Арестуваха служители на ЧЕЗ, намалявали сметки за ток срещу заплащане

Трима действащи служители на ЧЕЗ-България, занимаващи се с отчитане на консумираната електроенергия, и бивш техен колега са задържани при спецоперация на "Криминална полиция".

Обратно в новината

Коментари - Арестуваха служители на ЧЕЗ, намалявали сметки за ток срещу заплащане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за това не ни искат в шенген на кои му трябват гладни хора с ниски доходи и тарикат бизнесмени да го крадат и доят

Неморални и престъпни са работните заплати, които получават хората в БГ. Това е основният генератор на кражбите, корупцията и манипулацийте. Политката по доходите деморализира всички.

Kalin

ЧЕЗ ЕОН или....не губят от тази далавера защото загубите им се разпределят по всичките им сметки.Тоест са калкулирани в цената на услугата.Проблема е че и да не се краде те имат огромни загуби-или от мрежите им за които нищо не правят я от други тяхни си проблеми а ние като клиенти роби си цакаме за това от яко по яко.Лошото е че не можем всички да си намляваме сметките че поне така да компенсираме тяхните далавери.

Не плачете. Учете и тохомълком си крадете от изедниците чешки, немски или които са ви под ръка. Играта е многопластова, лапачите са много, от всички само коментаторите си седят с парзни джобове. Знаете коя група хора са повече от китайците->балъците. Ако съдите големите, ефект няма. Съдът е пристрастен и подкупен. Ако чакате на дъжавата тя такава няма, има само грабители. Не се ли оправите сами, никои няма да ви помогне. И да! Господ помага, но Вие не му се молите!

Това са национални герои,Хайдути които защитават населението от чешките поробители.

Това са дребни риби, които гледат от шефовете си. Фактурите на ЧЕЗ са така написани, че нищо не може да се разбере. На едро мамят с фактурите, не с електромери. Те ако имат 2 млн. клиенти - да им надпишат по 1 лв. и ето ти 2 млн. лв. отгоре. После правят няколко фиктивни фирмички от които уж вземат под наем телефони, мебели, столове и т.н. на високи цени - и ето ти цялата печалба изнесена в Чехия.

Откриха топлата вода пък тия!Измамите от този род не са от вчера, време беше вече да да се раздвижат и да ги хванат!На едни намаляват, а на други завишават - това е практика!!!

добар ден на сложителите от чез чета с интерес и незнам как да се изкая аз живеея в жк, надежда 4 час преди времме ви писахме за нередности в нашия вход едно семеиство което не си пласташе с години сметките а всастност си светят открихме как краде от живустите как се закачва по разни начини собстиме ви за нередностите идват служители ,проверяват жеят му жицата и не смед час идват други и му я сварзват сега в момента е без електромер , каде и сто тои си има ток питам се като има сметка преблизително над хиляда и несто а може и две хиляди да са ,,, та за тоя гражданин нема ли ред и закон кои сте му пласта не дава никои да му тарси сметка живее на воля не го интересува топофикация нито чез, не го интересуват ремонти по вход сметки и т, н, питам ,, кога сте проверите по -сириозно тоя господин кога сте навлезе вживота да баде изряден да несе тревожим ние тук живустите в тоя вход постояхо следиме да несе закачи на някои електромер молим ние живустите да ни помогнете потерсете му сметката на тоя мошеник преди бастаму крадеше с разни трикове ток магереше и краднеше но не от нас аааа,,от вашия ток за сега толкоз оставам ви сега вие да се чудите на такива хагли ,,гадове,, моля да бада извинена ако сам прекалила с наще грижи приятен ден *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Надежда е в район Запад , нали така? Ами щом в София-изток има подобни кражби извършвани от инкасатори напълно логично е да има такива и в София-запад.Не вярвам инкасаторите/отчетниците в София-запад на ЧЕЗ да са светци :) между другото такива служители, които отчитат / работят с подобни измервателни прибори трябва да преминават през тест за лоялност или детектор на лъжата. Дано в ЧЕЗ да проумеят най-сетне , че в кражбите на ток и манипулирането на ел.таблата са замесени техни хора, трябва да си стегнат вътрешния контрол!

аззз

а вие "будните" граждани какво направихте? на кого сигнализирахте? то само с драскане по форумите не ставааааа..

Защо полицията, която издържаме ние, данъкоплатците, ще изразходва ресурси за да разкрива кражби в една частна фирма, които очевадно са плод на лоша структура и слаб вътрешнофирмен контрол. Електропреносната мрежа е качена върху стълбове. ЧЕЗ да си монтира по един допълнителен контролен електромер /за вътрешно ползване/ на върха на стълба и така да си следи отчитането на официалния електромер, чиито показания записват нейните служители. Да видим дали инспекторите ще тръгнат да отчитат показания преметнали по една стълба през рамо. След като основните заподозряни са механи и ресторанти ЧЕЗ да назначи няколко души със здрав черен дроб, които всяка вечер да инспектират различна кръчма и само да преброяват светещите крушки, да добавят по един фризер, скара, фурна и касов апарат - ето им минималното потребление, което трябва да фигурира в месечния

А тази частна фирма нали и тя плаща данъци? Точно за това е полицията - да защитава собствеността на гражданите и фирмите. Свършили са си работата както трябва.

Ако утре ти откраднат колата, ние другите данъкоплатци какво? Да кажем: "Защо полицията търси колата на частното лице Илия?" ли?

Мен пък ми е любопитно щом електромера може да се настрои да отчита по малко дали неможе да се настрои да отчита и повече??

Абсолютноо правилен въпрос! И след като "служителите" на ЧЕЗ са с този морал, какво им пречи да си ги манипулират и нагоре... и те са хора, и те на бонуси се надяват...

Според мен задаваш "отговори"! Не виджам нищо нелогично да го правят, все пак са ЧЕЗ.

Любопитни ми е, дали спестените киловати на тези клиенти, не се разпределят по нашите сметки, за да им излезе сметката на "майсторите" пред ЧЕЗ все пак.

Имал сън случай: половин месец да съм в командировка - сметката същата. Като поисках справка по дни ми отказаха от ЧЕЗ.

Е как да направят справка по дни след като отчитат показанията веднъж месечно?

От край време българинът не крадне ли не може да спи спокойно.

От край време, българинът НЕ получава заслужената си заплата, от там е проблемът. Затова винаги гледа да кредне нещо,че да свие двата края.

Нахалство" призоваваме, гражданите да ни съдействат" абе ,кухи тъпаци, те "гражданите" призовават" да им бъдат снети сметките! Така ли не разбрахте,че хората са много бедни, слезте долу при тях ,ама не, защо ли,ние простолюдието кучетата ни яли. Явно не искат, да повярват ,че хората мизерстват! Ако могат да разпределят 450 лв. на месец,за ток,вода,храна, издръжка на ученик/студент/ нека ми се обадят.Само през лятото плащаме по 100 лв.за ел.енергия, а зима идва.Никой не го е еня за нас. Ако имам възможност аз ще съм първата която ще извикам служител да ми оправи електромера.

Тези намаления на тока прехвърлят ли се на друг да ги плаща?Може до си помисли теа хора да станат неправителствена организация и да се зафанат и с парното, но в обществен интерес.

Много просто: на всяко действие има противодействие. Срамното в случая е че кражбата се извършва от хора които ядат хляб от тази фирма.Типичен случай на неморалност.

При тези цени на тока, ноармално е инкасаторите да се превръщат в катаджии.

Аз ви работя при прегрешение, а онези от ЧЕЗ ви цицат без причина. Главният инкасатор на държавата, др. Румен овчаров е милиардер за наша обща сметка. Карайте по правилата и няма да ви глобявам. Но комуниста не можеш да го спреш да краде, просто трябва като в песента: по комина и .... ДИМ ДА ГО НЯМА!

Ти си ни глобявай. Рушвет не искай. И не ни "работи" когато не сме прегрешили защото и това го можете. Говоря за случая в Пловдив и манипулирането на радара с I Phone. А ако са ти малко парите - пробвай се да смениш работата. Както правим ние.

Един от отчитащите разхода на ел енергия - Иван Л., от 1999 година до днес направи състояние от далавери по таблата на хората и с изнудването им. Началникът му го крие, защото делят. На сигналите се направи проформа проверка и дадено цинично обяснение. И да ден днешен този крадец продължава да трови компанията за ток. А загубите се начисляват на онези, които си плащат с последните стотинки. Простете, но това не е държава! Това е риминален анклав, в който ГЕРБ е начело на безобразията.

Тези безобразия са от край време. Какво общо има ГЕРБ тука, не знам. Докато всеки въпрос в България се политизира и то главно в полза на комунистите, така ще бъде. Необходимо е да се изгради едно гражданско общество, което да се бори с този род прояви, които са повсеместни: БДЖ, КАТ и т.н.

ГЕРБ е от няколко години, кражбите са от векове. Според мен сега наистина погнаха крадците, въпреки съпротивата, или по-скоро защитата на съдебните власти, обучени и назначени от една друга партия, тормозила народа повече от 65 години. Румен Овчаров откога е преминал в ГЕРБ, та ги обвинявате за кризата?

Не знам дали самите електроразпределителни дружества с в схемата, но най-вероятно отделните инкасатори, без знанието на своя работодател гледат да "изкарат" нещо. Аз препоръчвам на тези дружества да се "разходят" из вилните зони и там да видят какво правят техните инкасатори!!! Най-вече се договарят с някакви мутри, които имат "палати" а плащат сметка като една бабичка пенсионерка в гарсониера. Така, че там да насочат усилията си съответните компании и правораздавателни и провоохранителни органи. Защото в крайна сметка всички ние плащаме тези сметки - т.е. плащаме сметките на циганите и мутрите!!!

Потребителите плащат на ЧЕЗ, така че няма как инкасаторите да прибират парите. Следователно, манипулират по поръчка от ЧЕЗ.

Потребителите плащат на ЧЕЗ ИЗМЕРЕНОТО от електромера!Ако реално изразходената енергия е за 2хил. лв, а след интервенцията електромера показва изразходена енергия за 150лв.?Тариката плаща 150лв. на ЧЕЗ, 500лв. на инкасатора и е на далавера1350лв.Тези 1350лв предполагам минават в графа загуби или кражби и се покриват от нас балъците.Предполагам и водата е така, а може би и с GSMте.

много си тъп саше, вместо собственика на механата да плати 3000 лв за ток , дава 500 на ръка на тоя дето му бъзика електромера да му нагласи много по-малка сметка например 1000 и така вместо 3000 плаща 1500, ЧЕЗ само губи от манипулациите

Плащат намалени сметки на ЧЕЗ, а на инкасатора една договорена сумичка на ръка за компенсация. Нито разпределителните дружества, нито държавата има нещо общо със схемата

Малко не е ясно за какъв тип манипулаиция става въпрос - в комбина с клиенти, които имат интерес да им бъде изманипулиран електромера ли? Защото предишест години, точно преди ЧЕЗ да поеме нещата в свои ръце, нас се опитаха да ни преметнат, но по друга схема - обявих, че уж електромера ни бил в неизправност, и със задна дата ни начислиха за шест месеца по около 500!!! лева на месец сметка. Електромерът ни беше навън - интересно, след като не бяхме усетили никаква промяна в месечното потребление и заплащане, що за неизправност беше тази, и чия грижа са въобще тези електромери и проверката им как работят? Ние успяхме да спечелим делото срещу тях, съдим ги в момента и за всеки ден, в който сме били със спряно електрозахранване.

БРЦК

Само така. Електромерите навън са собственост на ЧЕЗ - щом са манипулирани те са виновни.Съд до дупка.

След манипулацията електромера повишава сметката, и клиетът плаща повече пари на ЧЕЗ, няма как инкасаторите да вземат тези пари за себе си. Значи те са манипулирали по указание на ЧЕЗ. Ха сега да видим дали властите ще използват този факт да изхвърлят ЧЕЗ и прекратят договора? Защо ли си мисля, че вместо това властите ще гледат да потулят случая и да изкарат, че инкасаторите са манипулирали електромерите просто за майтап.

Ей,много разбирач го раздаваш нещо.Батс ти си мноооого прост,така да знаеш.Не се изказвай за неща от,които съм сигурен,че неразбираш.

Абе Батс-мане ти да не си нещо бавноразвиващ се , то бива простотия ама твоята е фрапираща Учудвам се ,че въобще си се научил да пишеш

Веднага ви изпращам в Костинброд и по-специално Шияковци, там има къщи, на които електромерите все още не са изнесени. Почти всички от тях са манипулирани, и на нас ни предлагаха но отказахме, и има кражби на ток. Така че действайте имате доста работа специално в този район.

Във Факултета също има на какво да се порадвате. Електромерите са на високо по стълбовете, но и там си има група техници, които добре се справят с манипулиране на електромерите срещу пари. Къщи, които се отопляват на климатици плащат смешни суми за ток. Ама се съмнявам, че и ЧЕз, както и Софийска вода, там не смеете да пипате, щото видишли ще дискриминирате ромското население. Балъците Българи нали плащат и за тях. Ех, "Българин да се наричам, първа радост е за мене"