Вучков реже администрацията в МВР и привилегиите й

Вътрешният министър Веселин Вучков обяви, че администрацията на МВР няма вече да е първа категория труд, а хората ще работят по Закона за държавния служител.

Обратно в новината

Коментари - Вучков реже администрацията в МВР и привилегиите й | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ще засегне ли това Гранична полиция, защото тук на границата не мисля, че администрацията е много и какво означава администрация? Нима "служба автотранспорт" е администрация? Хората работещи в нея ходят редовно по командировки по границата наред с така наречените "полицаи на терен", защото колите се трошат ежедневно и някой трябва да ги поправя и да им търси части. Така , че нека министъра да си изчисти администрацията най- напред в София.

Тоя е гений като проф.Вучков. Може и да му е роднина. Като е толкова добре в МВР ,защо има толкова свободни места за полицаи. Нека плюещите да станат полицаи-там могат да плюят по улиците. Тоя бездарник вижте какво веднага казва - пожарникарите да си останат така..да не се разсърди премиерът.Министър да не защитава хората си!Реформатор.Реформите ги прави умен човек с наличния екип да върви по-добре работата. Реформи,свързани с персонал , са показни за хилав началник и угоден подлизурко. Мераците на Мавъра Костов и Малкия Мук Атанасов да ликвидидират ДАНС,а Физкултурника Цв.Цветанов да превърне БОП-а в личен ,унищожиха изцяло МВР. Внасяйте от Турция полицаи. Техните разузнавачи са тук. Имат си и партия.

Администрацията в МВР ще е първа категория. Това са синекурните длъжности на БКП. При пенсиониране тези хора го докарват по 100 години стаж и познайте какви пенсии взимат

Вучков реже привилегиите на администрацията в МВР Вучков трябва да реже буквално не само привилегии а и "глави".

И защо трябва да са по Закона за държавния служител? Пак за привилегии.... Какъв държавен служител е един работещ на бюджетна издръжка юрист или счетоводител?

А на каква издръжка, трябва да е държавния служител?

Има много работещи на бюджетна издръжка, но не като държавни служители, те си плащат всички осигуровки и данъци. Държавният служител не си ги плаща, плаща ги държавата т.е. данъкоплатеца. Това е раликата

Шило

"opc ( нерегистриран ) 22.12.2014 14:29 Тука не става въпрос за подмяна на кадри,а за поорязване на кадри,че нещо май са множко,пък свършената работа-малко..." За конкретният повод е така, съгласен съм, а казаното не касае толкова министър Вучков, колкото принципа. От 90-та година насам- идва нов министър, смяно от горе до дол, закриване на отдели, отваряне на нови, приказки за реформи, изразяващи се в смяна на табели. Назначения на свои хора, липса на кадрови подбор /качествен/. Крайно време е това да се спре, да има определен консенсус, най-накрая да бъде поставено на принципна основа. Според мен деполитизираните министерства- МО,МВР,МП трябва да нямат политически кабинети, а да са на професионална основа.

Нямаме армия ,но имаме безполезна полиция , нереформирана и паразитираща ,това са 60 000 души ,а по селата няма и един полицай , всички паразитират на жълтите павета , ега ти и държавата , срам !!!

извинете речника ми ,но ; а бе някой по-умен няма ли да попита гл. секретар на тоя терорист някой поиска ли му да предаде тоя 'арсенал' на служба КОС? и оттам да тръгне разследването.

Много правилно е решението администрацията в МВР да е по Закона за държавния служител. Така ще се спестят доста пари. Тази схема е въведена много отдавна в МО. Дано да се случи.

но решението е половинчато. Всъщност към тази категория спадат още много обслужващ персонал - в гаражите им, шофьори, автомонтьори, тяхна охрана МВР-СОД и т.н.

Може пък и да станем най-накрая нормална държава. Все отнякъде трябва да се започне. Ако това го направи Вучков - да измете тая паплач по канцелариите, която се води първа категория, а цял ден си клатят краката и ползват всички привилегии все едно, че се борят пряко с престъпниците, ще му се напише 6. Но, ако пак е тоя е наш човек ще остане, защото има малко години за пенсия, или този е голям началник и т.н. нищо няма да се промени. Само ще настръхнат служителите един срещу друг. Първа категория само тези, които пряко на улицата. Тези, които са вътре и на сушина - трета. Тогава ще има някаква справедливост и хората ще повярват, че нещо ще се промени. Не може да си портиер първа категория. Нали? Това го няма никъде.

Не пиши глуупости кагато не знаеш за какво става дума. Има хора които са първа категория и не стоят в канцелариите

Ми крайно време беше някой да види какво става в това МВР и кой лапа пари без да има основание за такива привилегии.

Явно или аз нещо не разбрах или журналистите пак са писали глупости или министъра е гола вода. 1/2 е повече от от 1/3. Как тогава намалява администрацията?

другарки и другари, през новата година ще увеличим износа по второ направление от 1,8, на 1,10 ха-ха-ха

увеличил от 1,8 на 1,1 ха ха ха

Горе-долу същото. Въпроса е - кой е омотал нещата?

Нека да тръгнем от там ак навремето назначаваха милиционерите. Или баща ти (или друг бизък роднина) трябв ада е милционер, или да имаш препоръка от 3-ма партийни членове. Ама той баща ти за да стане мииционер или еполучил репоръка от 3-ма партийни членове, или е имал роднина милиционер. Два извода. 1. ясно е защо милицията беше, е и ще остане железният юмрук на Партията. 2. на принципа "миньор е моят татко, миньор ще съм и аз" определени фамилии ше си векуват в МВР. Имаше една чистка в МВР. През 1991-92. Но дали беше достатъчна? Едва ли. уж оставиха помладите, но и те са заразени трайно с бацила на болшевизма. В структурите на МВР останаха една купчина стари дърти комундета, които чак до 2007 следтова не знам как е) къде на щега, къде на истина с еобръщаха един към друг с "другарю". Уж на майтап, де. И това се случва 18 години след промените. просто в тази система няма прошка - всеки външен бива изолиран, а шуреко-баджанакизмът е стил и метод на работа. Няколко факта. Спомнете си о времето на първия кабинет на ББ имаше няколко протеста на полицаи. То не беше пушене, то не беше пиене на вода, то не беше носене на ковчези. и изведнаж с идването ан Обущарски ан власт всичо утихна. Да сте чували няой вМВР да е протестирал тогава? Няма, а условията бяха точно същите. С тази разлика че уравляваше Партията-ръковдителка. Преди няклко дена пак имаше протести. Срещу второто правителство на ББ, което беше на власт от две седмици. От същите тези мушмуроци. винаги верни на Партията. Второ, въпросът с подслуванията и СРС-тата. Ясно е че в МВР винаги са злоупотребявали с това. Но да подслушваш действаш министър-председател в кенефа това вече е наглост. Ако има за какво да бъде упрекван ЦЦ е затова чене разчисти МВР от цялата тази пасмина. Дано сега този юнак има смелостта да махне цялата партийна номенклатура от МВР. И некадърниците, и мързеливците, и роднините, всичко. За да стане полиция. а не сборище на мицифайки и джандари

защо само в МВР? тя цялата ни държава е окичена с хиляди хрантутници и кърлежи във вид на огромна и раздута администрация? те кога ще бъдат прочистени и заменени от електронно правителство? нали Боко Тиквата щеше да ни го носи от Естония? къде потъна всичко? крадене!!!!!

А дано,ама надали.Ако се случи от мен едно голямо браво!

...помашка работа ...

Как точно се пенсионира "насилствено". Ако си пенсионер, трябва да е забранено да работиш държавна работа. Това да е записано в закон и точка. Сега искат да бетонират пенсионерите в системата да получават заплати до живот ли?!?

+10

В МВР не се псува на майка никога, защото всички са роднини ! А ти искаш цели фамилии да останат без работа ?! Сега например таткото майор от армията се пенсионира и ОП - в гражданска защита, да отговаря за сирените дали вият на 1 юни.. Оттам ако го махнат - в общината отговаря за бедствията (?!) Майката готвачка в стола на МВР, а синчето в охранителна полиция сержант. Дъщерята в АМВР.. Чичото бивш началник на сектор..

Ами така. Работиш си спокойно. На петдесет и пет години си да кажем. Имаш нужните двайсет и седем години първа категория, но си харесваш работата, и искаш да си я работиш до шейсет. Да, ама един слънчев ден при теб идва един такъв с костюмче и вратовръзка и ти казва " Колега подпишете тук и тук, съберете си личните вещи, и от утре сте пенсионер. Няма не искам, няма недей. Какъв е повода да се случи това няма значение. Най-често ти обясняват с нуждата от реформи. След това на твоето място назначават друг и "реформата" е направена.

крайно време беше кака Пена чистачката и вуйна Йовка от паспортната служба, или секретарката на директора, да са в една категория със заемащите тези позиции в други ведомства! стига сме плащали на лентяи от нашите данъци!!!

- вуйна Йовка от паспортната служба - обикновено е жена на някой началник, или дъщеря или любовница. Ти да си видял обява (конкурс) за работнички в Паспортна служба ? Ми няма и да видиш

то формално конкурс има, ама се знае кой ще го спечели ...

а не са ли юристите тия дето бършат задниците когато не се спази процедура при полицейска акция по закон? а не са ли счетоводителите тези дето им пушат главите как да сметнат заплатите и хилди точки и подточки привилегии? от тук процент, от там процент, от тук облекло, от там нощен труд? то ако може и без хич администрация.... поста ми не е насочин срищу полицаите, а срещу поредния политик който се изживява като министър. с такива лозунги един министър по нищо не се отличава от психопата тренчев

И в другите министерства юристи, счетоводители и т.н. вършат същите тези задачи, които сте изброил, но не са първа категория труд.

ама друго е да те измъкнат, че си натрапил брат си за някоя обществена поръчка, и друго е да измъкнеш някой че чората му умрял в ръцете. (то вместо да го наградят полицая че чората му умрял в ръцете, го разследват, и юристите трябва да го измъкват, с което и юристите си навличат гнева на събратята на чората)

музика

Ву4ков докато запо4не реформите цялото правителство ще си е отишло,така 4е не бързайте да се радвате

крайно време беше да започне да се съкращава безумно раздутата администрация. Не само в МВР, съкращения трябва да има във всички министерства и ведомства. В последните 15 години, "най-топлата" работа беше да си служител в държана администрация. Получаваш хубави пари и вършиш НИЩО !

ти защо не си запо4нал там работа?Защото там боклуци не взимат.

напротив- ако не си боклук не те вземат ! така,че не е непрестижно да не си там.

За да се случи това,такива гръмки изказвания не са нужни.Ето сега от 05.01.2015гще започнат едни изплащания от 20заплатки от бюджета на всички наши навършили недовършили стажа си по стария закон.Този филм го гледаме вече десетилетия.После пак голям дефицит в МВР,пак актулизация и така докато свършат и тези 8милиарда заем.Вучков ,така реформа не се прави.Това става от днес за утре,защото ножа е опрял до кокала вече ,няма само да ви хрантутим искаме резултати от вашата дейност.

Дава надежда,пък ще видим ще се случи ли...

Всеки път като се заговори за реформи в администрацията където и да било, се сещам за един лаф от бай Тошово време, че реформите ще започнат с купуване на нови бюра.

на мен ми повишиха пенсията с 39 евро. нека ми е зле.

ще ти стигне за една винетка и няколко бози от 6

Ако ще правтепромени, моля започвайте. Само вижте колко секретарки има в Пожарната в деловодството. С големи отпуски и с безплатни карти за градския транспорт. Карти са раздадени на всички, които работят в МВР болница и всички поделения на МВР. Е от какъв зор 0да се харчат стотици хиляди, а? Еми ето започвайте промените.

След като се премахне и категоризацията, няма начин да не повиши корупцията.

че поне 50% от тези, които се водят полицаи никога не излизат от канцеларията си. И, че най- страшното нещо, което може да им се случи е да получат късогледство от работата с компютъра.

Не забравяйте , че информацията е най-скъпото нещо в наше време.А тези които я анализират , записват и предоставят във вид удобен за употреба на редовият полицай въобще не стъпват на терен, но без тях редовият полицай е един падар и нищо повече !

си записват каквото искат. Но, да се водят такива, каквито са в действителност. Секретарки.

Илиян Илиев

Ти май въобще си нямаш идея за какво говоря :))) Какви секретарките те гонят , малоумнико !!!

Оххх, чедо, по селата точно от пъдари имаме нужда, а не от "анализатори на битовата престъпност"!;о)

А ако пъдаря е "читав" и хване апаша, нали на обругания т.нар. "анализатор-чиновкик") го "докладва". Последният пък на - "политическото ръководство". И като се намеси и съдебната система (защото има разделение на властите) се затваря кръга "ние ги хващаме - те ги пускат". Така че не се хабете и не казвайте кой да остане и кой да бъде изгонен от софрата на МВР. Другарят Вълк знае кого да изяде. (Нищо лошо, само игра на думи с фамилията на г-н Вучков, на когото желая успех).

С тази класифицирана информация и ти, и всички "високо" класифицирани кадри в МВР, час по-скоро отивайте при бай Пешо да пАдите лозето! пъдар - корен пъдя.

"...администрацията ще бъде редуцирана от една трета до една втора...". След като я редуцираме, ще я нормализираме с назначаване на два пъти повече от съкратените. Този филм го гледаме след всяка "риформа".

и бройката отрежи на администрацията...и заплатите при пенсиониране. Цели фамилии работят при вас.

Вучков, не ти вярвам. Това изказване е напълно в стила на герб - много и все празни приказки, а реални действия няма. За реформи са нужни топки, а не само панталони. За жалост в България, последните 25 г. управляващите мъже имат само панталони.

Той и Шаламанов предаде всичко на комисията по досиетата, зарече се и до там. Да!

Факт е, че 99% от администрацията са все роднини боклуци но пък си вярват, че светът е длъжен да се върти около тях и простотията им. Ако трябва да коментирам примитивните им разбирания за работа и още по-примитивният начин по който я вършат, трябва да описвам "логиката" на шимпанзета...

Що ли си мисля, че администрацията в министерството горе няма да бъда пипната въобще, пак ще пострадат лелките по РПУ-тата, т.е. всички по страната 3-та категория, министерството не го пипаме и ей ти 50% съкращение и отчитане на мероприятието.

ами правилно мислиш. Така бе с всичко и с досиетата- също.

БРАВО!!!! Най-после "хранилката" на лапачите ще се затвори!!! Привилегиите ТРЯБВА да са за тези КОИТО са на " терен"!!!!!Всички чатнаджии 3-та категория труд!!!!

такива като теб трябва да подкрепя обществото. Ето, такива полицаи уважавам с чуство за чест и достойнство. Но сте малко, нали?

Я ми кажи тези на терен как ще се оправят без нужната им информация която се предоставя от тези които не са на терен а ?! Много ми е интересно онзи с фуражката как ще се оправи ако го оставят без нужната информация от ИТ дирекцията а ?!

ИТ какво общо има с киберсигурността? Това че следите за ЛИЧНИ ЦЕЛИ бг гражданите е обществена тайна.

За 4 часа получих 10г.виза за САЩ,взеха ми отпечатъци,пратиха ги в САЩ проверка,обратно....лукс,чистота и добро обслужване! Моля МВР и МО да вземат модела от САЩ...ако не могат да си ходят

Без така наречени чантаджии редовият полицай се превръща в падар от 19. век.Ако искате да върнете МВР във времето на Стамболов ,моля заповядайте.И тогава не оплаквайте като ви спират и ви губят времето защото не може да ви направят бърза и качествена проверка !

С какво администрацията на МО е по-различна от тази на МВР? Но в МО тези, които не са военни работят по Закона за държавния служител, т.е. трета категория труд. Хората коментиращи тук се опитват да ти обяснят, че не може цяла една огромна администрация, каквато е администрацията на МВР да бъде първа категория труд. И ако всички в МВР са толкова грамотни колкото теб, не се учудвам,че има толкова вицове за тъпи милиционери. Пети коментар пишеш и не си оправяш правописните грешки - пЪдар.

Представителите на силовите структури са навсякъде, най-вече в науката и образованието и съдебната система. Ако не бе друго- Алексей Петров нямаше да е доцент, пък може и академик да стане, както е тръгнало, за да отсява учените в бг-то по неговите методи.

Цялата десарска измет се е активизирала да мачка хората! Вчера слушах следовател (чиито баща също е следовател) да дрънка за "каналите на боко" и това на обществено място. Свинщините на зеленокожите човекоподобни усилено се толерират от милиционерите в полицията и в съдебната система, целта е да бъде мачкан народа защото "боко" е на власт! БЕЗ ЛУСТРАЦИЯ И РАЗСЛЕДВАНЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ПРЕХОДА, НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ!

Шило

Няма ли да оставят на мира най-накрая службите за сигурност? Постоянно преструктуриране, постоянни рокади, все експерименти. А това са доста консервативни структури, всяко пренажеднате води до сривове. Стига толкова вече експерименти, да преценят приоритетите на МВР и ДАНС, да заложат сигурна структура, изисквания, критерии, методи на работа, правомощия, цели и т.н. и да заработят вече тези две ведомства.

Да ги оставят,ами.Я колко добре си работят...Де що има бандит-изловиха..Е,някаква си банка източили под носовете им,ама голяма работа.Оставете ги да си работят..

Шило

Това, което го пишеш, не е ли последица от постоянното им ръчкане? Текучеството на кадри, назначаването на некомпетентни хора на ръководни постове, до какво води? Липсата на средства за освовни дейности как се отразява на работата им?

Я ,гадните гербери и реформатори искат да правят реформи?!Не може.Само фалити може.Така сме свикнали от ''експертните'' управления...Веднага да се започва ''ама ще има уволнени'',"ама асфалт не ядем'',''ама съдебната с-ма си е перфектна''..

Ако Пеевски беше станал шеф на ДАНС, то Цв.Цв. , Бо.Бо. сега щяха да са в затвора.

Да, ама не стана. Сега да си чул нещо за Пеевски? Скрил се е някъде като мишок. Нали миналата година беше много голям юнак. Къдее? Не можеш да го намериш. Ти, другарю снайперист, по-добре хвани та изпили мушката на снайпера. Шото много лесно можеш да станеш лирически герой от филма "Мера според мера". Цитирам: -"Земи си пушката!" - "Па защо ми е? -"Наври си я в гъзот" Та и ти така. И внимавай с оптиката да не я омацащ в кафяво. Що се отнася до ББ и и ЦЦ ако някой трябва да влиза в затвора то техния ред е чак накрая. Щото какво сеоказа? Уж ЦЦ юяха да го съдят за подслушванията ( "Двехубави ущи, душата на ченге", Пък най-накрая се оказа че го съдиха за това че не бил разрешил подслушвания по заповед на магистрати. Същите такива номенклатурни магистратчета които 7 посланници от ЕС ги правят днес на дармадан. И Пеевски е в същия кюп.

Пеевски не се е скрил,а медиите "забравиха" да пишат за него? Защо "сега " го "забравиха"?

в МВР режат администрацията, но БАН я направиха академици и учени. Подигравка с бг. учените по света!

о, я колко сте много. Не тогава, че сте силни. Много сме- силни сме, че и връзки на високо ниво имаме, нали?

И този път нищо няма да се случи! Всички правителства за последните 25 години, включително и Симеон Дянков се беше заканил да прави реформи и да премахва привилегии в силовите структури и съдебната система, но нищо не стана!

в БАН предствителите на силовите структури станаха академици и член-кор, без никакви научни приноси.

- По възможност ще има еднотипна служба в МВР, ДАНС и другите специални структури, за да не се подклажда непрекъснато напрежение между служителите - По възможност .. начална заплата в ДЕНС 2160 лв. , в БОП-а 720 лв. Долу горе едно и също а ?!

Ве.Ву. ама да не стане така, както в други министерства, да съкратите финансистите за сметка на секретарките?!