Светлозар Лазаров напуска системата на МВР

След подписването на оставката от премиера Бойко Борисов напускам системата на МВР, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров във Велико Търново.

Обратно в новината

Коментари - Светлозар Лазаров напуска системата на МВР | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Години наред безхаберие на данакоплатеца доведоха на власт недоносените чавдарчета и пионерчета на власт, които са поели непримирима борба с "комунизъма" в България, т.с. народа. На всеки управник, пречката е предния управник и в крайна сметка излиза единствено виновен Хан Аспарух. Човекът е създал държавата от "лош материал" и сега управляващите не могат да се справят, а горят от желание да ни осигурят "достоен" живот, е за кучета разбира се. Ако има все още доблестни българи, изедниците няма да се откажат доброволно от властта, а ние знаем как да ги заставим.

Държавата и управлението на ГЕРБ отиват към тотален срив, колкото и да надуваме балона за някакви реформи! Който и да дойде на негово място също ще се провали. Минаха времената когато всички новини по телевизиите започваха и свършваха какво през деня е направил Главния секретар на МВР - Бойко Борисов... Днес и Министъра на МВР, и Главния секретар, и Председателя на ДАНС са кукли на конци...Жалко!

абе лазаров, ти през цялото време на "управлението" си БЕШЕ подложен на натиск!тоя или е голям дебил или се прави на луд. според мен по-скоро първото!

Лазаров е дебил, според теб, защото ГЕРБ не са успели да го убедят да обслужва и паралелните им структори в МВР и да покрива престъпници по списък, съобщаван му на ушенце!

, след което може да се яви на интервю за селски пъдар някъде из китния Подбалкан. Желая му успех ;-)

И на първо време Калинка Георгиев, който четял Шекспир в оригинал, а за МВР знаел само адреса на това ведомство!

Ще речеш, че до сега не гъмжи от червени и турско сини калинки, търтеи и всякакви некадърници???

Един от заподозрените в убийството на Борис Немцов се е самоубил в Грозни при опит на полицията да го арестува ?

Да се внушава : " Лазаров е офицер с достойнство и затова си подаде оставката"! Хи хии...нали го знаете тролчета наш Светльо какъв гьонсурат е - щеше да си подаде оставката на кукуво лято ако не го бяха изгонили.

Голяма мъка, че Гелосаният напуска МВР! Така, Цецо Наглецо като не стана втори път министър, не спах две нощи, сега и това, напваво не се живее вече! Малък, но светъл лъч, е идването за министър на МВР секретарката на Светиня Му(след нея, Пръмова,Борисов и Чехльо,вече всеки може да е във властта), чакаме шофьора му да оглави ДАИ!!!

И аз не можах да спя не две, ами три нощи от скръб....поболях се.

Абе какво да го мислим това момче? Свърши си работата в МВР, изпълни задачките от тъста. Сега ще си консумира благата. Нищо чудно да замести тъщата като шеф на Скорпио.

ЛАЙНО по-малко в свинщината наречена Система. не страдам!

Време беше.

сега какъв професионалист ще дойде..

Калинка.

На два пръста чело - спечели дебело...

Тъста му е Камен Пенков, бившо ченге, министър на МВР и т.н. , притежава една от големите охранителни фирми, фирми за търговия с горива и т.н. фирми и фирмички ! Той го назначи директно парашутист в отряда в СОБТ, после го назначи в ДАНС, там го издигна за отрицателно време, купи му диплома от Югозападния университет - ПРАВО, после го направи и главен секретар. Такива дебили ни управляваха и ръководеха и преди, и сега, и за в бъдеще ! Най-големите проблеми били по време на протестите и бежанците - и какво направи ? Осра се, изсипива всички полицаи да охраняват границата, вътрешността остана без хора и циганите разсипаха старите хора по селата, мутрите си правят каквото искат, а военните пърдят на топло по казармите, щото не били охранявали граници пък и да не дразним фесовете.. Какъв военен си бе шматка, значи може да охраняваш летището на Кербала по периметъра, ама не може да охраняваш българската граница..

Прав си в първата част, но относно границата не мисля, че тоя може да реши каквото и да е. Нито може да командва войската, че да им каже къде да отидат, нито дори е вътрешен министър, че да взема решенията. Той е секретар на министъра, а не министър. Какви войници, какви полицаи да командва? Тая длъжност е повече човек за "връзка с медиите" - т.е. да дават него по ТВ и да прави изявления от името на МВР (за да е спокоен министърът). Като гледам по-долу много хора си правят изводи по картинка - преценили го ей така "на око" и щом е подал оставка значи е единственият свестен в МВР... Наивно и примитивно.

Ест. че не може да командва МО и президент, но заемайки тази длъжност, трябва да отстоява и защитава институцията МВР, включително в този сложен казус и ако беше мъж още тогава щеше да си подаде оставката, или след смешната акция в Лясковец, или след като загина полицай на границата като падна с камиона и т.н. Той е бил част от 'експертната група' която е дошла да се запознае с условията при които работят служителите на МВР по границата и накрая е отказал да подпише протокола, защото според него всичко си е наред. Като не си запознат не коментирай..

ММ явно не си наясно. За това ти цитирам ЗМВР: Чл. 24. Главният секретар на МВР е висшата професионална длъжност в министерството. Чл. 25. Главен секретар на МВР може да бъде само лице, притежаващо категория А или Б по смисъла на този закон. Така че от гл. сикретар зависи много, но този е абсолютен свирчо. А за охраната на държавната граница - само в ГДГП има между 300 и 500 длъжности, на които отлежават неадекватни служители в администрацията. Ако се промени щата и с тези 500 служителя се усили охраната на границата с Турция ще отпадне нуждата от командироване на служители от вътрешността, от които ползата е почти никаква - не познават обстановката и единствено гледат да им свърши командировката. Дъщевременно за всеки командирован разхода на МВР за месец е допълнително 1800 лв (20 дневни + 40 спане).

Ако това наистина е вярно-тежко на България!

Е ще поеме с тъста си охранителната фирма заради, която съсипаха СОТ- а в МВР.

Не го мислете... Това момче има от какво да живее - зет е на бившия зам м-р на МВР, Камен Панков, който чрез положението си и охр. си фирма "Скорпио" изцица маса парици от нещастните си "охранители" като им плащаше с "бонове и псевдо-акции". А сега се кефи на милионите си в Испания и не му пука нито за България, нито за "родната му" БСП... Безморалници...

Кой ли е тоя висш полицай, който ще иска да стане генерален секретар на МВР, като знае, че след 2, 3 години следващите управляващи ще го искарат най големия некадърник и ще го изритат най грубо.

каквото и да си говорим -само за пари става дума...

Светлозар Лазаров напуска системата на МВР и става преуспяващ бизнесмен. Това сме го гледали десетки пъти!

"Подадох си оставката, защото премиерът ми я поиска............" "Винаги съм казвал и ще повторя, че аз на натиск няма да се поддам........" ?!?! Тъпанар, мега тапанар, гигатапанар....тератапанар.......маймамуняк......лазаров!

Така се случва когато не си удобен на властта. Поне един аргумент да бяха извадили а то нищо. Но понеже пречи на някой.... ДОВИЖДАНЕ.

Аргументът е един: не става...

Така че Mediapool са се ориентирали значително по-добре от МВР, МС и Президенството. Основателно възниква въпроса Как лицето (по-скоро ЗАЩО) Лазаров е предложен и с Указ назначен за главен секретар на МВР? Провалите му са заложени още с назначаването му!!! Естествено и той не се посвени да нарушава ЗМВР.

Назначаването на лицето Светлозар Лазаров за главен секретар на МВР беше в нарушение на закона за МВР, обн., ДВ, бр. 17 от 24.02.2006 г., в сила от 1.05.2006 г. до 31.12.2014г. Съгласно чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г.) Главният секретар на МВР е висшата професионална длъжност в министерството. (3) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г., предишна ал. 2, доп., бр. 88 от 2010 г., в сила от 1.01.2011 г.) Главният секретар на МВР ръководи дейността на главните дирекции, областните дирекции, дирекция "Международно оперативно сътрудничество", Специализирания отряд за борба с тероризма, дирекция "Специална куриерска служба", дирекция "Миграция", дирекция "Български документи за самоличност" и дирекция "Национална система 112", като ... Чл. 25. (Изм. - ДВ, бр. 69 от 2008 г., бр. 93 от 2009 г., в сила от 25.12.2009 г.) Главен секретар на МВР може да бъде само лице, притежаващо категория А или Б по смисъла на този закон. (Лицето Лазаров по смисъла на този закон няма никаква категория по простата причина, че не е служител на МВР). Според публикации в пресата Лазаров е започнал кариерата си в службите през 1999 г. в Специализирания отряд за борба с тероризма. След това последователно преминава през бившата Национална служба "Сигурност" (НСС) и ДАНС. Само за 6 години до 2008 г., Лазаров развива стремглава кариера, като преминава през всички длъжности до началник сектор. От април 2008 г. до момента (04.06.2013г.) Лазаров е началник на отдел в ДАНС. Интересното в случая е, че предложеният за главен секретар на МВР на практика няма никакъв опит в полицейските и оперативни структури (копирано от Mediapool).

ББ не го държат за шлифера, а направо за гърлото са го стиснали РБ и по точно ген. Атанасов, президента зад който стои американското посолство и Прокопиев. Неуправляем бил?! Само след един разговор с Радан Кънев си смени убежденията.

Абе, не знам кой кого държи, ама Рамаданчо като излезе от кабинета на Бойко беше вир-вода потен- сякаш го беше къпал някой....Точно от него ще се трогне Бойко....не ме разсмивай....

На Никого няма да Липсваш ! а ЕМО ШАРКОВ ИДВА ЛИ В СЪНЯ ТИ ? КАЗА ЛИ ЧЕ ТЕ ЧАКА ?

Защо ми триете коментара??

кой им плаща на троловете? много активни са станали, в защита на това тъпо недоразумение, достигнало много бързо с връзки до поста главен секретар. Няма ли да поискат да му дадат някоя държавна награда за заслуги за многото провали?

Сам ли напускаш? Защо не вземеш още няколко хиляди търтея с теб, да си отдъхнем малко.

Лясковец празнува. Некадърника няма да им стреля по къщите посред нощ.

Всяко л...но си отива в тръбата....

Голтаци смотани, некадърни.Момчето си е със имения в Банкя и в Барселона , а вие тука ще го духате!

Направи си парите човека с 2000 3000 лв заплата сега може да се отдаде на семейството и да ходи на гости на дядо си далечна Испания. Евала на Вучков че жертва себе си заради тези двамата.

Точно така е станало.

Стратфор: Кабинетът на Борисов е слаб и разединен, губи подкрепа. Оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на директора на ДАНС Владимир Писанчев показват, че премиерът Бойко Борисов ще се изправи не само пред правителство на малцинството, но ще се стигне и до разединение в рамките на собствената му партия. Западните правителства се намесиха в София, за да си гарантират, че България, която е страна силно зависима от Русия за енергия, ще остане верен съюзник на западните енергийни планове. Но, в страна, която е имала избори три пъти през последните две години, политическата нестабилност ще ограничи способността, която пречи на правителството да си сътрудничи със Запада по ключови въпроси за енергетиката и сигурността. Анализ на частната разузнавателна агенция Стратфор

Ооооооо майко, какво ще правя сега без Светлозар Лазаров? Оооо господи, на кого ме оставяш?

Този се е наиграл- следващия!

търся спешно джентълмен, който да владее мистрията и маламашката и горе долу 1,22лв на час, ама удържам гаранция...Освен това приемам дарения, понеже осигурявам на минималната. Също така лекувам хемороиди! БЕЗПЛАТНО. Който не вдява ще го копаем с багерите или квото там е останало. Оптимисти и наивници - без шанс!!!

много по-зле е в действителност.

Не го мислете с тези милиони.....само часовника му е 50 бона.

На голтаците, материално и духом, и коментарите им миришат на мухлясало сирене.

Като държавен служител той попълва разни декларации за доходи, имоти, заеми и т.н. Задължително е. Как ще обясниш часовник от 50 бона със заплата на държавен служител. Коментарите на вечно недоволните и вечно плюещие са едно , но пък и този посредствен, доста неинтелигентен, скучен и с ужасно бавна мисъл човек видимо не е за този пост. Ама си има връзки.

ММММММ. обичам синьо сиренце-е-е-е.

Е и какво от това? КОЙ и коя са следващите?

Що не се светна по рано че,там е гнило.

Неговите мутри атакуваха банките и създаваха суматоха за да прикрият кражбите...

Светът не се гледа с чуждите очи на борисов, цветанов, плевнялиев...

кой, Кой ша ни пази от мвр?

На тъпанарите и Господ не може да помогне. Но ако се прегледаш в психиатрията, може да ти изчезне комплексът за преследване.

Няма по тъп от Светльо тъпото! Не ти благорадим за тъпата ти мутра Светльо! Как се става секретар само защото си зет. Ама така е в нашата лайняна държава

Много ниска топка, доста време му отделиха!!!

Възхищавам се на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров! И му свалям шапка! Извънредно достоен и свестен човек! Той е от тези, които много не приказват, а си гледат съвестно работата. Ако имаше повече такива хора, България щеше да дръпне бързо напред и нагоре. За съжаление такива винаги изпъкват на фона на общото блато и затова стават неудобни и гледат да ги махнат, че да не личи, че може и по-добре... Министър Вучков така и не каза защо иска Лазаров да бъде сменен. Само е само да пробута някой свой човек и да се каже, че той прави кадрова политика. За съжаление с това сменяне на хора на всички постове всяка година НИКОГА няма да станем свястна държава. Ще си бъдем блато... Жалко! Но поклон на Лазаров!

Тук никой не се интересува от делата, а от това кой на кого е човек. Колкото и да злобеят соросоидчетата, нямат нито един конкретен довод срещу него. Да са живи и здрави, дано Цвъчко да го уредят, поне да се порадват малко завалиите.

Живота е виенско колело ,горе долу,нормално е, може в много случаи да не е правилно,така е тука,но ако остане в системата ще е по правилно ,дано да остане в системата

тоа селяк напускал системата и ще работи вече само на частно като охранител на черепа и пеевски ...на две смени

не пишем за женки.

оти слушах едни деца да пеят за гладене на бебешки неща. някога не гладехме толкова пелени, колкото гладехме памперси.... ай стига. децата и те вече не акат де сварят и кога си щат. земете пораснете бре. ако некой, мисли че не помним мириса ...и още не е пораснал, да си купи памперс.

тоя ебати и вълнягата ....продал си апартамента и си търсил жилище ама в софето

Малка почивка в събота и неделя, а после от понеделник - в Библиотеката.....

ще скочи доста с оставката на лясковския специалист

ко търсила е там телевизия със сянка на евродепутат.

бб ша дели трафик.. иначе...той си знае.

не го режи.

Явно е коректен и честен човек! Малко останаха свестните хора в тази държава. Нормално е да бяга с отвращение. ТУК В БЪЛГАРИЯ АКО СИ ВЪРШИШ РАБОТАТА И СПАЗВАШ ЗАКОНА - ПРЕЧИШ НА ОСТАНАЛИТЕ!!!

служителите на ДАНС не са богати.. а аз знам кога клиент и потенциален има лев у джоба си. де отива бюджета не знам. направо, сачувства. И на майката на това момче убито у Лясковец съчувствам. да съди, ще плащаме. струва си. платили сме го. бива ли така.. за този тъжно.

Един от малкото който напуска системата и власта с овращение,но не очаквайте да го каже гласно защото..........! Сега ще видим кой палячо ще назначат. При данс нещата стоят малко по-друг начин- там се бият няколко клана и лобита, Сертов знае добре но не иска пак да си оставя моб.телефони в къщи.