10 дни търсят мъж, изчезнал в Стара планина

Десетки спасители и доброволци от 10 дни издирват 42-годишния Пенко Стрелков, който на 19 януари изчезна безследно край хижа "Мургана" в Стара планина.

Обратно в новината

Коментари - 10 дни търсят мъж, изчезнал в Стара планина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Здр нещо ново за този Пенко

Здр има ли нещо ново за този човек

какво стана с този човек намериха ли го

Не ми харесва коментара на първия коментирал !!! Аз съм много близък на изчезналия, първо той пийва но не прекалява никога. Второ той има толкова опит в планините че когато тръгне няма стигане. Трето района на мургана го знае дори с козите пътеки . четвърто ако има човек, който да се качи от копривщица до хижа богдан за ч5 минути то това е той. Пето той без якето си никога няма да тръгне, никога не е тръгвал без якето си кадето и да сме били. Дори сме се базикали с него когато сме искали да остане с нас още малко време и базикът се състоеше в това : абе вземете му якето и той ще поостане , и това е защото го познаваме и знаем че той без якето си няма да тръгне. Той просто си е такъв подреден дори бих казъл педантичен до голяма степен. Шесто шест дни сме в планината а не като всички вас на сухо и топло затова ви моля след като дори не го познавате не бълваите всичките тези глупости . наистина след като два дни са го търсели спасители и ловджий ние близките и приятелите му го търсим пет дни и днес на 30-ти всички които се отзоваха спасители, близки, приятели и други отзовали се доброволци пак претърсихме целия район наново дори спасителите пуснаха делта планери с камери ... Е няма го никъде. Моля ако някои знае нещо да съобщи на телефон :112

Според мен е все още жив! Особено ако е взел нещо твърдо със себе си, а може и някой заек да е убил за да не умре от глад. Ще чакаме да се разтопи снега, може и да пъкне от някъде.

Смятай изчезналия колко е бил пиян след като не помни къде се е загубил!

Ужас, историята с Дятлов се повтаря, и то точно в България!

Основен въпрос. Защо не си е взел връхната дреха. Според мен това предполага излизане за кратко на много близко разстояние. Вероятни предположения...здравословен проблем, нещастен случай, отвличане или убийство и всичко това в близост до хижата.

Браво Холмс, браво!

Ние като ходим на хижа в планината пйме пйме пйме и после на всеки час се преброяваме.И ако някой го няма търсим го под масата.

И ние така правим но сме до 5 човека защото по някое време трудно се брои повече от 5

тази дума пйме пйме пйме?

Превъзходна степен на пихме много здраво!

Смятайте тия колко са били пияни щом не са разбрали че тоя липсва

Те твърдят, че в ранните часове на 19 януари Пенко решил да си легне. Не е ясно как и кога е напуснал хижата и накъде се е отправил, не си взел и якето. Това по-скоро е тежък крим криминален случай.

Някоя мецана може да го е гушнала.

добре се е напил, щом рано сутринта е решил да си ляга = ама защо е излязъл извън хижата, че и без яке ?! Дори да е мат пиян и да е решил да пикае, онези дни беше -15-20 градуса, със сигурност щеше да се върне на бегом обратно в хижата, а не да 'изчезне'. Със сигурност е мъртъв, жалко за момчето, алкохола е лош съветник в планината..

Стара планина е изключително опасна, особено когато пишман-туристите я подценят, заради сравнително скромната й височина. Хич не ми се вниква в драмата на този човек, пожелавам от все сърце да го намерят жив.

И кой ще остане жив на 1400 метра височина без горни дрехи, без храна и вода, при минусови температури и така 10-11 дни ?!

Е как кой, някоя куха нафиркана лейка! Според мен е жив все още!

В сравнение с Хималаите е скромна височината и, но в сравнение с Рила и Пирин, Средна и западна Стара планина въобще не иим отстъпва.

колегите му знаят къде е. разпитаите ги по-сериозно. никои не излиза в такъв студ без яке. някои му е видял сметката. гранция.

КАТО СЕ СТОПИ СНЕГА-ЩЕ НАМЕРИТЕ ПИЯНИЦАТА!!

Абе обучени кучета ползвали ли са? Едва ли е далеч от хижата. Според мен е криминална работата, та доброволци по-добре да се не бутат!

Точно навреме са се сетили да го търсят. 10-ина дни при температури около минус 15 градуса само са го закалили човека. Та като го намерят да е в добро здраве!

На планина с повече от 2 човека не ходя. В голяма компания човек забравя че е в планината, че е сняг лед и студ, пийва я винце я ракийка и като цяло затъпява истинкта за оцеляване.

Това важи само за тия, на които им липсва самоконтрол.

едва ли ще го намерят жив човека...

Жив и той жив е там на балкана......

Борисов е виновен! Оставка!

Най вече е виновен ,че пусна минус 20 градуса.Един път Костов да не е виновен.

Мхм, заради него цяла зима вали гаден американски сняг! Къде е хубавият руски сняг от байтошово?!

В планината се ходи с железни приятели.Какви са тези приятели които не са го потърсили навреме.

Съд и затвор за ''приятелите'' ! Как така ще оставят колега, макар и пиян да хойка из планината при минус 20, след като са отишли заедно на хижа? НА БЪЛГАРИНА ВСЕКИ МУ Е ВИНОВЕН ,САМО НЕ ТОЙ! Сега ходете да търсите вина у Борисов и Москов, щото ви е по-лесно! А тези ''колеги'' ги обявете за невинни!

Как е излязъл без яке при минус 20 градуса.Би трябвало да е някъде около хижата.

Как минус 20 градуса, поне 70 градусова беше тая ракия дето я жулихме с Пенко!

Пускаме Есе Ме, на Румето, довечера да го излезне, по Каналето! Канале Нове, или БиТевито, бес значенье! Цецка, Цвъко, и бат Бойко.

Хм...хм...мирише ми на самоубийство! Има много такива случаи, които стават най вече по планините...свиваш се в някое местенце, а преди това се натъпкваш с приспивателни, заспиваш без болка, без да усещаш нищо..и се готов за НАГОРЕ!

ако си беше легнал рано , а не в ранните часове , сега нямаше да го търсят !та тия дни беше минус 20 !! как да издържи човек ?

Не пишете глупости. Пияният човек, Господ го пази. Ако е бил пиян, щеше да е жив. Хляб сланина и вино, спасяват човешкия живот. Само не позволявайте Борисов и Москов да Ви отнемат и последното, което имате.

Какво ми гововриш човече? И хляп, и сланина, и, вино ! Не разбирам, как ще стане? баба Тудорка

Там по вашия край, в един от музеите имаше ескпонат "восък" с пояснителна бележка - "за голям глад в планината".

Уж си легнал, пък не е. Излязъл без яке, приятелите му отишли на работа без него. Тия приятели са много съмнителни. Дали пък не са се изпонапили и скарали?

Да не си е "легнал" като онзи пенсионер миналата седмица след запой, дето го намериха в 5 метровите преспи. Той поне беше жив макар и с потрошени крайници.

Еее,че аз, от къде да знам,че това е бил Пенко..мнлямнлямнлям...вкусен Пенко...

Аман от пиеници, които после ги търсят по 100 човека. Напролет ще се появи от някъде, ако не са го изяли вълците.

ами да аман от малоумници и пияндурници крайно време е да се престане с тези претърсвания с часови и дни за чия сметка?

Ако, не дай си Боже това е детето ви, баща ви или друг близък, дали пак така ще говорите!