МВР съветва какво да правим при буря и градушка

МВР припомни основните правила за безопасно поведение при обилни валежи и наводнения, както и при гръмотевични бури. Оранжев код е обявен за днес в 6 области.

Обратно в новината

Коментари - МВР съветва какво да правим при буря и градушка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А когато сняг забръска, що ще чиним ний зимъска??? МъВъРъ..каже те беее що да правим?ЪЪЪЪЪ?

Спуках се от смях! Поздрави на всички за хубавото чувство за хумор. Отивам да се окопавам, има и каска, така каза меверето.

И да не забравиш съдийската свирка - разгонва суперклетки, духове от пещери и други животни!

Аз ви казах, че градушка в СФ няма да има. Сега само си замазват ръцете като предупреждават и за градушки. Излишен стрес

В офис 1 имаха преди аерофолио, аеропласт, фолио с мехурчета, Фолио полипропиленово опаковъчно има и фирми които го продават - едно руло от 3 метра върши работа, стига да има с какво да го закрепите, че от вятърът и градушката се измества....доста.

Точно така се казва,аерофолио....подсети ме. :)) Много здрава материя и ако някой успее да я зашие под нормалното покривало става сигурна защита против градушки.

то си се продава аеропакът и в магазините за пликове и торбички. има и по 10 и по 100 м. дължина- шир. 1м.

престараха се тоя път.

"Добре е да имаме предварително приготвена чанта за оцеляване, която да съдържа вода, консервирана храна, фенерче, ножовка, съдийска свирка, лични документи общи и специфични лекарствени препарати. " Също така, - надуваема гумена лодка с гребло, бичкия, тесла и пирони, палатка, сухи дрехи и всичко каквото се сетите. Най -важното - радиоприемник за да се информирате за прогнозата. Нямате си представа какво беше на закрития паркинг на "Кауфланд"- игла да хвърлиш, няма къде да падне от таксита и тарикати. Няма къде да паркираш за пазаруване.Добре че дойде полицейска кола да ги разгони.

спря да гърми, но с този дълъг облак сигур ще вали със средна сила още поне 2 часа. бъррррр, мокро.

При гръмотевична буря докато сте в офиса: 1. Изключете компютъра 2. Извадете картите и мастиката 3. Молете се бурята да продължи по-дълго...

в софия вали, но не проливно, гърми рядко и засега нищо повече. дано спре скоро, че ръждясваме вече.

Слагайте каските и напред към Мола!- някой се изкряска!

Ако някой се сети да пусне на пазара покривало за кола от материята за олекотени завивки с волжка срещу дъжд, ще помогне на много хора.

Точно вчера гледах в Кауфланд водоустойчиво платнище което може да се използва и за такава цел ако му добавиш въженца за здраво привързване към колата а отдолу можеш да подлагаш каквото намериш дори и няколко слоя велпапе на прозорците .Проблема е само ,че гадовете може да ти го откраднат така ,че не можеш така да държиш постоянно колата си а трябва да го слагаш само при нужда.На времето имаше готови бризентови покривала и аз имах такова и под него си бях осигурил подобна допълнителна защита но го свиха гадовете една нощ когато отсъствех и нямаше кой да го прибере за през ноща.

Водоустойчиво платнище не ти върши работа,градушката отново ще начука колата. Не знам как се казва тази материя.....използва се за опаковка на чупливи предмети. Пластмаса на руло с кутийки с въздух....като пчелна пита....не съм виждал по магазините,а и не съм търсил.Във фирмата получавах чупливи детайли с такава опаковка.

ti,ti ...bre, razpratil sms-ite! vzemi lichno da si pokazhete s vozhda ti praznite kratuni po vreme na nai-goliamata gradushka...ha dano,ama nadali! to protiv prazni kratuni i gradushkata e bezsilna! po skoro da uvredi chovek,koito ima neshto v glavata!

Е българите имаме чудесно чувство за хумор. Смях се от сърце на почти всички коментари.

Преместих си колата под дървета. Повече няма какво да направя.

В София започна да вали дъжд придружен с гръмотевици.Небето е сиво-черно...дано да няма градушка

Аз пък си го преместих от единия крачол в другия.

ПОМОЩ- НЕ МОГА ДА СИ ОТКРИЯ СВИРКАТА, НО ЗА ВСЕКИ СЛУЧАЙ СЕ ДРЪПНАХ ОТ ЧЕШМАТА!

Айде започна се със стреса на хората. Май има стресова агенция в България. На който му е писано да умре, никой не може да го спаси.

Аз искам да пипитам, има ли Агенция за борба с градушките, ако има какво правят тея АГЕНТИ. Ако не могат да се справят с градушките, за чии к.. съществува подобна агенция?

МВР съветва какво да правим при буря и градушка Трябва да имаме под ръка шнорхел и плавници,както и каска за градушката.

са полезни съвети, макар че някои от тях приличат на указанията при ядрена опасност:"Наметнете се с бял чаршаф и тръгнете бавно към.... гробищата!" А "бавно" за да не помислят, че сте задигнали чаршафа!

И аз се сетих за същото :)

Още им държи влага от първата градушка. Дали след година-две пак така усърдно ще ни предупреждават...

За да има по малко порои по улиците, трябва да има много дървета, които с листата си поемат голяма част от дъжда. Ако са гъсто насадени, те се пазят взаимно и вероятността да бъде счупен клон е по малка. При краткотраен дъжд може да се скриеш под него и да останеш сух. Спомням си при обилния дъжд в Аспарухово как 2 самотни дръвчета пред един блок помогнаха на две коли да се запазят. Отделно около Дряново май беше, едно дърво спаси в клоните си една кола с 4 човека. Освен заради дъжда, дървета трябва да има навсякъде, където е възможно да бъдат засадени, защото те пречистват въздуха, пазят сянка на коли, асфалт, бетонни пътеки и така намалят излъчването на високи температури, от които ще страдаме все повече. Така че, ако искаме можем да си помогнем малко и сами.

Остави ги, бабо, не им давай акъл. Така по-бързо ще се зтрият, а природа ще се възтанови...

е по правило! Но и това си има отрицателните страни! Идва ден, когато дърветата остаряват ,разкривяват тротоарите, прекъсват кабели и тръби,и колкото и да са нагъсто, почват да се чупят. И убиват и хора!

С тая съдийска свирка като свирна, освен Батман, не виждам кой ще се отзове..

На един мъж живота му тръгнал назад - провал след провал и в семейството и в бизнеса. Решил да сложи край на живота си и като за последно седнал в един бар да изпие едно питие. Там го срещнал негов приятел и като го видял такъв умърлушен седнал при него да разбере какво става. Оня си излял мъката и му казал какво е намислил. Приятелят му казва: - Човече, не прави глупости - по-добре вземи всичките пари които са ти останали и отивай на екскурзия на Карибите. Като се върнеш нещата ще се пооправят. Нашият човек го послушал и ето лети със самолета към Карибите. Точно по средата на пътя, над океана в салона влиза пилота разтревожен и казва, че самолета е повреден и пада към водата. Тогава стюардесите тръгват между седалките да раздават надуваеми спасителни жилетки. Една от тях се приближава към нашия човек и го инструктира: - Когато паднете във водата натиснете тук и жилетката ще се надуе, а понеже района гъмжи от акули - в това джобче има свирка, с която ще ги плашите ако Ви нападнат. Нашия човек отговаря: - Остави миличка, на мен както ми е тръгнало я жилетката ми ще е пробита, я свирката ми няма да има топче или пък ще ми се падне глуха акула...

От теб се иска само да свирнеш. След свирката целият национален отбор ще дотича до вас!

Важно е съдийска свирка да има!!!

Съдията, съдията, съдията - ...

След дъжд качулка!

и тъщата не забравяйте да скриете в мазето!!!!!!!!!!!

Напротив, сега е моментът да я пратите до магазина ;)

Тъщата трябва да държи в едната ръка куплунга на външната антена, а с другата водопроводната тръба.

Информацията е полезна, за пещерите трябва да се внимава. Пазете си главите от градушката. Иначе доста глупости чета тука по сериозна тема, което показва на какво мисловно ниво сме стигнали.

По - страшна градушка от кабинета Орешарски не е имало, така че по - кротко...Ледени орехи да са, Орешарски да не е!

Има, има. На наследника на генерал Ботуш Каишев. Кабинета на генерал Мутрьо Милиционерски.

Ботуш Каишев 25 години на сме го забравили.Фейлетоните биха звучали отлично и днес.

Освен другите глупости (казани така накратко и от човек, който само ги е прочел набързо), това с влизането в пещери е буквално безумие! Може да се скриеш в пещера, която познаваш и си сигурен, че няма подземни водоизточници (да не говорим, че трябва да е висока и в нея да не се оттича пороя....)

Трябва предварително да се провери за мечки в пещерата.....

После да не кажете, че не сте предупредени... :) Дано се размине все пак де

господа, по колко комплекта лични документи трябва да има всеки от нас, та хем да са ни в чантите, хем да ги има и в торба за оцеляване

Прави се копие на ксерокс което се фолира за да е водоустойчиво .Може да се зашие скрито в капака на раницата за оцеляване заедно с известна сума по-дребни и по-едри банкноти.Това с чантата е класика но не е удобно защото ти заема една ръка която иначе ще ти трябва друг е въпроса и колко лесно ще я загубиш ако нещо непредвидено ти се случи докато раницата непрекъснато ще е с теб.

Дръжте се на разстояние от съседа си. Вярно правило, аз и сега го спазвам.

Ако си препаша Черния пояс, може ли некой градуш като портакал, ако мъ чукни по тиквъта, да съ разбии като узо- кристали

най важното да си скриеш колата някъде, останалото са глупости

Да бе, на мои познати в София и прозорците на апартамента заминаха. Иначе, аз пък съветвам държавните органи да не крадат парички, а да вложат в техника за борба с градушките.

Значи освен да скриете колата, трябва много бързо да свалите крилата на прозорците и да ги подпрете на най-вътрешната стена в хола.

Колата -добре! Ама какво да правим ние ,с меките глАви? :-)

Е, то може ли нон-стоп да седиш и да си вардиш колата, айде нема нужда! Каквото е писано ще стане, ако ще и денонощно я "завиваш" и "покриваш" с одеяла....тия ни съсипаха с тия черни хроники!!!