както казва Стамболов, по един повод..."Мамка и на тази България".Посечен е, защото много е говорил и обичал Отечеството.

Българите имаме наследство, което сме длъжни да пазим и да предадем на децата си! Българите, които са дали живота си за България са имали своите колебания, но те са я обичали и са се борили за нея, за нашата България! Никой няма право да обижда Родината ми!

Организаторите на тези действия са чужденци. Не видяхте ли, че и те стоят зад опитите да фалшифицират историята ни. И за мита Батак пак бяха чужденци. Това е част от опитите да затрият България и да я превърнат в територия със стадо зомбита. Дори боядисването на руските паметници в София се оказа организирано от еврейското посолство чрез поддържаните от него организации. А този европейски съюз с този си начин на действие, съмнително колко време ще изкара. Той се изроди в някаква колониална глупост. Където държавите , слабите, трябва доброволно да се откажат от независимостта си и собствената си идентичност/ За разлика от по-силните и богати.

комунистите развратиха народа и го доразвращават и държат в мизерия, ако си много гладен хич не ти пука от къде ще откраднеш, иначе в Япония няма дума за действието кражба

Разбрахме, че престъпниците се имат за над всички ни и че има купени полицаи, прокурори и съдии. Имам само една молба: разберете ли кой е извършителя, нека доказателствата да "изтекат" в интернет. От там нататък използвайте въображението си. Като няма работещи полицейска и съдебна система, има си хора и да я заместят. Виждаме, че ДАНС и МВР ЯВНО ИМАТ ОТНОШЕНИЕ КЪМ ШИПКА, ПАМЕТНИЦИТЕ И МУЗЕИТЕ НА НАЦИОНАЛНИТЕ НИ ГЕРОИ КАТО КЪМ НЕЩО НЕ ОТ ДРУГА ДЪРЖАВА, А ОТ ДРУГА ПЛАНЕТА - ТОЛКОВА НЕ ИМ ПУКА!!! Е, като не можете и не искате да си свършите работата, като в гърдите ви не бие българско сърце, а помпа за червена боя, има такива дето ще я свършат. Без да искат пари плюс това. Само пуснете да "изтекат" в интернет доказателства, а не манипулации с флашки и т.н.!!! Че за флашки двоен ще го яде който ги пуща!

Да не забравяме, че Ботев е бил убит от своите!

Тук става въпрос за неговия музей, ако не се лъжа

Това е лъжа Ботев е бил убит от турско заптие на връх Вола! Факта че след толкова години пак посягате на него говори, че той още е страшен и опасен за враговете на България! Да се свети името му - Амин!

Когато разбрах, че са откраднали елементи от паметника на Левски, разбрах, че в България живеят животни с български паспорти, сега се чувствам по същия начин. За мен законите трябва да са за хората, тези в екарисажа, носят зараза...

В България живеят свестни и добри хора, ще ви се да се превърнем в животни за да ни яхате по-лесно, ама явно капацитета ви не е много голям и нещо сте се объркали! Ограбихте българите и сега искате да ни натикате в ъгъла, само че нали знаете, че това е началото на края, човек натикан в ъгъла има само една посока за отстъпление и нападение тя е напред срещу този, който го е заклещил! Започва началото на вашият край!

Става въпрос за едни други животни, ако неще не е достатъчно ясно

Ботев е бил дингил, келеме, пияница, разбойник и крадец. Прочетете биографията му написана от Захари Стоянов. Този "музей" е безсмислен.

Да, бил е такъв според турското население и заптиетата. Към които, без съмнение, принадлежали и твоите примати прародители.

Ботев е красив мъж, гениален поет, голям патриот! Прекланям се пред него и подвига му! Проклинам жалки създания като теб!

Точно такива ,,разбойници и нехранимайковци" умират за българската свобода, драги ми Ото!Лудите, лудите, те да са живи!

Баща ти е бил дингил, келеме, пияница, разбойник и крадец. Ти си безсмислен.

Ти си мръсник, мръсник си си ти, мръсник! и заслужаваш мръснишка участ!

Аборигенска държава:((((((

Неуважаеми от мен предатели и колониални власти, явно много се страхувате от българите и българската държава защото давате мило и драго да я плюете и правите какви ли не комплоти срещу нея! Припомням ви, че гените на Ботев, Левски, Караджата, Бачо Киро още са в нас, в мен, в съседа ми, в децата ни и номера няма да ви мине! България я е имало и ще я има!

А на всеки човек с изброените от Вас гени колко цигани се падат? Или до там не е стигнала сметката Ви? Харесва ли или не, България се циганизира. Този процес променя ценностите, мисленето и морала ни. Нима никой от тук пишещите не е очаквал подобни новини?! Това, че хората наричат нещата с истинските им имена им не ги прави "предатели", а способни на трезва и обективна оценка. Изпитвам истинско съжаление към онези панелни патриоти на чашка, които са избрали да не виждат реалността.

Тия дето плюят по българите кои сте бе овце ? Да не сте някви тъпи агенти, ченгесари десари ? Ще ви скъсам полицайските нервички бе тупани прости ?

Ти да не си на мач бре...? Какви българи те гонят ? Ако малко беше в час, да си духнал оттук. Ако нямаш кола, бегай пеша !

Където има мюсюлмани , има най-малка престъпност по населените места.Справка сайта на МВР!ФАКТ

До известна степен си прав, но само по отношение на турските малцинства. Те са дисциплинирани и имат засилено държавническо чувство и вродено зачитане на институциите. Най-баналното е, че ДПС завладя България с демократични средства и стратегически инвестиции в хора, а не както някой си представяха, чрез Първа турска армия :) Много може да се научи от доживотния почетен председател - А.Д.

Кой ви опази джамиите, ако бяхме тези за които ни представяте до сега да сме ги бутнали! Писна ми да чета дивотиите дето ги пишете за българите! Българите са православни християни това е положението! Няма да станем мюсюлмани, каквото и да крадете от светините ни! това е положението!

Жалък и позорен акт на безвремието , в което живеем, тоест вегетираме.

Жалък и позорен акт на антибългарски сили, които виждат в ограбването на наши светини чудесна възможност да ни унизят и да смачкат вярата на народа ни в самите нас. Не се поддавайте на грозни пропагандни ходове! Принудете полицаите да си свършат работата и да намерят поръчителите на гнусотията!