От 2017 година личните карти ще са с чип

Издаването на новите лични карти с чип да започне след две години, предвижда проектозаконът за електронната идентификация.

Обратно в новината

Коментари - От 2017 година личните карти ще са с чип | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде още 40 милиона лева за правилните фирми ! Как имат търпение да чакат тези фирми толкова години. Не може ли да им се влезе в положението и картите, паспортите, шоф.книжки, здравните книжки да се сменят на 4, на 3, на 2 години ако може ? Защо да не може ? А не може ли да им се плащат на 2 години, пък те да ги сменят пак на 10 години, че и на 15, какво толкова да им сменяш, се едно и също пише ?

Интересно зашо в една набедена демокрация гражданите не участват в важните проекто закони? Отговора е лесен. защото комунизъма не си отишъл и реално имаме политически и икономически монопол. Див богоборчески комунизъм. Парад на беззаконието, гордостта и суетата.

някога в бъдещето е възможно да има такова време в което напълно сме изпуснали нещата по надолнището но първо трябва да се случат някои неща като: 1.Световен катаклизъм или св. война 3,4,5(никой не знае как е разпънато във времето), световно правителсво и една религия за целия свят. 2.Хората стават натурално зли и освирепели и борещи се за оцеляването си... на власт идва световен лидер който обещава изход дава му се власт... след това идва избора между добро и зло. в момента това е просто нововъведение като картите за банкомат, иновативно полезно може да е част от това което ще измами хората в бъдеще но не е истинският знак. В библията посочените събития не са предсказания а знаци по-които да се ориентирате за времената в които живеете(не можете да ги предскажете преди да са се случили). Най важното е, че като дойде времето за "знака на звяра" навън ще падат глави и не като сега от мюсюлманите от ислямска държава а по целия свят, ще бъде хаос една част просто ще се опита да оцелее и ще бъде принудена да убива останалите които не желаят знака...в момента няма такова нещо. Най-добре е всеки да провери как се очаква да се развият тези събития, има ги описани на схеми в нета, науката постоянно се развива и няма нужда за всяко ново нещо да се палят факлите защото накрая ще изпуснем истинските знаци.

ЕТО КАК ИСКАТ ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ЧИПОВЕТЕ, НО СТАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ.....ЛОШО.... link

ЕТО КАК ИСКАТ ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ЧИПОВЕТЕ, НО СТАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ.....ЛОШО.... Загрижеността за защита на личния живот и неприкосновеността на личните данни, е накарало някои германци да стигнат до любопитна крайност. Те готвят в микровълновата печка, личния си документ за самоличност, за да унищожат съществуващия микрочип в тях, като по този начин те се опитват със сигурност да предотвратят възможно наблюдение на NSA

Те сa Сaтaнaтa в човешки облик,не случaйно изповядaт неговите " ценности" - гей брaкове,трети пол,инцес ( секс между кръвни роднини) ,зоофилия( секс и брaкове със животни,в ФAЩ сa рaзрешени),лицемерие,aлчност...

под кожaтa водят до генетични мутaции и изрaждaне Личните кaрти сa първи етaп зa зaрибявaне ( вижте колко е удобно) после под кожaтa,a нaкрaя в мозъкa,откъдето вaдене нямa !

да, това е предвидено за 2030, ще сме като зомбита, ако има вазможност ще замина в космоса за нещо ново по интересно

предрече оттец Христофор Събев ( помните ли го?) и кaзa,че който позволи дa му вгрaдят тaкъв чип,зaвинaги се е отрекъл от Господ и се е отдaл нa службa нa Сaтaнaтa,който чрез тези чипове ще зaроби хорaтa и те ще стaнaт кaто зомбитa,ходещи мaрионетки ,с тези чипове ще се контролирa съзнaнието ....

Нали знаеш, че хората първо ще негодуват и възмущават. После като кажат "Който е с чип, взема ипотека с 2% лихва" - и започва бой кой първи да си имплантира. А който няма ще е "егати параноичния тъпанар".

А, то си го пише в Откровението още преди 20 века: "...И той ще направи, щото на всички - малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби - да се даде белег на дясната им ръка или на челата им, та никой да не може нито да купува, нито да продава, освен оня, който има тоя белег, или името на звяра, или числото на името му. Тук е мъдростта. Който има ум, нека пресметне числото на звяра, понеже е число на човек, и числото му е шестстотин шейсет и шест." (Откр. гл.13 ст.16)

И сега като ще се проточат едни опашки пред районните управления на МВР, че лошо да му стане на човек.

От колко години сте ги загласили... тия чипове ще остареят докато се накани мудната администрация

Естонците направиха личните карти с електронен подпис още по времето, когато тук сменяха предния път личните карти. Има-няма преди 20 години. Ние още 20г. ще откриваме електричеството.

А от коя година ще ни ги зашиват под кожата, за да са винаги с нас и да не ги губим? Колко удобно само.

Като си глупав сменяш.Аз сменям когато и изтече срока.

Поредния законен обир.Мине ,не мине 2-3год. и някой от правителството ще излезе с поредния трик за смяна на личните карти.Вече не помня за кой ли път си сменяме личните карти.

По-добре ушни марки да ни сложите, гадини долни.

Алоу, минусите....фъф г.з.т.

Откровение 13:16-18 16. И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 17. за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. 18. Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

Без чипът няма да имате право да работите, да си купувате дори хляб и вода, да имате собственост, да отидете на лекар. НЕИЗБЕЖНО Е-НА ОПАШКИ ЩЕ СЕ РЕДИТЕ ДА ВИ ИМПЛАНТИРАТ ЧИПОВЕТЕ.

Revelation 13:16-18King James Version (KJV) 16 And he causeth all, both small and great, rich and poor, free and bond, to receive a mark in their right hand, or in their foreheads: 17 And that no man might buy or sell, save he that had the mark, or the name of the beast, or the number of his name. 18 Here is wisdom. Let him that hath understanding count the number of the beast: for it is the number of a man; and his number is Six hundred threescore and six.

Чипирането, събитията около нас-войни, бежанци, събитията в близкия изток-още ли не забелязвате,,че всичко се сбъдва. събитията, пресказани преди 2000г се случват сега. Малко остава ...до края. вероятно още няколко години

става въпrос за поредна нагло престъпна акция спрямо гражданите на BUlgaria

Коментарите показват потресаваща комбинация от неграмотност и параноя.

Предсказанието в Откровение 13:16-18 се сбъдва пред нас. Странното , е че е предсказано преди 2000г.

Изобщо не е странно. Просто сме се пръкнали в последните времена... Е, няма да е комфортно, но поне ще е интересно ...

Коментарът ти показва потресаваща технологична изостаналост.

Да не си учил криптография, че си толкова убеден?

А лични номера ще имаме ли?

Според теб ЕГН какво е ?!

Знае ли се колко цигани нямат лични карти и сега? Води ли се статистика колко са и какви са прогнозите за след 30 години? Защото някъде четох : 3 млн.цигани 1 млн.турци и 1 ,5млн.и българи. Как ще съществуват държавните институции тогава? Лекари,учители -откъде ще дойдат,какво ще е,как ще живеят нашите деца?! За това да мислят политиците,а не само за предстоящи избори.

Не е вярно. Как циганите получават помощи без лична карта? Затова всеки има.

От това което пише няма нищо вярно. 1.Няма да е електронен подпис , а електронна самоличност. 2.И в момента в картата има чип , но с друго предназначение 3.Такъв портал няма и тепърва ще се прави 4.В момента се дискутира дали може да има 2 чипа в личната карта 5.Електронна самоличност ще я има по начало и ако човек не я иска ще се изключи от личната картата. Иначе казано - няма нищо вярно в статията.

Много хора няма да участват в този експеримент с човечеството. Ще избягат в гоите, планините или ако има държави където това няма да е задължително. Новия световен ред ще се оправи и без тях защото дебилите са мнозинство.

Предлагам чиповете да ни ги имплантират, а не да са в личните карти.

Спокойно избирателю! Това отдавна е решено, само имаме нужда от малко техническо време за реализация. Първо го изпробвахме на кучетата, скоро идва и вашия ред ....

чиповете в личните карти ще могат да бъдат проследявани-тоест ще се знае винаги къде си, а и да се слуша всеки разговор, шум около тебе. А си длъжен да си носиш личната карта

Babite po selata i te li ste imat cip. Kakvo ste ima na kartata sled kato ste ima cip.nisto?niama da mozes nisto da vizdas.Kade vuv evropa ima cipoveZnaete li ce vuv niakoi drzavi kartite sa tolkova stari ce ne gi interesuva.A nie tuka na vseki 5 godini smeniame karti. Triabva da se saberem i da protestirame inace niama kak da stane ste ne nakarat da vadim.

Не личните карти с чипа - чипа в главата на вицепремиера по коалиционната политика и административната реформа Румяна Бъчвароватрябва да се смени. Каква ще е цената на е-картите, ще стане ясно, след като бъде избрана фирма, която да ги прави. Те трябва да са по- скъпи, защото става дума за милиони пластики, подчерта Васил Величков съветник по електронното управление на вицепремиера по коалиционната политика и административната реформа Румяна Бъчварова.

Сиктир!!!!!!!!!!!!!!!

Гледай с к`во се занимават, вместо да се хванат с това дето им е работа. Ама до 2017 няма да има на кого да вадите лични карти с чип.

освен чрез телефоните, ще ни следят и с картите. ако искате да ни ви подслушват чрез телефона ви, махайте батерията. дори и изключен, щом е с батерия, става за подслушване.

Да бе ама защо като си извадиш батерията и оп часовника ти пак е верен. Да защото има още една която е заварена за платката.

Не-е-е, по-новите GSM-и и смартфоните при включване се свързват директно със сървъра на доставчика. Но е вярно, че технически е напълно възможно да се сложи малка вградена батерия, която да поддържа чипа. Така, че ако искате да сте сигурни, направете това, което правят тайните агенти - оставете телефона някъде вкъщи и си излезте спокойно навън.

Ааа, дойде ред за поредното изтръскване, значи... Те и от екоравновесие така правят, Румке - прибират кучето, обезпаразитяват го, нахранват го, чипират го и хайде пак където е било ! Та и нас така казваш, ама по съкратената процедура - само с чипиране! Че и ще си го платим, за разлика от помиярите... Няма да правя изводи кой е по-по-най в държавицата - помияра или "обикновения" гражданин...

Пак ще хващаме гората.

Жигосани роби! Сигурно ще сме първи в ЕС. Напълно съгласен с Petur2012. Кой управлява света?????????????

Ще ходим с чипове. Както ходят с чипове мечките, пуснати на свобода в гората.

....в Русия съм....

Честито! И когато се пише предварително, нека тези, които не могат да правят анализи, да не се включват. А който анализира - да обясни следващата крачка към обезличаване на българите. Бежанцте , ще са без чипове и ще стане същото, като връщането на имената през съда - затова днес има хиляди с две имена, Честито ! асимилацията е в ход!

Сега да не вземе някой да увие един чук в един парцал и да вземе да тресне чипа отгоре, но не толкова, че да повреди картата, а само чипа. Това е незаконно и в никакъв случай не бива да се прави ;) Пък не дай си боже да вземе да си забрави картата с чипа в микровълновата и детето без да иска да я пусне за 10-15 секунди! Много кофти работа...

Това с микровълновата е добра идея.

що си мислиш, че като е с чип нещо ще е безплатно то или услугите свързани с него?!?

Електронният подпис струва пари, а без електронен подпис с пари е транспортът, особено в задръстванията и особено в работно време.

Подготвят ни. Първо - чипа в личната карта, после ще кажат, че има опасност от загубване или хакване и изобщо не е сигурно чипът да е в картата и трябва да е на по-сигурно място, така че най-добре е да го вкараме в човека. Нали знаете как се вари жаба? Е, същото е. Сега лекичко затоплят водата...

А какво ще стане когато личната карта е с ел подпис и ти я откраднат? Колко пъти ще сменят личните карти и ще пръскат пари на вятъра.

Научно доказано е, че водата е най-отровното нещо във Вселената. Доказано е, че всеки пил вода рано или късно умира.

Да не сме животни да ни слагат чипове? След това човек се манипулира много лесно. Поставят чип първо на личните карти, а след това ще слагат чип и в тялото. Ще контролират хората с тези чипове.

Трябва да ти откраднат пин кода и да не я обявиш за изгубена. Има елементрани трикове, с които рискът от злоупотреби да бъде сведен до минимум. Например всяка операция с картата да се приема за автентична няколко часа по-късно.

Гледайте "Zeitgeist"- Духът на времето и ще разберете за какво става въпрос.

хората са го проумяли отдавна и са го показали в този филм, но някои още им е трудно да проумеят какво става. А може и една книжка да прочетат. Забранена в "демократичния свят", нищо, че е писана от баварец. "Не пипай тази книга"

Пипах тази книга на Хелсинг, демек четох я. Ами нищо ново нито интересно, конспиративни теории забавление за подрастващи.

Хелсинг, не знам дали е баварец, но със сигурност знам че е обикновен мошеник. Книжлето му е врели некипели, такава книга мога да напиша само ако чета коментарите на форума на дира. :-)

Само като слушам за тия простотии и ми прилошава, а като се опитах да гледам тоя прехвален филм у мен се загнезди чувството че аха и ще взема да развия шизофрения или раздвоение на личността... Е, не можах да го догледам, отказах се!!! Ненормална работа!!!

но стъпка по стъпка се случва точно описаното там, което и ти определи като ненормална работа.

Който не иска карта с чип, да си се реди на опашки да събира документи, плащайки си разбира се. Нека да го гледат на кръв дебелогъзите чиновници все едно сте им изяли закуската, а от скоро когато ще може да се гласува през интернет, може спойкойно да си се редите с бабите по 5 бастуна и 4 патерици пред вас.

Хубаво гласуване ще е това през Интернет. Много пари ще спести за купуване на гласове- тракваш нуличките където трябва и готово: имаме победител!

Нашите управляващи много ги разбират кебапчетата, печатниците и чувалите с (не)валидни бюлетини. Ако видиш състоянието на всеки един електронен проект до сега ще се увериш, че компютУрите не ги разбират баш толкова.

Въпросът е да заработи това "ел.управление"! В момента ако работеше, щях да ползвам услугите с ел.подпис, независима, че нямам карта с чип

Е как да заработи, като никое ведомство не си дава данните в Електронното правителство? НИКОГА няма да заработи при тази схема на управление. Само пари се трошат по него.

и скоро щеше да разбереш,че си изтеглил няколко огромни кредита,че си дарил имота си на незнам си кой,а защо не и с едно натискане на копчето изобщо да те изтрият от системата ,не си се раждал никога и не притежаваш нищо,тъй като те няма изобщо.А може и изведнъж да се окажеш опасен терорист търсен в целия свят,звездна система и галактиката.И прочие весели екстри,а гласуването няма материални носители бюлетини,каквото натракат където трябва това са резултатите независимо какво си гласувал.

Най-доброто нещо което може да ни се случи, дай Боже системата да проработи, че у нас често само на хартия и изявления остават нещата. За съжаление си мисля, обаче, че цялата работа ще остане на хартия... за електроното правителство си говорим от години, но досега, администрацията прави страхотен отпор, на възможностите то да заработи реално... Държавната администрация, няма нужда от електронни възможности, защото тя разбира, че колкото повече хора ползват електрони услуги, толкова по малка нужда от служители ще има. Противниците на идеята, ги моля по подробно да се обосноват, защо тези чипове са проблем? И нека не е тъпотията - така ще ни локализират къде сме :D Това е чип за електронно ползване на услуги, не предавател с антена :)) Аз имам електронен подпис, но реално в момента, почти никакви лични неща не мога да си свърша с него, защото почти никакви електронни услуги не се предлагат.... замислете се защо? Ми тия служители там, разни администратори и деловодители, какво ще вършат, ако хората си вършат нещата по електронен път.... Нищо... остават на улицата. Аз лично работя от понеделник до петък от 9 до 18. Работното ми време, съвпада напълно с работното време на администрацията. Практически аз за да си свърша някаква лична работа трябва да си взема отпуск, да заредя 50 лева бензин в колата, и да ръгна да обикалям София... хората от провинцията в по малките градове, даже до съседни администрации ходят....

Подценявате научно-техническия прогрес. Можете да бъдете локализирана и при изключен телефон с извадена батерия. На теория тогава СИМ-картата ви е неактивна и няма захранване.

Да, те рептилите отдавна ме отвличат нощем за тайни експерименти и ме локализират дори с извадена батерия и СИМ карта увита във фолио.

Ще ми локализират изключената сим-карта, ама на куково лято! Като я увия в 10 пласта станиол или просто я сложа в екраниран джоб, искам да видя как операторът ще пребори физичните закони.

Хората от 25 години имат електронни услуги, а ние четвърт век пишем само стратегии. Уфффф... Подписи, идиотии.... Аман.

Защо се хабите...та ние сме чипосани отвсякъде! Кредитната карта,телефона и т.н. позволяват на властоимащите да ни следят действията в реално време! Въпроса с инплантирането е по скоро психологически...аз лично смятам че като се е стигнало дотам е по удобно да ти опират кардридера директно на шията или ръката ....поне няма да губиме документите си! А за личните карти...аз съм си платил документ за 19 годишен период от време и ако някои иска да ми го смени преди това да го прави на собствени разноски!

Какъв доставчик, какви пет лева !!! Смисълът на електронния подпис в комплект с личната карта е че и двата документа са издадени от един доставчик - ДЪРЖАВАТА. За тези, които не са запознати - всеки електронен подпис (особено тези, които са "квалифицирани") се предоставя когато някой, който е проверил, че получателя е този за когото се представя и заради това подписа е подписан цифрово с подписа на издателя. ТУКА ХОРА СТАВА ВЪПРОС ЗА ЛОБИСТКИ ПРАКТИКИ НА ИЗДАТЕЛИТЕ НА ЕЛЕКТРОННИ ПОДПИСИ!!! В останалия свят, където се ползват електронните карти като сертификати за електронен подпис, това важи само за лични дела, а за бизнес, работодателя закупува от фирмите предоставящи тези услуги друг и той се ползва за дейностите, свързани с бизнеса.

Има да взимате. няма да си вадя всяка година лична карта. Особено с чип.

"НОВИЯТ СВЕТОВЕН РЕД" В НАСТЪПЛЕНИЕ ИЛИ СВЕТОВНОТО ПОРОБВАНЕ ВЪРВИ С ПЪЛНА СИЛА!

АБСОЛЮТНО ВЯРНО!... за съжаление...

От месец май,2014 год,,този чип се вкарва на децата с ваксините!А и при реваксинации!

Айде на антиваксърите, въпрос на време е да се включат и веганите в тая дискусия. А две деца вече са парализирани от полиомиелит, сега с 300 хиляди сирийци ще ви видим каква попара ще сърбате без лекарства.

Пускаме безконтролно имигранти НИКАКВИ ДОКУМЕНТИ у нас и в Европа, а за нашите лични карти чип? НЕ, МЕРСИ !!! Това за мен е ШИЗОФРЕНИЯ.

А от коя петилетка ще имплантират чипа в човек. Или чакаме разпоредби от ЕС и САЩ ?

И това вече го има с хора! А официялно има успешни експирименти с животни на които е имплантиран чип в мозака и успешно ги оправляват като роботи с дестанционо!

Ако тоя чип в мозъка може и правописа да ти пооправи ще си на аванта.

Че ще ни чипират повсеместно - вече повечето хора го разбраха. Въплоса който ме гложди от известно време е - поне като ще е чип - ще ни дават ли избор къде да го имплантират - на челото или на десницата?

Отсега да мислят как тези карти с чип да могат да се ползват за електронно гласуване, а не след някоя и друга година да чуем, че не може да има електронно гласуване, защото няма техническа възможност!

Като имаме примера на "бежанците" за какво са ни документи изобщо. Хората минават откъдето си искат, правят каквото си искат, а тези с документите само ги обслужват. И аз искам така. А чиповите за обслужващият персонал.......

От край време същата система важи за тъмнозеленото ни население. Ако искаш да си като тях сигурно не е трудно.

чипа е само за робите, мюсулманските господари няма да имат чип

чип няма да имат само? Разбира се, господарите на света-ЕВРЕИТЕ!

не се коркай попе отдавна са ви превзели, тея откритите конспирации с nwo са за да плашат добитъка, тези хора които наистина ви управляват са поне пет хода пред вас и са толкова умни, че дори да оставите тези простотии с разни ангели и дяволи и да си извадите главите от зад...пак ще им бъдете роби завинаги поздравления...аи ходи да си четеш библийката накъде.

За съжаление умът не върви ръка за ръка с нравствеността. Това че "тези хора" са 5 хода напред, не значи, че няма да се препънат някъде и да се сгромолясат в ада, където им е мястото. Апропо, ти пък от кои хора си?

не съм от тези с конците защото те си знаят интереса и никога няма да злорадстват на открито, не съм против църквата просто ми се иска когато някой вярва, че нещо ще се случи в бъдещето е добре да се замисли дали това негово вярване не е удобно за трети лица да постигнат целите си. Защото според предсказанията в библията ние трябва да си седнем на задниците и да не правим нищо и да чакаме някой да ни спаси от неизбежно заробване и доста други доста неприятни неща. Цялата работа ми намирисва сякаш ни казват да си траем и спокойно да приемем едно доста неприятно бъдеще защото и без това вече е предсказано.

Айде сега нова държавна агенция "Електронно управление" - с началник, отдели и т.н., както си му е редът! Чудя се кой ли ще бъде азначен на работа в нея?

Най-големия проблем на държава се реши! Ура

Антихристът настъпва!

Искаш да кажеш, че от преди си нямаше номерче (ЕГН и всякакви регистрации)? С чипа е същото, но електронно, а бабите колабират все едно кой знае какво се е случило.

Искам да кажа, че тенденцията е към тотален, принудителен контрол.