Хванаха психиатри с подкуп за фалшиви експертизи

60-годишният директор на Държавната психиатрична болница в Кърджали д-р Дамян Гетев и 69-годишната му колежка д-р Катя Рачева са арестувани за взимане на подкуп и изготвяне на фалшиви психиатрични експертизи.

Обратно в новината

Коментари - Хванаха психиатри с подкуп за фалшиви експертизи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

крайно време беше

чрез психиатрия са извършвани РЕПРЕСИИ С ЦЕЛ придобиване по престъпен начин собствеността НА РЕПРЕСИРАНИ -имоти на репресираните от престъпници и насилници...Ами кой съдия би отменил наказателен акт срещу внука на престъпния ромски бос Кирил Рашков при наличие на 1.2 промила алкохол в кръвта -вероятно става дума за КРАЖБА НА САМОЛИЧНОСТ на съдия с цел противозаконно решения в полза на нарушителя .

Тия гадинки трябва да ги тикнат в затвора и там да ги ат до полудяване. С какъв морал са дали шанс на престъпници да се измъкнат от закона. Нека в затвора им полекуват морала като ги по ат малко.

Няма нужда да го дохранват в ареста. Прасето е готово за "Родопа"., за коя да е наденица. Покажете и старата 69 годишна свиня, да видим става ли поне за пача ?

За съжаление не са само те, но точно те са хванатите. А какви епикризи и експертизи се коват на Четвърти километър. Само ако знаете, освобождават се знакови престъпници с тях. Но тарифата на доцента и вярната му другарка не се казва, известна е само на получаващите и даващите. Никой обаче на закача Четвърти километър. Защо ли?????

Хахах. Само искам да видя как ще докажат че психиатрична експертиза е фалшива. Пациента ако се прави на откачен, никак си не можеш да го докажеш. А иначе за почерпката - то винаги е било така, ако искаш добра диагноза, с празни ръце не отивай.

Ако заяви, че е бил "слаб студент" съдът ще го оправдае и ще порицае тези, които са го назначили...

Какво нещо е цената на човешкия живот в България, а и по света? Задържане под стража - за издаване на фалшиви експертизи, а може би и сравнително тежка присъда. А за доказана причинена смърт от лекар поради немарливост, незачитане на човешкия живот, човешко високомерие, даже не казвам и некадърност,/което за мен е по-приемливо/ - най-много условна. Е баси и човешкия живот! Явно хората сме в тежест на някого и сме станали твърде ненужни. Кой ли си мисли, че има правото да се разпорежда с човешкия живот?!

Неграмотно котенце, точно заради такива фалшиви експертизи биват оправдавани убийци, изнасилвачи и други престъпници, които би трябвало да гният в затвора, а вместо това се разхождат на свобода необезпокоявано. Колко от големите гангстери, които бяха изправени от съд изведнъж започнаха да си вадят медицински за какво ли не и в крайна сметка никой не е осъден? Или може би това, според теб са незначителни неща?

не си прав - изброените наистина са луди и трябва да се лекуват и задържат до живот...познавам един дядо който не може да откара дъшеря си на експертиза...и и купува лекарства от пенсията си. тя крушата си има опашка.

Доста е смешно това - за хванатите с подкуп. Ами излагат се тези двама лекари. Нямам думи.И двамата са на достойна възраст, като че ли човек трябва да е изграден вече-а не да иска и стек цигари. Ами дано полицията така преследва всички нарушители.

Да са само те..................... Ами другите

То да с само тия двамата ... масово се издават произволни експертизи, докторите ето все реват, че не им плащали, взимат яко кинти и пишат каквото си искат.

Ами рекетьорите маскирани като журналисти в родопи 24 х 7 кога ще ги подпукат. Гетев е невине младенец в сравнение с тях. Ама понеже им плащат от герб за изборите няма реакция. Ами групичката в съда кога ще я разбишкат - Пенчева, Спасов, Балтова няма ли да ги огледат какви ги вършат.

Тоя собственото си тяло не може да контролира, диагнози ще пише...

Браво на полицията в Кърджали!!!А кога ще хванат доктор Митрев шефа на Урологично отделение в градската болница, който е известен с това, че и опериран пациент оставя да гнояса ако не му се кихнат кинти?Или няма да го хванат защото им е информатор?И го покриват!! Ей кърджалийски прокурори и ченгета, като сте почнали давайте наред доктор Митрев, бившият ви колега Дуков, бившата прокурорка Бръмбарова, червеното корумпе Димчо Михайлевски, Деведжиев .....тоя вие си го знаете кой е..... Давайте , че много се осрахте с това, че нищо не разкрихте за далаверата с Водното огледало и Пазара на производителите!!

Айде пак плюйте срещу СРС-тата

Ами след като обществото е толкова заблудено, че да вярва на псевдонауката "психиатрия" така ще бъде. Ако искате да разберете с каква цел е създадена психиатрията през 19 век, може да прочетете "Надзор и наказание" (Surveiller et punir) на Мишел Фуко.

Боже,за 600 лева и стек цигари,да си развалят рахатлъка,поне да бяха пойскали 6000

Трябва измитане на всикчи корумпирани соц. кадри. Искаме пълна лустрация. Навсякъде и повсеместно. Социалисти и комунисти да си ходят в любимата Русия. Там имат държавни пенсии за огромен принос в разпростаняването на руската външна политика.

Абе, ти си подкован идиот. Толкова си зле със зрението си, че не можеш да видиш, че посинелите взимат още повече. А те са свързани с хамериката, а не с Бимбилистан.

Ако пенсионират навършилите възраст лекари ,здравеопазването ще фалира откъм кадри.

Тая комунистка на 69 що не е пенсионирана ами партията майка я е оставила на хранилката ? вместо да дойде младото поколение което бяга на вън

И аз мисля че са хора на БСП. Това не е изолиран случй. Не само в съдебната психиатрия, не само в медицината ами и в почти всеки отрасъл има комунисто/социалисти, които се продават за пари и генерират всякаква корупция и престъпления.

Попитай Масларката как уреди Росенчо ,разбира се не за психотерапия , а без конкурс за Германия.

Абе,амстер ли си,какъв си не знам,но аз те питам от къде знаеш,че те са били комунисти.Никога не са били такива и нима само те правят това.Ти си един простак и платен драскач по форумите.

Защо ги хващат,като ще ги пущат безнаказано?Да има работа.

Хванаха ги за севте,но поне десет хиляди пьти трябваше да ги хванат до сега.Много закьсняха, толкова богати станаха, че праедварително няколко дена преди това получават информацията за проверки.Все са неуловими, но този пьт дано да си получат заслуженото и за пропуснатите проверки.

Тоя е типичен представител на партията си-БСП!Там все такива са се навъдили-угоени,тъпанари,самодоволни и крадливи!Краде от хората-ами какво да прави като има за учители масларова и Пикльо!

на мен пък ми прилича на гербераст

Руло тоалетна хартия, пет химикалки и пакетче тел-бод. Добре де, от мен да мине, и 3 лв. и 24 ст. Искам епикриза "щастлив човек без проблеми, обичан от държавата си".

явно в балгаря трябва да те изкарат луд за да си добре и никои да не те закача за нищо и на мен мис е иска да сам луда *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Знаете ли как се пишат психиатрични експертизи? Имат си готови бланки от 3-4 листа, на които сменят само името и тук там променят по някое изречение според това какво се плаща.

колко тъжна история

..........да съм психолог ,но погледнете физиономията (((.. ,извинете ме за израза (ОТЧАЯНА СЪМ ...ЕЛИТНИТЕ НИ СПОРТИСТИ -НАРКОТРАФИКАНТИ ,ЛЕКАРИТЕ НИ МОШЕНИЦИ ,ПРЕСТЪПНИЦИ ....мили ,дечица ....няма да ви е лесно (

Когато наближите пенсионна възраст и ви съкратят ,ще лежите в психиатриите ,ще гълтате и фекалии ,за да ви издадат епикризи и насочат към ТЕЛК.

Дано да разследват и другите издадени от тях експертизи и да има наказания най-накрая. Кой знае колко виновни хора са оправдали и са ги оставили безнаказани. Сега и да им отнемат лекарските права е късно - почти в края на кариерата им. Заслужават затвор.

Много необективни експертизи са издадени в тази болница. Експертизата ти зависи от това какво си платил, а не от обективното ти сьстояние. Здрави, прави, които са извьршили едно или друго престьпление, а сьщо извьршили катастрофа сьс смьрт изкарват ги невменяеми,а психично болни хора с диагноза, лежали с години в болницата се представят в сьда с експертиза адекватни , защото не могат да си платят и защитят реалното здравословно сьстояние.

На това му векат да станеш за резил на дърти години

И колкото по-дърти, толкова по-голям резил!

Ужас, представям си какво въобще е с тези експертизи и че много убити са се оказали "самоубити"..

Още много има! От 22000 доктори останаха 21998 за задържане

bira_more

И като ги задържиш - ще ходиш в пандиза да те лекуват. Споко - ако изчакаш малко, ще има по малко за задържане - читавите ще се допръждосат, част от останалите ще си измрат. Ама така или иначе - ще се сбъдне желанието ти - да ходиш в пандиза за лечение.

егати боклуците! да им отнемат лекарските права и да им друснат по една зверска глоба!

Този е на 60 години. Дали му дреме за права, изкарал е за пенсия. И не е само там. Навсякъде са така. Време е да ги почнат. Жалко че изборите свършват и ще спрат да показват активност, но аз като избирател имам дълга памет.

Ба си ма..та доктори. Може ли сега да се разследват всичките им експертизи за 5 години назад например? Лошото е , че други доктори ще трябва да решават ако има следствие.

Точно така трябва да се действа.Медицината не е шега работа.

Е тия са големи бомбета !

тия досега практиката е била само кеш,е сега ще има разкешване по адвокати