Хванаха 190 т изрезки преди влагането им в колбаси

Над 194 тона изрезки от колбаси, предназначени за унищожаване, са конфискувани от ГДБОП и органите на ДВСК при акция „Дупетата”.

Обратно в новината

Коментари - Хванаха 190 т изрезки преди влагането им в колбаси | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"ДРУГАРИТЕ" ДЕТРО СЕ ЛИГАВЯТ КАТО КОМЕНТАТОРИ ПО ФОРУМИТЕ... ОТДАВНА СА СИ ПРОДАЛИ ДУПЕТАТА..

От доста време се старая да не ям салами, пъстърми, луканки и подобни *айна, но в интерес на истината немските "дупета" са много по-вкусни от повечето български продукти в момента на пазара. Едно месо си личи обикновено, когато е развалено. Не съм наясно със съдбата на тези изрезки в Германия, дали се съхраняват правилно, спазва ли се хигиена и т.н, но изглеждат по-истински от повечето колбаси.

Ако сме народ- даспрем да купуваме тези боклуци поне 1 месец. Нека покажем, че го можем, а тези месопреработвателни фирми да останат без лиценз- за назидание на другите. Иначе няма оправия, разберете го!

Браво,само така.Сега е ред на операция "Вагина" в парламента,че то там 90% са такива.

Господин министър-плямпало къде си спал повече от година?Къде са били подчинените ти?От акции за вдигане на рейтинг не ви остава време да си гледате работата.То и в момента дупета се продават например в Кауфланд.Тях що не конфискувахте или са си платили?Кога ще отговаряш за 20-годишното ирландско месо?

Аз лично си купих такива "дупета" от Кауфланд. Точно от Камарко еди какво си. Искам да ви кажа, че салама е супер - Немски и в пъти по хубав от нашите боклуци правени в БГ. Тава са остатъци след рязане на машина на тънки филиийки и остават 2 см край - не виждам защо това да прави салама негоден? Отделно е и по-евтин от нашите само заради това че е на парчена и по неугледен. Нека да проверят документи, фактури, срок на годност и тогава да кажат. Иначе иде да рече - купувайте само Стара планина.... нещо точно тази операция силно ме съмнява мен!

Въпросните "дупета" са бъкани с химия. За да стане салама му трябва време, а времето се съкращава драстично с химия. след това саламите се провесват и тази химия се стича във въпросното дупе, което тъпите немци го изрязват и вместо да го унищожат ни го продават. Подобен продукт няма да видите никъде в Европа. Това е 100% брак, който се изгаря. Но БГ хитреците от лайна пари правят, без да се притесняват за здравето на хората. Да не си мислите, че хората от въпросните фирми консумират тези дупета или капаци? НЕ! Да не са луди.

Г-н Министър, Вие нормален ли сте да съобщавате на българите за 194 тона фалшиво месо!!???? Да бяха 1 или 10 тона?? Какво да правили контролните органи към вашето министерство? Защо не съобщите името на фирмата??!! Покажете по телевизията лицето на собственика, както прави Цветанов при акциите си!! Искаме да знаем каква е санкцията на този изрод за фалшивите колбаси!!

Фирмата е същата, която я хванаха май месец с над 1000 тона вмирисано месо. Ако и сега няма да последват санкции, солени глоби. Ама глоби от които собствениците на тези фирми да хълцат следващите няколко години, значи всичко е само вятър и мъгла.

Вчера реших да пробвам салам "Стара планина" (аналог на Камчия) с логото "Стара планина" на м-р Цветко. Първо - на етикета не с изписани с означението Е и -рата четирите вида подобрители и стабилизатори, които са написани на етикета. Второ - с толкова чесън и сол е наблъскан, че не можеш да усетиш нито вкус, нито мирис от старата Камчия!!! Трето - парчетата сланина си бяха вътре цели целенички!!!

Накарайте ги тия със складовете да се хранят една година с "плодовете на труда си" и искам да ги съдят за опит за масово убийство.

Ти ако знаеш с какво е пълно това парче месо.....

Който е пазарувал в хранителни магазини в Германия и други страни ще си е хапвал вкусните ,качествни и ефтини колбаси,но винаги пресни.Вкусни защото са,от дупета, но с мярка за вкус и качество. Тези трампаджии, които злоупотреяват с дупетата, трябва да си получат парични глоби, но и бой по дупетата им.

много хубаво именце си измислил Цветанов - евала. Като толкова ти харесва що не си го туриш като тези които прибираш - да ти е артистичния псевдоним. Кога ще се махнеш от публичното пространство което тровиш с твоите безмислени и показни операцийки.

Без да следя особено дейността на министъра на .....и храните все си мислех, че си върши успешно работата. Поне такова впечатление съм придобил. Обаче тоя училич жаргон, който влезе в новите, акциите и изобщо новата ни дипломация изобщо не прави чест на тези, които го използват. Това не прави политиците по-близки на народа, а на уличните герои.

Бивш търговски представител на фирма за колбаси съм и е обидно да представят тези фирми като производители на колбаси, те са просто прекупвачи, нямат нищо общо с производството на колбаси и със сигорност мога да ви кажа, че са продукти със изтекъл срок на годност, които ги вземат без пари и ги продават на бедния ни, изгладнял народ.

А каква е дългосочната переспектива това да не се повтаря? Единични акции за съжаление няма да спрат подобни случаи. Трябва да се засили ролята на контролните органи по места.

щеше да звучи, ако я бяха кръстили примерно "АНУСИТЕ" - все пак в Европа сме, срамота работа, хичтъй бива ли да се говори жаргонно?!

БОГ да пази правителството на Република България, бъдете живи и здрави.

Евала най -после някой да се заинтересува каквоо слагат с това дето едно време му викахме салам или луканка и се правеше от МЕСО евеала на министъра. е може и да е популистки ход ама ако работи ... браво писна ми да плащам за луканка и после по един час да вадя жилки измежду зъбите си

Ами ако осъдят тия дето се поздравяват кой ще плаща? Пак от парите за болниците ли? Ми те фалираха.Значи от пенсиите. И те отиват нататък.

Тези ги хванаха през май месец с "316 097 кг. месо, месни и рибни продукти с изтекъл срок на годност са задържани при специализирана операция на НСБОП във фирма Саф Магелан" АД в Пазарджик." . След 3 месеца пак ще хванат. Полицията отчита дейност, а ние ручаме жабета.

Някой,зададе ли си въпроса как тези неща както и много други влизат в страната ни.Е от там първоначално тръгва всичколЗощо трябва да стигнат до крайния потребител и тогава да ги хванат .Ами ако са изнудили производителите да ги закупят .Без плащане някаде нагоре няма как да влезе в България каквото и да елСега остава да глобяват потребителите че са ги консумиралил

Това е поредната, стотна сигурно акция, която спасява българските потребители Гениално просто само че от какво спасява и искаме ли да бъдеме спасени Проверени са складове и месопреработвателни предприятия в страната заради производството на продукти от суровини, предназначени за унищожаване" - общо в 11 обекта на територията на София, Пловдив, Бургас, Пазарджик, Перник и Плевен, уточниха от МВР. Над 100 тона са установените количества изрезки в Плевен, над 25 тона в Пазарджик, в Брезник 850 кг, в София около 800 кг, в Първомай около 1,5 тона. И чудно как всички складове инат един собственик А къде са другите фирми господин Найденов да не би цехът ви да прави салам по стандартът стара планина от 30 години или е 30 годишен саламът Аман от глупости а за името на акцията задници все за задници си мислят

Добре, де! Щом са предназначени за унищожаване, благодарим, че ни спасиха от посиране! Ама, много се усраха с името на акцията, този път! Не стига, че пак се носи воня из София, ами и новините смрадливи. Затова, хората казват, че нещата се вмирисват от горе на долу.

Цехът за яйчен прах в Русе внася яйца с изтекъл срок на годност /които са си направо отрова/ и след преработка подава яйчния прах, приготвен от тях на фирми производители на хранителни продукти- яйченият прах се влага директно в много хранителни продукти - хляб, майонеза, сладки, закуски - които си хапват децата ни - жива отрова. Всяка вечер след като затворят контролните органи пускат миризмите от негодното производство, които са като от контейнер - няма ли наистина контролни органи след като са подавани сигнали към Гражданска защита, ДВСК и пр. институции в Русе. Продукцията на цеха се потребява в цяла България между впрочем.

Жалко за "дупетата".Вкусни бяха.По вкусни от българските.Прилича ми на унищожаване на конкуренцията,защото бяха евтини и качествени.А дали са били предназначени за унищожаване е спорно,след като такива се продават и в Германия ,на по-ниска цена.Не разбрах нещо,били предназначени за унищожаване,т.е. ги взимат от .....и ги преработват и от изрезки,правят пак изрезки.Че те много работа си създават.Я още малко да ни светнат!Защо не проверят скъпите малотрайни български колбаси,какво съдържат и защо са с високи цени,след като са боклук и ни тровят на поразия.

Кьоравия: Какво в кое да вкарват бе, приятел, това са пълни простотии на управляващите, които даже не могат като хората да обяснят за какво иде реч. Това са останали парчета при рязането, които след това се опаковат, нищо никъде не се вкарва. Няма такъв закон в Евросъюза, който да забранява продажбата на това нещо, ако някой твърди обратното - да го покаже. Единствено разбира се трябва да са в срок на годност продуктите. Акцията е единствено с цел ограничаване на конкуренцията, айде да си ги кажем нещата право в очите.

Не купувам нищо мляно. Не е ли парче месо, не е за мен!

Ти ако знаеш с какво е пълно това парче месо.....

АМИ 6ОМ ИМА ОПЕРАЦИЯ "ДУПЕТА" ЗНАЧИ Я РЪКОВОДИ ГЪЗ. И ТО ГОЛЯМ, И ПРОСТ............

Точно така!!!!

Абе кьорави ли сте, бе? Четете заглавието - били са предназначени за УНИЩОЖАВАНЕ! Но не са унищожени, а внесени у нас, за да ги вкарат в разни колбаси, които изгодно да ни продадат! А вие пишете глупости, че било нормална практика в Германия и не знам къде си още!

а ще има ли акция "п...тата"?

Най-потърпевши са работниците,които работят във тези фирми.....остават без работа и пари

Аз не пазарувам в Кауфланд. Много рядко купувам салам. По празници, може да взема, ако видя хубав. Но никога не давам на семейството крайчетата. Също от сирената в опаковки като салам, изрязвам и хвърлям крайчетата. По-добре хляб и лютеница, отколкото да ям това, което другите хвърлят.

Простотия до шия. Можели краят който изхвърляте, за което много се съмнявам да бъде боклук а другото екстра от едно и също нещо. Краищата остават при пакетирането на нарязани колбаси за по добър търговски вид и са със същите качества като останалото. Щом ядете лютеница в която е доказано че има всичко друго но не и стандаетните продукти сте ми пределно ясен след написаното

Пак има ужасна воня в кв.Х.Димитър.Писна мииииииииииии1

Отдавна е време да се приложи закона на цар Петър I за некачествени стоки ,наречен "На топа на устата". Добре е законодателната власт в България да го гласува. Действието на този закон светът усеща и сега - двеста години след появата му.

Опаковането и продажбата на капаци е нормална и официална търговска практика навсякъде в Западна Европа. За това нещо си има вторичен пазар - те не ги правят за България. Купуват ги техните си пицарии, ресторанти, кетърингови фирми, производители на сандвичи, и т.н. Онези страни затова са богати и проспериращи, защото са пестеливи и използват всичко, което може да се използва. Но тоя път правителството прекали, доколкото разбрах нещата ще стигнат до Страсбург, а там за посегателство на свободния пазар никак не си поплюват.

Бат Бойко,сине,да знаеш,че капиталиста ще прави,ще струва ,но все ще кяри!Днес с дупета,утре-с предници,но далаверата му е сигурна!...докато има капитализъм!

Колегата по горе е прав, става въпрос за "капаци", внасят се и се продават съвсем законно, и то на определено по ниски цени.А погледнете навсякъде изведнъж се появиха "стара планина" и то основната част насипни-кюфтета, кебапчета, наденици и кайма. Ако си купите и Ви смелят плешка без кост на цена около 6.50 това е кайма от месо, НО... ами струва Ви само 6.50. Откъде тия цени по 9-10 и повече лева. Явно някои фирми яхват вълната. Т.е. прее*ани ще сме пак ние дето досега сме яли боклуците на същите тези фирми. Е, сега ще стане да ги ядем пак, само,че на много по високи цени.Ха, да Ви е сладко.

Да ама не пречи да си купуваме пак месцето и да си мелеме, защото без това като е смелена и готова каймата пак "гаранция-Франция". Тъй че скъпарските въжделения на някои фирмички може да отидат на вятъра. НО........от нас зависи, все пак, ако разбирате за какво става въпрос. Хвърлим ли се с рогите напред да им пълниме джобчето, не се сърдете на другите тогава.

И как според теб е законно да се пакетират и продават, след като са продукти Категория 3 (тоест стават само за кучета и котки) и няма никаква проследяемост, партидност и т.н изисквания на HASSP. Преработвателните предприятия, работещи с такива суровини са си директно за затваряне ! По-интересното е друго - как доставчиците от Германия, Испания изготвят ветеринарните документи за вътрещнообщностна доставка, тъй като и те по регламент са длъжни да ги унищожат, или да ги направят на храни за домащни любимци. Май тука е заровено "кучето" .

Ако тези крайчета от колбаси са излизали от преработвателните предприятия без партидни номера, вината е изцяло в ДВСК.

еи, прост народ тоя балгарския! "стандарта" се казва HCCP (HSSP) и е концепт. стандарти за исо 9001:2000+ HCCP+...=ISO 22000 HCCP ozna4ava prozra4nost v proizvodstvenija prozes, nai- ob6to kazano. Kvo ob6to ima BG s kvito i da e standarti kato nemame gram moral. Kvi partidni nomera te gonjat kato ne6to ve4e e izljazlo ot partidata i e pri4isleno kato "razhod bokluk", danebi da si slaga6 seriini nomera na torbite za izhvarljane. Da proverjat i samite dostav4itzi ot zapadna evropa 6toto 1. Te trjabva da si pla6tat za likvidiraneto na otpadatzite ako iskat da ne im vzemat TV-a primerno za Germania. Tija kolbasi da ne sa vzemani ot buni6ta, togava!? 2. Da ne zamiri6e o6te pove4e ako se potarsi i tija hranitelni ostatazi da idvat ot turzija ili druga siva darjavitza sarbija, makedonia i t.n. 3. Vlezte v 4as, ako vi se komentira! Ako iskate da vi se spazvat pravata na potrebiteli utre zjalata mahala navanka s plakati ot roda "AZ ot tazi firma ne pazaruvam!!!" Ei smotan narod, hem prost hem se natiska akal da dava!

Нямат абсолютно никакви основания да унищожават изрезките в екарисаж. Това е същото като да си одрежеш краищника на хляба и да търчиш да го унищожаваш. Пълна простотия и невежество насилствено да те карат да ядеш луканка от 25 лева а не от 6. Онези хора там имат свръх производство и могат да си позволят да ядат средата на колбаса , а освен това колбасите са много вкусни и са ИЗЦЯЛО ОТ МЕСО , редовно си ги купувам така че другари не ни налагайте с насилие Стара планина и Роден Балкан . Ще накарате хората да ви бойкотират добрите намерения и да си храните песовете с лепнещите салами от 15 лева. Нямате никакво ама никакво основание за подобни действия.

Ти яла ли си от тия капаци по 5 лева килото? Щото аз съм ял и искам да ти кажа, че е много малко месото там. Бъкани със сланина, подобрители, фибри и какво ли не. Като добавим и факта, че явно нашите гяволи ги изкупуват от Германия миг преди да се развалят и става пълна отврат. Направи си сметката колко струва месото в Германия и после виж колко струват тия капаци при положение че ги продават у нас за 5 лева (с включен транспорт, опаковане, търговска отстъпка и печалба) и ще рабереш от какво са направени.

Редовно си купувам миришат на натурално свинско . Оня с лютия червен пипер и паприкования с чер пипер са ми любими. Освен това съм яла страхотно прошуто и пастърма на цена 5 лева. А български колбас Санчо съм яла два пъти и двата пъти ме е болял ужасно стомах от него с киселини.

Та ровичкайки скоро в една купчина тор за червеи едни рибари не намерили никакви червеи, а капсули от антибиотици с които тъпчат свинте и говедата. Та такива акита се получават, че и червеите не виреят в тях. А бумът на женствени мъже в някои страни като Япония е свързан с прекомерната употреба на пилешко месо, в които хм...хмм, хормонът на растежа е ...женски...Та, си мисля аз, че соята и фибрите у саламите и кренвиршите май са най-безвретния компонент в тях.

Питам се защо министурът не е проверил районът в който е роден защото там също има от тези дупета които се внасят и пакетират защото аз лично съм си вземал от тях .Как така едни райони правят а други не правят.По принцип в цяла българия се правят и внасят от тези дупета ма има някои хора които се радват а други страдат ? не мислите ли че това е евтина реклама ????

6+ за новите институций

Добре де, ама - "институциИ". Няма такава дума в множествено число в българския език като "институциЙ". Може да е институций, но трябва да е в единствено число.

Така наречените колбаси "Стара планина", дето не съдържат уж консерванти си съдържат натриев нитрит - Е-250, консервант, забранен в някои страни, тъй като е доказано канцерогенен. Та какво се оказва - държавата пак се опитва да ни преебе, с цел да запълни пробитата си касичка. Май ние потребителите трябва да осъдим държавата в Страсбург, защото това си е долна инсинуация и лъжа за колбаси без консерванти, в които си е тъпкано със същия канцерогенен шит.

Ще си позволя да те репликирам и да ти кажа, че Е-250 не е забранен никаде в Европа и не е хубаво така да злоупотребяваш с незнанието на хората и ги манипулираш с некомпетентни изказвания, Е-250 е консервант който е допустим да се влага в производството на месни продукти в определени количества определени от закона.

За бога братя, не купувайте, а си отглеждайте и произвеждайте!!!

Очевидно името на акцията е измислено от интелектуалец, а не от БАН-аджия. Пълен потрес! Не съм чул в друга държава простащината да се разхожда толкова официално и открито по горните етажи. Името на акцията разглеждам отделно от грижата за здравето на българина, която не съм сигурен дали я има в случая. По-скоро прилича на пропагандна акция на шепа властимащи тъпанари, които могат да се харесат само на себеподобните си.

Хора без ценз и родословие, почти плод на случайна комбинация, да ти измислят свястно име на акцията! Въртяха го, сучеха го, и пак до задница опряха - това им в устата, това им в главата.