Деветокласничка роди и хвърли бебето в кофа (обновена)

Новородено момченце бе открито в кофа за боклук в Казанлък във вторник сутринта. Животът му бе спасен, а в сряда полицията откри майката - ученичка в 9-ти клас.

Обратно в новината

Коментари - Деветокласничка роди и хвърли бебето в кофа (обновена) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано поне да има късмет!

Майката на момичето не е ли видяла промяната у дъщеря си?

Майката е организирала криминалното раждане и е инициатор да изхвърлянето....тове от хода на разследването информацияа....

Намирала се била под стрес....."Началникът на отдела "Закрила на детето" в Казанлък Даниела Русева коментира, че ученичката се намира под стрес. " Кога се смееха под завивките с таткото не е била под стрес? Такива не заслужават да бъдат родители и трябва да им се отнемат репрудицивните възможности!

Кви родители бе батка? Това са деца. Някакъв келеш е мушкал и не е знаел кога да го извади. После са се панирали и от страх са натворили всичко. Въпроса е обаче, защо се случва това. Иситната е доста гадна, никакъв морал и човещина и цели изгубени полколения. Нашите сънародници, за съжаление са движени от животински мотиви.

толкова съм съгласна. тъжното е че не са знаели как да се пазят нито какво да правят с тази бременност.. смятали са че не могат да кажат на родителите си... не са знаели къде да потърсят помощ от която явно са имали нужда. това са тъжните неща! а бебенцето добре че е оживяло, голяма беля е можела да стане.

Да бяха се консултирали с някоя ромка, тя щеше да им помогне. За тях да имаш бебе на 13 години е нормално.

Някога народа е казал - роди ме мамо с късмет, па ме хвърли на смет. Бог да поживи младенеца и му дари здраве и късмет! Да бъде Божий човек, за Негова прослава! Родилката и направителя да му мислят ... а се каят и плачат ничком! Бог е Любов!

Амин! Па и хубаво име са му дали...

Толкова струва живота на българина - от старта на живота - директно в кофата за боклук. Едно време са ги оставяли пред някоя врата или на видно място за да ги вземат, а не в боклука, където директно на сметището. Не знам - родителите на момичето къде са блеели. 9 месеца бременност как се крие, особено последните месеци, акъла не ми го побира. Имат семейни проблеми и големи пробиви във възпитанието, за да се стигне до тук.

А в училище какво са си мислили? Че е глътнала глобуса ли?

това е резултатът от нашата псевдодемокрация, защото изчезнаха моралните ценности, за да се случи този опит за детеубийство вина имат и родителите на сексиграчите,не съм съгласна,че майката на ученичката не е разбрала за бременността на дъщеря си и какъв е резултата виждаме всички, незнайно защо в такива случаи е водеща безотговорността, която прераства в престъпление,затова за предумишлен опит за убийство да бъдат съдени всички от двете семейства-майка,баща, баби и дядовци...

Освен детеубийци, родителите се оказват и педофили, бидейки и двамата непълнолетни.

Ти май още си девствен,щото на тия години вече се правеше секс и по-социализъма

Тъй, тъй - д апочват още от люлката. нали тъй ви казват господарите. Вижте си рекламите - забавлявай, се кефи се, ала-бала. Никъде няма смисъл, да не говорим за морал... Квой па туй ????????????????? - отживелица някаква си ...

Стига плюли момичето. Представяте ли си какво е преживяло месеци наред и не е имало кой да му помогне, да му каже какво може да направи. Ние българите не си обичаме децата, а ги притежаваме.

валяло е и ученичката не е разбрала, я да се върнем 9 месеца назад и да видим какви са ги вършили по първа пролет без всякаква отговорност и здравна култура (има хиляди начина и препарати за предпазване),но, новото поколение само иска от обществото,без да осъзнава,че има и немалко задължения,но пък чалгите вървят неспирно, виновни са и то много и те и родителите им...

Как не е имало кой да й помага? Къде са родителите - 9 месеца са това, алооо!

Най-строга отговорност трябва да се потърси от родителите на двамата ученици, както и на самите тях, защото всички действия са били съзнателни и с определена цел - да се отнеме живота на бебето. като е била под стрес и объркана, защо не го занесе в полицията или в общината, или в училището си? Как се объркаха така, че изхвърлиха бебето в кофа за боклук!?!

Трябва да ги учимЕ, ама трябва и ние да се научимЕ, да пишемЕ правилно! Марш в училище... неграмотник :)

Уважаеми Читател, сбъркал си форума приятелю. Този форум по граматикопис, по красивопис, по правопис и по всички останалите ... пис е на друго място. Аман от Изучени, кво да кажем ние с гайдите. Лек ден, уважаеми.

В Дания ако си удариш детето и държавата ти го взема и те лишава от родителски права. Тук за такава постъпка тези ученици трябва да ги тикват в затвора - това е фактически опит за убийство на дете! Ефективна присъда. ОТРИЧАЛА!!! - не било нейно!! ... прави се ДНК експертиза и всичко става ясно!!!

На менгемето всичко се признава. Бе тая мома няма ли си родители или и те са в заговора за убийство?

Първо трябва да върнем тези затвори за да можем да ги въдотворяваме в тях. Но демокрация ли беше...менструация ли беше ги затвори такива обществени "преисподни"-чистилища.

Такава трябва да бъде лишена от всякакви граждански права. На 14 год. правила секс - къде отиваш Българийо ??? Има контрацептиви всякакви, ама защо да даваме пари, сато можем да ги изпушим например. А детето - много важно, че е направен опит за убийство....................

Е на колко да прави секс ,на 50 ?

Пусти сърбел..голяма краста..няма начесване...

Случаят е с щастлив край! Но дали щеше да е такъв, ако не беше , така нареченият и останал анонимен Господин Клошар. Защо е с главни букви ли, ами защото нивото ние стигнало до там, че да ни спасява Той! И въпреки това мисля че в случая, трябва да се обяви за Герой и Община Казанлък да го облече нахрани и му даде нужното за да заживее по-добре.

И детето да му подари.

И от тези деца се очаква да създадат семейство, деца, ценностна система, отговорност... Да, някой ще каже, че са малки и са допуснали греша, но пък не бяха малки, когато правиха секс /умишлено не казвам любов, защото ако имаше любов щяха да се борят за детето си, а не да го изхвърлят/. Истината е, че децата ни нямат чувство за отговорност, нямат морал, нямат дори и елементарно чувство за любов - виждаме как парите, лъскавите коли и имотите привличат младите .... ЖАЛКО!!! Добре, че бебенцето е живо и здраво и дано да го осиновят хора, които ще оценят това богатство.

Вината на децата ли е, или на възрастните. Нямам впредвид само родителите.

За съжаление всички ние и цялата ни държава сме се засилили към кофата с боклук....Или може би сме там вече.....

Haha govori za sebe si priqtel, Ela tuka v belite strani da vidish kakvo e.. Oshte ne sum zavurshil universiteta a ve4e me zeha na rabota v angliq za 1300 paunda na mesec. Koito ima jelanie da uspee v jivota namira na4ini da go napravi. Puk vie si gniite v taq pomiina qma na Evropa (S sujalenie go kazvam, zashtoto mi e mn priqtno da se vrushtam po praznicite)

Много ми е мъчно, че тези деца са допуснали такава огромна грешка. Добре, че бебенцето е имало късмет и е оцеляло. Чудя се къде са били тези родители та да не видят, че дъщеря им е бременна. И най-вече съм ужасена от това, че тези деца не са имали смелостта и доверието да споделят с близките си или с някой достатъчно зрял, който да им помогне. Момичето е била ученичка, значи е била пред очите на много хора. Къде са гледали всички?

Аз съм жена на средна възраст и не казвам, че нашето поколение като млади сме били безгрешни, но такова падение на младежите, каквото има сега, не е било. Нямат никакви морални ценности, принципи и идеали, нито добра обща култура, за което сме виновни ние, които ги възпитаваме и сме създали такава порочна среда, в която израстват децата. Лошо.

Това е дете. Децата правят глупости, но в България представите за правилно и неправилно се изродиха благодарение на медиите и на случващото се от 25 години насам. Родителите вече не учат децата си на изконни човешки ценности, защото днес, те са за глупаците, за провалилите се, за аутсайдерите. Какво пък толкова, ново дете, ясно е ,че ще го отгледат родителите, но и те са зарязали децата си сами да решават проблема и... за малко са щели да ги превърнат в убийци. Жалко, ама много жалко!

Едно дете на 15 години е извършило доста грозно прегрешение, но грехът на неговите родители и учители е много по-голям. Тези хора трябва да бъдат посочени и да понесат наказание. Те носят отговорност за един непълнолетен. Бременността е цели 9 месеца. Девет месеца никой не е реагирал.

убедена съм,че детенцето ще намери родители,които ще го отгледат с любов. Този случаи нашумя и няма да се допусне детето да се "продаде" от институциите отговорни за това.Но днес по телевизиите се говори само как майката била в стрес, все пак не е учила в помощно училище, а в нормално.Как е могла живо бебе да хвърли в кофа за боклук!

Тази случка се оказа като лакмус, за моралните качества на българското общество. Най-великото тайнство е раждането на човек. А най-щастливият човек би трябвало да бъде майката. И обществото трябва да и бъде благодарно за това. Тоя път се е получило малко по-различно. Нека всички поставим нещата на място. Да пожелаем и на майката и на новороденото щаслив живот.

какво очаквате от чалга поколението

nerazbiram tezi dvamata niamat li semeistva, tiah taka li sa gi rajdali i podhvarliali kakto te sa opredelili sadbata na tova nevinno detence,neka gospod da gi sadi,kak imat smelost da izvarshat takova prestaplenie protiv litchnossta - neznam...

ами единия сигурно е ttt, другия е майката!

Човек който не цени собственият си живот няма как да цени живота на другите. Човек който не уважава и обича себе си няма как да уважава и обича другите. За да започнеш да се уважаваш , цени и обичаш трябва първо да си отговориш на въпроса защо си тук на тази земя и какво е предназначението ти. Какво бъдещето ти и какъв е смисъла на живота ти. Писанието дава ясни отговори на тези въпроси. Направи нещо добро за другите и ще усетиш как започваш да се изграждаш като светла отговорна личност. Това ще ти носи щастие и смисъл. Не знам лош и безотговорен човек човек да е бил щастлив някога.

Тaкивa хорa не зaслужaвaт дa имaт децa.

Спи спокойно мило детенце.Добре,че не разбираш нищо от цялата тази помия и няма да имаш спомени от това как си се появил на този шарен свят.За съжаление не си попаднало на правилното място,правилната държава и правилните родители,но Господ е милостив и те е взел под крилото си.Дано никога не разбереш къде и как си се родило от доброжелатели,Дано никога не срещнеш биологичните си родители,Дано попаднеш в добро и милосърдно семейство,да израстнеш живо и здраво,заобиколено с много любов и внимание,да получиш добро възпитание и образование,да станеш честен и достоен човек,да успееш много в живота,от Бога да си добре,пък другото ще се нареди.Бъди благословено,нищо че не си дошло по най-добрия начин на света,но си родено под щастлива звезда,която ще озарява пътя ти през всичките препятствия на дългия ти и пълноценен живот.

"Роди ме, мамо с късмет, пък ме хвърли на смет". Е, не е трябвало така буквално да се разбира, но аз мисля, че детето има шанс, въпреки ужасното начало. Ще се моля за него.

Роди ме мамо с късмет, пък ме хвърли на смет! Да е живо и здраво детенцето и се радвам, че е оцеляло. Бащата и майката господ да ги съди. За мен това не са хора!

това дете не е ли посещавало училище? Да речем майката безотговорна, ами класен, имат в училищата разни психолози, специалисти занимаващи се с проблемни деца? Как никой не е забелязал и да поговори с нея? Някой ще каже, ами тя може да не е ходила на у-ще. Добре. Тогава как никой от по-горните изброени не се е поинтересувал? Например защо не посещава у-ще?

Недейте да извинявате чудовищната постъпка със СТРАХА от хорското мнение. Аз също се СТРАХУВАМ, но от Бог, не от съседите, това са безжалостни и безчувствени хора, не си мислете, че са способни на СРАМ.

Ох, не знам как да коментирам тоя случай. Явно и двамата родители са деца. Но малко ме учудва, че бащата, явно на 17-18 години, не е осъзнал и не е поел отговорността за ... от тях създадено дете. Той, по-големият, баткото, почти пълнолетен, е трябвало да поеме цялата отговорност за новороденото, както и за майката. Но не би ... Имахме подобен случай като 16-годишни. Целият клас с няколко учители бяхме на погребението на наша съученичка. Казвам, подобен случай, защото не ставаше въпрос за родено дете, а само за ... заченато. Нашата съученичка, 16-годишна като нас, забременяла. И чула отнякъде, че с ХИНИН може да се предизвика спонтанен АБОРТ. И решила сама да опита. Но превишила в пъти дозата ... И се отровила, без да предизвика желания аборт. Гледахме с учудване и тъга посинялото и лице в ковчега, прощавайки се с нея. После, на опелото, което беше в съответната църква, някои от нашите съученици от класа (2-3 момчета) започнаха да се смеят, слушайки как опява попът. Явно никога не бяха влизали в църква. Напуши ги на смях просто. Ние, няколко други, успяхме бързо да ги изтикаме от църквата навън, в двора. Те продължиха и там да се смеят, а ние останахме с тях, та да не би да влязат обратно ... Това беше някаква спонтанна тяхна реакция. Явно не всички разбираха сериозността на случилото се . На 15-16 г. После, на самите гробища, при самото погребение, няма да забравя, как я оплакваше по-голямата и сестра. Сърцата ни къртеше, горката ! Говоря за случай, който лично съм преживял, заедно със 15-16 годишните си съученици в края на 70-те години. Все пак в статията, която коментираме, дискутираме тук, социалният резултат е много по-добър, а именно : и майката, и детето вече са живи и здрави ! Докато в нашия случай бе много по-зле : фатален изход и за двамата. Споделям ви всичко това, за да разберете, че има и много по-лошо ... Слава Богу, живи са и майката , и детето !

Abu Talib

Не е опасно да забремее жена.Опасно е ако забременее мъж, че ще трябва да се пръсне, за да го роди.

Алоо, децата гледат Ну погоди и Том и Джери, а не правят секс! Крайно време е взърастта, до която един човек се счита за дете, да се преразгледа. Около мен също 20-22 годишни ги наричат деца, те, видите ли, били наши деца. Аман от хора, възпитаващи младите хора в безотговорност!

Тези хора не гледат ли предаването по МТВ бременна на 16 години?

Най-вероятно не разбират английски. Занимавали са се със секс, не с училище.

Значи .... Кучета и котки може, деца не може? Хихи

Днешната младеж няма акъл за две стотинки... като не го иска детето да го беше дала по нормалния начин на социалните. Разбирам, на тези млади години са направили "грешката"но да го хвърли в кофата. Роди си като бял човек в болницата и кажи,че не го искаш и социалните да го вземат. Поне циганите в това отношение имат повече опит и не ги хвърлят в кофата...или ги продават или ги дават на социалните!

Тая постъпка е страшно гадна всички ще си го получите, както трябва !

поне един полицай няма ли виновен. Поне тези от 112, че са приели сигнала...

Кой да я спаси тази държава , ако изобщо я има!? Горко ни народе български!

Спасението е в ръцете на самите давещи се!

добре, че не го е убила , а го е родила. сигурно ще иска да го вземе, но дали е способна да се грижи за него?

С удовлетворение съобщаваме, че циганизацията и мутризацията на държавата са почти завършени! За 7 десетилетия успяхме да направим от българина мелез между овца и циганин, а които не се вместиха в модела, ги емигрирахме на Запад да не ни пречат!

Какво коментираш бе, катил? Гледай себе си и се любувай на кръстоската олигофрен и клошар, макар и двамата "чисти" българи. Като обобщаваш, не намесвай собствената си мизерия с успелите сънародници.

В кое направление си по-успял, душко?! Овца или циганин?!

Някак си не вярвам девойката да си е хвърлила бебето. Не си представям как е успяла веднага след раждането да стане да го опакова и да стигне до кофите да го хвърли. По-скоро това е свършил младежа, но тъй като може да бъде съден най-вероятно го прехвърлят на момичето. А майката на майката къде е в цялата история?! Не може да не забележиш 9 месечна бременност! А учителите? Май само слепи и луди е имало около това дете.

Само не ми казвай,че кат е разтваряла краката и не е знаела какво може да се случи !!!!!!!

ДИР-а, защо не пишете нищо за жестоко измъчваната и убита жена от село Брестница ловешко? Рязали са циганите парчета месо от нея, за да каже къде са парите. Може би не сте разбрали още? Е, сега знаете.

Нищо не може да ме учуди в България. Нищо казвам ви: чалга, простотия, убийства, мафиоти стават политици, необразовани, цигани, кражби, война на пътя, цинизми, източване, фалиране, делавери ... клоака.

Покажете им физиономиите на тия мръсници. България умира! Вчера самоубил се прокурор, днес новородено в контейнер. Жалко за нас!

лично аз не бих осиновила дете родено от дете, шансът за неправилно развитие е твърде голям

Значи трябва да се осиновяват само деца с правилно развитие?

всеки сам си избира, вие какво бихте избрали?

Казала е ЛИЧНО аз ...

гледам ромите, добре си са развити, макар родени от деца. По-здрави са от всички. Обаче това не го проумявам. " То не дишало, но медиците направили изкуствено дишане и новороденото проплакало." И на коя минута е станало това? То, че е трагедия, си е така, ама това е свръхестествено.

Много следиш разговора ... :D

Не Ви познавам, но чукам на дърво и казвам "Пази боже да нямам такава партньорка в живота" Where is our humanity?!? Дай ако детето не стане гений да го хвърлим на бунището!!! "К'во шъ го мийм ли и'л пъайм друго"

деца раждат деца, позорът е за родителите

Аз съм майка и мога да кажа, че трябва да нямаш сърце и душа, за да извършиш подобно нещо. Как може да го носиш 9 месеца, да го вземеш в ръце и да се решиш да убиеш тази душичка, като я изхвърлиш в боклука, да умре там и да бъде изядена от уличните кучета. Покажете тези два изверга, цялата държава да види лицата им за срам и назидание на всички други подрастващи неморални и пропаднали българи. Срам. Срамувам се от хората в БГ.

Аз също съм майка. Знаете ли, страшното е, че това е направено заради другите / т.е. ХОРАТА, НАС/. Защото все още е важно какво щели да кажат хората, как така правят секс в 9-ти клас и е бременна.....ами ей на, така! Как е възможно родителите на момичето да не разберат? Е и, забременяла- КАКВО ОТ ТОВА? Защо трябва да се крият, да си изхвърлят децаа заради обществото? ЗАЩО БАЩИТЕ НЕ СА ОТГОВОРНИ - ИЗДРЪЖКАТА Е НИЩО? Ами докато няма закони, така ще е. Щом правиш сексе - значи можеш да направиш и бебе.Щом се роди бебе - или му намираш дом -НОРМАЛЕН или си го гледате ДВАМАТА - КАКТО МОЖЕТЕ ЗАЕДНО ИЛИ ПООТДЕЛНО. и АКО ЕДИНИЯТ СЕ ДЪРПА ЗАТВОР! Не може само жената да е виновна!!!! И не може заради хорското мнение да се страхуваш. Родителите трябва да подкрепят децата си - бременни или обратни и .н те са си ваши/....кой знае и мен какво ме чака/ и не можеш щом си го създал, родил и отгледал, акрая заради съседите да му провалиш живота и този, който е създал той.......Дано бебенцето да е здраво и щастливо в живота си! А не нападайте толкова тези хора, помислете защо са го направили и докога ще го има този СТРАХ?!?!

Извинете ме за правописните грешки, развълнувах се. От сутринта чета, все такива новини.......

Сложих ти първия минус,извинявай ... Но искам да попитам ... как така ДРУГИТЕ не го правят ? А те не само правили секс,но са станали и УБИЙЦИ после ??? Аз много неща прощавам,но за мен те са виновни на 101 % ! Без значение на колко години са ... А,и освен това ... това,че на тези години са извършили такова деяние ... какво ли ще направят след време ...

отдавна минаха времената, когато някой се впечатляваше от тези неща. Даже искам да Ви кажа, че преди 10 години направих спонтанен аборт и гинеколожката ми каза, че въпреки че организмът сам се справя с последствията, за да е 100 % сигурно, трябва да ми направят абразио. В болницата имаше немалко 17-годишни момичета, които не за първи път бяха там и се учудиха колко бързо ме изписват мен, тъй като при тях е било умишлен аборт. Отношението на всички, след като разбраха, че ми случва за първи път, беше присмех. Та така, заради нас го правят, вярвам Ви.